parrotlover
Početnik
- Poruka
- 42
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ivane, SantaSlayer, hvala na savetima. "spasili ste mi zivot." posto sam ja veliki ljubitelj papagajasta mislite koja bi vrsta bila pogodna za aleksandra a da nije zenka aleksandra. mozdab uzmem sledece godine, najvise me privlace kakadu i zutoceli amazonac, a mozda i veliki aleksandar??
i jos jedno pitanje sta se sve podrazumeva u igru ja npr. mog mazim, stavljam prst ispod krila, dajem semenke iz usta...itd
uf, pa pored navedenog, imas jos raznih igara. naravno sve zavisi od karaktera tvog mezimca. ako je npr mrgud, kao moja malena, onda ja u tom slucaju volim da je "scepam" i da je opkolim rukama na nekoj ravnoj povrsini i jurim je usnama da je pljubim, ona se naravno ljuti na sve, pa i na moja usta. neki put mi i da d a je ljubim, ili da se mazimo kljunicima, tj ja nju po kljunicu mojim nosem, sa kickom volim da se igram sa raznobojnim spajalicama, posebno voli one roze boje, dodajemo se...
takodje, posto je moj kica nercek
volimo i igru trkanja do omiljenog mu mede, mala plisana igracka (privezak za kljuceve ), ja prstima hodam do tog mede, tacnije trcim, i on isto i ako stignem prvi, on me ujeda, tera, tuce... show u svakom slucaju.
voli i da namerno izbacuje sitne stvari iz korpice, posebno nakit ...
voli i verbalno da se igra, tj da se svadja, pa se onda prozivamo
ili se takmicimo ko vise mljacka, posto je i to naucio
kad nesto jedem, a sto on ne sme, kao npr projara, jurca me po celoj kuci , moram sa sve plehom da bezim iz sobe u sobu, valjda ga privlaci miris, to je od kukuruza...
i tako, igara kolko oces, nazalost nekad vremena imam manje, ali se uvek trudim da im nadoknadim.
trenuci provedeni s nnjima su neprocenljivi
nadam se da sam pomogao
pozdrav!
jao iskidah se od smeha dok nisam video sledecu recenicu...
pa to je to...ovaj moj nije tako "kreativan" ali radi svakakve vratolomije...
u vezi druge vrste...
nikad se ne zna kako ce ga prihvatiti...mada mislim da ako ces da uzimas jos jednog papagaja da je bolje da ga uzmes sto pre...posle ce poceti da brani svoju teritoriju...koliko ga dugo imas?![]()
To je sasvim normalno...napravila si gresku...ali nije strasno....mislim da ce se navici u roku od nedelju dve i da ce se druziti, ali ako se to ne desi...moraces da ih razdvajas
Kakvo je to kljucanje? Jel on nju kljuca u telo ili u kljun? Da li deluje agresivno dok to radi, i da li su u istom kavezu?
Da u istom su kavezu, kljuca je u kljun i ponekad u glavu i djeluje pomalo agresivno , buni me to sto je sinoc sat vremena bio bas super prema njoj i onda opet isto. Mozda ga nervira sto je ona pasivna, okrene mu glavu, djeluje nezainteresovano i ne brani se kad je kljuca.
SantaSlayer hvala na novim idejama...Ja mog imam oko 9 meseci, ja sam ga kupio sa 3 meseca, a sad mu je godina sredinom septembra. Ovi klipovi su me nasmejali "do suza."
![]()
![]()
el se i vasi ovako slobodno setaju?? ja mog zatvorio pre pola sata, jer je bio pusten od 7 go 12. nego nisam mogao da ga stavim na ruku ja probam hranom on uzme ivrati se u na kavez ili na klimu, probao je da leti ali udario u vrata...
kako da ga stavim na ruku? nije da me se plasi ja ga mazim
, ljubim, hranim, ali nece na ruku.
![]()
![]()
Jeste, tu sam pogrijesila, mislim da je on polno zreo a ona dosta mlada, iskreno se nadam da ce se stvari poboljsati i da necu morati da ih razdvajam.ako se stanje ne promeni i u narednih recimo 4-5 dana on nastavi da je tetose, moraces da je pklonis nekome ili da ih razdvojis.
cest je slucaj s tigricama da prvog partnera nikako ne prihvate, vec da ga prihvate ili kao drugara ili kao brata/sestru, figurativno govoreci.
tek drugog partnera prihvate kao svog. tako je i meni boilo sa kickom kad sam mu nabavio 1. zenkicu, ponasali su se ko "ortaci", nekada ga je nervirala i on ju je terao od sebe i kljuckao po koji put, ali bio sam uvek tu i odrzavao red u "ringu", pa nije bilo problema, tek kad sam ga spojio sa melnom, tad je ukapirao sta se sa zenkama radi
pokusaj da vise vremen a provodis kraj njih. samo si jednu stvar pogresila, a to je razlika u starosti izzmedju njih. msm da je veca nego sto bi trebalo, on je sada vec polno zreo , a nju ako si uzekla na dobrom mestu, znaci da je mlada, i da je jos pile kome do sexa i udvaranja jos nije.
molim za savet. imam papagaja rozelu koji u posledenje vreme tesko leti. inace ptica je raspolozena, crvkuce, redovno se sredjuje i celokupna slika je da mu nije nista. ali kada je van kaveza prestao je da leti a kada mora, to ide tesko. inace do skora je leteo kao soko. da li neko ima ideju sta bi moglo da bude. hvala
cemu sluzi kliker trening??
ja to sad prvi put cujem!
o cemu e radi?
kad saznas, objasni i nama![]()