sunflowerv
Primećen član
- Poruka
- 735
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mali gad
tako ja tepam mojima. i sad mi se to vraca, jer je kicko naucio tu rec i stalno je ponavlja.
posebno kad se svadjamo. ilustrovacu vam to ovim primerom.
on kresti bez razlkloga, ja mu kazem cuti, kico!
on meni, cuti ti! sta hoces?
ja mu odgovorim da hocu da cuti. a on meni cuti ti tamo debeli.... gad!
eto , pazite sta ih ucite, vratice vam se desetostruko![]()
Meni bi bilo lepo da zna toliko raznovrsnih reci da kaze...
Žakica je mnogo lep...i ima lepe igračkice![]()
da, pa stvarno bih mogao da se pohvalim da ima jako sirok vokabular. prijatelji me zezaju stalno da je takav svaki papagaj kog poseduje profesor knjizevnosti![]()
uhhh, ovime nisi pobrao moje simpatije jer sam ja vec nekoliko godina sa njima u klinču...nego kako to profesor knjiyevnosti uci svog papagaja da kaze polu-psovku - gade?
![]()
e moj mica imao juce i danas proliv. juce bas, danas manje. samo jedno pitanje koja hrana je pogodna kada ima proliv, tj. da mu ocvrsne govance??? evo jos jedan savet za sve citao sam u zovu, da papagajima obavezno leti dajemo voce i povrce, ali u umerenim kolicinama. Slobodno im dajte: papriku, plavi paradajz, paradajz, grasak, tikvice, sipak, kajsiju, jabuku, krusku, visnju, kivi, mandarinu, pomorandzu, mandarinu, dinju, breskvu, ananas, papaju, mango. a nikako im ne davati: limun, grejpfrut, visnju, kupus, zelenu salatu.
Meni bi bilo lepo da zna toliko raznovrsnih reci da kaze...
Žakica je mnogo lep...i ima lepe igračkice![]()
E,ovako!Novi smo ovde pa nisam bas najbolje upucena u neke stvarcice!Inace imam rozenkolisa,kupljen je marta i tada mi je receno da ima 3-4 meseca!Inace,zove se Kica!Pa htela bih da pitam da li ima neko rozenkolisa i da li postoji sansa da se nauci da prica?Koliko sam citala,oni spadaju u grupu papagaja koji vrlo tesko ponavljaju zvuke i reci,pa me zanima da li je to tako!Inace,imala sam do februara isto rozenkolisa koji je ziveo 14 godina!Njega nisam naucila bukvalno nista!Niti je dolazio kod mene,niti je pricao!Mada ja sam tj.moja kuca je treca u kojoj je ziveo i kada je dosao kod mene imao je vec 3-4 godine!Pa mislim da je zbog toga!Ali sa ovim Kickom se i igram,i nosim ga po kuci,ljubimo se,kupkam ga (naucio se da ga ja kupam i bez moje ruke ni da pridje vodi),rucka mi iz ruke,iz usta....
ma ludak jedan mali!I trenutno ucimo da kaze to famozno Kico,ali nikako!Trudi se on,i kaze nesto ali to vise zvuci....co-umesto Kico!Mada,jednom u 100 puta ga lepo kaze!Pa me zanima da li da ga "maltretiram" time da uci da prica ili da ga pustim toga?Hvala na pomoci......
![]()
Pa da,to sam i ja videla!I ne samo na tom sajtu vec na skoro svim sajtovima gde ima nesto o njima!Ma nema veze,ja sam presrecna i sto je ovako lud...
A kazite mi,posto planiram da mu napravim igraliste od kog drveta je najbolje praviti?I cime spajati drvca?Znam da moze skoro svo voce (jabuka,sljiva,smokva,tresnja itd...),a i tvrda drva (jablan,orah (mada on nije preporucljiv),bukva,breza....)!Ali me zanima koje drvo je najbolje?!![]()
Ma ja sam iz Nisa,i iskreno kod nas nigde nisam videla da ima igralista za papagaje!A i nekako mi sigurnije da mu sama napravim!Mada nisam ni sigurna koliko ce on da se igra u njemu!Jer ga pustim kada ustanem i dok ne padne mrak u kavez ide samo na brzaka da rucka...stalno je u pokretu...i sve trci oko mene...znaci nema stvari koju ja mogu da uzmem ruke a da on ne doleti da vidi sta je..evo i sada kucka samnom...
sve mi iskljucka ruke...
![]()