Operacija srca

Ali temperatura do 37 je normalna.
Čak se i 37.2 tumači kao 'oko normalne'.
Tek kad pređe 37.5 pa do 38, kažemo da je pacijent subfebrilan i ne daje se terapija.
Iznad 38, obara se antipireticima.
Da li je normalno da mesec dana posle operacije imam jake bolove u grudima koji ne prolaze ni na koji lek. Kad sam pitala kardiologa nista mi nije rekao.

Da li je normalno da mesec dana posle operacije imam jake bolove u grudima koji ne prolaze ni na koji lek. Kad sam pitala kardiologa nista mi nije rekao.
Ja sam ti napisala da mnogo ljudi ima i te bolove, da su na granici
nekog ocajanja, cak i da se kaju sto su uopste i isli na tu operaciju,
o psihickim stanjima i da ne govorimo, ali posle 6 meseci svi su u sasvim
drugom stanju i srecni su da su se odlucili na operaciju.

IMG_20210330_113348.jpg

I dalje imam bolove, brzo se zamaram. Setam samo po stanu. Bila sam na kontroli na Dedinju i oni se cude zasto imam bolove i zasto sam tako slaba ali nemaju odgovor. Kako je vas suprug? Zvali su me tri nedelje pre operacije.
Hvala na odgovoru. On još čeka. Dobio je odgovor da možda dodje na red u maju. Na listi je sve vreme na početku. Inače se ne oseća loše. Želim Vam brz oporavak.

Pozdrav novi sam ovdje iz Bosne sam pa eto interesovalo me misljenje ljudi i iz dr drzava. Ovo je moj nalaz pa ako ima ko vise upucen bio bih zahvalan na odgovoru sto vise misljenja cujem lakse je. LIJEVE SRCANE SUPLJINE POCETNO PROSIRENE, DIMENZIJE DESNIH SR SUPLJINA TE VIDLJIVOG DIJELA TORAKALNE AORTE UREDNE. LVIDd:59mm,LVIDs:41mm,ARD:35/33/37mm,LA41mm,RVOT:30 mm.
DEBLJINE SRCANIH ZIDOVA :LVPWd:10mm,IVSd:15 mm. VIDLJIV FORAMEN OVALE APERTUM SIRINE 2MM SA HEMODINAMINSKI BEZNACAJNIM L-D shunt-om. SEGMENTALNA POKRETLJIVOST MIOKARDA :BEZN IZRAZENIH REGIONALNIH POREMECAJA. Sistolna funkcija LV zadovoljavajuca sa EF 57%.
Valvularni aparat:mitralna valvula morfoloski degenerativno izmjenjena, funkcionalno blaga MR+1.LAA prazna.
Aortna valvula bikuspidna, rafija izmedju desnog i nekoronarnog kuspisa, funkcionalno AR2+usmjeren prema prednjem mitralnom kuspisu i udara u posteriorni zid. LVOTdiam 28 mm. Trikuspidna valvula morfoloski uredna, funkcionalno blaga TR+1.
Perikard bez pat separacije.
Ako ima neko strucniji bio bih zahvalan na odgovoru. LIJEP POZDRAV SVIM BORCIMA

Da se javim, suprug je primljen danas na kliniku na Dedinju. Konzilijum bio u oktobru. Ne znamo kada ce operacija,i koliko se boravi u bolnici pre a ni posle operacije. U pitanju je operacija mitralnog zaliska .
Ja sam bila jedan dan pre operacije i sest dana posle, a neki su bili i krace posle operacije. Oni su ekspeditivni i ne drze dugo u bolnici, posebno ako ste pripremili sve nalaze. I ja sam operisala mitralni zalistak. Da li znate ko ce ga operisati?

Ja sam bila jedan dan pre operacije i sest dana posle, a neki su bili i krace posle operacije. Oni su ekspeditivni i ne drze dugo u bolnici, posebno ako ste pripremili sve nalaze. I ja sam operisala mitralni zalistak. Da li znate ko ce ga operisati?
Moguce da ce sutra biti operacija. Isto mitralni zalistak. Nadamo se da ce to biti dr Stojanović, i nadamo se operaciji sa manjim rezom, ne preko grudne kosti. Nama su rekli da se izlazi posle 10 dana.
Kako ste vi sada? Jeste radili rekonstrukciju ili vestacku valvulu?

