Operacija vena laserom

Rekli su mi da nosim tokom dana, a skidam pred spavanje. Ali vidim ovde da su neki nosili i 24h...pa me to malo zbunilo. Tanja imam jos jedno pitanje, a vidim da vi imate dosta iskustva sa venama, da li je normalno da se upali vena tretirana laserom? Zvala bi kliniku ali ne rade, jer vikend je. Hvala unapred. 😊
Rekli su mi da nosim tokom dana, a skidam pred spavanje. Ali vidim ovde da su neki nosili i 24h...pa me to malo zbunilo. Tanja imam jos jedno pitanje, a vidim da vi imate dosta iskustva sa venama, da li je normalno da se upali vena tretirana laserom? Zvala bi kliniku ali ne rade, jer vikend je. Hvala unapred. 😊
Znate kako,svako na svoj nacin dozivljava i prozivljava operaciju.Nekome je nneka vrsta sigurnosti nosenje carapa.Ja sam ih recimo nosisla preko dana duze od mesec dana,zbog prirode posla,cestog duzeg stajanja,bila sam sigurnija tako.
A sto se tice te upale za koju pitate,ne znam kako i koliko vam se cini da je upaljena? Ne bi trebalo,ako je sve u redu uradjeno.Moguce je da je postoperativni tok u pitanju,probajte sa oblogama,meni su prijale hladne obloge od razblazenog alkohola.Normalno je da ima bolova,crvenila na mestima gde radjena intervencija,cak na mestima moze izgledati kao mali podliv.Ali to sve vremenom prodje.Jeste li bili na kontroli posle operacije?
Ja sam dr Srdjana Babica mogla da kontaktiram bilo kada,za sve sto me je brinulo,zato sam vas pitala ko vas je operisao.

Znate kako,svako na svoj nacin dozivljava i prozivljava operaciju.Nekome je nneka vrsta sigurnosti nosenje carapa.Ja sam ih recimo nosisla preko dana duze od mesec dana,zbog prirode posla,cestog duzeg stajanja,bila sam sigurnija tako.
A sto se tice te upale za koju pitate,ne znam kako i koliko vam se cini da je upaljena? Ne bi trebalo,ako je sve u redu uradjeno.Moguce je da je postoperativni tok u pitanju,probajte sa oblogama,meni su prijale hladne obloge od razblazenog alkohola.Normalno je da ima bolova,crvenila na mestima gde radjena intervencija,cak na mestima moze izgledati kao mali podliv.Ali to sve vremenom prodje.Jeste li bili na kontroli posle operacije?
Ja sam dr Srdjana Babica mogla da kontaktiram bilo kada,za sve sto me je brinulo,zato sam vas pitala ko vas je operisao.

Ja sam radila kod drDragica, rekli su mi da ih pozovem u kliniku kad god i sta god, ali vikend je. Ne znam, mozda me boli toliko jer je na nezgodnom mestu tj na preponi. Mene samo brine da nije neka komplikacija, ali dobro znacu vec sutra. A na kontroli sam bila odma dan nakon operacije tj na previjanju, a sl kontrola za mesec dana jer navodno sve dobro odradjeno. Ja sam se opredelila za Dragica jer je moja kuma isla i prezadovoljna je,a i oni su me izlecili kada sam imala 5-6 trombova u isto vreme. Tanja vama hvala na informacijama.

Ja sam radila kod drDragica, rekli su mi da ih pozovem u kliniku kad god i sta god, ali vikend je. Ne znam, mozda me boli toliko jer je na nezgodnom mestu tj na preponi. Mene samo brine da nije neka komplikacija, ali dobro znacu vec sutra. A na kontroli sam bila odma dan nakon operacije tj na previjanju, a sl kontrola za mesec dana jer navodno sve dobro odradjeno. Ja sam se opredelila za Dragica jer je moja kuma isla i prezadovoljna je,a i oni su me izlecili kada sam imala 5-6 trombova u isto vreme. Tanja vama hvala na informacijama.
Ako su vam tako rekli,onda se nadamo da jeste sve u redu.Prepona jeste nezgodno mesto.Meni su izvadjene vene iznad kolena,imala sam rezove i u preponama,znam koliko je neprijtno.Ako je sve drugo u redu,onda bi trebalo i to da je prolazno.Logicno razmisljanje je da bi se bilo sta jos pojavilo do sada da nesto nije u redu.
Bude tu i malo onog posotperativnog straha,kada sve prodje,sta kako sad itd. Samo polako,sagledajte sve,pa sutra pozovite i proverite.
Zelim vam brz oporavak,pozdrav!

