Znam da sam ti trebala reci, jer ti si moje nepismeno sto ne ume citati iz ociju , ni onda kad je sve ocigledno, jasno kao dan, ti nisi video svu ljubav koju sam pogledima poslala, njeznim dodirima, postupcima, nepismeno moje, srce sam ti poklonila....
Trazio si reci, evo, samo za tebe pisem, necu ti reci da sam te zavolela svim srcem, ne bi bilo ispravno, reci cu jasnije, da me razumes, zavoleh te celim svojim bicem , srcem, dusom , umom, mislima....
Razumes li sad, sad kad sam te opismenila, razumes li sta mi znace trenuci s tobom , i koliko me muce ova nedostajanja, kad nisi tu, kad smo razdvojeni, i koliko mi fali tvoja toplina u dugim nocima, tvoje rame na kojem sam uvek slatko sanjala....
Nepismeno moje, nedostajes mi u svim sekundama i minutama, a dani, dani ko godine, nikad im kraja, nedostajes za smeh, za radost, za budjenja , cutanja....
I ne znas kako kafa ima poseban ukus kad se pije u dvoje, dok preko stola gledamo jedno u drugo i u tisini razmenjujemo nasa cutanja, i kafa je gorka bez tebe , opora, ne mirise vise onako , kad smo ju pili zajedno u ranu zoru, u svitanja...
Nedostajes , nepismeno moje, nedostaje mi tvoje prisustvo , dah, pogled, pokret, znas da su ovi zidovi pusti, otkako si otisao, ostala su samo cutanja , zelje, nadanja, i cekanja na neko bolje vreme, neke bolje zelje, neka nova nadanja...
Nepismeno moje, razumes li sad, sta sam ti govorila pogledima, poljupcima, zagrljajima, razumes li sad ovo moje tmurno raspolozenje , moja cutanja, razumes li koliko je tebe ovde ostalo, koliko tebe sam u sebe udahnula?
Nepismeno moje, razumes li koliko sam te zavolela...?