Petarde....

da li pod ugrozavanjem podrazumevas samo fizicku torturu ili mislis da neko moze da bude ugrozen i emotivno,mentalno..?
da li je necije sebicno osecanje radosti toliko iznad osecaja ugozenosti onih za koje je takav zvuk vise nego neprijatan?
ovde se ne radi o tome da se ostavlja izbor onima kojima takav zvuk ne prija i koje plasi..ovde se radi o tome da se petarde bacaju tamo gde im nije masto - u naseljenim mestima, hodnicima stambenih zgrada..
volite petarde i svu ostalu pirotehniku - izvolite van naseljenih mesta, okupite se, bacajte i nadmecite se ciji je veci i glasniji..
a one koji petarde i agresivne detonacije ne vole, ostavite da mogu da uzivaju u miru svog doma..

ovde pricamo o direktnom ugrozavanju svih onih koji petarde ne vole i ne bacaju, od strane sacice onih koji svoju agresiju na takav nacin ispoljavaju.
ja ne znam sta je ugrozavanje drugih, ako to nije?

Ај сад да идемо у крајност. Нико не подржава убацивање петарди неком за врат. Али, како си ти избројала да сте ви ''сви'' а ми ''шачица''?
И мени смета турбо фолк музика, фарма и шпанско турске серије, оно баш ми брија мозак. Како ја да забраним околини да ме не малтретира тиме?

smeta i meni..i ne slusam je..imam izbor..
u komsiluku imam momka koji voli glasnije da slusa..pozvala sam ga na pice, objasnila da na istom prostoru zivimo zajedno i nemam vise taj problem..
on i dalje slusa istu muziku, ali sada i ja mogu da cujem onu koju pustim u svojoj kuci..
farmu, latino serije prebacim ili iskljucim tv..to je moj izbor..NE MORAM da gledam..

sacica jeste, jer da vise osoba uziva bili bi svi na ulici i bacali bi petarde iz svake kuce, a ovako mali broj sa onim sto ih raduje ugrozava citavo naselje onih kojima to smeta.

Poslednja izmena:
nije otkinulo prst ali je oslepelo dete..
blago tvom sinu na tako odgovornom ocu :roll:
A ti si kompetentna da ocenjuješ nečiju odgovornost? Ko te izlagao da su tvoje moralne norme bogomdane i jedine ispravne? Normalno da ću svog sina ja učiti da pravilno rukuje pirotehnikom a daćebog jednog dana i oružjem. Bolje ja nego ulica ili da se krije.

smeta i meni..i ne slusam je..imam izbor..
u komsiluku imam momka koji voli glasnije da slusa..pozvala sam ga na pice, objasnila da na istom prostoru zivimo zajedno i nemam vise taj problem..
on i dalje slusa istu muziku, ali sada i ja mogu da cujem onu koju pustim u svojoj kuci..
farmu, latino serije prebacim ili iskljucim tv..to je moj izbor..NE MORAM da gledam..

sacica jeste, jer da vise osoba uziva bili bi svi na ulici i bacali bi petarde iz svake kuce, a ovako mali broj sa onim sto ih raduje ugrozava citavo naselje onih kojima to smeta.

Да, али на послу причају о томе и онда ја морам да знам ко је Екрем, ко је овај или онај а та информација ми није потребна. Хоћу да ти кажем да сви морамо да истолеришемо једни друге. Не кажем за тебе лично али ако ја ћутим док њих 4-5 прича о неким небулозама, може и тај коме сметају петарде да се искулира тих 20 мин, пола сата.

A ti si kompetentna da ocenjuješ nečiju odgovornost? Ko te izlagao da su tvoje moralne norme bogomdane i jedine ispravne? Normalno da ću svog sina ja učiti da pravilno rukuje pirotehnikom a daćebog jednog dana i oružjem. Bolje ja nego ulica ili da se krije.

Врло битан подебљани део. :ok:

u ovom slucaju imam pravo da negativno procenim tvoju odgovornost kao roditelja, cim maloletnom detetu dajes instrukcije kako da se igra sa pirotehnikom..
budi srecan sto ne zivis u americi, do sada bi ti kao srbinu zbog zanemarivanja i loseg vaspitanja oduzeli starateljstvo.

