Otkrivena velika antimuslimanska zavjera u Sarajevu

gost 191696

Elita
Poruka
16.691
velika antimuslimanska zavjera.!! ovo se nije smijelo desiti, znaci, svi muslimani i svi siptari uzivali u "carima" bezvremenog okusa "klempe". jos ja vidim meni argeta pravo ukusna...:hahaha: pitanje je jesu li zaposleni u sa fabrici zrtve srpske udbe ili slovenskih poslodavaca koji su potajno znali da se muslimanima ukus prasetine posebno dopada..mislim , zavjera je epskih razmjera : sta bi poslanik rekao kada bi znao da su se muslimanu na balkanu godinama "mrsili":hahaha::hahaha:

Svinjetina u “halal” pašteti iz Sarajeva
U pilećoj pašteti Argeti, koja nosi oznaku halal certifikata nužnog za prodaju u islamskim zemljama, njemački institut za hranu otkrio je svinjsko meso i kosti.


Njemačke muslimane, osobito tursku zajednicu u toj zemlji ogorčila je vijest kako je Njemački institut za hranu otkrio da u pilećoj pašteti Argeti ima svinjskog mesa i kostiju. Naime, ta pašteta, proizvođača Droge Kolinska, nosi oznaku certifikata halal nužnog za prodaju u islamskim zemljama. Oznaka znači i to da u njoj ne smije biti ni traga svinjetini.
Iz Droge Kolinska, navodi srpska agencija Tanjug, odgovaraju pak da nije riječ o pašteti od svinjetine nego o dodatku pašteti?! Najzanimljivije je to što se Drogine paštete s certifikatom halal proizvode uglavnom u - Sarajevu, njihovu bosanskom pogonu! Pašteta Argeta je jedan od najvažnijih proizvoda slovenskog poduzeća i najprodavaniji namaz u Sloveniji, BiH, Makedoniji i na Kosovu.
U Srbiji, Švicarskoj i Austriji je po prodaji na drugome mjestu. Najviše je pašteta Argeta lani prodano u BiH (31 posto), slijedi Slovenija (13,6 posto), Srbija i Crna Gora (13,1 posto), Makedonija (10,1 posto), Austrija i Njemačka (devet posto), Kosovo (6,2 posto) i Švicarska (2,6 posto).
http://www.vecernji.hr/vijesti/svinjetina-halal-pasteti-sarajeva-clanak-7797
 
pecenica-1.jpg


Bujrum!!!
 
Мује хасале и питале има ли још !!!

Najomiljeniji fazon u vojsci mi je bio da sednem između dva muslimana, kada znam da jelo sadrži svinjetinu.
Uhvatim ih na krivini dok još nisu počeli da jedu i značajno ih pogledam.
Naravno...oni izvade meso i daju meni, a da ih neko nije primetio, ITEKAKO bi pojeli.

Uostalom, ako je pasulj kuvan sa svinjetinom, nebi trebali ni pasulj da pojedu.

Čista demagogija ...
 
pa nemojte vise, imajte duse....ona kozica hrskava, pa malo slana, a i spod ona mast slatka ko med i ladna piva. ma hebes svo meso sta je klempo:)

ikel, kad natrljas koru hljeba na onom rumenom klempi zivis duze 20 godina :)

tihi, tvoja slika je primjer racionalnog koristenja drva i ekoloskog pristupa u pecenju-stedimo energiju :)
 
Poslednja izmena:
E, ljudi, ovo moram da vam ispričam:

Slučaj prvi:
Leto 1992. u Krajini (Zapadna Slavonija), Titovo lovište Zelenika...
Patrolirali mi ružičastom zonom, pored kanala Strug. Usput smo se pobrinuli za obrok, da nam iz komande ne dovoze splačine, i koknemo bambija. I, lepo ti mi tog bambija na ražanj. E, sad, pošto je srneće meso suvo, mi u bambija natrpamo podosta one slavonske slanine sapunjare.
Pečemo mi to, kad nailazi transporter UNPROFOR-a iz jordanskog bataljona. Stanu oni, jave se, zagledaju onaj ražanj, pa im krenula voda na usta. Pa, i oni su vojnici koji su dobijali splačine, za nijansu samo ukusnije od naših.
Pitaju oni kad će to biti gotovo, i da li će moći na povratku iz Novske i oni da jedu. "Naravno da možete, samo donesite nam cigara i kafe (Frankove :mrgreen:).
Meso beše pečeno pre nego su se oni vratili. Mi smo jeli, i bogme i smazali svu onu slaninu, koja se u bambiju lepo zapekla. A, bambi je bio odlično podmazan, meso smekšalo, kao da jedeš teletinu.
Malo posle, eto ti Arapa. Nose šteke cigara (Croatia) i kafu (naravno Frankovu). A, mi kao pravi domaćini stavimo pred njih svo meso, i pogaču koju smo pekli pod crepuljom.
Jedu Jordanci, dave se od miline. Veli ovaj jedan, on je imao prilike da jede srnetinu, ali nikada nije bila ovako ukusna. I, onda meni sine u glavi "pa hebo te, mi nismo razmišljali da je to sa slaninom". Kažem ja to komandiru, a on se sa ljubaznim kezom upućenom njima, obrati meni "Ćuti, budalo! Šta će im faliti! Vidiš da se dave mesom."

