Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
mali gad :)
tako ja tepam mojima. i sad mi se to vraca, jer je kicko naucio tu rec i stalno je ponavlja.
posebno kad se svadjamo. ilustrovacu vam to ovim primerom.
on kresti bez razlkloga, ja mu kazem cuti, kico!
on meni, cuti ti! sta hoces?
ja mu odgovorim da hocu da cuti. a on meni cuti ti tamo debeli.... gad!
eto , pazite sta ih ucite, vratice vam se desetostruko :D

mali gad :)
tako ja tepam mojima. i sad mi se to vraca, jer je kicko naucio tu rec i stalno je ponavlja.
posebno kad se svadjamo. ilustrovacu vam to ovim primerom.
on kresti bez razlkloga, ja mu kazem cuti, kico!
on meni, cuti ti! sta hoces?
ja mu odgovorim da hocu da cuti. a on meni cuti ti tamo debeli.... gad!
eto , pazite sta ih ucite, vratice vam se desetostruko :D

Meni bi bilo lepo da zna toliko raznovrsnih reci da kaze...:D
Žakica je mnogo lep...i ima lepe igračkice :worth:

da, pa stvarno bih mogao da se pohvalim da ima jako sirok vokabular. prijatelji me zezaju stalno da je takav svaki papagaj kog poseduje profesor knjizevnosti :)

uhhh, ovime nisi pobrao moje simpatije jer sam ja vec nekoliko godina sa njima u klinču...:dash:;);) nego kako to profesor knjiyevnosti uci svog papagaja da kaze polu-psovku - gade? :D

e moj mica imao juce i danas proliv. juce bas, danas manje. samo jedno pitanje koja hrana je pogodna kada ima proliv, tj. da mu ocvrsne govance??? evo jos jedan savet za sve citao sam u zovu, da papagajima obavezno leti dajemo voce i povrce, ali u umerenim kolicinama. Slobodno im dajte: papriku, plavi paradajz, paradajz, grasak, tikvice, sipak, kajsiju, jabuku, krusku, visnju, kivi, mandarinu, pomorandzu, mandarinu, dinju, breskvu, ananas, papaju, mango. a nikako im ne davati: limun, grejpfrut, visnju, kupus, zelenu salatu.

Ja sam sa Žakicom nedavno imala sličan problem. Mislila sam da je dobio proliv pošto sam mu prvi put dala voće. Uvek je do tada imao čvrstu stolicu, ali se najeo kajsije i onda je sve počelo. Trajalo je to jedno nedelju dana, nisam mu davala voće posle toga pa sam odlučila da ga odnesem kod veterinara. Međutim veterinar je rekao da to uopšte nije proliv i da je važno da se vide dve boje u stolici (ako sam dobro razumela), a to što ima vode to je kao normalno jer oni jedino na taj način izbacuju vodu. Rekao je da mu dajem i dalje voće i povrće samo sam ja malo smanjila količinu. Mi imamo problem što Žakica neće da jede voće kada mu stavim u kavez nego isključivo kada vidi mene da jedem onda dođe do ivice kaveza i jede sa usta. (hranim ga ko mama :) ) Sada mi se čini da je ok, a ti ako i dalje sumnjaš da ima proliv najbolje da ga odvedeš kod veterinara.

E,ovako!Novi smo ovde pa nisam bas najbolje upucena u neke stvarcice!Inace imam rozenkolisa,kupljen je marta i tada mi je receno da ima 3-4 meseca!Inace,zove se Kica!Pa htela bih da pitam da li ima neko rozenkolisa i da li postoji sansa da se nauci da prica?Koliko sam citala,oni spadaju u grupu papagaja koji vrlo tesko ponavljaju zvuke i reci,pa me zanima da li je to tako!Inace,imala sam do februara isto rozenkolisa koji je ziveo 14 godina!:) Njega nisam naucila bukvalno nista!Niti je dolazio kod mene,niti je pricao!Mada ja sam tj.moja kuca je treca u kojoj je ziveo i kada je dosao kod mene imao je vec 3-4 godine!Pa mislim da je zbog toga!Ali sa ovim Kickom se i igram,i nosim ga po kuci,ljubimo se,kupkam ga (naucio se da ga ja kupam i bez moje ruke ni da pridje vodi),rucka mi iz ruke,iz usta....:dash: ma ludak jedan mali!I trenutno ucimo da kaze to famozno Kico,ali nikako!Trudi se on,i kaze nesto ali to vise zvuci....co-umesto Kico!Mada,jednom u 100 puta ga lepo kaze!Pa me zanima da li da ga "maltretiram" time da uci da prica ili da ga pustim toga?Hvala na pomoci......:worth:

E,ovako!Novi smo ovde pa nisam bas najbolje upucena u neke stvarcice!Inace imam rozenkolisa,kupljen je marta i tada mi je receno da ima 3-4 meseca!Inace,zove se Kica!Pa htela bih da pitam da li ima neko rozenkolisa i da li postoji sansa da se nauci da prica?Koliko sam citala,oni spadaju u grupu papagaja koji vrlo tesko ponavljaju zvuke i reci,pa me zanima da li je to tako!Inace,imala sam do februara isto rozenkolisa koji je ziveo 14 godina!:) Njega nisam naucila bukvalno nista!Niti je dolazio kod mene,niti je pricao!Mada ja sam tj.moja kuca je treca u kojoj je ziveo i kada je dosao kod mene imao je vec 3-4 godine!Pa mislim da je zbog toga!Ali sa ovim Kickom se i igram,i nosim ga po kuci,ljubimo se,kupkam ga (naucio se da ga ja kupam i bez moje ruke ni da pridje vodi),rucka mi iz ruke,iz usta....:dash: ma ludak jedan mali!I trenutno ucimo da kaze to famozno Kico,ali nikako!Trudi se on,i kaze nesto ali to vise zvuci....co-umesto Kico!Mada,jednom u 100 puta ga lepo kaze!Pa me zanima da li da ga "maltretiram" time da uci da prica ili da ga pustim toga?Hvala na pomoci......:worth:

ako si zadovoljna time sto ti seumiljava i bez tebe tj tvoje ruke nece da pocinje nista sam, onda ni nemoj da ga maltretiras, sve ce se desiti spontano, samo od sebe. ni ja mog kicka nista nisam na siklu ucio, sve sedesilo spontano. samo tigrice mnogo brzo nace da oponasaju zvuke, nego ostale vrste, mislim na ove manje vrste naravno.

Ja mislim da ne mogu da oponasaju govor.
evo i linka http://www.parrotfactory.com/navigacija/vrste/rozenkolins.htm
na kraju stranice pise:''Inače, pored toga što ne može da oponaša govor, Rozenkolins je lako pripitomljiv papagaj,a zbog svoje živahnosti vlasnik jednog ovakvog para ptica posle izvesnog vremena dobija izuzetne i verne kućne ljubimce, imajući u vidu da im je životni vek optimalno oko 30 godina.''
moj savet nemoj da ga mucis.

Pa da,to sam i ja videla!I ne samo na tom sajtu vec na skoro svim sajtovima gde ima nesto o njima!Ma nema veze,ja sam presrecna i sto je ovako lud...:whistling:
A kazite mi,posto planiram da mu napravim igraliste od kog drveta je najbolje praviti?I cime spajati drvca?Znam da moze skoro svo voce (jabuka,sljiva,smokva,tresnja itd...),a i tvrda drva (jablan,orah (mada on nije preporucljiv),bukva,breza....)!Ali me zanima koje drvo je najbolje?!:think:

Pa da,to sam i ja videla!I ne samo na tom sajtu vec na skoro svim sajtovima gde ima nesto o njima!Ma nema veze,ja sam presrecna i sto je ovako lud...:whistling:
A kazite mi,posto planiram da mu napravim igraliste od kog drveta je najbolje praviti?I cime spajati drvca?Znam da moze skoro svo voce (jabuka,sljiva,smokva,tresnja itd...),a i tvrda drva (jablan,orah (mada on nije preporucljiv),bukva,breza....)!Ali me zanima koje drvo je najbolje?!:think:

Ne znam iz kod grada si, ali u NS imas Europet centar. Kod njih mozes naci svakakve igracke za papagaje i ostale zivotinje od merdevina, preko ljuljaski, raznih ogledala, kadica za kupanje, ma nema cega nema, a i sve se moze lepo uklopiti u ambijent da ti soba ne izgleda ko cirkus :D Ja sam mom tamo pokupovala svasta. Nisam ni znala sta sve postoji za te male gadove.

Ma ja sam iz Nisa,i iskreno kod nas nigde nisam videla da ima igralista za papagaje!A i nekako mi sigurnije da mu sama napravim!:cool: Mada nisam ni sigurna koliko ce on da se igra u njemu!Jer ga pustim kada ustanem i dok ne padne mrak u kavez ide samo na brzaka da rucka...stalno je u pokretu...i sve trci oko mene...znaci nema stvari koju ja mogu da uzmem ruke a da on ne doleti da vidi sta je..evo i sada kucka samnom...:dash::dash::dash: sve mi iskljucka ruke...:sad2:

Ma ja sam iz Nisa,i iskreno kod nas nigde nisam videla da ima igralista za papagaje!A i nekako mi sigurnije da mu sama napravim!:cool: Mada nisam ni sigurna koliko ce on da se igra u njemu!Jer ga pustim kada ustanem i dok ne padne mrak u kavez ide samo na brzaka da rucka...stalno je u pokretu...i sve trci oko mene...znaci nema stvari koju ja mogu da uzmem ruke a da on ne doleti da vidi sta je..evo i sada kucka samnom...:dash::dash::dash: sve mi iskljucka ruke...:sad2:

pa to je bas lepo i slatko.

moji papagaji grickaju momentalno neku korpicu u kojoj ja cuvam neke sitnice. a inace, ... divljaju, ukratko :D
eto npr, kupio sam juce neke papuce vrlo neobicne boje, otkad su ovi moji gadovi videli te papuce, ne skidaju pogled snih i kad god legnem i naravno izujem te papuce, slete mi na nozne palceve da vide o cemu se tu ustvari radi...
looooodaci :D

mom kicku bio rodjus u avgustu, ps on je lav u horoskopu, i to se jasno i vidi :)
a malenoj je sad u februaru, ona je vodolija, i to se isto vidi, vise oseca, kod kice se jasno vidi da je lav, ima cak i grivu kad se nakostresi :)

Back