Да, али на послу причају о томе и онда ја морам да знам ко је Екрем, ко је овај или онај а та информација ми није потребна. Хоћу да ти кажем да сви морамо да истолеришемо једни друге. Не кажем за тебе лично али ако ја ћутим док њих 4-5 прича о неким небулозама, може и тај коме сметају петарде да се искулира тих 20 мин, пола сата.

ti mozes da izadjes iz prostorije u kojoj tvoje kolege pricaju o farmi, a gde da izadju oni koji su u svojim kucama i koji ne mogu nicim da prikriju jacinu praska?
zato i kazem - ko hoce da baca, neka baca al van naseljenih mesta.

Врло битан подебљани део. :ok:

bolje sam detetu dao da da proba dogu, nego na ulici da stice sam iskustvo..
los pristup potpuno!
jedino ako decu nameravate da usmerite da se obucavaju za minere u rudnicima - na mestu je to sto sa njima bacate petarde..
da li verujes da postoje deca koje uopste ne zanimaju petarde?
to se nosi iz kuce..i to zavisi od vaspitanja..

:lol: Добра си ко леба. Дал ми верујеш да на ову тему долазим само да бих читао твоје коментаре. Како се ти са невероватним жаром противиш бацању петарди. Зато сам и ставио ону фотку, и видиш то нису специјални ефекти. То је права ватра, бенд је на крају свирке ''гарав'' а у публици се осећа топлота. Светла и ласери су ''специјални ефекат''. Али видиш то је само један доказ да се може играти са ватром ако знаш да је користиш. И фигуративно и буквално. Ако се неко будалеса пући ће му петарда у руци и повредиће се. Просто ко пасуљ.
И немој више да се противиш, него се придружи неком свом ко баца, опусти се и уживај. :zimag:

Da sam dobra kao `leba - shvaticu kao kompliment (garant da nije, ali `ajde).
I naravno, drago mi je sto dolazis na ovu temu da bi citao moje komentare.
Da, ja sam takva, sa ``zarom`` se protivim svemu sto ugrozava mene, moje drage i druge ljude kojima smeta prangijanje.
1999. godine, kada je bilo bombardovanje, moja cerka je imala 9 godina i od svega toga je dobila tikove - neprestano je zmirkala. Vodila sam je kod oftalmologa i receno mi je da je to sto se dogadjalo upravo od stresa od detonacija...
Da li mozes da razumes kako sam se osecala gledajuci moje dete koje je neprestano treptalo, strecalo se na lupnjavu lifta, na svaku vecu buku, znaci, ti njeni tikovi nisu odmah nestali nakon prestanka onog uzasa, nego su se nastavili skoro sve do kraja te 99. godine.
Da li mozes da shvatis kako mi je bilo kad nisam mogla detetu da objasnim da ne treba vise da se boji, jednostavno bila je osetljivo dete i trebalo je dosta vode da protekne Savom da zaboravi sve to i da joj prestanu tikovi.
Vidis, o tome razmisljam uvek kada cujem buku, jer me podseca na period zivota kada je svima nama bilo tesko.
Moja mladja sestra ima dva klinca od 5 i godinu i po i eto i njih petarde uznemiravaju. Manje dete stalno place od kako je sve ovo pocelo. Zao mi je male dece koja se plase.
Zar sam zato nesto lose uradila sto sam otvorila ovu temu?
Svako naravno ima pravo da kaze svoje misljenje. Moje misljenje sam napisala, Ti i ostali koji volite tako da se veselite ste napisali svoje i pisete i dalje i to je to.
Ne odgovaram za svoje postupke ako se sestrinoj decici desi nesto slicno, a ja vidim nekog da prangija... nevidljivi su na moju zalost, kao onaj americki ``Nevidljivi``.
P.S. Zaista ne vidim razlog za toliku srecu sto je ``dosla`` Nova godina, to je samo dan vise u nasim zivotima i nista se bitno nece promeniti na zalost... nego ce biti jos gore. Tako bar kazu...
Lepo je dive rekla, idite negde na neku poljanu izvan grada pa se tamo ludirajte kada nemate pametnija posla.