Moguce da ce sutra biti operacija. Isto mitralni zalistak. Nadamo se da ce to biti dr Stojanović, i nadamo se operaciji sa manjim rezom, ne preko grudne kosti. Nama su rekli da se izlazi posle 10 dana.
Kako ste vi sada? Jeste radili rekonstrukciju ili vestacku valvulu?
Radjena mi je rekonstrukcija, klasicna operacija. Oporavak mi je nesto duzi. Nadam se da ce kod vaseg supruga ici mnogo brze jer je mali rez. Bitno je i u kakvom je stanju srce pre operacije i da li je imao vece tegobe. Bice sve uredu.

Da se javim, muz je operisan 02.06. danas je izasao kuci. Sve je proslo dobro. Ima blagu temperaturu(37.1-37.3) sutra idemo ko izabranog lekara, da vidimo za inr i farin. To ne mogu da se pohvatam uopste kako se kontrolise. Kazu da ce morati tri meseca da koristi antikoagulante. Operisan je metodom port access rekonstrukcija mitralne valvule.

Da se javim, muz je operisan 02.06. danas je izasao kuci. Sve je proslo dobro. Ima blagu temperaturu(37.1-37.3) sutra idemo ko izabranog lekara, da vidimo za inr i farin. To ne mogu da se pohvatam uopste kako se kontrolise. Kazu da ce morati tri meseca da koristi antikoagulante. Operisan je metodom port access rekonstrukcija mitralne valvule.
Drago mi je sto je sve proslo dobro. Kako se suprug oseca sad kad je sve proslo. Inr se u pocetku kontrolise cesce, obicno na sedam dana. Tako je bar meni radjeno i u pocetku varira, nemojte da vas to brine. Lekar ce odrediti dozu i vreme kontrole. Ako imate neke nedoumice slobodno pitajte. Rado cu odgovoriti.

Drago mi je sto je sve proslo dobro. Kako se suprug oseca sad kad je sve proslo. Inr se u pocetku kontrolise cesce, obicno na sedam dana. Tako je bar meni radjeno i u pocetku varira, nemojte da vas to brine. Lekar ce odrediti dozu i vreme kontrole. Ako imate neke nedoumice slobodno pitajte. Rado cu odgovoriti.
Pa ima bolove jos,malo plitko dise,mada on ima alergiju na polen. Najvise ga boli prepona gde je bio vantelesni krvotok. Inace je bolje iz dana u dan. On pije i farin po semi i prima fragmin. Sutra vadimo inr pa cemo videti. Hvala vam puno. Znaci nam ovaj forum i odgovori ljudi koji su imali slicno iskustvo.

Dobar dan! Imam samo jedno pitanje ako moze neko ko je bio u slicnoj situaciji. Otac je operisan 03. Novembra, dvostruki bajpas. Operacija protekla uredno, rana dobro. Pre dva dana izasao je iz bolnice, e sad. Da li je normalno da se brzo umori, cak i ako ode do wc na i nazad do kreveta? Da li je to stanje pocetno oporavka normalno?
Hvala svim
Mesec dana nakon operacije, puls luduje, umor i otežano disanje

28. 05 operacija aortne valvule a zbog izliva na plućima i komplikacija 9. 06 operacija na plućima. Očišćena pluća i ugradjena mrežica kao kod kile jer su se pomerala. Sada nakon mesec dana i dalje problem sa disanjem pri kretanju a u mirovanju samo kada je puls visok. Ne znam hoće li to doći u normalu ili će problem sa disanjem ostati. Da li mi može neko opisati ukratko rehabilitaciju u Sokobanjskoj? Hvala

28. 05 operacija aortne valvule a zbog izliva na plućima i komplikacija 9. 06 operacija na plućima. Očišćena pluća i ugradjena mrežica kao kod kile jer su se pomerala. Sada nakon mesec dana i dalje problem sa disanjem pri kretanju a u mirovanju samo kada je puls visok. Ne znam hoće li to doći u normalu ili će problem sa disanjem ostati. Da li mi može neko opisati ukratko rehabilitaciju u Sokobanjskoj? Hvala
Ne verujem da ce se neko javiti oko iskustva u Sokobanjskoj, a i svaki
je slucaj drugaciji, vama ne preostaje nista drugo nego da odete tamo.
Neki narocit izbor i nemate.