Ne ustručavajte se pobogu, oni su svi divni od sestara, doktorice, mladih doktora do samog dr Dragića.Koliko sam ih samo puta zvala zbog maminog problema s nogama. Kod mame je proslo sve perfektno obzirom na godine. Plasile smo se da ce je mozda boleti, ali nije. Upravo je onako bilo kako su naveli u opisu za lasersku metodu.

IMG_20200701_173636.jpg

Mozda nije prava tema ali vidim da ste raspravljali i o trombozi i lecenju a vidim da su mnogi upoznali dr Srdjana Babica?
Da li on radi privatno ili u Dragisi Misovic?
Ako neko ima odgovor ili predlog da me uputi bila bi mu zahvalna.
Moj suprug je imao Covid 19, lecen, na svu srecu i napore lekara je preziveo. Dali su mu terapiju protiv tromboze, ima i prosirene vene, ali je po otpusnoj listi prestao da pije. Slabo se krece, nema bas snage. Bojim se da ne dobije trombozu sada. Citala sam tekst dr Babica o povecanom riziku za trombozu u slucaju da neko ima koronu.
Da li je neko bio kod njega tim povodom?

Mozda nije prava tema ali vidim da ste raspravljali i o trombozi i lecenju a vidim da su mnogi upoznali dr Srdjana Babica?
Moj suprug je imao Covid 19, lecen, na svu srecu i napore lekara je preziveo. Dali su mu terapiju protiv tromboze, ima i prosirene vene, ali je po otpusnoj listi prestao da pije. Slabo se krece, nema bas snage. Bojim se da ne dobije trombozu sada. Citala sam tekst dr Babica o povecanom riziku za trombozu u slucaju da neko ima koronu.
Za bilo kakav problem sa krvnim sudovima, trombozom ili bilo cim drugim ides kod dr Srdjana Babica. On se covek svarno zalozi za svaki problem i mnogo zna, tako da ce ti sve resiti.
On je i prvi upozoravao rizik od tromboze kod zarazenih koronom, imas na sajtu B92

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2020&mm=04&dd=14&nav_id=1675268
On ne radi u Dragisi Misovic nego na Institu Dedinje a i privatno.
Zakazi kod njega. Meni je puno pomogao.
Pozdrav

Svakako se javite dr Srdjanu Babicu,kao sto Vam je napisao i Nikola Dzoni M,preporucujem.
Nedavno je prijateljica odvela majku kod njega na pregled,Nije izgledalo nista hitno na izgled ( bar nama laicima) ,jedno vece joj je otekla noga oko skocnog zgloba i to je bio povod na pomisao da nije neka vena upaljena mozda? Na pregledu je konstatovao nekoliko trombova,neke i duboko u misicu noge,da ne detaljisem dalje,ali zena je bila kao pokretna bomba.Bukvalno joj je spasao zivot.prepisao terapiju,mirovanje,carapu. A pritom,sa vrata je vec uvideo naznake,postavljajuci pitanja direktno vezana za mogucnost ishoda.Sada je zena vec mnogo bolje,ima terapiju i savete kako da se ponasa dalje,ali mirnije zivi.
Tako da ,mi koji Vam savetujemo pregled kod njega,znamo da cete dobiti strucan pregled,adekvatan savet i pre svega coveka kome je svaki pacijent ponaosob na prvom mestu.Potrazite na netu,ima dovoljno i o njemu i klinici na kojoj radi,pored IKVB Dedinje.

Za tu dalju terapiju ne verujem da ce uopste i zeleti dr Srdjan Babic
da daje savete kako i sta posle korone.

Ovo iz tvog posta nisam razumela:

Po otpusnoj listi prestao je da pije
Moguce je da lekari gde se lecio i nisu imali pojma da on boluje i od
tromboze jer su oni skoncentrisani iskljucivo na sam virus.

