Operacija srca

:heart:Divan je ovaj nas "bokser"!
Divno je sto si se ukljucio celim tvojim popravljenim srcem i delis iskustvo sa novopridoslima. Ipak su tvoja desavanja najsvezija! :klap:
Mimajo, posto ces na Dedinje, oni ti daju spisak svega sto treba da uradis. To 15 dana, manje vise sve stizes bez panike,jedino sto se ceka i sto moras na vreme da krenes je - transmitivne bolesti. Ako si iz Bg, moj ti je savet da trazis uput za gradski zavod, super su ljubazni i sve bude za nedelju dana, na Infektivnoj sam cekala satima a onda se ispostavilo da im fali nesto tako da nisam ni dobila njihov rezultat do ulaska u bolnicu.
I da, istina je da se izlazi za 5 dana, tacnije sestog sam dana bila kuci ;)
Kaja je zbrisala i pre, na svoj potpis :zper:
Od operacije. A cekala sam u bolnici od utorka do poned. na samu op., i to je nesto sto moras da prihvatis, bolnica je to, imaju hitnih prijema i kojecega jos.
U ono vreme davaoce nisu trazili, da li se to promenilo - nemam pojma.
I sto rece Tajamasha - razmisljaj samo o tome kako ce sve biti ok.
Imala sam problem da sakrijem sama od sebe strah, ali nikom u blizini nisam dozvoljavala ni da pomene da nesto lose moze da se desi.

hvala puno,ma izguracu i to,i za porodjaj su svi pricali da je jako strasno i bolno,pa nije toliko bilo u mom slucaju,moji momci su imali po 4.250 i 4.150,prirodan porodjaj mada da su znali za moju srcanu manu sigurno bi bio carski rez.:zper:

I moja rođena tetka ide na operaciju valvule (kod nas je loše srce porodična tradicija :mrgreen:). Nismo u istom gradu pa nisam ni znala da je pre par meseci odbila operaciju zbog straha, a sada čujem da joj je toliko pozlilo da su je jedva spasili! Moram nazvati njenu snaju i dovući je na ovaj forum da bi malo poterala i edukovala tetku.
Prosto sam se postidela, mi ovde izvlačimo iz krize svakoga kome treba, a za moju najrođeniju nisam ni znala.... strašno :dash:.

zdravo drugari evo ja se vratih konacno kuci.Operacija je bila teska i bogami potrajala je ali sad je sve to iza.Jedini problem koji sada imam je to sto kolko sam shvatila doktora morao je onu pumpu tj vestacko srce da mi poveze preko noge tako dana nozi imamrez 20cm dugacaki (u predelu prepone) i nista nebi bilo strasno da mi prilikom usivanja nisi zakacili i nerv femoralis pa to sad boli vise nego grudna kost.Dali je neko od vas imao takvo iskustvo i imali neko neki savet za neku terapiju koja ce mi pomoci uz napomenu da neznam dali bi smela da idem na terapije sa strujom s obzirom da imam i pejsmejker.Pozdrav svima

Baš mi je žao što si tako prošla.
Ja prvi put čujem da je nekom veštačko srce priključeno kroz tu arteriju....
Pitaj svog kardiologa da li bi smela da ideš na akupunkturu? To ti ne bi poremetilo krvnu sliku a moglo bi mnogo da ti smanji bol i pomogne u oporavku živca.
U ovom teškom postoperativnom periodu bol, nervoza i stres su krajnje nepoželjni.

Bas mi je zao,vec dugo brinem sto se ne javljas i eto razloga.
Ali da ne zacrnimo vise nego moramo, kuci si, nastavices da budes borac i bice bolje.
Sto se tice nerva, ne mozes na struje i sl sa pejsom ali mozes kako Kaja rece na akunpukturu. I pomaze, veruj mi.
Ja imam problem sa prsljenom koji je u pola kicmenog kanala i smrskanim diskom, prosle godine sam izgubila cak i konrrolu praznjenja,svi su neurohirurzi trazili operaciju, o bolovima da ne pricam :sad2::sad2:.
I isto tako ne smem nista od magneta i sl,(drugi razlog,nevezano za srce),uglavnom,uspela sam da dodjem do Zorice Brdareski (na VMA preko uputa) i sad sam redovna tamo.
Ne znam smes li tu vrstu akunpukture (meni ukljucuje jos nesto preko tih iglica - zbog tvog pejsa), ali vredi pitati. Ja uglavnom nenormalne bolove nakon zavrsene terapije nemam. To drzi nakon terapije jos oko 2 meseca, pa onda opet malo mucenja i uput i VMA.
Sve u svemu me drzi dalje od hirurga, ludackih bolova i sve moguce hemije koju sam gutala i unakazila i zeludac i jetru.
Pokusaj,samo pre toga pitaj kardiologa.
I isto kao Kaja, ne razumem sta su ti radili, kakvo vestacko srce kroz arteriju :think:
Aj' malo pojasni nama neznalicama.
:bye::heart:

I moja rođena tetka ide na operaciju valvule (kod nas je loše srce porodična tradicija :mrgreen:). Nismo u istom gradu pa nisam ni znala da je pre par meseci odbila operaciju zbog straha, a sada čujem da joj je toliko pozlilo da su je jedva spasili! Moram nazvati njenu snaju i dovući je na ovaj forum da bi malo poterala i edukovala tetku.
Prosto sam se postidela, mi ovde izvlačimo iz krize svakoga kome treba, a za moju najrođeniju nisam ni znala.... strašno :dash:.
Ma bre Kajo, ti si super za sve nas ovde i stare i nove. I nemoj sad da me ljutis! Pa da si znala ista ti bi joj sigurno pomogla!
Oni sigurno znaju da si operisana (ili imaju mnogo kratko secanje..?), sto oni nisu pozvali da pitaju? Koga svrbi taj se i cese, uvek bilo.
Pitala sam kad je bilo moje vreme, sad mene pitaju potpuno nepoznati ljudi! Neko vidi oziljak, neko cuje od nekog i zamoli za moj broj...
Lepo i sama kazes - svakome kome treba a za najrodjeniju nisi ni znala!