Poslednja izmena:
bolje sam detetu dao da da proba dogu, nego na ulici da stice sam iskustvo..
los pristup potpuno!
jedino ako decu nameravate da usmerite da se obucavaju za minere u rudnicima - na mestu je to sto sa njima bacate petarde..
da li verujes da postoje deca koje uopste ne zanimaju petarde?
to se nosi iz kuce..i to zavisi od vaspitanja..
Nameravamo da od dece napravimo buduće muškarce na koje ova zemlja može da računa a ne mamine plačipyčkice koji će da piju bensedine ako pripuca

Znaci tvoj naslednik ili naslednici ce biti profi vojnici (ako pripuca), koliko sam obavestena vise nema ``vojske``.
Ili ce se mozda odmetnuti u partizane ili nebitno koju vojnu formaciju, koristeci se znanjem rukovanja petardama i ostalim napravama - da spasavaju ovu zemlju, ako zatreba?
Koliko znam, nasa PVO (ili kako ce se vec zvati kada vojska bude profesionalna - nije ni bitno), nije mogla nista navodjenim raketama i ostalim skalamerijama Amerikanaca, a to nece moci jos dugo, dugo... ako uopste i bude ikada mogla, a koliko sam upucena - nece moci nikada.
Zato ih bolje dajte da ``uce`` za politicare. A oni i te kako piju ne samo bensedincice nego i druge lilulice.

Da, ja sam takva, sa ``zarom`` se protivim svemu sto ugrozava mene, moje drage i druge ljude kojima smeta prangijanje.
1999. godine, kada je bilo bombardovanje, moja cerka je imala 9 godina i od svega toga je dobila tikove - neprestano je zmirkala. Vodila sam je kod oftalmologa i receno mi je da je to sto se dogadjalo upravo od stresa od detonacija...
Da li mozes da razumes kako sam se osecala gledajuci moje dete koje je neprestano treptalo, strecalo se na lupnjavu lifta, na svaku vecu buku, znaci, ti njeni tikovi nisu odmah nestali nakon prestanka onog uzasa, nego su se nastavili skoro sve do kraja te 99. godine.
Da li mozes da shvatis kako mi je bilo kad nisam mogla detetu da objasnim da ne treba vise da se boji, jednostavno bila je osetljivo dete i trebalo je dosta vode da protekne Savom da zaboravi sve to i da joj prestanu tikovi.
Vidis, o tome razmisljam uvek kada cujem buku, jer me podseca na period zivota kada je svima nama bilo tesko.
Moja mladja sestra ima dva klinca od 5 i godinu i po i eto i njih petarde uznemiravaju. Manje dete stalno place od kako je sve ovo pocelo. Zao mi je male dece koja se plase.
Svako naravno ima pravo da kaze svoje misljenje. Moje misljenje sam napisala, Ti i ostali koji volite tako da se veselite ste napisali svoje i pisete i dalje i to je to.
Ne odgovaram za svoje postupke ako se sestrinoj decici desi nesto slicno, a ja vidim nekog da prangija... nevidljivi su na moju zalost, kao onaj americki ``Nevidljivi``.
P.S. Zaista ne vidim razlog za toliku srecu sto je ``dosla`` Nova godina, to je samo dan vise u nasim zivotima i nista se bitno nece promeniti na zalost... nego ce biti jos gore. Tako bar kazu...
Lepo je dive rekla, idite negde na neku poljanu izvan grada pa se tamo ludirajte kada nemate pametnija posla.

Да, то је био комплимент. :)
И сад разумем твоје противљење пуцању. Стварно ми је жао твоје ћере, моји су били мало мањи и нису провалили шта се дешава. Имао сам среће.
Наравно да ниси ништа лоше урадила отворивши тему. Таман да дискутујемо о томе.
Али, сад са децом си ми запушила уста. :)

