Operacija srca

Nista od rehabilitacije i banje. Moj doktor misli da ce mi biti bolje kuci nego tamo,jer tamo idu ljudi koji su imali bolesno srce,kako vec znate ja sam imao manu koju sam morao da resavam. Danas je 6 nedelja od operacije i ja se stvarno fantasticno osecam :) Probao sam neki dan da se okrenem na stranu,nista me nije bolelo,ali necu da se igram jer mi ne preporucuju bar jos mesec dana. Jos 6 nedelja cu da se strpim,pa krecem sa treninzima... To je jedina stvar sto me je odrzavala pre operacije,posle operacije i sad dok iscekujem da se stvarno obucem i odem trenirati ;)
:cmok2: drago moje dete,
baš si me nasmejao :lol:
Ne očekuješ valjda stvarno da kroz 6 nedelja nastaviš sa treninzima kao da ništa nije bilo :roll:?
Mislim, niko ti ne brani, probaj, ali videćeš i sam.....:whistling:

Naravno,samo me to pokrece. Ima jedan borac u americi koji je operisao Aortu (isto otvorena operacija srca) 2007. posle 12 nedelja se vratio i sve je normalno radio kao i pre,jos se i dan danas bori i trenira,prevrce traktorske gume i sta ti ja znam. Sto se mene iskreno ti ce ja se ne bi operisao SIGURNO da su mi rekli,neces vise moci nikad da treniras,nastavio bi tako sa tom manom pa dokle bi mogao. U vezi ovoga sam bas ozbiljan. Sport je moja ljubav i sve ostalo... samo se tome posvecujem,dacu sve od sebe makar mi i skodilo,necu prestajati dok se ne desi nesto. Jer ja za ovaj sport zivim i sve od sebe dajem.
Niko me ne moze razumeti i ja to shvatam,ja na stvari tako gledam.

Ma nije problem što hoćeš da nastaviš, nego što je prerano.
Razmisli sam: da si, recimo, malo jače posekao prst - da li bi 6 nedelja bilo dovoljno da sve zaraste i ni malo ne boli?
A ovo su ipak srce i grudna kost.
Ne želim da te demorališem, divno je što imaš motivaciju da ozdraviš, samo se brinem da se ne razočaraš ako odmah ne možeš da se vratiš u top formu.
Bićeš ti dobar sportista, samo nemoj da se preforsiraš dok ti se telo potpuno ne oporavi.
Svakako ti želim potpun uspeh, i ko zna - možda ćeš dospeti i na Olimpijadu!

hehe,hvala puno na lepim zeljama. Naravno kao sto sam rekao,mozda vecini zvucim glupo (a sigurno da je i tako) ali ja se sigurno ne bi operisao da mi je doktor rekao,e slusaj od treninga nema nista zaboravi. Ali meni je moj doktor na prosloj kontroli rekao da cu moci da se vratim starom zivotu,ali sa borbama i ostalim moram da sacekam neko vreme,sto i razumem nije to posekotina prsta ili vadjenje zuba. Posle 3 meseca od operacije (Znaci negde oko 6+ nedelja jos) ja bi trebao da krenem da treniram,naravno ne da se forsiram. Ja sam citao nesto u vezi operacija te grudne kosti ljudi sto su je lomili,jer na srce vise ne gledam toliko jer mi nije bolesno to je srcana mana bila. Posle loma kosti 6 nedelja nakon operacije oni su se vratili u teretanu naravno sa laksim opterecenjem,pa postepeno... e to je meni prerano. Iskreno ja se za srce moje na bojim,mlad sam nego mi je briga samo moja kost. Eto da ne bezim sa teme,doktor mi je rekao kad sam bio u cetvrtoj nedelji,da bi sa 6 nedelja kad navrsim jer kao toliko treba da kost zaraste,krenem da trcim lagano koliko mi prija. Da je pozeljno da se fizicki vracam u kondiciju i da vodim takav zivot. Prihvatio sam da se mucim jos dodatnih 6 nedelja,da znam da je skroz zalecena i da bez razmisljanja krenem da treniram,iako sam da ne lazem potrcao i nikakvu tegobu nisam osetio. Jer zelim na leto da se vratim u kondiciju i formu,da radim sklekove,da se dizem na sipci,trcim i sve ostale vezbe.... San snova,jako mi je tesko psihicki me samo to drzi i nista vise,eto ako mi verujete.

da vas pitam............ tata mi je operisan u petak, radjen mu je trostruki baj pas, operacija je trajala cetri ipo sata. od tada je u sok sobi jer mu pluca nisu jos stabilizovana. operacija je protekla dobro, sve ostalo je uredu sem tog disanja. pa me zanima da li je uobicajeno da se toliko dugo bude u sok sobi,? jel jos neko neko imao takav slucaj?