Koliko se sećam, mspopovic je zaposlen pa bi ti on mogao odgovoriti. Negde na ovoj temi je i pisao o tome, ali ne znam na kojoj strani.
Mislim da zavisi i od toga kakav posao radiš i u kakvim uslovima.

neznam kako da vam objasnim blize ali moj doktor kaze da ta pumpa sa koje te prevode na taj aparat koji sluzi kao vestacko srci ili pumpa nije mogao da se zakaci tamo gde ga inace kace, pa su mi onda sekli nogu i tu posto postoje valjda ti valiki krvni sudovi to cudo zakacili tu.usili su me grozno i sutra idem da skidam konce pa se nadam mozda ce prilikom skidanja i taj zivac malo da popusti.verujte mi nisam popila vise brufena i bromazepama u zivotu nego u poslrdnjih par dana. jedva cekam da to resim.verujte da me grudna kos uopste ne boli valda zahvaljujuci nozi:rumenko:.a htedoh da vam ispricam jos i to,samnom u sobi je bio decko 20god.mukica radjena mu sva 4 zalistkapa jadan nazna gde ce cas place cas se smeje a i ja sa njim .nadam se da je sad otisao kuci lutka zelim mu da se sto pre oporavi

neznam kako da vam objasnim blize ali moj doktor kaze da ta pumpa sa koje te prevode na taj aparat koji sluzi kao vestacko srci ili pumpa nije mogao da se zakaci tamo gde ga inace kace, pa su mi onda sekli nogu i tu posto postoje valjda ti valiki krvni sudovi to cudo zakacili tu.usili su me grozno i sutra idem da skidam konce pa se nadam mozda ce prilikom skidanja i taj zivac malo da popusti.verujte mi nisam popila vise brufena i bromazepama u zivotu nego u poslrdnjih par dana. jedva cekam da to resim.verujte da me grudna kos uopste ne boli valda zahvaljujuci nozi:rumenko:.a htedoh da vam ispricam jos i to,samnom u sobi je bio decko 20god.mukica radjena mu sva 4 zalistkapa jadan nazna gde ce cas place cas se smeje a i ja sa njim .nadam se da je sad otisao kuci lutka zelim mu da se sto pre oporavi
Ti ne smeš da piješ Brufen! On utiče na koagulaciju a velika količina sada može da ti napravi neverovatan haos.
Reci svom kardiologu ili internisti da si ga pila i obavezno traži neki jak lek za bolove, ali koji je bezbedan za tebe.
Meni su dali Trodon (za jake) i Febricet za slabije bolove i temperaturu.
Od operacije pa nadalje, ceo život ćeš biti specifičan pacijent jer ćeš piti antikoagulante a oni utiču na mnoge druge lekove. Zato smeš da uzimaš samo ono što ti specijalista odobri.

da i ja sam mislila da nesmen kad sam procitala kontraindikacije na brufenu, medjutim i u bolnici si mi davala diklofenak ili brufen bez obzira sto sam na farinu.moram da se pohvalim juce su mi skidali konce i verovatno mi mje neki konac zatezao taj moj zivac tako da me noga sada duplo manje boli.presrecna sam zbog toga.

Možda si u bolnici bila na Fraxiparinu? To su one male boce što se daju u stomak a služe umesto antikoagulanta kad se radi neka intervencija (bilo koja gde može biti krvarenja: vađenje zuba, abortus....). On ima drugačiji način delovanja pa možda sme da se kombinuje sa Brufenom.

cao svima evo malo da se pozalim.preksinoc sam sa u snu malo okrenula na stranu i tako odspavala vremenski nemam pojma koliko inace operisana sam 6.4.tako da me sad boli grudna kost jace nego sto mislim da bi trebalo ili od straha umisljam svasta .sta mislite vi. inace sve ostalo je ok konce sam povadila rane su uredu ,krvna slika je sve bolja .

neznam ko bi od clanova mogao da mi odgovori,koliko ste bili na bolovanju posle operacije srca,konkretno u mom slucaju operacija srcane mane?hvala

Vidim da Ti je danas termin za prijem, pa ćeš ovo pročitati kad se vratiš kući :D Dakle, ovako - moj lični slučaj ... Operacija 24.05.2006, 15.06. 2006 išao sam na kafu i cigaru u moj omiljeni kafić ( oko 1 km od kuće), 01.08.2006 Niška banja do 21.08. - nepreporučujem, to je čisto bez veze i neprimereno bespotrebno (pisao o tome). U septembru radio kod kuće 4 do 5 sati za kompjuterom a prvog oktobra na posao - puno radno vreme. I tako do danas ... Sa sve stresom i ostalim .... I eto, u četvrtak 6 godina sa veštačkim zaliskom i aortnom protezom... Srećno!

Back