Opet hapse Srbe!

Što bi se drugi trebali žaliti na presude? Taj sud je imao veliku priliku da uradi mnogo za konačno pomirenje. Na žalost tu priliku je propustio. Da su tamo završili i Alija i Franjo niko od Srba ne bi moga jednu riječ protiv tog suda reći. Ovako ostaje činjenica da je politički i nerealan sud.

Mislis da smo mi KOMPETENTNI da sudimo Sudu? :D

Nikada Djavolce ni jedna vojska na svetu nije vodila osvajacki rat.

Sve do jedne su tvrdile da su vodile samo odbrambeni rat...

To je tvrdio i Hanibal, i Napoleon i Hitler....

Tek nakon izgubljenih ratova se utvrdilo kakvi su oni ZAISTA bili....

da,da...baš si našao poređenje....
hajde sada jedno obično pitanje....zašto RS ne može da se otcepi od Bosne....???kako svi imaju pravo na otcepljenje a Srbi ne....

Uglavnom si i sam potvrdio ono sta ja pisem, zapad je glavni i tu svaka prica prestaje, a ti smiri malo emocije pa ces ukapirati neke stvari.

Sta se tice osvete, prilicno sam siguran ako dodje do nje, da ces je ti gledati negde iz udobnosti fotelje daleko od ovih prostora.

Prilično sam siguran da imam dva sina koja će nastaviti borbu.Takođe sam prilično siguran da nije važno dali ću ja tu novu borbu nastaviti i dočekati bitno je da se ona nastavi i bitan je kao što ti voliš da kažeš,krajnji rezultat.

Tvoj najveci problem je sta neces da prihvatis realnost i kako se gleda na porazenu stranu...

Na glavu da se postavis, Srbi imaju losiju reputaciju od svih naroda sa kojima su ratovali i oznaceni smo kao porazena strana, pa zapad prema tome i postupa tako sa Srbima, ti pokusavas sve izjednaciti ali to u realnosti bas i ne ide.

Srbi u BiH nisu poražena strana, svi ratni ciljevi su ispunjeni, čak i premašeni...

ako ni sada ne znaju ko je kriv onda treba da se ubiju...po meni je to kao ti mi nisi simpatičan ili nešto si mi se zamerio i ja te prijavim da si učinio neki zločin....ili direktiva spolja...treba ih jebati ...

A gle nije to bas tako...puno je tu faktora u igri...a ne da mi se sad u to ulaziti, samo cu ti navesti jedan primer ne navodeci nacion.aktera price...

Jedan covek je na svoji oci video kako mu ubijaju caleta...videli su i drugi....kasnije su ziveli jedan do drugog (komsije), ovaj je podneo tuzbu 1998g. tek 2013 godine je osudjen za ubojstvo...

Tvoj najveci problem je sta neces da prihvatis realnost i kako se gleda na porazenu stranu...

Na glavu da se postavis, Srbi imaju losiju reputaciju od svih naroda sa kojima su ratovali i oznaceni smo kao porazena strana, pa zapad prema tome i postupa tako sa Srbima, ti pokusavas sve izjednaciti ali to u realnosti bas i ne ide.

naravno...mnogo agencija je radilo na našoj lošoj reputaciji....

A gle nije to bas tako...puno je tu faktora u igri...a ne da mi se sad u to ulaziti, samo cu ti navesti jedan primer ne navodeci nacion.aktera price...

Jedan covek je na svoji oci video kako mu ubijaju caleta...videli su i drugi....kasnije su ziveli jedan do drugog (komsije), ovaj je podneo tuzbu 1998g. tek 2013 godine je osudjen za ubojstvo...

i moj otac je u II svetskom to video.....nikada nikoga nije tužio....

Nije tačno... mnogi muškarci su pušteni, stotine autobusa su prevozili Srebreničane do FBiH... to nije nikakav primjer genocida... ne postoji takav genocid gdje je ubijeno par hiljada odraslih muškaraca, od kojih je znatan dio stradao u borbama... možeš se ti sad na glavu nasaditi da sam sebi dokažeš da je to genocid, ali džaba, to nije genocid, osnovna logička pravila to osporavaju...

Evo ti PONOVO definicija genocida:

Геноцид (гр. генос, род, народ, и л. аццидере, убити), међународни злочин намерног потпуног или делимичног уништавања националних, етничких, расних и религијских група. Спада у најтежу врсту злочина против човечанства (в. нирнбершка пресуда).

