Petarde....

E ovo sto doziveh za ovih sat vremena nisam odavno, ovoliki strah nisam dozivela ni za vreme bombardovanja.
Nisam znala da je ovaj Novi Beograd pun ludaka koji praznuju na ovaj nacin.
Treba vama jedan zemljotres da vas dobro prodrma pa biste videli sta je strah. Ali vi srca nemate. Ne razumete kako to drugi dozivljavaju.
Ovoliko buke nizasta, zbog jednog obicnog dana, mislite da ce sutra biti bolje, sta li je u vasim glavama, pitam se, pa to je primitivizam i vise od toga.
Jeste li se prvo dobro ozdrali, iznapijali, pa krenuli da se malo razmrdate sa petardama, mislite da ce vam Nova biti bolja?
Ne verujem bas u to, ali dooobro ste se ispucali, svaka cast, dali ste sve od sebe, uspelo vam je da mi bude jos losije, stvarno ste carevi, nisam samo ja ocajavala i psovala vas ove noci, ima nas jos koji ovo sto ste vi radili ne odobravamo, valjda ce se doneti neki Zakon kada ovi u Vladi pocnu da rade jednom... valjda ce vam sada biti lakse do Bozica, ali cekaj, sutra se ocekuje jos padavina, tj. jos prangijanja, pa drugi je dan Nove godine, zato navalite i sutra ako vam je nesto od tih naprava preostalo... a jeste sigurno, rasporedili ste vi to kako treba. Bolje rasporedjujete to nego prezivljavanje od prvog do sledeceg prvog u mesecu.
Uskoro necete imati sta da jedete, je*ale vas petarde. Ispalite sada jednu, dovoljno je - ali sada i sebi u du*e; bice vam lakse.
Sve vam je lepo u zivotu, samo vam jos vatromet fali.
E ludjeg naroda od ovog nema na kugli zemaljskoj. A tome sam verovatno i ja doprinela postavljajuci ovu temu, jer je nas narod takav, samo bi da nekog zezne, da mu ide uz nos, da uradi upravo suprotno... samo da drugom bude lose.
Pa uspeli ste u tome, lose mi je sada, dooobro ste me uzdrmali ove noci, neka vam je na cast.
A sada nastavite orgijanje. Samo napred.

od doceka sa prijateljima sam morala da odustanem i ostanem zbog kucnih ljubimaca u kuci..
nisu oni trazili da zive na mojoj adresi, mi smo izabrali njih..dete je otputovalo sa prijateljima u budimpestu, a ja ne mislim da je neka zrtva to sto sam ostala sa njima..
tv je bio pusten preglasno, ne bi li ikako prikrila zvuk neprijatnih detonacija..svaka je dobila po pola bensedina..ne znam koja je od njih bila unezverenija kad bi prasak probio preglasan zvuk tv-a..
sada leze svaka na svom mestu izmucene od nocasnje napetosti..

kako li je tek onim zivotinjama koje su na ulici?

a rezime nocasnjog primitivnog proslavljanja u srbiji je:
povreda ociju, opekotine saka,i JEDAN IZGUBLJENI DECIJI ZIVOT!

roditelji, jel vam je bilo dovoljno?
hocete li odmah da dopunite potrosene rezerve..da deca imaju sta da bacaju narednih petnaestak dana, dok ne `proslave` i pravoslavnu novu godinu?
koliko dece jos treba da izgubi zivot i koliko njih treba da postanu invalidi samo zato sto ih niste naucili da nekim stvarima u zivotu mogu da se raduju na drugi nacin???

SRECNA VAM NOVA GODINA!

Poslednja izmena:
Ja sam na granici NB i Zemuna, moji su na Slaviji, svuda puca kao da je poceo rat. Mamin pas i moje mladji macani su se izbezumili. Krajnje je vreme da se zabrane petarde.

Комшинице драга, за болдовано иде репутација, знаш да су Земун и Нбг традицијонално најгласнији. :lol: Баш је било добро. Бенг-бенг...feuer frei! :zskace:

pic_1192222890_6.jpg

Poslednja izmena:
srecna vam nova godina :) :)

juce gledam kroz prozor,neki klinci se gadjali petardama :eek:

gruvalo je sinoc,ovde je velika poljana izmedju zgrada pa sve odjekuje i bacali su dinamitare bas neki iznad nas,pa su neke pucale u nivou prozora bas,nisu ni stigle do dole :lol:

i prosto ne mogu da verujem da se beba nije probudila :lol:
kraljica,boli nju uvo za sve

i dooobro su ga...zagruvali :lol:
sve je prstalo

Tu sam i ja:lol:Mislim ne baš tu,al u kraju,a slavio sam dole u gradu...U mojoj ulici je ranije bilo te dečurlije bacali od 20.-tog pa nadalje nije moglo da se živi,ove godine čuo sam možda 10-15 petardi,a dole ništa ali gruvala je muzika...:lol:

Ja sam do sad trpela petarde, ali sinoć sam poludela.
Nasred Marmontove (glavna ulica, kao Knez Mihajlova u Beogradu, njome se ide do rive gde je bio koncert),
kroz koju je išlo mnogo ljudi, neka budala je ubacila petardu u staklenu pivsku flašu, koja je naravno
eksplodirala.
Staklo se rasulo po svima nama, poludela sam! Nisam toliko psovala dugo...
Sva sreća nikod nije povredilo...

Da li ste vi citali vesti?
Kazu da nikad ovoliko pirotehnike nije korisceno kao ove novogodisnje noci. I to ne samo u Beogradu...
Pogledajte kada sam napisala prethodnu poruku, nisu se smirili divljaci do dva - pola tri. Tek tada se moglo spavati, ko je mogao da zaspi.
Bolje da su izasli napolje i grudvali se, padao je sneg, bolje da su pravili sneska, ja ni jednog jedinog sneska ne videh ove godine, kao uostalom ni prethodne, nego... ma ne vredi pisati vise o tome.

Tu sam i ja:lol:Mislim ne baš tu,al u kraju,a slavio sam dole u gradu...U mojoj ulici je ranije bilo te dečurlije bacali od 20.-tog pa nadalje nije moglo da se živi,ove godine čuo sam možda 10-15 petardi,a dole ništa ali gruvala je muzika...:lol:

Овде је кидало из правца насеља С.К., Цара Душана и Ћуковца. Аларми пиште свуда, народ на прозорима. Хаос. :lol:

Како је брзо кренуло, тако је и престало. Што је по мени ок. Испуца се за 15-20 мин и готово.

Izvini, ali to nije tacno. Pucalo se sve do pola dva, a sporadicno se culo sve do tri.
A za dujkenujkeme, ekonomska kriza na zalost nije uticala na kupovinu pirotehnike, a i ostalog...
Pa videla sam svojim ocima sta se desavalo u TC Usce, kao da su besplatno delili robu...
Ali to nije tema.

Izvini, ali to nije tacno. Pucalo se sve do pola dva, a sporadicno se culo sve do tri.
A za dujkenujkeme, ekonomska kriza na zalost nije uticala na kupovinu pirotehnike, a i ostalog...
Pa videla sam svojim ocima sta se desavalo u TC Usce, kao da su besplatno delili robu...
Ali to nije tema.

Могу да кажем да је у мом крају било тако. Пар минута пре поноћи је фуриозно кренуло а већ око 00:25 је било што кажеш спорадично.
Шта су делили у Ушћу?

Boje je sada...Sećam se proslava 90.-tih na Trgu kad cela masa oko 20-30 000 ljudi baca petarde po glavama jedni drugima,gore jakne kape...Puca se iz mitraljeza,bacaju se bombe u reku...

E sad da vam ja svima nesto kazem, i vama katolicima i pravoslavcima.

Zasto morate da pucate, da senlucite na ovaj porodicni i Boziji praznik????????????????????
Zar vam je malo bilo pucanja poslednjih godina, pa ne mozete bez petardi, topova, pistolja???????????????????

Kako vas bre nije sramota od vasih porodica, pa zar ne znate koliko ste jada naneli nekome ko se boji pucnjave, ko ima fobije, ko ima malu decu, kucne ljubimce, bebe koje reaguju placem na takvu pucacinu.
Zar je to nacin da se proslavi Praznik???????????
Razmislite malo. Mislim da nije.
U svakom slucaju, ako vam se puca ima hvala Bogu, takvi isti kao vi su se postarali da na svetu postoje drzave gde se ratuje, pa idite tamo i pucajte do mile volje.
A najbolje pucajte sebi u glavu.
Eto, mozete da me banujete, ali dosta mi je primitivaca koji su jedino hrabri kada uzmu pistolj u ruke i pucaju.
Sram vas bre bilo.
I katolike i pravoslavce koji na ovakav nacin proslavljaju Bozic i Novu godinu.

u pravu si, stvarno
mrzim petarde
vatromet je lepši, kad već mora da puca

Back