Operacija srca

I bolje. Tako su i mene pustili kuci na dve nedelje. Ponovni prijem u petak i vec u ponedeljak operacija. Za koji dan ce biti tacno godinu dana od operacije ☺
Neka se mama pricuva. Toliko je bolesnih,prehladjenih,virusi haraju.
Lepo ce se oporaviti i pripremiti za novi prijem.
Puno pozdrava ! Cekamo nove vesti ☺

- - - - - - - - - -

Srcesarajevo,dobro je sto su na vreme primetili da nesto nije u redu. Ipak,mora se voditi racuna o tome da operaciju koja nije naivna,nesto zakomplikuje.
Ja verujem da ce sve biti u redu i da ce mama vrlo brzo biti spremna za operaciju.
Veliki pozdrav ☺
Javi kako je mama ☺

Lovac, cekamo da se javis.... Nadam se da je to vec iza tebe... Niska banja OBAVEZNO! Super je! Ja sam se tamo super osecala! Ako nista drugo, odmor je za dusu ali i taj vazduh je fantastican! Ja toliko nisam htela a sada bih isla ponovo da mogu! Inace, meni danas i juce nije dobro. Kada lezim i sedim sve je ok, cim ustanem srce pravi sou!

Pozdrav svima. Juce sam izasao iz bolnice. To je bio sedmi dan od operacije. Primljen sam 21.03. a operacija je trebala da bude 24.03. ali zbog bakterija u urinu operisali su me tek 29.03. Ne bih sad da pisem detaljnije ali generalno sve je proslo jako dobro. Dr. Micovic je sjajan hirurg i zadovoljan je kakoo je sve proslo. Sad se prilagodjavam na kucne uslove i polako oporavljam.
Za sada toliko, pozdrav za sve jos jednom...

Lovac1981 tako mi je drago sto si se javio i sto je sve proslo u najboljem redu ☺
Odmaraj,samo polako i obavestavaj nas kako tece tvoj oporavak.
Danas je tacno godinu dana kako sam ja operisana ☺
Puno te pozdravljam i lepo se oporavi !

A od kada to je rez samo 1 cm ? Ja zaista nisam cula,odnosno jesam,ali ne mogu svi tom metodom biti operisani.
Na kraju,mislim da je to najmanji problem,koliki ce rez da bude.

Sada samo mali kišobran stave kod operacija srca

U novoj proceduri u srce se ugrađuje minijaturni implant u obliku dvostranog kišobrana kako bi začepio rupu. 

Poslednja izmena:
Moj otac je operisan pre tacno 11 dana, ugradjen mu je aortni zalistak-ceo vestacki i uradjena rekonstrukicija mitralnog zaliska, oporavak je tezak, jos uvek je na poluintenzivnoj nezi i nije ustao. Snasle su ga silne komplikacije, otkacila se zica koja povezuje pejs sa srcem i dok su ustanovili sta se desava prosla su 3 dana. On se mucio, govorio da ga pecka zica, ali ove simptome su prevideli, i tek kad mu je srce prakticno stalo i kad su ga bukvalno ozivljavali, ustanovili su sta se desilo. Odmah sutradan da li zbog toga sto se srce mucilo bez pejsa ili zbog neceg drugog ustanovljeno je da se izmedju srca i pluca desio izliv i malo je falilo da opet zavrsi na operacionom stolu. Nekako su uspeli da mu izvuku 600ml toga i stavili mu dren na manje invazivan nacin. On polako klone psihicki jer dani prolaze, a komplikacije se redjaju, danas su mu premestili privremeni pejs iz prepone kako bi konacno mogao da ustane, ali to bi trebalo tek sutra da se desi. Takodje, kada sam razgovarala sa hirurgom,receno mi je da ce ugraditi stalni pejsmejker. Ocajna sam i razocarana u sve