Slučaj drugi:
Selo Mlaka, na obali Save, nedaleko od ovog prvog opisanog mesta.

Mečili mi ribu u jednom viru nekoliko dana kukuruzom i drugom prihranom, pa onda bacili svežanj bombi, i pokupili sve u čamce. Znam nije moralno, ali rat je, vojska mora da jede.

Odnesemo mi te ribe u štabsku kuhinju, a nas nekoliko odvojilo lepe smuđeve porcijaše naboli na šiš, pa pečemo pored vatrice. Gledaju nas Jordanci kroz ogradu koja nas je delila, pa pitaju da li bismo i njima dali ribe. "Bi, kako ne bi" :mrgreen: Pošaljem ja jednog klinca da ode u kuhinju, i od kuvarica da traži da im navadi pečene ribe na neki oval. Opet ja zaboravio da su žene to pržile na masti, a oni jadni videli da mi pečemo na vatri, pa su valjda mislili da su i ove njihove tako pečene.
Elem, najeli se oni ribe. Prste oblizivali. I ostali živi i zdravi, nije ih Allah pobio. :lol:
 
@donquihot:ok::ok::ok:

dragos, vidi, raspitaj se kod nutricionista koje je meso lakse za svariti i koje manje opterecuje organizam, svinja ili jagnje/june. to sta svinja pojede itd.. nije adekvatno poredjenje. sta sve divlja svinja pojede pa kad probas paprikas jeo bi ga do kraja zivota. a svinja, pa to je raj na zemlji, slanina,cvarci ,peka, krmenadla, rebra, butka,plecka ....a tek kad koljenicu izvadis iz kupusa ili solo. e, pa nije slovenac lud sto je ubacio okus svinje u halal pastetu:hahaha:
 
Nema razloga za uzbunu :D


Iz slovenske tvrtke Droga Kolinska oglasili su se priopćenjem povodom vijesti da je njemački institut za prehranu Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit u njihovoj pilećoj pašteti Argeta, koja ima certifikat halal koji podrazumijeva da u proizvodu ne smije biti ni traga svinjetini, otkrio kako ima svinjskog mesa i kostiju.

- Obavještavamo javnost i jamčimo kako niti pileća pašteta niti bilo koji drugi proizvod tržišne marke Argeta nisu proizvedeni od svinjskog mesa niti sadrže sirovine dobivene od svinjetine - tvrde iz Droga Kolinske pozivajući se na rezultate ispitivanja koje je 7. kolovoza ove godine proveo nezavisni istraživački laboratorij Instituta Gissel iz Hanovera.

- Ispitivanja koja je taj institut obavio provedena su prema istoj metodologiji koju je koristio i institut za prehranu Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit. Obavljena je analiza proizvoda Argeta iz iste, prethodne i sljedeće serije koje je u svoju analizu uključio i spomenuti institut za prehranu. Institut Gissel izdao je i službenu potvrdu vezanu za svoje nalaze. Također, trgovački lanac Rewe je, neovisno od Droge Kolinske, proveo ispitivanja koja su potvrdila da Argetini proizvodi ne sadrže svinjetinu. Ta ispitivanja je 4. kolovoza 2009. godine obavila organizacija Lebensmittel Untersuchung iz Beča koja je izdala i službenu potvrdu o rezultatima svojih ispitivanja - uvjeravaju iz slovenske kompanije.
 
@donquihot:ok::ok::ok:

dragos, vidi, raspitaj se kod nutricionista koje je meso lakse za svariti i koje manje opterecuje organizam, svinja ili jagnje/june. to sta svinja pojede itd.. nije adekvatno poredjenje. sta sve divlja svinja pojede pa kad probas paprikas jeo bi ga do kraja zivota. a svinja, pa to je raj na zemlji, slanina,cvarci ,peka, krmenadla, rebra, butka,plecka ....a tek kad koljenicu izvadis iz kupusa ili solo. e, pa nije slovenac lud sto je ubacio okus svinje u halal pastetu:hahaha:


A sta mislis zasto je najveci insitut za kardio-vaskularne bolesti smesten u Sremskoj Kamenici?:think:
 

Back
Top