Da, na otpusnoj listi pise da pije mesec dana. I nema potpisa, nego samo tim KBC Dragise Misovic.
Mene plasi sto je zavrsio sa tim lekovima a ima vene, slabo se krece a korona dovodi do tromboze.
A pre ovoga se nije lecio, nije bio kod lekara za to.
A ne znam koga da pitam sta da dalje pije

Da, na otpusnoj listi pise da pije mesec dana. I nema potpisa, nego samo tim KBC Dragise Misovic.
Mene plasi sto je zavrsio sa tim lekovima a ima vene, slabo se krece a korona dovodi do tromboze.
A pre ovoga se nije lecio, nije bio kod lekara za to.
A ne znam koga da pitam sta da dalje pije

Vidi, onda je dr Srdjan Babic ipak prava adresa jer ce se on baviti iskljucivo
tim venama i eventaulnom trombozom, to sto je prelezao koronu njega
nece zanimati, a u principu nije ni vazno za pacijenta, tvog supruga.

Draga Tanja i Nikola
Hvala vam na preporuci i savetu. Bili smo kod dr Srđana Babica na ultrazvuku vena nogu. Na ultrazvuku je nasao da ima trombozu duboke poplitealne vene i u dve vene ispod kolena.
prepisao mu je Fraxpirin da prima dva puta dnevno pa da dodjemo za deset dana pa ce nam uvesti lekove protiv tromboze koji se piju.
Divan covek, stvarno se posvetio. Retko je sresti doktora koji ce ti posvetiti sat vremena. I da, preporucio mu je da nosi carapu do prepone. Stvarno smo odusevljeni, malo sam se pomucila dok sam pronasla adekvatnu osobu. Najgore je sto bi sad kad je preziveo koronu da se nesto desilo zbog te tromboze. Pricali smo i o operaciji vena koje su prosirene na toj nozi ali se tek mogu operisati kada se resi ova tromboza. Da li je neko radio lasersku operaciju kada su mu se oporavile ove vene odnosno kada se tromb istopio, on je rekao ne pre 6 meseci od lekova za topljenje tromba.
Hvala vam jos jednom.

Draga Tanja i Nikola
Hvala vam na preporuci i savetu. Bili smo kod dr Srđana Babica na ultrazvuku vena nogu. Na ultrazvuku je nasao da ima trombozu duboke poplitealne vene i u dve vene ispod kolena.
prepisao mu je Fraxpirin da prima dva puta dnevno pa da dodjemo za deset dana pa ce nam uvesti lekove protiv tromboze koji se piju.
Divan covek, stvarno se posvetio. Retko je sresti doktora koji ce ti posvetiti sat vremena. I da, preporucio mu je da nosi carapu do prepone. Stvarno smo odusevljeni, malo sam se pomucila dok sam pronasla adekvatnu osobu. Najgore je sto bi sad kad je preziveo koronu da se nesto desilo zbog te tromboze. Pricali smo i o operaciji vena koje su prosirene na toj nozi ali se tek mogu operisati kada se resi ova tromboza. Da li je neko radio lasersku operaciju kada su mu se oporavile ove vene odnosno kada se tromb istopio, on je rekao ne pre 6 meseci od lekova za topljenje tromba.
Hvala vam jos jednom.
Mene je doktor Srdjan operisao,zato sam vam i preporucila da odete odete kod njega.Drago mi je da i jeste.Ne zbog mene,vec zbog vas i doktora koga ste i sami upoznali.Ja sam imala prosirene vene godinama,za desnu nogu mi je doktor rekao da se moze desiti cak i da pukne vena.Elem,pre nego sto sam otisla kod njega,radjen mi je uz i doktorka je pronasla tragove tromba....tada sam prvi put imala uz vena.Ubrzo potom sam dosla u IKVB Dedinje na pregled kod dr Babica,usledila je klasicna operacija vena desne noge,a zatim,posle tri meseca i laserska kod njega na klinici.Tako da bih vam preporucila da poslusate savete,idete na kontrole i uradite onako kako vam doktor kaze,reagovace pravovremeno,a nece ubrzavati nista pre nego sto je potrebno. Jednostavno zato sto mu je svaki pacijent bitan i svakome je posvecen. Ako vam je rekao ne pre 6 meseci,sigurno da zna zbog cega. Ipak je to njegova strucnost,mozda vam suvislo zvuci,ali on zna zasto tek tada.To sto bi mi da to bude sto pre,da bismo bili mirniji,je vec nesto drugo.Razumem vas.Ne mogu vam reci da ne brinete,ali sigurna sam da mu se mozete obratiti za sve zbog cega ste u nedoumici.
Pozdrav i brz oporavak!