Draga anelej35,nazalost,komlikacije se desavaju. I kad sam ja operisana,bilo je ljudi koji su se sporije oporavljali.
U kontaktu sam sa zenom koja je isto kao i Vas otac strasne komplikacije imala. Ali se oporavila. Sigurno ima veze i to u kakvom je stanju tata otisao na operaciju.
Demoralise ga sigurno i to sto oporavak ne ide planiranim tokom,ali pokusajte da ga ohrabrite.
Na forumu mozete da procitate da nije uvek sve slatko posle operacije.
Ali ja verujem da su sada komlikacije iza Vaseg tate i da ce polako,ali sigurno stvari krenuti ,na bolje,.
Javite nam kako je ☺

Čitam zadnje postove i normalno razne probleme, ne treba sad odmah se razočarati, biti očajan, ali znam kako je jer sam sam imao tešku operaciju i posle operacije 1.dan sam bio prestao da dišem, pa ponovo opijanje na veštačka pluća itd. itd tad sam imao 43.god i posle operacije ostao sam 15 dana dok nisam izašao, a gledao sam ljude koji imaju 75.god došli posle mene i idu kući a ja još ostajem, nije sve to lako ali najbitnije je kad izadjete i kad sami shvatite da je bolje i da samo treba vremena, tako da opustite se podržavajte svoje članove porodice jer je to najbitnije.

Draga falkenstajner :)

Moja mama mi je prošlu sedmicu uradila magnetnu rezonansu i sada je sve uredu,morala se javiti ednokrionologu da joj kaže
da li joj je dobročudni ili zločudni tumor i da li je uredu da se operiše.I jutros joj je dao mišljenje i rekao joj da je spremna za operaciju.
Svi smo u kući sretni i u ponedjeljak šaljemo papire na fax i čekamo onda da je opet zovnu.Bože kako iz najgoreg prelazi u najbolje :)

:) UF JEDVA ČEKAM :)
Pa poslije srca još da operiše mrenu na oku i spremna je za ljeto :)

Ne znam ko je koga ovde lose shvatio, emancipacija je potrebna i zenama i muskarcima, zenama zarad izjednacavanja i iskorenjenja diskriminacije, a muskarcima zarad boljeg razumevanja istih i olaksavanja sopstvenog zivota (pored milion jos drugih stvari)....Stavise, studije pokazuju da uslovno receno podredjeni polozaj zena po mnogim pitanjima predstavlja dodatni motiv za ulaganje ekstremno velikog truda na putu do uspeha. Rezultat su zene koje su u svojim poslovima mnogo uspesnije od svojih muskih pandana.....Sa druge strane, patrijarhalna svest (ne samo kod nas, vec i u svetu) ne dozvoljava objektivno posmatranje situacije i priznanje uspeha na isti nacin kao kada se govori o muskarcima....Iz tog razloga, zena je prisiljena da bude drskija i bezobzirnija i ja, kao i vecina barem diskutanata ovde se trudim da to razumem, medjutim glupe generalizacije i pogresna tumacenja emancipacije i njenog cilja mi nikako nisu jasne....Pre nego sto krene neko sa spittingom po meni, cinjenice o zenskom uspehu, konkretno u poslovnom svetu dokazuje nauka, a ne ja....Pozdrav....

Dobro je

Draga falkenstajner :)

Hvala na svemu i evo donosimo isto tako lijepe vijesti.Zvali su je iz Sarajeva,pošto je iz Bosne.Kažu joj da dođe u idući četvrtak(21.april) u bolnicu
da ponese ono osnovno:četkica,piđama :) znaš.I da če odmah u Petak biti operacija,operisače je lično dr.Granov-jako smo sretni i jedva čekamo.
Moja majka je stvarno jaka i hrabra žena i ni u jednom trenutku nije odustala od svega :)

