Operacija srca

Zdravo svima,

Moja mama je juče primljena u bolnicu. Dugo smo čekali na prijem, sve do pola 1 (možda nekom pomogne ta informacija).
Prvi utisci su da je sređena bolnica i dosta čista. Nju su smestili sa tri muške i jednom ženskom osobom. U sobi imaju TV koji radi i kupatilo.
Za sada ne znam ništa više o tome kakvi su im planovi za njenu operaciju.

O boze , mi idemo u Ćetvrtak :) Kako je cudno to smestanje u mesanim sobama. Kad je radila koronarografiju na Bezanijskoj kosi , bila je jedina u muskoj sobi...
Tvoja mama bar ima jos jednu zensku osobu :)
Znas li kada su posete ?
Mama je danas kinula par puta , pa pratimo , ne daj boze baksuza da je sad savata neka kijavica , samo ide autobusom po lekarima , valjda ce nam uspeti da ostane zdrava...
Javljaj kako joj je !

Posete su svakim danom od 15 do 16h a teorijski postoji i neki broj fiksnog telefona u bolnici (koji ti daju na prijemu) preko koga mozes od doktora u periodu od 14 do 15h da se raspitas o stanju pacijenta. Kazem teorijski jer danas u tom intervalu nije bio nijedan lekar vec samo sestre pa informaciju nisam mogla dobiti.

I mama je usla u sobu u 12,20. Cekali su da zenica koja ide na operaciju isprazni krevet , i zamene posteljinu. U sobi je bio samo jedan muskarac , i sve zene.
Jedva su pronasli neku hoklicu , kreveti su visoki , a moja mama je manja od 1,5 m , krevet koj je iznad kukova.Nakacila sam joj mobilni na njihov WI-fi. da joj brze prodje vreme.Bas bih volela da stekne tamo prijatelje.

I mama je usla u sobu u 12,20. Cekali su da zenica koja ide na operaciju isprazni krevet , i zamene posteljinu. U sobi je bio samo jedan muskarac , i sve zene.
Jedva su pronasli neku hoklicu , kreveti su visoki , a moja mama je manja od 1,5 m , krevet koj je iznad kukova.Nakacila sam joj mobilni na njihov WI-fi. da joj brze prodje vreme.Bas bih volela da stekne tamo prijatelje.

Steći će sigurno prijatelje jer nevolja spaja ljude a i tamo imaju svi iste ciljeve i želje pa ih to dodatno spaja. :-)
Mi smo baš zadovoljni uslovima u bolnici. Zaista je onako kako su naši prethodnici opisivali ranije na temi. Sve je uredno, čisto i prijatna je atmosfera koliko može biti prijatna kad se nalazite u bolnici.
E sad, to čekanje i neizvesnost od ishoda operacije retko koga ostavlja ravnodušnim ali to tako valjda mora biti.
Treba misliti pozitivno pa će valjda i ishod biti takav.

Cao svima. ;)
Juce su me zvali iz bolnice na Dedinju da dodjem u utorak ujutru na prijem. Da li neko zna proceduru za zahvate kao sto je kateterizacija, jer ce mi tako zatvoriti srcanu manu?! Rekli su mi da donesem samo krvnu sliku i biohemiju, ana papiru pise mnogo toga, izmedju ostalog i neki lek da treba da se pije. Naravno oni se sada ne javljaju na telefon...
Znam da je vecina vas imala ozbiljnije zahvate, ali pocela je da me hvata panika. Onesvestim se i pri vadjenju krvi, ne znam kako cu ovo da podnesem. :D Nadam se da ce bar biti uspesno, da ne moram posle na klasicnu operaciju.

