Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
voleo bih da me posavetujete koje je najbolje vreme za nabavku papagaja kao kucnog ljubimca,i preporucite neku ogajivacnicu nebih voleo da nabavljam ljubimca od nekog preprodavca inace ja sam iz zrenjanina ali nije mi problem ni odlazak do novog sada.

Najbolje vreme za kupovinu papagaja je jun-jul, zato što se tada prodaju mlade ptice iz prvog legla prolecnog, koje su najkvalitetnije, i pošto ima veliki izbor ptica - cene su nešto povoljnije.

Jel pusten 3 sata iz nekog posebnog razloga ili on sam udje?

Ja imam problem, moj otac je imao bajpas operaciju na srcu i od kad se vratio iz bg-a ne pustam Mikija iz higijenskih razloga u dnevnoj sobi vec u mojoj oko 3-4 sata dnevno pa on udje u kavez i vratim ga u dnevnu sobu...pre ovoga je bio napolje ceo dan u dnevnoj sobi....ima nedelju dana da ga pustam kod mene i dosta se navikao...mada trebalo bi da se vrati na stari sistem pustanja napolje za mesec-dva dok rana zaraste mom ocu...:(:(:(

Ja da mogu ponovo da biram vrstu izabrao bih malog ili velikog aleksandra...ima zanimljivih klipova sa youtube-a sa njima i veoma su pametni

Poslednja izmena:
moj cale radi od 7 do 4 je Kokija pustam od 12 do 3-4 zavisi. jer on ima smrtni strah od njega. nego jer tvoj papagaj pusten po celoj kuci ili u jednoj prostoriji. ja mog prvu nedelju samo u sobi gde mu je kavez pa sledece nedelje dodajem jos jednu sobu i tako redom....

Sada ga pustam samo u mojoj sobi (19 kvadrata)...dok se moj otac ne oporavi....

Pre, ako mogu tako da kazem, je bilo: ujutru oko 9 mu otvorim kavez...on izadje i stoji na kavezu...kada ja dodjem on bude kod mene na ramenu i spustim ga ponekad na sto ili na fotelju....gde se pokaki 2-3 puta, ali nista strasno, pokupim to zacas dok ne vidi neko:mrgreen: mada to nije bilo dugo...on van tog prostora oko kaveza provede 10min ne racunajuci vreme na meni:D

Video sam da kod tebe ispod kaveza nema nicega...medjutim moj kavez stoji na stocicu i ispod njega su novine zbog lakseg ciscenja jer je on bio napolju i te novine su "upijale" govanca :lol:
i da...vratanca su otvorena ceo dan (bila, a i bice uskoro) samo nocu sam ih zatvarao da ne odseta negde...:D
ali uglavnom je sve vreme provodio na kavezu...nije imao obicaj da sam sleti na sto ili fotelju, mozda ponekad kad me se toliko uzeli a ja sedim na fotelji, pa on preko stola dodje do mene...

Poslednja izmena:
znaci on je u principu ceo dan napolju i zivi svoj zivot, jede, kaki:mrgreen:, pije, igra se... tad te se uzeli dodje kod tebe, kad se ti njega u uzelis dodjes kod njega. i nocu ga zatvoris u kavez i pokrijes da spava. a sta mislis o pustanju po celoj kuci? meni su vrata vertikalna ja ih zavezem koncicem el to ok?

Poslednja izmena:
ako moze i nesto o dresuri papagaja??:worth:

kao iskusan , pa uslovno receno odgajivac, jer je moj kica postao tata pre vise od godinu dana, i to trima malim papagajima, imam jedan najvazniji savet sto se tice resure papagaja. doduse, razlika je u dresuri velikog i malog, ali princip i osnovno pravilo su isti!
dakle, da bi se appagaj, najbolje da je sto mladji, privikao na tebe, ukapirao da si mu prijatelj d amu ne zelis nista lose, jer da se ne lazemo, ptice su veoma plasljive i veliki skeptici po pitanju vecih od sebe, citaj ljudi :D, moras da sa njim svakoga dana u pocetku provodis aktivno 3 ili vise sati. sta znaci aktivno, da mu pricas, da se igras s njim, da pokusavas da ga naucis da ti stane na prst, ruku, da ga ljubis, da mu zvizdis, da izigravas loooodaka, to ja stalno s njima radim, i veruj mi - trud i glupiranja su se isplatili. moj kica ima siri vokabular od nekih ljudi, verobvali ili ne, niosam, ga ucio da psuje, to mi je bzvz, ali sam ga naucio da se svadja :P
prilicno je pitom, ali samovoljan, docice da s emazi ako on to hoce, ako nece, svadja se :D
slece na mene kad pozeli, posebno kad vidid da nesto jedem. veoma je opusten, zna da mu necu nista lose, ima povorenja i seta, posto ne voli da leti :D po sobi slobodno i pusten je po ceo dan. samo ih uvece zatvorim kad i sam legnem da spavam.
naravno, velika je to odgovornost. ni zivotinje nisu za svakog. covek mora da ih voli i da zasluzi da ih ima.
posto ih imam vise, kica je najstariji, prave mi haos, kake gde stignu, cupkaju sta stignu, ali vremenom navikao sam da cistim za njima, i da mi zivotni prostor deluje cisto i uredno, a ne kao kokosinjac, kako je bilo u pocetku... :P
raspisao sam se, nadam se da sam nekome i pomogao
pozdrav

@SantaSlayer - lepo si opisao sve ovo...:klap::klap:

@parrotlover- pa ne znam stvarno kako bi to izgledalo kod tebe...ovaj moj se naucio da ostane na kavezu i retko kad je "bezao"...ako se svi tvoji ukucani slazu, pustaj ga...:ok::ok::)

Ivane, SantaSlayer, hvala na savetima. "spasili ste mi zivot." posto sam ja veliki ljubitelj papagaja:mrgreen: sta mislite koja bi vrsta bila pogodna za aleksandra a da nije zenka aleksandra. mozdab uzmem sledece godine, najvise me privlace kakadu i zutoceli amazonac, a mozda i veliki aleksandar??:think: i jos jedno pitanje sta se sve podrazumeva u igru ja npr. mog mazim, stavljam prst ispod krila, dajem semenke iz usta...itd

Poslednja izmena:

Back