Znaci tvoj naslednik ili naslednici ce biti profi vojnici (ako pripuca), koliko sam obavestena vise nema ``vojske``.
Ili ce se mozda odmetnuti u partizane ili nebitno koju vojnu formaciju, koristeci se znanjem rukovanja petardama i ostalim napravama - da spasavaju ovu zemlju, ako zatreba?
Koliko znam, nasa PVO (ili kako ce se vec zvati kada vojska bude profesionalna - nije ni bitno), nije mogla nista navodjenim raketama i ostalim skalamerijama Amerikanaca, a to nece moci jos dugo, dugo... ako uopste i bude ikada mogla, a koliko sam upucena - nece moci nikada.
Zato ih bolje dajte da ``uce`` za politicare. A oni i te kako piju ne samo bensedincice nego i druge lilulice.
To što je trenutno na vlasti izdajnička garnitura koja je dobila zadatak da uništi vojsku ne znači da će tako i ostati. A i loše si obaveštena...profesionalna vojska je mirnodopska formacija i nigde u svetu ne postoji zemlja koja bi ratovala sa 20.000 vojnika. Profesionalizacija vojske ne podrazumeva ukidanje rezervnog sastava koji bi bio mobilisan. A ti mi reci da li je dobro poslati mladiće bez dana obuke i opaljenog metka da glumi topovsko meso. I kom blistavom umu je to u interesu.Ništa nismo naučili sa Sremskog fronta. A ako se palite na govore Ahila Najlepšeg da Srbija neće više ratovati...to su priče za malu decu.
I nemoj mnogo da veruješ američkim filmovima da njihovim Rambo vojnicima naša PVO nije mogla ništa. Ljubili su oni pistu svaki put kad slete i ako slete. Ni jedan rat se nije dobio samo avijaciom...dok pešadija ne pregazi nema tu ni P od pobede. A njihovu moć vidimo u Iraku i Afganistanu. z:)

Да, то је био комплимент. :)
И сад разумем твоје противљење пуцању. Стварно ми је жао твоје ћере, моји су били мало мањи и нису провалили шта се дешава. Имао сам среће.
Наравно да ниси ништа лоше урадила отворивши тему. Таман да дискутујемо о томе.
Али, сад са децом си ми запушила уста. :)

Milion srpske dece je preživelo '99 i bombardovanje. Neka deca su navukla traume od zvuka aviona (moj mlađi sin se dugo nakon rata budio noću kad se čuje zvuk aviona)...stvarno je bez veze što avioni lete i traumiraju nam decu

U pravu si za neke stvari.
Kad vec govorimo o tim vojnim stvarima, sta bi bilo da pokojni Milosevic nije pristao na predaju, mada je on to nama predstavio na sasvim drugaciji nacin, to su bila takva vremena, idolopoklonstva, mislis li da bismo mogli da pobedimo Amere sa nasom pesadijom? Secas se kako su nam pretili tepih bombama? Mislis li da bi nam Rusi pomogli? Ili mozda cenjena EUropa? Bolela ih je sve zajedno ona stvar za nas. Ne kazem da je Milosevic nas spasilac, bas naprotiv, ucinio nam je mnogo zla, ali mislim da od nase zemlje ne bi bilo nista da se nismo predali.
I sad nemoj da mi neko kaze da se nismo predali, da smo pobedili Amere jer cu dobiti panicni napad...
Mozda gresim, oprostite, ali tada sam imala vaznija posla, da podizem, stitim i lecim moje dete.

A to sto Amerikancima ``ne ide`` u Iraku i Avganistanu i zasto im ne ide, sigurno postoji dobar razlog, ali mi pravu istinu ne verujem da cemo saznati u nekoj blizoj buducnosti, ako i tada...
Neka mi oprosti moja draga Hellen, otisla sam u politicke i vojne vode... oprostite svi koji imate drugacije misljenje.

Milion srpske dece je preživelo '99 i bombardovanje. Neka deca su navukla traume od zvuka aviona (moj mlađi sin se dugo nakon rata budio noću kad se čuje zvuk aviona)...stvarno je bez veze što avioni lete i traumiraju nam decu

Ма знам све, једина ствар на коју сам стварно осетљив су клинци. Оно као пси, мачке, они што висе на прозорима и гледају ко шта ради, за њих ме брига. Али , има истине и у томе да децу не можемо држати у витрини и да ће у животу срести озбиљније и горе ствари од петарди.

Microwave, suvise je da je i samo jedno dete izgubilo zivot. A dosta dece je izgubilo svoje male zivote te `99. godine.
Znas onu Borinu ,,Decu vam necu oprostiti``.

Znam da je svakome njegova muka najteža. I znam da tebe boli to što ti se dešavalo sa detetom. Samo sam hteo da ti skrenem pažnju da tvoje dete nije jedino koje je preživelo te godine i da ima dece koja su bila u mnogo gorim okolnostima. I moj stariji sin je imao 9 god a mlađi se rodio u sred rata. A ja sam sklonio ženu pred porođajem i sina od 9 godina na "sigurno" u Aleksinac i odazvao se na mobilizaciju. I šta sad? Treba da upoređujem kome je bilo teže? :think:
Ne razumem zašto meni govoriš o Borinoj pesmi...