Ja moram da napišem da, za razliku od većine članova ovog foruma, sam baš razočarana tretmanom koji moja mama ima u IKVB Dedinje.
Trebalo je da bude sutra na programu za operaciju ali su joj juče rekli da ipak neće biti u ponedeljak operisana jer joj se pogoršala krvna slika. Pri prijemu u bolnicu je imala skoro savršenu krvnu sliku ali joj se to stanje pogoršalo bez da je iko dao neko objašnjenje. Ja mogu samo da zaključim laički da je do toga došlo zbog nekih jakih lekova koje su joj davali tokom ovih nedelju dana u bolnici ali ništa više od toga jer da dobijem neke opširnije informacije je skoro nemoguće a posebno vikendom kad je nemoguće ni da pacijent dobije tokom celodnevnog boravka tamo neku informaciju a nekmoli ja kao rođak nekog pacijenta.
Inače, posle otprilike 3 dana mami je postepeno bivalo sve lošije i lošije stanje pa se sve teže i teže kretala i izlazila iz kreveta i poprilično je malaksala a pre bolnice je mogla da pešači i do 5 km u laganoj šetnji. I dalje mislim da treba razmišljati pozitivno ali je jako teško pod ovim okolnostima.

Draga Goco7278,morate biti pozitivni zbog mame.
Nije nista novo da se na operaciju i po prijemu ceka. Mene na primer nisu hteli da operisu dok mi nisu popravili gvozdje. Primala sam venski.
I to je po meni sasvim u redu. Ipak su to teske operacije i treba biti potpuno fit,da bi oporavak bio brzi i laksi.
Ja sam se na primer,po prijemu u bolnicu,razbolela. Neki virus sam zaradila i posto sam iz Beograda,bila sam pustena da se zalecim kod kuce.
Znam koliko je iscekivanje operacije tesko,ali bice sve u najboljem redu.
Puno pozdrava za Vas i mamu ☺

A ja sse spremam da mami odnesem vodu , isla sam da kod nje kuci joj nahranim macu , i sad kad sam kod moje kuce je smislila da joj treba fen iz njene kuce , jer se kupaju pre operacije , pa da osusi kosu ...
Da li je moguce da tamo ne postoji fen ? Niko nije stavljao fen na spisak neophodnih stvari ?
Srecom , jos ni ne zna kad ce da je operisu , donecu fen neki drugi dan.
Inace , mnogo lezi , ne krece se dovoljno ... nadam se da nece izgubiiti kondiciju cekajuci operaciju , kod kuce je vezbala svaki dan sve sto joj je preporucio fizioterapeut .

Poslednja izmena:
I ja sam se ulezala cim su me primili u bolnicu. To je neverovatno. Nisam imala razlog da lezim,ali sam se ulezala. Valjda atmosfera u bolnici. Moze da seta po hodniku,ali neka se cuva promaje.
Ne znam da li se neko setio da napise da treba fen,ali ja sam ga nosila jer imam dugu kosu.
Obicno se u vreme posete dolazi sestra koje proziva ko je sutra na programu. Vadi krv i nema jela posle rucka. Klistiranje,kupanje posebnim samponom i onda se dobije kao neka spavacica koja se samo priveze sa strane.
Bice mama obavestena na vreme kada ce biti na programu. Pa i da nema fen ona,uvek ima neko iz sobe ili susedne sobe.

Danas je mama dobila temperaturu i pocela malo da kaslje.Trazila mi je da joj kupim sirup za kasalj , misleci da je samo kasalj ,pa kad sam dosla izmerila sam joj 37,8 , delovala mi je toplo , uzela sam toplomer od sestre.
Sad mi je javila da su joj dali brufen da skinu temperaturu.
Sutra ce posle vizitei videti hoce li je vratiti kuci da ozdravi , ili ce kao jos neki samo cekati da ozdravi u bolnici, izgleda da ima tamo jos bolesnih.

Daju joj aniibiotik -to su mi rekli. Licno sumnjam da je mozda verovatnije virus , posete su ogromna kolicina ljudi u sobama .
Ali svi su stalozeni , vedri ... atmosfera je prijatna.

