Pitajte u vezi zdravlja

pa ti onda neku krpicu nakvasi i to je to. nece ti biti nista, hehe.
ali u svakom slucaju bolje nemoj da ga kupas ako ti je tako rekao veterinar.

uuuu, cek dok poraste pa kad ga okupas, a on se uvalja u izmet drugih pasa da se namirise!

Imam problem zbog Leinog ponasanja!
Naime, kada se sretne sa nekim psom ili taj pas pridje meni ona rezi na njega, to je radila i ranije, ali je to bilo samo ako ona stoji pored mene, znaci mislim da je to ljubomora jer to neradi ako je neki pas slobodan pa mu pridje!
Ja ne znam gde gresim, jer cak i sa psima sa kojima se igrala u parku pre teranja to radi, u kuci je sa Snupijem i Ogijem normalna!
Ne znam kako da je oducim od toga, a opet to ne radi svim psima, samo nekim!!!
E da ima i jedan pekinezer koga ona ne voli, jednom dok se igrala sa drugom zenkom-tad je bila stene, taj pekinezer je napao tu zenku i Lea je pocela da je brani, bez napada na njega vec je samo nju terala od njega, i od tada kad god ga vidi rezi na njega al ne napada!

Dal neko ima neki savet!!!
Interesuje me da li moja Lea postaje agresivna ili je to samo zato sto je bila u teranju!!!

Da li je opasno ako psu iz penisa izlazi zuckasto zelenkasti sekret? Ne stalno, ali vidim ponekad. U pitanju je pas lutalica a ja nikad nisam imala muzjake pa ne znam jel to znak bolesti ili je normalno?

Psa sam imala jako davno i vrlo kratko. Na napustenim psima sam primecivala ovaj simptom koji pominjes. Nisam pitala veta, ali pretpostavljam da pojava nije ok, mada bi neko ko ima psa-muzjaka i bio je u slicnom problemu, sigurno mogao bolje da odgovori.

Da imam psa koji ima sekret koji pominjes, pomislila bih da je infekcija i vodila ga kod veta da proverim.

Psa sam imala jako davno i vrlo kratko. Na napustenim psima sam primecivala ovaj simptom koji pominjes. Nisam pitala veta, ali pretpostavljam da pojava nije ok, mada bi neko ko ima psa-muzjaka i bio je u slicnom problemu, sigurno mogao bolje da odgovori.

Da imam psa koji ima sekret koji pominjes, pomislila bih da je infekcija i vodila ga kod veta da proverim.

Nisam vet, ali se sigurno radi o nekoj gljivicnoj infekciji. Moguce je da je u pitanju triper... da i zivotinje ga dobijaju. Secam se da sam sedeo na Kalemegdanu sa prijateljima kada je jedna devojka prokomentarisala pojavu sekreta na polnom organu psa koji se muvao tada oko ljudi na Kalisu kao gljivicnu infekciju. Ovo je tako "rekla, kazala" ali mislim da ima istine. Kod pasa koji nisu lutalice gotovo je nemoguce da se taj sekret pojavi, ali nista nije 100% sigurno.

:( Jel ima sanse da mu ja uzmem bris odatle onim obicnim stapicem za grlo pa da odnesem u neku laboratoriju da vide sta je? Nemam bas mogucnost da ga vodim kod veta:(

Pa ima sanse, ali ko ce to da ti radi? Moguce da uzorak bude "kontaminiran" prilikom transporta ili uzimanja... Najbolje da ga vodis kod veta ili neka vet dodje kod tebe ako zelis da budes siguran/na o cemu se radi.

Koliko je tesko odrzavati engleskog buldoga?Citao sam po netu da je osetljiv,da mora posebnu hranu da jede,da prima razne vakcine...kao da je od zlata hmmph Meni sutra stize stene kupio sam ga danas

Svi psi su osetljivi kada su stenci, ali sa nekim rasama mora bas da se vodi racuna: ruski hrtovi(rahitis i poremecaji kicme), nemacki ovcari(rahitis i bolesti kostiju udova), pekinezeri(sinusi i bolesti ociju), doge(bolesti zhlobova udova)... Kod buldoga je slicno kao i kod pekinezera, ali mislim da ne zahtevaju neku odredjenu ishranu. Sve se dogovori sa vetom. Zenke su malo problematicnije kada je vreme stenjenja, nastaju komplikacije zbog velicine glave stenaca kada se kuja steni. Veliki broj kuja buldoga donosi svoje stence na svet putem carskog reza i onda je njihovo odgajanje prilicno zahtevno jer mora da se pazi dok sisaju kako ne bi povredili vec "povredjenu" majku. Vec posle 4-5 meseci je sve lako.

Koliko je tesko odrzavati engleskog buldoga?Citao sam po netu da je osetljiv,da mora posebnu hranu da jede,da prima razne vakcine...kao da je od zlata hmmph Meni sutra stize stene kupio sam ga danas

I šta, tek tako si kupio psa o čijem gajenju ne znaš ništa? Izvini ali :roll:! Engleski buldog je, što je rekao jedan vet koji ga je kupio kad je završio faks a pre nego što je pokrenuo provatnu praksu, pokretna enciklopedija psećih bolesti. Evo ovako: ima problema sa disajnim putevima zbog skraćenog nosa, sa očima zbog ogromne količine kože na kapcima, sa kožom upravo zbog velikog broja nabora, sa varenjem zbog predgriza (donja vilica duža od gornje) i nadgrađenosti (sapi više od grebena), sa skeletnim i mišićnim sistemom zbog nadgrađenosti i slabih zglobova, sa reprodukcijom zbog slabe karlice i ko zna čega još... Ali kad si već imao para da ga kupiš, valjda ćeš imati i za lečenje... A ako si ga kojim slučajem platio manje od nekih 800e, verovatno nije čistokrvni pas pa će ti samim tim biti lakše, biće manje bolešljiv. I izvini ako sam malo preterala sa cinizmom, uvek se iznerviram kad se neko tako zaleti pa uzme neko bespomoćno stvorenje o kom ne zna ništa uz sav rizik da mu upropasti život. I da! Buldozi mogu da imaju malo nezgodnu narav.