Zovem se Mladen Despic 1992. sam godiste.Polovinom februara ove godine na levoj potkolenici mi se otvorio ucus tj. ziva rana.Nakon toga javio sam se izabranom lekaru koji me upucuje kod opsteg hirurga.Hirurg mi je prepisao antibiotike i tubulcus carapu..Uprkos terapiji rana se nije smanjivala hirurg je samo odlagao kontrole na mesec dana i govorio da situacija nije alarmantna.Dolaskom toplih dana rana je bivala sve veca a bol u nozi sve jaca.Pri jednom od pregleda izabrani lekar mi je rekao da bi moj problem mozda mogao da resi vaskularni hirurg.Posto nisam imao izbora krecem u potragu za vaskularcem putem interneta,nakon par dana odlucujem se za polikliniku Jatros.Pregledom kod dr Srdjana Babica konacno mi je odredjena prava dijagnoza,tom prilikom sam shvatio sustinu svog problema i odlucio se za operaciju.Operacija je zakazana mesec dana nakon pregleda tj. za 18. septembra.tih mesec dana bol u nozi je bila ekstremna,nisam mogao da stojim vise od dva minuta,a rana je dostigla tri centimetra.Drugi dan od operacije cinilo mi se da daleko lakse hodam.rana je zarasla za manje od tri nedelje,a bol je bila sve manja.evo sad dva meseca od operacije obavljanm sve svoje aktivnosti kao ranije,a na problem koji sam imao skoro da sam zaboravio.Ovim putem se beskrajno zahvaljujem doktoru Babicu i njegovom timu.

Zovem se Mladen Despic 1992. sam godiste.Polovinom februara ove godine na levoj potkolenici mi se otvorio ucus tj. ziva rana.Nakon toga javio sam se izabranom lekaru koji me upucuje kod opsteg hirurga.Hirurg mi je prepisao antibiotike i tubulcus carapu..Uprkos terapiji rana se nije smanjivala hirurg je samo odlagao kontrole na mesec dana i govorio da situacija nije alarmantna.Dolaskom toplih dana rana je bivala sve veca a bol u nozi sve jaca.Pri jednom od pregleda izabrani lekar mi je rekao da bi moj problem mozda mogao da resi vaskularni hirurg.Posto nisam imao izbora krecem u potragu za vaskularcem putem interneta,nakon par dana odlucujem se za polikliniku Jatros.Pregledom kod dr Srdjana Babica konacno mi je odredjena prava dijagnoza,tom prilikom sam shvatio sustinu svog problema i odlucio se za operaciju.Operacija je zakazana mesec dana nakon pregleda tj. za 18. septembra.tih mesec dana bol u nozi je bila ekstremna,nisam mogao da stojim vise od dva minuta,a rana je dostigla tri centimetra.Drugi dan od operacije cinilo mi se da daleko lakse hodam.rana je zarasla za manje od tri nedelje,a bol je bila sve manja.evo sad dva meseca od operacije obavljanm sve svoje aktivnosti kao ranije,a na problem koji sam imao skoro da sam zaboravio.Ovim putem se beskrajno zahvaljujem doktoru Babicu i njegovom timu.
Na kraju ipak malo srece.Zelim ti sve najbolje.

Neko je spomenuo kako je dobre doktore tesko "uhvatiti" da bi se dobijo pravi savet i misljenje, posle operacije jer em su zauzeti imaju svojih problema cesto nisu raspolozeni, arogantni i tako to znate vec, i sto bi se trudili kad imaju nove pacijente. E nije kod doktor Dragica tako bez obzira sto covek odlazi cesto u inostranstvo ! . Pise zena jedna, otvoreno skroz, jedna od njegovih pacijentkinja

Back