Dragi svi,

evo ja cu vam izneti svoje iskustvo vezano za operaciju srca. Kao prvo da napomenem da sam iscitao forum pre operacije i da sam dobro znao sta me ceka. Inace, moja dijagnoza je meni poznata ceo zivot bikuspidna aortna valvula koja je dovela do toga da dobijem i aneurizmu uzlaznog dela aorte. Operacija koja se radi u ovom slucaju se zove po Bentalu (u bolnici kazu Bental). Prijem je zakazan za 21.03. i sve sto sam trebao da uradim pre ja sam i uradio. Jedino je rezultat urina bio prvi put los a drugi put kad sam vadio bio je dobar. Kad su me smestili hirurg se vrlo brzo pojavio i rekao da ce operacija biti u cetvrtak 24.03(prilikom prijema imate pravo na izbor hirurga i to kazete doktoru na prijemu). Medjutim, rezultat urina 21.03.(ponedeljak) i utorak nije bio dobar jer je bilo bakterija i odlozena je operacija do daljnjeg. Ukljucili su mi ciprocinal ali me uhvatio vikend i operacija je bila u sledeci utorak 29.03. Doktor se pojavio u ponedeljak i rekao da su rezultati dobri i da sam u ponedeljak na programu (tako oni kazu).
Oko operacije nemam nesto novo da kazem sto nije napisano. Klistiranje i brijanje je najneprijanija stvar u tome ali mora da se obavi. Sva uputstva dobijate pre operacije. Same operacije se naravno ne secate. Ja se secam tek drugog dana u sok sobi prvog vrlo malo. Budjenja se uopste ne secam.
Ono sto moram da vam kazem to je da drugi i treci dan mnogo boli. Mnogo. Dobijate lekove za bolove kad god trazite ali ipak mnogo boli. Posle treceg dana je sve bolje i lakse. Svaki dan je laksi i bolje podnosite. Ne bih dalje da davim ali ja sam izasao 7 dan od operacije i sad odmaram kod kuce. I ovde je svaki dan bolje. Konci povadjeni samo se zezam oko INR-a. Ali i to ce se srediti.
Mislim da oni koji ovo nisu prosli ne znaju o cemu govorim. Kad neko pita za oca ili majku. Mozete da se informisete ali oni moraju sami ovo da preguraju.
Svima zelim puno srece i brz oporavak.

Lovac1981 sta od lekova sada pijes ?
Interesantno mi je to sto si napisao da se secas tek od drugog dana u sok sobi.
I ja isto tako. Samo sto sam ja i sama sebi izvadila tubus,ali se toga naravno nisam secala i bilo mi je neprijatno jer su govorili ,evo je ova sto je sama izvadila tubus,☺.
Mene na primer sama rana nije jako bolela,bolelo me najvise ( a i sada ume da me zaboli) levo rame.
Vrlo neprijatno,jednom sam jedva docekala da donesu lek protiv bolova.
Drago mi je da se tako lepo oporavljas. Najgore si pregurao,sada polako ☺

Srcesarajevo,drzimo mami fige i cekamo vesti ☺ Veoma je vazno sto je mama pozitivna i jaka.
Ne kaze se dzabe ,Misli dobro,pa ce dobro i biti, !!
Puno pozdrava za sve ! Ovaj forum zlata vredi !

Cao svima. 30og marta mi je ugradjen kisobrancic izmedju pretkomora u bolnici na Dedinju. Uspavali su me, mada sam cula da se to radi sa lokalnom anestezijom. To vece mi je pozlilo, dok sam primala antibiotik i oni su to pripisali alergiji, mada nije bilo gusenja. Generalno sam razocarana tretmanom ljudi sa tim laksim operacijama. Nema boravka na intenzivnoj nezi ni sat vremena, ipak je to operacija srca, sestre ne obilaze, ne mere ni pritisak. Jednoj zeni je pozlilo, i odveli je na reanimaciju, druga umalo nije iskrvarila iz rane na nozi...Ja sam imala aritmije danima posle operacije, sad vise ne, ali mi strasno smeta sunce, posle 5 minuta dobijem vrtoglavice i blago gusenje. Lekari kazu navodno da sam posle operacije zdrava osoba.
Kakva su vasa iskustva sa vrucinama? Da li to prolazi vremenom?
Veliki pozdrav i brz oporavak svima :)