Ovo nisam ja smislio nego UN.

Srbi u BiH nisu poražena strana, svi ratni ciljevi su ispunjeni, čak i premašeni...

Da, ja govorim o nekoj uopstenoj slici, slici zapada, tu je Srebrenica itd itd, mozes ti sad tu pisati sta je genocid sta ne, biti u pravu, ali svet na to tako ne gleda i tu je kvaka, na RS gledaju kao na genocidnu tvorevinu, istina je da su vecina drzava ovde nastale a genocidima, zlocinima itd, ali na RS se bas posebno gleda u tom pravcu i mislim da si dovoljno pametan da svatis to.

Геноцид (гр. генос, род, народ, и л. аццидере, убити), међународни злочин намерног потпуног или делимичног уништавања националних, етничких, расних и религијских група. Спада у најтежу врсту злочина против човечанства (в. нирнбершка пресуда).

I šta sa tim?

Ako ćemo tako ko je dao ISISU povod da napadne Francusku? Po tvojoj logici SAD su davno trebale biti sravnjene sa zemljom. Pa i Britanija.

Srbija je sama stalno davala povode da bude napadnuta...

U oprvom su ubili austrougarskog prstolonaslednika i zenu potpuno BEZ VEZE...

U drugom su vikali "Bolje rat nego pakrt" umnesto da su cutali, niko ih ne bi napao...

U zadnjem Sloba je DRAZIO Amerikance kada su ga nekioliko puta upozoravali da presatane...

Bez tih i takvih provokacija bi Srbija danas bila mnogo VECA i bolja.

Prilično sam siguran da imam dva sina koja će nastaviti borbu.Takođe sam prilično siguran da nije važno dali ću ja tu novu borbu nastaviti i dočekati bitno je da se ona nastavi i bitan je kao što ti voliš da kažeš,krajnji rezultat.

Pa dobro..ja nesto sumnjam da ce ti deca rado ici ratovati ali stvarno u tvoje familijarne stvari necu da ulazim.

Da spominjem krajnji rezultat, ali KOJI VREDI U SAMO ODREDJENO VREME. Sad imamo na snazi krajnji rezultat, koji ce biti krajnji do nekoga vremena, onda ce se desiti nesto novo, ti imas teoriju sta...pa ce to biti krajnji rezultat..do nekog vremena...onda ce se opet desiti nesto...pa opet....pa opet....i to ti je istorija, otkad znamo za nju to je tako i nikako drugacije.

Licno ti nikakvu satifiskaciju neces imati posto ces verovatno biti pod zemljom odavno, tvoja deca ce mozda imati, onda ce mozda tvoji pra pra unuci patiti kao ti sad, i tako u krug...kako ne shvatas...

E zato je debilno radovati se takvim stvarima jer nista nije vecno

nisam ni mislila da si smislio ti....
po meni to nije bio genocid već zločin....
što je Englezima bila važna rezolucija...da se mali Rusi proglase genocidnim i da ih možemo istrebiti jel su pretnja po čovečanstvo?????

Vidio je da mu neko ubija caleta? Pa sta tu sad da kazem osim...nije mi jasno kako je mogao ziveti pored ubojice svoga oca, ja ne bi mogao, ljudi su individualna bica..

ali se u poznijim godinama psihički razboleo....

- - - - - - - - - -

Pa ako cemo ruku na srce...ni ISIS ne radi sve to bez povoda, medjutim ne mozes usporedjivati Amere i drzave sa ovih prostora..

naravno...i Francuzi i Nemci i Belgijanci i SAD su svašta radili....za njih nisu važili sudovi....

Da, ja govorim o nekoj uopstenoj slici, slici zapada, tu je Srebrenica itd itd, mozes ti sad tu pisati sta je genocid sta ne, biti u pravu, ali svet na to tako ne gleda i tu je kvaka, na RS gledaju kao na genocidnu tvorevinu, istina je da su vecina drzava ovde nastale a genocidima, zlocinima itd, ali na RS se bas posebno gleda u tom pravcu i mislim da si dovoljno pametan da svatis to.

To je neka druga stvar, nema veze sa izgubljenim ili dobijenim ratom... propagandni rat protiv Srba je bio žestok, a i mi smo dopinjeli da to bude tako...

Zapad će Srbe uvijek gledati kao ruske igrače na Balkanu i to je vrlo teško promijeniti...

Back