Operacija vena laserom

Da, jesam. I protiv toga sam da se ljudima uzimaju pare za nepotrebne stvari. Budi covek i pomozi drugom. A ti tesko da mozes sebi pomoci.
A vidim da si upucen u sve vrste operacija, ali nekako ti laser najbolje ide. A ja ti nisam sestra, i ko ti daje pravo da mi tako pises. Tako se na vasaru obracas, ali ovo nije vasar vec forum. Pises svoje iskustvo a ne lupas po bubnjevima. A ti pratis nauku i medicinu, jesi li doktor pa ti trebas da pratis?

dr. Babic je zaisigurno licnost dostojna divljenja, ali on kao asistent na fakulettu ne moze da ima bilo kakve veze i zasluge
za ove komplikovane operacije koje su tema u ovom clanku u Kuriru ;)
I zato bih te zamolila da obratis paznju na temu jer ovaj clanak ima veze sa srcanim oboljenjima, nikako sa
laserskom terapijom za vene.
Одакле ти то да ''Бабић сигурно није заслужан...''? :lol:

Бабић ради и ласерске операције и класичне операције.
Имаш у настави асистенте који иза себе имају и по 20 година специјалистичког стажа. У медицинској школској хијерархији, Рахи, то значи да води вежбе студентима, а не да је мали од палубе. Значи да је у фази писања доктората.
Дакле, асистент итекако може бити озбиљан стручњак. ;)

Mene je operisao dr Srdjan Babic. Nemam vise bolova, ne vidi se da je bila operacija, naravno radjena je intervencija laserom. On stvarno i jeste nas najveci strucnjak. Meni se dopao na prvu. Za sve je imao logican odgovor. Posvetio mi vreme. Divan covek.
Veliki hirurg a na prvom mestu dobar covek. Ostali koji misle da su veliki su nedostupni, sto je u sustini glupost. Misle de se dize cena ako ih cekate.
Pozdrav svima i hvala doktoru Srdjanu Babiću.

Istina,imamo mnogo pametnih doktora,srecom,rekla bih.Najbolji su oni koji nauku primenjuju,usavrsavaju se,istrazuju radom. Njihovi rezultati su zadovoljni pacijenti koji se ne ustrucavaju da svoja iskustva podele sa drugima. Takvi doktori su pre svega ljudi,dostupni i prisutni za pacijente.Naizgled sasvim obicni,a izuzetno sposobni.Takav je upravo doktor Srdjan Babic. Tacno je da coveka ne cini titula, doktor Babic sve i jednu titulu koju ima upravo cini takvom.Njih ne cine ni reci medicine,ni reci pacijenta,vec njegov rad,posvecenost i pozrtvovanost.Srecom te imamo takvog strucnjaka.
I koliko otpratih,mnogo nas je koji zahvaljujuci bas njemu nemamo problem sa venama,koji smo imali,tako da su prakticni rezultati itekako ocigledni :)