Ja ne znam i za ovo prvi put cujem. Nas kad su spremali za operaciju (Dan pre) dosao je fizijoterapeut i pricao kako i sta ce da bude. Kako je ona rekla najduze sto je neko ikad bio u sok sobi je 3 dana ako se ne varam. Sad ne znam da je dobro sve sigurno bi ga vec i premestili i izvadili to crevo iz usta. Valjda ostali clanovi znaju nesto vise o tome

Izvinjavam se ali moram da pitam, imam 24 godine i zadnh godinu ipo dana me nesto ziga na levoj strani u predelu srca, tako to traje nekoliko minuta i prestane, ne znam kako da opisem streca me onako ali mi nije nista da li je to normalno ili ima tu neceg?

Ne znam zasto se to desava , sve je normalno onako kod mene i mogu da trcim, i sve to ali mi ovo niije jasno cesto puta se to desava...

Otidji na pregled,nista te ne kosta,ali mislim da nije nista ako ne osecas umor ili slicno. Ista stvar se i meni dogadja sad posle operacije,doktor mi je rekao da je to normalno da neki zivci rade pa se uplasimo.

Na zalost moram vam se pridruziti i ja.imam 31 godinu,tacnije punim 22.4 i pre dve godine mi je otkrivena srcana mana.asd ostium secundum 26mm rupa.prvo je bila varijanta da cekam ,,kisobran,,ali od toga na zalost nista.operacija mi je zakazana za 22.5.imam dvoje dece od 8 i 5 godina i sada trenutno prolazim kroz najtezi period u zivotu koji ste vidim svi manje vise doziveli i proziveli isto.crkavam od brige,ali od toga nece biti koristi znam i sama,poludecu....brine me taj oporavak najvise jer ja inace nemam nikakve simptome bolesti i osecam se odlicno,da bolujem saznala sam skroz slucajno na pregledu koji sam sama zakazala kod privatnika jer mi je tih dana mali cudnije lupalo srce.posle toga su mi jos tri lekara potvrdila isto i na dedinju tee je potvrdio i dao konacnu velicinu ,,rupe,,.nadam se da ce me operisati dr.micovic koga vidim da hvalite.eto sda cekam,pa videcemo sta ce na kraju ispasti.trudim se da mislim pozitivno,ali sto vise guglam i citam iskustva i ceo tok operacije i oporavka dodje mi da pobegnem.toliko od mene da se pozalim malo da olaksam dusu...

Ja ne znam,ako se toliko bojis zasto se i operises? Ja na primer kad sam ima mozdani udar,doktor mi je rekao da je za sve bila kriva ta rupica na srcu (ASD) sto i ti treba da operises. Mene ne bi stavili na sto da nisam imao slog. Kako kaze cika doca,ljudi sa tim zive i cak vecina sta vise ni ne zna da to ima. Meni su rekli da mogu slobodno da se ne operisem,ali da zaboravim na fizicke aktivnosti jer je to pruzrokovalo komplikacije. Sto se tice oporavka vidim da se na to najvise zalis. Ja sam bio kmeza i kukao ovako i onako,sve to prodje i zivot ide dalje. Evo mene... 7 nedelja od operacije,sve skoro radim normalno kao i pre,poceo sam cak i cucnjeve da radim (vezbam) onda znas koliko je sati. Pridrzavam se svega sto doktori kazu i prodje fino. Nemoj o tome da razmisljas puno sad,kad bude bice i naravno sve ce proci to u najboljem redu.