U pravu si za neke stvari.
Kad vec govorimo o tim vojnim stvarima, sta bi bilo da pokojni Milosevic nije pristao na predaju, mada je on to nama predstavio na sasvim drugaciji nacin, to su bila takva vremena, idolopoklonstva, mislis li da bismo mogli da pobedimo Amere sa nasom pesadijom? Secas se kako su nam pretili tepih bombama? Mislis li da bi nam Rusi pomogli? Ili mozda cenjena EUropa? Bolela ih je sve zajedno ona stvar za nas. Ne kazem da je Milosevic nas spasilac, bas naprotiv, ucinio nam je mnogo zla, ali mislim da od nase zemlje ne bi bilo nista da se nismo predali.
I sad nemoj da mi neko kaze da se nismo predali, da smo pobedili Amere jer cu dobiti panicni napad...
Mozda gresim, oprostite, ali tada sam imala vaznija posla, da podizem, stitim i lecim moje dete.

A to sto Amerikancima ``ne ide`` u Iraku i Avganistanu i zasto im ne ide, sigurno postoji dobar razlog, ali mi pravu istinu ne verujem da cemo saznati u nekoj blizoj buducnosti, ako i tada...
Neka mi oprosti moja draga Hellen, otisla sam u politicke i vojne vode... oprostite svi koji imate drugacije misljenje.
Ne znam da li bi nam Rusi pomogli i ne znam da li bi pobedili u eventualnom kopnenom napadu ali znam da je raspoloženje među ljudima bilo da idemo do kraja. I znam da bi se par stotina hiljada njih vratilo u limenim kovčezima.

Slazem se sa tobom Petre, ne treba ih sigurno drzati u vitrini, ali sa njima treba pricati i govoriti im kako da postanu pravi ljudi, pricati im o pravim ljudskim vrednostima, sta je ispravno, a sta nije, sta je primereno, a sta nije, sta je preterivanje, a sta nije i tako mogu u nedogled.
Ne mogu sada da pisem o tome da ne treba u deci izazivati nasilnicko ponasanje, jer deci su primer njihovi roditelji, pa tek njihovo okruzenje, ulica, lose drustvo...
Ja na moju nesrecu nisam imala dobar primer u porodici, ali sta cu, roditelje nisam mogla da biram, oni su bili zrtve zrtava, ali sam imala toliko pameti da ne budem kao oni i sada imam jedno zaista dobro dete kojim se ponosim.
Ne ljutite se na mene, napisala sam mnogo ruznih reci, secanja na ruzna vremena su mi se vratila, ako mozete oprostite mi. Ko sam ja da ikome sudim.
Ne mogu vise. Umorila sam se.
Ako ikako moze, pustite me malo da spavam. Ako moze, neka veceras bude m i r.
Molim, molim, molim vas sve...

Znam i ja da je svakome njegova muka najteza. I znam da je i tebi bilo tesko tada... Teze nego meni, sigurno.
Samo sam htela da kazem na tvoju izjavu da je milion dece prezivelo, da to nije tacno. Neka deca nisu. Kao npr. mala Milica.
Nisam tebi govorila o Borinoj pesmi, nego uopsteno. Izvini ako si se nasao prozvanim.
Na decu sam osetljiva i ne dam na njih.

Znam i ja da je svakome njegova muka najteza. I znam da je i tebi bilo tesko tada... Teze nego meni, sigurno.
Samo sam htela da kazem na tvoju izjavu da je milion dece prezivelo, da to nije tacno. Neka deca nisu. Kao npr. mala Milica.
Nisam tebi govorila o Borinoj pesmi, nego uopsteno. Izvini ako si se nasao prozvanim.
Na decu sam osetljiva i ne dam na njih.
Ma ne moraš da se izvinjavaš. Kad sam napisao "milion srpske dece je preživelo" nastavak je bio "a neka i nisu". Obrisao sam...previše se manipulisalo tom dečicom da bih i ja potezao po forumu.
I lepo spavaj. z:poz:

ovo sto si napisala za dete - ok, kapiram odakle tolika mrznja prema onima kojima je bacanje petardi vid zabave. medjutim, nije tvoje dete jedino koje je pretrpelo '99.