Istina,imamo mnogo pametnih doktora,srecom,rekla bih.Najbolji su oni koji nauku primenjuju,usavrsavaju se,istrazuju radom. Njihovi rezultati su zadovoljni pacijenti koji se ne ustrucavaju da svoja iskustva podele sa drugima. Takvi doktori su pre svega ljudi,dostupni i prisutni za pacijente.Naizgled sasvim obicni,a izuzetno sposobni.Takav je upravo doktor Srdjan Babic. Tacno je da coveka ne cini titula, doktor Babic sve i jednu titulu koju ima upravo cini takvom.Njih ne cine ni reci medicine,ni reci pacijenta,vec njegov rad,posvecenost i pozrtvovanost.Srecom te imamo takvog strucnjaka.
I koliko otpratih,mnogo nas je koji zahvaljujuci bas njemu nemamo problem sa venama,koji smo imali,tako da su prakticni rezultati itekako ocigledni :)
U potpunosti se slazem. Bio sam kod dr Srdjana Babica, i uz njegovo vodjenje i uputstva sam resio problem.
Covek me je pregledao, sve me saslusao i pogledao moju opseznu papirologiju zato sto imama trombofiliju i imao sam trombozu dubokih vena. Sat i po smo pricali.
Trazio je da uradima neke analize krvi za mutacije gena za zgrusavanje krvi. Kao posledica trobmoze dubokih vena stradale su mi povrsne vene. Kad sam mu poslao nalaze krvi, javio mi je da mozemo raditi laser jer mi je objasnio da je operacija izvodljiba zato sto su sad duboke vene ciste. Pre toga sam bio na terapiji Sintromom.
Pripremio me za operaciju, primao sam fraciparin 7 dana pre i 7 dana posle intervencije.
Naravno, intervencije je prosla super, vec mi se koza vraca na normalu.
A pre svega ovo sam bio kod tri vaskularna hirurga, niko nije hteo da me operise, svi kazu nosi caraoe i pij lekove.
Pored dobrog iskustva koje sam imao, morate da imate na umu da je organizam specifican i da ove operacije ne moze da radi bilo ko, vec neko ko je stvarno u materiji.
A o njegovoj angazovanosti da ne pricam, u potpunosti se slazem sta su ostali pisali.
Verujte mi, stvarno ce se angazovati oko vas i voditi kroz citav proces.
On radi I pregled i intervenciju i kontrole sto znaci da nije samo da “odradi posao”.
Steta sto nisu svi takvi, ne gleda samo vene nego kompletno stanje organizma. I sto bi Luna rekla, sad zivim normalno. Potkolenice su mi bile odvratne, sada se boja vratila na normalu a sto je najvaznije vise me ne boli. Nadam se sa sam nekom pomogao.

Mladji doktori se uce da prodju kroz sve faze od pregleda do operacije to je sve normalno za ocekivati.Mi smo se za mamu pre operacije kod dr Dragica dobro raspitali i tamo na klinici dobili kompletnu pripremu za operaciju da vam sada ne pisem sta je sve to podrazumevalo zabrane uzimanja lekova tipa kardiopirina,aspirina,phlebodie, detralexa,plavixa ko bi ih sve popamtio pa nije smela nikakve sedative na dan intervencije a malo se ipak uplasila ali su je tamo prvo sestre opustile uz razgovor a posle doktor na samoj intervenciji da se na kraju jos smejala. Za laboratorijske nalaze krvi moram pronaci sta su trazili pa cu vam napisati.Ne znam da li oni svi zahtevaju iste ili i tu ima razlika ?

Poslednja izmena:
Ne znam sta ste se trebali raspitivati, sve vam je trebao lekar objasniti pre operacije.
A vidi moj problem, ko ima trombofiliju zna o cemu pricam. To je urodjena sklonost i povecano zgrusavanje krvi, tako da si uz to naucis i sta je koji lek i sta ne smes da jedes, a vecina doktora bezi od tebe kad cuje da imas trombofiliju, vasa mama je verovatno imala samo prosirene vene.A naravno, u svakoj ozbiljnijoj bolnici ces dobiti uputstvo koje analize treba da izvadis i koje lekove da izbacis.
A ne znam sta bi vam neko izbacivao detralex ili flebodiu, oni nemaju veze sa zgrusavanjem Krvi, samo deluju na vene. Izbacuju se drugi lekovi, a ovo sto sam ja dobijao pre i posle intervencije je neki vid heparina. Naravno, da bi tu neko uspeo da ti pomogne i da moze da te operise mora da ima veliko znanje, nisu u pitanju samo prosirene vene.
Ali i taj problem se moze resiti, premda sam u jednom momentu bio skroz obeshrabljen.

Dragi svi, imam problem sa venama koji postaje sve izrazeniji i u estetskom ali i medicinskom smislu. Na levoj potkolenici imam izrazene ispupcene vene ali i kapilare, dok na desnoj jos uvek nema vidljivih vena i kapilara ali dolazi do oticanja , osecaja napetosti, peckanja, nemira , tako da verujem da je samo pitanje trenutka kada ce i tu problem eskalirati. Zahvaljujuci ovoj diskusiji ali i daljem istrazivanju kontaktirala bih pomenutog doktora Babica ili Jocica, da li mozete da mi kazete kolika je cena za jednu i za obe noge kod dr Babica, kao i kakva su iskustva ako je iko operisan kod dr Daria Jocica?
Hvala unapred