Lovac1981 sta od lekova sada pijes ?
Interesantno mi je to sto si napisao da se secas tek od drugog dana u sok sobi.
I ja isto tako. Samo sto sam ja i sama sebi izvadila tubus,ali se toga naravno nisam secala i bilo mi je neprijatno jer su govorili ,evo je ova sto je sama izvadila tubus,☺.
Mene na primer sama rana nije jako bolela,bolelo me najvise ( a i sada ume da me zaboli) levo rame.
Vrlo neprijatno,jednom sam jedva docekala da donesu lek protiv bolova.
Drago mi je da se tako lepo oporavljas. Najgore si pregurao,sada polako ☺

Srcesarajevo,drzimo mami fige i cekamo vesti ☺ Veoma je vazno sto je mama pozitivna i jaka.
Ne kaze se dzabe ,Misli dobro,pa ce dobro i biti, !!
Puno pozdrava za sve ! Ovaj forum zlata vredi !

Od lekova trenutno pijem Byol, Lasix i kalijum hlorid svaki drugi dan. Naravno farin se podrazumeva. Rekli su mi da to pijem do prve kontrole na Dedinju a valjda posle ne. Sto se tice sok sobe ja se ne secam prvog dana ali sam bio svestan. Imam i sliku ali izgledam kao osamucen. Ne secam se tubusa ni kad je izvadjen. Drugi i treci dan me sve bolelo. I rana i celo telo. Samo lezanje na ledjima ubija. Rame desno ume strasno da zaboli. I to traje od bolnice i ne prestaje. U sustini, bitno je da je svakog dana sve bolje i da ja to primecujem. Stvarno mi je svakog dana sve bolje. To nije mnogo i oporavak ce sigurno dugo da traje ali je bolje.

Pozdrav svima, zamolila bih nekoga ako ima slicno iskustvo ili zna nekog da nam pomogne.Naime, tata mi je operisan pre 7 meseci na Dedinju. Uradjen vestacki zalizak i rekonstrukcija aorte posto je bila zadebljala u jednom delu. U februaru je bio u sokobanjskoj na oporavku. Sve je sa srcem u redu ali komplikaciju ima sa bolom izmedju lopatica koji po recima lekara potice od nekog nerva saprednje strane grudnogkosa koji je povredjen prilikom operacije. Svi lekari u obe institucije su u fazonu, to mora da boli, popi brufen, proci ce. Medjutim, to ne da ne prolazi vec se stalno pojacava. Ni jedan lek ga vise ne umiruje i ne smanjuje bol. I pored lekova za spavanje - ne spava od bolova. Sve teze se krece. Vise se kretao posle operacije nego sad. Najcesce je beo kao krrec od bolova ili zut. Fizijatar takodje kaze da jeto od operacije i cao zdravo. Mi ne mozemo nikako da se pomirimo sa tim ievo pitam i ovde za pomoc. Inace srce je sad u odlicnomstanju ali zbog ovihbolova tata mi je pred samoubistvom ( to onkaze).

falkenstajner :)

Otišla je moja mama u bolnicu :) i sutra ujutru če je operisati <3 .Ali tužna sam,jer danas se nisam sa njom pozdravila,ja bila na poslu
a ona me još zvala a sin joj-moj brat u Banja Luki a sa njim i muž,jedino sa snahom ona bila u kući.A ja joj se nisam smjela javit jer ne daju
telefone na poslu.Kada sam došla meni su rekli da su je zvali u 15h i rekli joj da dođe do 19h u Sarajevo pa će je operisat odma sutra,a ako ne
dođe onda će čekat dva mijeseca jer če doktori otić na godišnji odmor.Nazvala sam je odma i ona je rekla da je pred bolnicom,kratko smo
prićale i morala je prekinut jer je ulazila,odvukao ju je brat.O Bože,nervoza me uhvatila :(
Desilo se,otišla je a šta ako.....ono najgore(ma misli dobro i dobro će biti)ako je ona hrabra i nikad odustala nije,ma neću ni ja !!!!

