ako moze i nesto o dresuri papagaja??
kao iskusan , pa uslovno receno odgajivac, jer je moj kica postao tata pre vise od godinu dana, i to trima malim papagajima, imam jedan najvazniji savet sto se tice resure papagaja. doduse, razlika je u dresuri velikog i malog, ali princip i osnovno pravilo su isti!
dakle, da bi se appagaj, najbolje da je sto mladji, privikao na tebe, ukapirao da si mu prijatelj d amu ne zelis nista lose, jer da se ne lazemo, ptice su veoma plasljive i veliki skeptici po pitanju vecih od sebe, citaj ljudi

, moras da sa njim svakoga dana u pocetku provodis aktivno 3 ili vise sati. sta znaci aktivno, da mu pricas, da se igras s njim, da pokusavas da ga naucis da ti stane na prst, ruku, da ga ljubis, da mu zvizdis, da izigravas loooodaka, to ja stalno s njima radim, i veruj mi - trud i glupiranja su se isplatili. moj kica ima siri vokabular od nekih ljudi, verobvali ili ne, niosam, ga ucio da psuje, to mi je bzvz, ali sam ga naucio da se svadja

prilicno je pitom, ali samovoljan, docice da s emazi ako on to hoce, ako nece, svadja se

slece na mene kad pozeli, posebno kad vidid da nesto jedem. veoma je opusten, zna da mu necu nista lose, ima povorenja i seta, posto ne voli da leti

po sobi slobodno i pusten je po ceo dan. samo ih uvece zatvorim kad i sam legnem da spavam.
naravno, velika je to odgovornost. ni zivotinje nisu za svakog. covek mora da ih voli i da zasluzi da ih ima.
posto ih imam vise, kica je najstariji, prave mi haos, kake gde stignu, cupkaju sta stignu, ali vremenom navikao sam da cistim za njima, i da mi zivotni prostor deluje cisto i uredno, a ne kao kokosinjac, kako je bilo u pocetku...

raspisao sam se, nadam se da sam nekome i pomogao
pozdrav