Od svih nuspojava, da tako kažem, od operacije, moj muž ima uglavnom sve koje ste opisivali ovde, neki od vas koji su operisani. Malo vrtoglavica, zamaranje, plitak dah...
Jedino što me malo plaši je to što su mu ruke i noge hladne, i hladno mu je stalno. Puls na skocnim zglobovima se opipava. Pri konsultaciji sa krdiologom nam je rekao da možemo da uradimo kolor dopler dubokih vena da budemo mirni.

Od svih nuspojava, da tako kažem, od operacije, moj muž ima uglavnom sve koje ste opisivali ovde, neki od vas koji su operisani. Malo vrtoglavica, zamaranje, plitak dah...
Jedino što me malo plaši je to što su mu ruke i noge hladne, i hladno mu je stalno. Puls na skocnim zglobovima se opipava. Pri konsultaciji sa krdiologom nam je rekao da možemo da uradimo kolor dopler dubokih vena da budemo mirni.
Sreca je da imate dobrog kardiologa. Da li je vas suprug imao hladne ruke i noge u bolnici i da li je to rekao jer oni insistiraju da se svaka tegoba prijavi. Nadam se da ce biti dobro.

Sreca je da imate dobrog kardiologa. Da li je vas suprug imao hladne ruke i noge u bolnici i da li je to rekao jer oni insistiraju da se svaka tegoba prijavi. Nadam se da ce biti dobro.
Pa nije, tamo se slabo kretao, izasao 5-i dan od operacije. Mozda nije ni obratio paznju toliko na to dok je bio tamo. Malo smo i mi vise insistirali i sugerisali kardiologu za to. Uglavnom zakazali smo za utorak kolor dopler. Dobro je sto svakako koristi antikoagulantnu terapiju. On je ionako mrsav smrsao 4 kg, bas lose izgleda. Dr kaze da oporavak traje najmanje onoliko dana koliko pacijent ima godina.

Kolika j to sreca ja ne bih znala. Dobar kardiolog ne salje pacijente
kod privatnika za kolor dopler nego sam sabere dva i dva,vidi sta
i kakav je problem ( ili bi mogao da bude problem) bez da ga posle
operacije salje tamo i ovamo pa jos i kaze samo zato da bi bili "mirni"

Pa ne znam, ja generalno nisam paničar, često i bez doktora saberem 2 i 2. Ne prenagljujem sa zaključcima, ali sada smo u situaciji koju ne poznajem. Znam da je normalna malaksalost, umor, da je težak oporvak, rekli su da je baš teška operacija, da treba da se "povrati neka razmena materija", ali ne znaš do koje granice je normalno, a kad kod lekara.
Muž je obuo vunene čarape po nalogu bake na bose noge da se povrati cirkulacija, da li deluje, ne znam. Noge su toplije.
Medjutim jutros se probudio sa malaksalom rukom koja mu je bila iznad glave dok je spavao( to se dešava i zdravim), ali i sa malaksalom nogom.
Ako mu ne bude bolje danas, mi odosmo u hitnu pa šta nam Bog da, kasno nam je utorak za dopler.

Pa ne znam, ja generalno nisam paničar, često i bez doktora saberem 2 i 2. Ne prenagljujem sa zaključcima, ali sada smo u situaciji koju ne poznajem. Znam da je normalna malaksalost, umor, da je težak oporvak, rekli su da je baš teška operacija, da treba da se "povrati neka razmena materija", ali ne znaš do koje granice je normalno, a kad kod lekara.
Muž je obuo vunene čarape po nalogu bake na bose noge da se povrati cirkulacija, da li deluje, ne znam. Noge su toplije.
Medjutim jutros se probudio sa malaksalom rukom koja mu je bila iznad glave dok je spavao( to se dešava i zdravim), ali i sa malaksalom nogom.
Ako mu ne bude bolje danas, mi odosmo u hitnu pa šta nam Bog da, kasno nam je utorak za dopler.
U pravu ste Marina. Mi samo znamo da je operacija i oporavak tezak, sve ostalo je nepoznato. Ja nisam panicar ali sam deset dana po izlasku iz bolnice imala tegobe za koje sam mislila nista strasno. Sreca da sam otisla u hitnu i zavrsila sam ponovo u bolnici na Dedinju. Tako da nista ne treba prepustiti slucaju. Bolje se javiti lekaru pa i da nije nista strasno. Nadam se da je vas suprug dobro.

Back