Javljam sljedeće vijesti,večeras ču zvati bolnicu da vidim jeli se smjestila <3
Hvala ti na podršci falkenstajner <3 :heart:

Otišla je moja mama u bolnicu :) i sutra ujutru če je operisati <3 .Ali tužna sam,jer danas se nisam sa njom pozdravila,ja bila na poslu
a ona me još zvala a sin joj-moj brat u Banja Luki a sa njim i muž,jedino sa snahom ona bila u kući.A ja joj se nisam smjela javit jer ne daju
telefone na poslu.Kada sam došla meni su rekli da su je zvali u 15h i rekli joj da dođe do 19h u Sarajevo pa će je operisat odma sutra,a ako ne
dođe onda će čekat dva mijeseca jer če doktori otić na godišnji odmor.Nazvala sam je odma i ona je rekla da je pred bolnicom,kratko smo
prićale i morala je prekinut jer je ulazila,odvukao ju je brat.O Bože,nervoza me uhvatila :(
Desilo se,otišla je a šta ako.....ono najgore(ma misli dobro i dobro će biti)ako je ona hrabra i nikad odustala nije,ma neću ni ja !!!!

Biće ok

Soka,sigurno je na forumu neko opisao svoje iskustvo posle metode ugradnje kisobrancica. Meni nije poznata,nesto sam se pre svoje operacije malo informisala.
Zao mi je sto si imala takvo iskustvo sa med. sestrama.
Ipak je to intervencija na srcu.
Sto se vrtoglavica tice,ja sam ih imala na pretek. I jedno vreme su me onemogucavale da vodim normalan zivot,jer to nisu bile ,normalne, vrtoglavice,to je bilo kao da mi je neko izmakao tlo pod nogama. Ma uzas.
Plasila sam se da ostanem sama kod kuce. Da setam sama. Nisam smela ni da pomislim da sednem u auto.
To mi je sve bilo od leka ( tensec) i cim su mi ga iskljucili,sve je postalo divno.
Ne znam sta od lekova uzimas. Sigurno je da je vrtoglavica posledica svega po malo.
Budi strpljiva. Ove promene vremena nikome ne prijaju.
Svakako obavesti svog lekara,ali sigurno ce sve ici na bolje vremenom.
Pisi nam kako ti je

- - - - - - - - - -

Draga Srcesarajevo,bice sve dobro ! Verujem u to,a i ti si na mamu hrabra,nisi panicila ☺
Javi nam kako je mama ! Neka joj je srecno sutra

Jance,zar bas nijedan lek tati ne pomaze ?
To je sigurno strasno.
Mene ponekad levo rame uzasno zaboli,a posle operacije me tako snazno bolelo,da je na momente bilo nepodnosljivo.
Sreca,pa je proslo i vrlo retko se javi bol koji nije tako snazan kao sto je bio odmah posle operacije.
Naravno da je lekarima najlakse da kazu da je to ostalo kao posledica operacije,ali mu ipak treba pomoci,a brufen nije resenje.
Nisam ni ja pomogla,ali mozda se javi neko ko je imao slicno iskustvo.
Veliki pozdrav !

Dragi ljudi, ja sam malo izgubljena i rasejana, ali ako neko moze da mi kaze bilo sta. Meni ce znaciti svaka informacija, jer ja ne znam sta da mislim. Moj otac (80 godina) imao u feb. dva infarkta, posle pregleda ustanovi se da mu je zalistak za zamenu + koronarografija, stalno je umoran, trom, sve teze i hoda.
Na Dedinje smo isli, nista nismo uradili, jer konzilijum odlucuje i ja saznajem danas - da ide na listu gde, kako kazu, pozvace te sa Klinickog za oko 6, 7 meseci, jer kod nas je lista 3 godine!!!

Da li stvarno zovu posle 6 meseci?
da li je moguce da je za Dedinje tako tesko? Svi nam govore nadjite nekoga, treba vam 'kontakt', mi to nemamo.
sta da radim ako njemu pozli ili mu se pogorsa stanje, jer ovo je... nemam reci, ne gleda vas niko, ne zanimate ih!

Back