mimajo, naravno da ces da se operises i posle svega ces se smejati. Ja sam uspela sa klaustrofobijom sve da pregrmim. Ako te operise dr Micovic, nemas razloga za strah. On je dusa od coveka. Dugo je radio u inostranstvu i ima fantastican odnos sa pacijentima. Kad udjes u bolnicu, psiha se potpuno menja. Sada samo razmisljaj o periodu kad izadjes. Nemoj nista da citas o operaciji, to ce lekari da odrade, tvoje je samo da se oporavis i da izadjes. Mlada si, dobro se osecas, operacija je uobicajena rutina, bolnica je najbolja i bices ko nova. I ja sam otisla na operaciju iz punog zdravlja, da nisam pala u nesvest, ne bih ni znala da imam srcanu manu. Dnevno sam pesacila 10km, isto toliko vozila bicikl. Sada je sve isto, bicikl ne vozim jer sam dobila unucicu i nemam vremena. Super se osecam, radim ko crnac, jednom recju "sve je isto kao ranije.":lol:

Hvala puno na podrsci,stalno mi se menja raspolozenje,od euforije do depresije,kad pomislim na rez,zaboli me glava,mnogo mi je zao sto nije mogao ,,kisobran,,ali samo da budem dobro,pa cu o oziljku misliti kad dodje red na njega valjda i to moze da se resi laserom

Ma kakav oziljak,ako o tome lupas glavu onda su to gluposti. Kao da je bitno kako cete izgledati,necete se ici manekenisati i nece vam kruna pasti sa glave. Bitno je da oporavak i operacija lepo prodju,a hoce. Ostalo je manje bitno. Vreme leci sve.

Ma samo opušteno sad te operacije su rutinske tako da nema problema, malo oporavak je duži ali sve to prodje a ožiljci zarastaju i navikneš se na njih kao da su čitav život bili tu, samo ne treba stvarati paniku bez veze.

nisam bas upucena,kakvog je tipa operacija asd-a tipa ostium secundum,sto se tice tezine operacije,mozda je glupo pitanje,svaka operacija ima rizik i nikada neznas sta moze da se iskomplikuje ali me zanima ako neko zna nesto pribliznije da mi kaze o tome,hvala.

mimajo, s obzirom da si mlada, ne treba uopste da razmisljas o riziku. Vec sam ti rekla, razmisljaj o zadnjem danu boravka u bolnici i o odlasku kuci. Ja o nikakvim rizicima nisam ni pomisljala, toga se uopste nisam setila hahaha.Nema sta da ti se desi, sem da izadjes zdrava iz bolnice.:klap:

da li je prvi dan priprema,a drugi operacija ili zavisi?dr mangovski mi rece da se u bolnici boravi 5 dana,koliko vidim ovde niko nije izasao tako rano?da li se svima radi kateterizacija pre operacije?ja sam samo radila tee,jos u julu 2010 i na osnovu tog snimka su resili sve,verovatno cu ponovo morati nesto?koliko pitanja,a sta cu moram da se malo informisem:hvala:

Ja kateterizaciju nisam radio pre operacije. Na dan kad dodjes u bolnicu ide priprema i sredjivanje. Sad ti ja savetujem posto sam se bio pravio pametan pre operacije i nisam hteo da se "sredim" kuci nego sam se nadao da ce biti neka mlada sestrica da to uradi. Dosao neki covek i to sredio :) Vecina nas je razmisljala o operaciji kako se dogadja dok spavamo,ali o tome ne treba da se lupa glava. Tvoje je samo da pregrmis dok ne legnes na sto,ostalo je sve gotovo :)

Dodje fizioterapeut i prica od momenta kad sednes na kolica,pred ulazak u salu i sve posle operacije. Vecinom ta prica ide kako ce ti biti posle operacije i sta ce se desavati. Sve je to normalno. Da se ne lazemo,normalno da ce biti boli... Ja koliko sam mislio da ce da me boli prosao sam kao bubreg u loju. Kad sam se probudio grudnu kost i taj deo tu nisam ni osetio,jedino sto me je bolelo je tamo gde su drenovi bili. Posle operacije neces smeti jesti ja mislim 3 dana,samo si na infuziji. Ja ne znam sta bi ti jos napisao,ako te nesto konkretno zanima napisi i pitaj. Od stvari nosis sve sto ti treba,pidzama 2x (sam ja nosio) telefon,punjac,knjige neke da se zanimas itd.

Back