Otkrivena velika antimuslimanska zavjera u Sarajevu

Eto, ovakve gluposti su i dovele do mrznje medju narodima.

ja lutko do devedesete nisam razmisljao ko je srbin,musliman, hrvat a kad izvrtim film unazad shvatim da je i to moja tragedija i tragedija srpskog naroda u bosni-vjera u iskreno bratstvo jedinstvo. u mojoj osnovnoj skoli iz mog razreda svi su muslimani isli na mejtef, znaci govorim o djeci od 10,11,12 god. a katolici u crkvu. njima je od malena usadjivan osjecaj vjerske pripadnosti a ja koji sam do tad usao u crkvu 5 puta nisam imao pojma o sebi. a onda kada je puklo u hrvatskoj i sloveniji pa kada su muslimani odbili pozive za jna 91 shvatis sta je mejtef i propovjed donijela- trenutnu liniju razdvajanja na vjerskoj osnovi a ne na LJUDSKOJ koju ti toliko potenciras.

Citat:
Original postavio la dolcevita
Evo, ja se ne kunem ni u religiju ni u posteno vernistvo. Ne smejem se nicijim zrtvama, naprotiv, nikog ne omalovazavam. Dobro bi bilo da je manje vernika - izgleda.
gazija-Ili da je vise, PRAVIH vjernika ...

eto odgovorio sam vam kao da sam znao...

Poslednja izmena:
Драги Алах џ.ш ће платити њима који су криви за ово. Ми муслимани (тј. Бошњаци, Албанци и.т.д.) нисмо ништа скривили, и то драги Алах зна.

3000 мртвих Срба у Сребреници, 7000 мртвих Срба у Сарајеву..итд...

Можда нисте скривили мухамеду....али Богу јесте...и за то ће те бити кажњени..

Ало бре,

кренуло се од

pecenica-1.jpg

Где одосте ???

Saopstenje za javnost: ARGETA
Poštovani,

Vezano za članke objavljene u turskim novinama “Sabah“, šaljemo Vam demanti podataka navedenih u istom.

Niti u jednom Argeta okusu NEMA svinjskog mesa, niti dodataka svinjskog porijekla.

Meso koje se koristi u procesu proizvodnje Argeta mesnih okusa je ISKLJUČIVO meso peradi (kokošije i pureće), jetrica je kokošijeg porijekla, a riblji okusi se proizvode ISKLJUČIVO od ribljeg mesa tune i lososa.

Razvijen stepen proizvodnje omogućava nam da koristimo biljno ulje, koje nam pomaže da ostvarimo prepoznatljivu mazljivost. NE koristimo tešku biljnu mast, niti svinjsku mast, koju koriste neki od konkurentskih kompanija.
Kao aditive, koristimo emulgatore koji, također, nisu svinjskog porijekla. Nikada nismo u našoj proizvodnji, koristili meso ili ostale sastojke svinjskog porijekla.

Ostali sastojci u paštetama su mlijeko i sojini proteini, prirodni začini i njihovi ekstrakti, kao i sol.

U skladu s visokim standardima proizvodnje, Argeta proizvodi daju se na analizu, između ostalih, i nezavisnom akreditovanom laboratoriju u Hanoveru, čije rezultate analize dostavljamo u prilogu. Dakle Gissel institut uradio je analizu iste serije proizvoda , kao i institut na cije se nalaze poziva Sabah, kao i analizu serija proizvedenih prije i poslije. Niti u jednoj seriji, kako možete vidjeti u rezultatima analiza nisu pronađeni svinjetina niti dodaci svinjskog porijekla. Rezultati analize kokošije paštete Argeta, koji su navedeni u citiranom članku, dobijeni su u laboratoriji čije metode utvrđivanja, kao i sama laboratorija, nama kao kompaniji koja već godinama proizvodi Argetu po najvišim standardima proizvodnje, nije poznata i ne vjerujemo u ispravnost navedenih analiza.

Pozvamo Vas da posjetite proizvodne pogone Droge Kolinske na obje lokacije, kako u Izoli, tako i u Hadžićima, te se upoznate s kompletnim procesom proizvodnje, i uvjerite se da ne koristimo svinjsko meso, niti aditive svinjskog porijekla.

Kao potvrda toga, u prilogu dostavljamo Halal certifikat Islamske zajednice Republike Slovenije, kao i rezultate analiza koje je obavio Gissel Institut iz Hannover (www.gissel-institut.de). Ovaj se institut više od 50 godina bavi bakteriološkim i higijenskim laboratorijskim analizama, te je akreditiran i posjeduje certifikate njemačkog ureda za akreditiranje GAP, koji nadzire poštivanje strogih evropskih standarda DIN EN 45000, DIN EN ISO/IEC 17025 i ISO/IEC uputstava.

S poštovanjem,

Tomaž Arh, direktor sektora marketing Delikatesni namazi Droga Kolinska

http://www.halal.ba/index.php?tekst=217

pork-pack-01-1.jpg

Back