Draga Goco7278,morate biti pozitivni zbog mame.
Nije nista novo da se na operaciju i po prijemu ceka. Mene na primer nisu hteli da operisu dok mi nisu popravili gvozdje. Primala sam venski.
I to je po meni sasvim u redu. Ipak su to teske operacije i treba biti potpuno fit,da bi oporavak bio brzi i laksi.
Ja sam se na primer,po prijemu u bolnicu,razbolela. Neki virus sam zaradila i posto sam iz Beograda,bila sam pustena da se zalecim kod kuce.
Znam koliko je iscekivanje operacije tesko,ali bice sve u najboljem redu.
Puno pozdrava za Vas i mamu ☺

Hvala puno na pozdravima, i ja uzvraćam istom merom. :-)
Naravno da je bolje da neko ide na operaciju sa što boljim rezultatima, to ne sporim (u krajnjem slučaju to je poželjno zbog pozitivnog ishoda operacije) nego sam poražena odnosom osoblja prema nama tokom vikenda.
Mi nismo imali skoro nikakve informacije a koliko čujem niko ih baš tamo i ne gleda posebno u toku vikenda.
Moja mama da nije imala dobre cimerke kad joj je bilo potrebno da joj donesu hranu ili pomognu oko rutinskih stvari, mogla bi samo da plače i kuka tamo jer niko od osoblja nije hteo da pomogne.
Nadam se da je to samo splet nesrećnih okolnosti a ne i stalna praksa...

-falkenstajner-hvala na podrsci <3
Moja majcica je definitivno bolesna, spustaju joj temperaturu brufenom , ali izgleda da je nece pustiti kuci vec ce je oni leciti. Danas je dobila nesto kao infuziju. Operacija se odlaze dok ne ozdravi. Tako-mama je smorena , perspektiva da ceka do 2 nedelje u bonici kao neki koji su se ranije razboleli i tako cekaju joj se ne dopada preterano ,a ni meni , ali sta je tu je. I ostali cekaju po nekoliko dana , zdravi.
Bice joj zao kada jedna ženica koja je pored nje na krevetu ode na operaciju , zblizila se sa njom , simpaticna je ženica i meni :)
Inace , ne pamtim kad mi je mama bila bolesna ... bas dugo je nista nije uhvatilo , i kako je dosla u bolnicu tako se razbolela.
Tako je kako je.

Draga Peppa Prase ☺,zao mi je sto mamu ne otpuste da se zaleči kod kuće.
Ipak je neuporedivo lakše,a oporavak bi sigurno bio brži.
Tople supice,cajevi,cedjeni sokovi,sve je to mnogo lakse kod kuce.
Ali,sigurna sam da su lekari dobro procenili i da sigurno veruju da ce mama brzo ozdraviti.
Lepe zelje za mamin brzi oporavak ☺

-falkenstajner-hvala na podrsci <3
Moja majcica je definitivno bolesna, spustaju joj temperaturu brufenom , ali izgleda da je nece pustiti kuci vec ce je oni leciti. Danas je dobila nesto kao infuziju. Operacija se odlaze dok ne ozdravi. Tako-mama je smorena , perspektiva da ceka do 2 nedelje u bonici kao neki koji su se ranije razboleli i tako cekaju joj se ne dopada preterano ,a ni meni , ali sta je tu je. I ostali cekaju po nekoliko dana , zdravi.
Bice joj zao kada jedna ženica koja je pored nje na krevetu ode na operaciju , zblizila se sa njom , simpaticna je ženica i meni :)
Inace , ne pamtim kad mi je mama bila bolesna ... bas dugo je nista nije uhvatilo , i kako je dosla u bolnicu tako se razbolela.
Tako je kako je.

Peppa Prase,

Potpuno te razumem za mamu jer je i kod mene ista situacija.
Mama je bila potpuno vitalna pre ulaska u bolnicu a sad je i dalje jako slaba a za vikend joj niko nije davao infuziju iako je bilo potrebno, nego tek juče. I njoj se pomera operacija na neodređeno vreme a uz to, ne mogu nikako da dobijem informaciju ni o procenama za to niti o bilo čemu drugom a po prirodi sam jako radoznala i ljubopitljiva.
Ostaje da se nadamo da će sve proći u najboljem redu i to što pre.