boldovano- za ovo me zabole uvce, nisi jedina kojoj je lose i to je tvoj licni problem sto ne mozes ni jedan jedini dan da izadjes iz toga u sta si upala, iz tog stanja.....znaci svi oni kojima je lose i kojima ce biti mozda jos gore trebaju da legnu i kukaju na sav glas ili jos bolje legnu i sacekaju smrt. msm, kome vise nije do zivota ima i brzih nacina da umru, nego sto je cekanje.....konopci barem nisu skupi, uvek se moze vezati i carsaf z:mrgreen:. mozda tablete, a ima i visokih zgrada, barem po bg..... ne znam kakvo je stanje sa mostovima z:mrgreen: al' mislim da je pistolj najbolje resenje, za one koji ga imaju. pa svi vi koji smatrate da i drugi trebaju da se utope sa vama i da ne treba da se raduju, makar i na taj nametnuti datum nade u bolje sutra, izvolite zavrsite svoju mizeriju, a druge ostavite da zive i bore se. otkacite i odhebite.

edit ali, sa jedne strane drhtite nad svojim malim zivotima, koje po vasem misljenju cak i petarde mogu da ugroze, a sa druge strane "pametujete" kako je glupo proslavljati tu ng. :roll:

Poslednja izmena:
Nameravamo da od dece napravimo buduće muškarce na koje ova zemlja može da računa a ne mamine plačipyčkice koji će da piju bensedine ako pripuca

buduci muskarci na koje ova zemlja moze da racuna sigurno nisu oni koji umeju da bacaju petarde..
bensedinima smirujem kucne ljubimce, a ne svoje dete..
buduci pravi muskarci se prave tako sto se vaspitavaju DA ZASTITE one koji su slabiji u necemu od njih (u ovom slucaju pricamo o strahu zivotinja i nekih ljudi od detonacija pirotehnike), a ne da se na neciji strah jos vise bahate sa sa bacanjem petardi..
samo da bi ga neko vasptao da bude pravi muskarac, morao bi prvo to sam da bude.

To što je trenutno na vlasti izdajnička garnitura koja je dobila zadatak da uništi vojsku ne znači da će tako i ostati. A i loše si obaveštena...profesionalna vojska je mirnodopska formacija i nigde u svetu ne postoji zemlja koja bi ratovala sa 20.000 vojnika. Profesionalizacija vojske ne podrazumeva ukidanje rezervnog sastava koji bi bio mobilisan. A ti mi reci da li je dobro poslati mladiće bez dana obuke i opaljenog metka da glumi topovsko meso. I kom blistavom umu je to u interesu.Ništa nismo naučili sa Sremskog fronta. A ako se palite na govore Ahila Najlepšeg da Srbija neće više ratovati...to su priče za malu decu.
I nemoj mnogo da veruješ američkim filmovima da njihovim Rambo vojnicima naša PVO nije mogla ništa. Ljubili su oni pistu svaki put kad slete i ako slete. Ni jedan rat se nije dobio samo avijaciom...dok pešadija ne pregazi nema tu ni P od pobede. A njihovu moć vidimo u Iraku i Afganistanu. z:)

ratovi se danas sigurno ne dobijaju sa pesadijom.
i onaj ko je napao srbiju, taj rat je i dobio.
o kom PVO pricas.
da nije potpisan sporazum, srbija bi do danas bila sravnjena sa zemljom.sa sve civilima i civilnim objektima kao kolateralnom stetom.
a posledice tog bombardovanja imamo svi danas i tek cemo ga imati.
ne postoji osoba na ovim prostorima koja na sebi nema dobrocudnu izraslinu.
ako tvrdi da je nema - samo je nije dijagnostikovala.
od zlocudnih je % umrlih toliko povecan da je baspredmetno komentarisati uzrok.
za tvoju informaciju zemlja nam je bila zatrpana uranijumskim bombama.
to je savremeno `humano` oruzje.sto te ne ubije svojim praskom, ubice te posle deceniju dve od posledice svog zracenja.
ista prica je i na bliskom istoku.
i za tvoju informaciju, oni koji su pristali da idu da ratuju (za bolje dnevnice) tim novcem ce moci samo da obezbede svoje porodice..ako prezive ratiste, u njemu sami nece dugo da uzivaju..ili bar nece u istom uzivati u zdravlju.
smesno mi je da jedan muskarac misli da se danas ratovi i dalje dobijaju sa rucnim bombama..kao sto su se borili mirko i slavko nekada..:roll:

Poslednja izmena:

Back