:( Jel ima sanse da mu ja uzmem bris odatle onim obicnim stapicem za grlo pa da odnesem u neku laboratoriju da vide sta je? Nemam bas mogucnost da ga vodim kod veta:(

Kad god sam gledala ili je na meni radjen bris, uzimao se stapicem koji pominjes, a koji je u nekoj pl. epruveti, zar ne ? Osim koznih inf. gde se koza zagrebe da bi se uzorak stavio na jedno stakalce, pretpostavljam preklopio drugim i pogledao pod mikroskopom. Mislim da ti je ideja ok, samo ako ti pas dozvoli akciju.

Javi da li si uspela i kakvi su rezultati. Bas me interesuje.

Kad god sam gledala ili je na meni radjen bris, uzimao se stapicem koji pominjes, a koji je u nekoj pl. epruveti, zar ne ? Osim koznih inf. gde se koza zagrebe da bi se uzorak stavio na jedno stakalce, pretpostavljam preklopio drugim i pogledao pod mikroskopom. Mislim da ti je ideja ok, samo ako ti pas dozvoli akciju.

Javi da li si uspela i kakvi su rezultati. Bas me interesuje.

Da, da bas to kao epruveta. Pas je prava maza i dobrica tako da s tim necu imati problema:) Kazi mi samo sta mislis za sta da trazim da mi urade-bakterije, gljivice ili nesto trece?

Imam problem sa mackom.... Star je 3 meseca, odbija hranu, povraca nesto svetlo zeleno providno, nosim ga veterinaru svaki dan kaze da je to neki virus koji vlada medj mackama, daju mu infuziju, i neke anitbiotike, ali jos uvek nece da jede i vidim da mrsavi polako.
Sta mogu biti simpotmi? Hoce li uginuti?

Imam problem sa mackom.... Star je 3 meseca, odbija hranu, povraca nesto svetlo zeleno providno, nosim ga veterinaru svaki dan kaze da je to neki virus koji vlada medj mackama, daju mu infuziju, i neke anitbiotike, ali jos uvek nece da jede i vidim da mrsavi polako.
Sta mogu biti simpotmi? Hoce li uginuti?

Simptome si navela sama ali da ne davim sa tim. Ako vet kaže da je virus, možeš samo da se nadaš da će da se oporavi. Ne očekuj još neko vreme da će jesti, bitno je da kroz infuziju dobija sve što mu treba. I držim vam palčeve da ozdravite. (Iskrena da budem, moj pas je pre nekog vremena bio skoro na umoru, sad je hvala bogu dobro ali sam se ja nagutala gomile lexića da bih to preživela i ostala pribrana, znam kako ti je.)

Da, da bas to kao epruveta. Pas je prava maza i dobrica tako da s tim necu imati problema:) Kazi mi samo sta mislis za sta da trazim da mi urade-bakterije, gljivice ili nesto trece?

Pa verovatno će zasejati na nekoj opštoj podlozi tipa krvnog agara pa će odmah da urade i antibiogram i znaće šta je. Naime, tim štapićem se po nekom pravilu, ne umem da objasnim ali mislim da bih i dalje umela da uradim (pretpostavljam) "zasejava" to što si pokupila tim sterilnim štapićem, najčešće odmah postave i uzorke lekova pa posle nekog vremena očitavaju rezultate, šta je uzroj infekcije i na koji lek je najbolje reagovao. Mada će ti Tanja to možda bolje objasniti.

Simptome si navela sama ali da ne davim sa tim. Ako vet kaže da je virus, možeš samo da se nadaš da će da se oporavi. Ne očekuj još neko vreme da će jesti, bitno je da kroz infuziju dobija sve što mu treba. I držim vam palčeve da ozdravite. (Iskrena da budem, moj pas je pre nekog vremena bio skoro na umoru, sad je hvala bogu dobro ali sam se ja nagutala gomile lexića da bih to preživela i ostala pribrana, znam kako ti je.)

Hm..ali zanimljivo je sto i dalje povraca iako su mu dali inekciju protv povracanja, antibiotik, infuziju i povecali su mu secer, a on jadnik povraca sav se ulepio koliko povraca...

Imam problem zbog Leinog ponasanja!
Naime, kada se sretne sa nekim psom ili taj pas pridje meni ona rezi na njega, to je radila i ranije, ali je to bilo samo ako ona stoji pored mene, znaci mislim da je to ljubomora jer to neradi ako je neki pas slobodan pa mu pridje!
Ja ne znam gde gresim, jer cak i sa psima sa kojima se igrala u parku pre teranja to radi, u kuci je sa Snupijem i Ogijem normalna!
Ne znam kako da je oducim od toga, a opet to ne radi svim psima, samo nekim!!!
E da ima i jedan pekinezer koga ona ne voli, jednom dok se igrala sa drugom zenkom-tad je bila stene, taj pekinezer je napao tu zenku i Lea je pocela da je brani, bez napada na njega vec je samo nju terala od njega, i od tada kad god ga vidi rezi na njega al ne napada!
Dal neko ima neki savet!!!
Interesuje me da li moja Lea postaje agresivna ili je to samo zato sto je bila u teranju!!!

Back