Dragi svi, imam problem sa venama koji postaje sve izrazeniji i u estetskom ali i medicinskom smislu. Na levoj potkolenici imam izrazene ispupcene vene ali i kapilare, dok na desnoj jos uvek nema vidljivih vena i kapilara ali dolazi do oticanja , osecaja napetosti, peckanja, nemira , tako da verujem da je samo pitanje trenutka kada ce i tu problem eskalirati. Zahvaljujuci ovoj diskusiji ali i daljem istrazivanju kontaktirala bih pomenutog doktora Babica ili Jocica, da li mozete da mi kazete kolika je cena za jednu i za obe noge kod dr Babica, kao i kakva su iskustva ako je iko operisan kod dr Daria Jocica?
Hvala unapred
Cenu ti ovde nece niko reci, a i ne bi trebalo jer je svaki slucaj razlicit, a iskustva izvoli pa
citaj.

Cenu ti ovde nece niko reci, a i ne bi trebalo jer je svaki slucaj razlicit, a iskustva izvoli pa
citaj.
Postovana, da li Vi kao moderator kazete da je zabranjeno iznosenje cena ili samo predpostavljate da ljudi nece reci?
Inace, procitala sam pazljivo sve sto pise na ovih 13 stranica diskusije i postavila pitanje upravo o onome sto nedostaje. Naime cene su vise puta navodjene ali ne i za obe noge,svesna sam da su individualne varijacije moguce, a takodje iskustva se uglavnom odnose na dr Srdjana Babica, ne i na doktora Daria Jocica, za kog sam pitala, pa sam stoga pitanje i postavila.
Svakako Vas odgovor mi nije koristan, mada se zahvaljujem na ulozenom vremenu da odgovorite. Nadam da ima i drugih ljudi koji imaju uvide koji su mi potrebni i koje im nece biti tesko da podele i odgovore mi.
Kao sto rekoh, unapred hvala svakom dobronamernom forumasu ;)

Postovana, da li Vi kao moderator kazete da je zabranjeno iznosenje cena ili samo predpostavljate da ljudi nece reci?
Inace, procitala sam pazljivo sve sto pise na ovih 13 stranica diskusije i postavila pitanje upravo o onome sto nedostaje. Naime cene su vise puta navodjene ali ne i za obe noge,svesna sam da su individualne varijacije moguce, a takodje iskustva se uglavnom odnose na dr Srdjana Babica, ne i na doktora Daria Jocica, za kog sam pitala, pa sam stoga pitanje i postavila.
Svakako Vas odgovor mi nije koristan, mada se zahvaljujem na ulozenom vremenu da odgovorite. Nadam da ima i drugih ljudi koji imaju uvide koji su mi potrebni i koje im nece biti tesko da podele i odgovore mi.
Kao sto rekoh, unapred hvala svakom dobronamernom forumasu ;)
Reklame su ovde zabranjene, ili nije preporucljivo da se iznose, a narocito nije u redu da neko pise
cene, popuste, vikend cene, odgovor na takvo pitanje mozes da dobijes pozivajuci ordinaciju, a ima
cena i na sajtovima lekara koji vrse te intervencije.
Zasto ne pozoves ordinaciju doktora Jocica, lepo pitas sta te zanima?

Reklame su ovde zabranjene, ili nije preporucljivo da se iznose, a narocito nije u redu da neko pise
cene, popuste, vikend cene, odgovor na takvo pitanje mozes da dobijes pozivajuci ordinaciju, a ima
cena i na sajtovima lekara koji vrse te intervencije.
Zasto ne pozoves ordinaciju doktora Jocica, lepo pitas sta te zanima?
Zabranjene ili nije preporucljivo? Na ovih 13 strana diskusije iznesene su mnogo puta. Molim dobronamerne ljude koji zele da mi odgovore da to ucine privatnom porukom, bila bih jako zahvalna :)

Zabranjene ili nije preporucljivo? Na ovih 13 strana diskusije iznesene su mnogo puta. Molim dobronamerne ljude koji zele da mi odgovore da to ucine privatnom porukom, bila bih jako zahvalna :)
Nemoj odmah da pravis dramu, polako.
Ja sam bila kod vise lekara na savetima i konsultacijama, da bi na kraju odabrala. Razlikuju se cene i od lekara do lekara, kao i od onog sta treba sve da se radi. Iako je cena bitna stvar u odluci, mislim da je vaznije da odaberes lekara koji ti uliva najvise poverenja. Ako nisi sigurna, odes kod jednog, drugog, treceg, cetvrtog, pa vidi koji ti uliva najvise poverenja i kod koga je cena prihvatljiva. A mislim da imas na svim sajtovima koliko kosta operacija. Ili ako nisi iz Beograda, nazovi pa pitaj, premda mislim da su cene uglavnom iste, osim kod jednog koji je najskuplji.