Puno pozdrava svima

Srcesarajevo,ja sam izasla osmi dan od operacije. Operisala sam aortni zalistak.
Najbolje da se ne opterecujete koliko ce vremena provesti u bolnici posle operacije,jer je svako slucaj za sebe.
Najvaznije da operacija dobro prodje( a hoce sigurno).
Kad se to pregrmi,sve ide lakse. Dan,gore ili dole nista ne znaci.
Sve najbolje ! Mama je u sigurnim rukama ☺

Hvala :)

Pozdrav,jutros su joj rekli da mora da ide kući sutra jer sve su nalazi tu osim samo jednog a to je Magnetna rezonancija
To još nema taj snimak,pa,mi je pomalo krivo jer je zovnu nakon dva mijeseca i kad dođu kažu joj za taj nalaz koji nisu ni spominjali :(

falkenstajner slušaj sad ovo,toliko sam ljuta :(

Došla je u ponedjeljak u bolnicu,otpakovala se kad joj rekoše da je sutra na planu za operaciju(Utorak)i da se ništa ne brine.Več navečer joj rekoše da trebaju još nešto uradit
i da je ipak u Srijedu(al haj nema veze).Onda je došao doktor Granov i rekao joj sve koliko ostaje,8 dana,u intizivnom odjelu i sve i rekao joj da vježba disanje kroz neku pumpicu
i objasnio joj da če to morat uvijek raditi.Jutros je trebala da se operiše i jutros su joj 11 puta vadili krv,sve je uredu osim zadnjeg vađenja.Tada su joj otkrili tumor bubrega(nadbubrežnih žlijezda)i
da je nesmiju još operisat jer je opasno po život,i da postoje dobročudni tumor i zločudni.I da bi trebali uraditi nalaze toga to jest uraditi nalaz magnetne rezonanse i da je u Petak operacija
al samo ako bude dobročudni,a ako ne onda ide na dalje pretrage.I onda je opet vidjela dr Granova i on je zagrlio i rekao joj sve i da će bit sve riješeno u 2 dana.I mi bili sretni i prođe 10 minuta dođe doktorica nosi otpusno pismo i govori joj da je dr Granov opustio a to joj nije rekao.I evo došla je kući,toliko mi je krivo pa kako su je zvali ako nisu sve provjerili i plus joj rekli da prije bolnici,svi
nalazi dobri.Ali nakraju svega toga,dr Granov joj rekao da joj može ukazati besplatan termin za magnetnu rezonansu 19 maja a to je za moju majku puno jer treba i trombozu oka i mrenu operisat poslje srca,a sve slabije vidi skkoro samo čuje.Poludiću !!!!!!!!!!!!!! Sad zovemo bolnice,pošto nam je dr Granov rekao da ima privatni pregled i nalaz:Magnetne rezonanse u Bosni ali košta 300 km.I kad ga uradi tad če saznati da li je dobročudni ili zločudni i tad če znat kad je za operaciju.Ako bude sve dobro onda odma ide u bolnicu na operaciju :(

Lovac, cekamo da se javis.... Nadam se da je to vec iza tebe... Niska banja OBAVEZNO! Super je! Ja sam se tamo super osecala! Ako nista drugo, odmor je za dusu ali i taj vazduh je fantastican! Ja toliko nisam htela a sada bih isla ponovo da mogu! Inace, meni danas i juce nije dobro. Kada lezim i sedim sve je ok, cim ustanem srce pravi sou!

Meni je krajnje glupo da saznajem neke stvari tako kako saznajem , tek mi je danas telefonom mama rekla da su je pitali da li pije neki preparat kalijuma , jer joj je jako nizak kalijum ...?
Naravno da sam odmah otisla da kupim te preparate , i da joj odnesem , a danas nisam trebala da idem do bolnice , vec da radim ceo dan :mrgreen:
I tako sam opet izasla sa posla , i vratila se na posao ...Kupila sam i banane
Inace danas je vec malo bolje , ujutru nije ni imala temperaturu , i bolje zvuci , i deluje zivlje. Boli je stomak sada :( jos kaslje ,ali manje.

Back