Postovana Tijana,recices da sam mozda nerealna,ali nije u pitanju cena.Nije to bas kao - ako ne znas sta je dobro,vidi sta je skupo.A nije ni rasprodaja.Ovde je u pitanju vracanje u normalan zivot.Do nje (cene) ces svakako doci pozivom ordinacije odgovarajuceg lekara.Kao sto ti je i Suzana predlozila.Iscitala si iskustva ljudi koji su operisana,svako od nas je izneo svoja.To bi trebalo da bude dovoljno da odlucis.Moj savet je da uradis prvo pregled ultra zvukom,cujes sta je u pitanju i dobijes predlog za (ili ne intervenciju).Tada ces i saznati cenu. To jeste neki realan redosled.Jedno je sto ti vidis i osecas,drugo ono sto vidi i zna doktor.I svakako je najbolje da doktor koji radi uz,radi i operaciju,ako je potrebna.
Posto si navela dva doktora,odmah cu ti reci,dr Jocica ne poznajem,pa ne mogu ni izneti misljenje,ali dr Srdjana Babica najiskrenije preporucujem,iz iskustva
Ti odluci.
Pozdrav.

Nakon mog kruzenja, obilazenja vaskularnih hirurga, hematologa i belih magova, cena intervencije skoro da ti postane beznacajna.
Mene je Srdjan Babic spasio, u svakom smislu. Odradio je deo za koji bi da idem kod hematologa, pripremu pre i terapiju posle intervencije i samu intervenciju. Takodje sam dobio terapiju sa kojom sam zasticen od tromboze sve vreme.
Ovo ti govorim iz vise razloga, ne znam da li si resila problem do sad. Postedi te mnogih muka, mnoge stvari i ne naplati i korektan je sa cenom. Ako te bas zanima poslacu ti na mejl. Ja ne kazem da je on Bog, ali odlicno radi svoj posao i ako se prihvati necega to ce sigurno i da resi. A verujem da moze da resi mnoge probleme, neki su me odbili, ili iz straha ili neznanja
I sad vracam film, bolje da su me ti odbili.
Danas ti je sve dostupno na netu, ali nemoj sama da postavljas dijagnoze.

Pozdrav svima.

Procitao sam celu prepisku i vidim da su ljudi upoznati sa bolestima vena, poznaju doktore koji se time bave pa me zanima da li neko ima iskustvo ili bi mogao da me uputi sta dalje.

Bolujem od retkog oboljenja koje se zove Parkes Weberov sindrom, zahvata vene.

Dijagnostikovan mi je u Nemackoj, ali ne mogu da priustim sebi tamo dalje lecenje, sve to jako skupo izadje i problem mi je boravak u stranoj zemlji. Ono sto je glavni problem je izrazena kapilrna mreza i prosirene vene koje su u spojene sa arterijama. Navikao sam da ruzno izgleda i ne mogu da se suncam,ali mi je problem kada se povredim, bilo da se radi o ogrebotini jako mi krvari, uprlja mi garderobu i upropasti dan. Pa sledi previjanje svaki dan i ostale muke i bas sporo zarasta.

Bio sam kod nekih lekara kod nas, neki su bilo korektni i rekli da ne znaju resenje, drugi su mi preporucili carape sto mi ne pomaze, nosio sam sve moguce stepene kompresije i razlicite proizvodjace.

Citao sam da se ovo moze resiti na nekoliko nacina, ili embolija ili druge metode ukljucujuci i laser, i da je laser najbolje resenje ali ne znam da li to rade dermatolozi ili vaskularni hirurzi, odnosno gde i ko moze da mi pomogne. Ukoliko neko ima savet ili preporuku bio bi mu jako zahvalan.

Back