One moment for....

Sad se nešto i premišljam... Kao Hamlet, mada je on za mene tek novorođenče po dilemi... :)
Dvoumim se kao pred udaju, a prosaca čitav grad... :)

Ne znam... Gledam poruku okačenu na plutu, poruku koju sam poslala bivšem momku u jednoj zimskoj noći (zimi me posebno pogodi) i koja je uspela da rasplače neke ljude (pored mene), ali ne... Ne znam koliko bih to bila sposobna da iznesem pred ovolikim svetom ovde... iako je u pitanju nešto pomao tužno i mnogo toplo...
:(

Sad se nešto i premišljam... Kao Hamlet, mada je on za mene tek novorođenče po dilemi... :)
Dvoumim se kao pred udaju, a prosaca čitav grad... :)

Ne znam... Gledam poruku okačenu na plutu, poruku koju sam poslala bivšem momku u jednoj zimskoj noći (zimi me posebno pogodi) i koja je uspela da rasplače neke ljude (pored mene), ali ne... Ne znam koliko bih to bila sposobna da iznesem pred ovolikim svetom ovde... iako je u pitanju nešto pomao tužno i mnogo toplo...
:(

Stavi sve pesme koje imash!!!! Ne biraj! Svaka je lepa na svoj nachin...:)

Nagnuo sam se i poljubio je. Usta su joj bila rastvorena i vlažna. Lako se podavala. Koji format: 43 kile. Kao slon i crkveni miš, nas dvoje.
Tanja je ustala sa svojim pićem, podigla suknju i raskrečila noge, gledajući me u oči. Nije imala gaćice. Počela je da trlja picu o moj kruti ud. Obgrlili smo jedno drugo i ljubili se, a ona se i dalje trljala. Bilo je to vrlo efektno. Vrckavo malo zmijino dete!
Tanja je otvorila moj šlic. Uzela mi je ***** i tutnula ga u svoju picu. Počela je da jaše. I umela je, sa sve 43 kile. Obeznanio sam se. Činio sam male nevezane pokrete, susrećući je tu i tamo. Povremeno smo se ljubili. Čista groteska: silovalo me je dete.
Mešala je u krug na njemu. Saterala me je u ćošak, ulovila me. Bilo je suludo. Meso i samo meso, bez ljubavi. Punili smo vazduh zadahom čistog seksa. Moja devojčica, moja devojčica. Kako može tvoje malo telo da čini sve ove stvari? Ko je izmislio ženu? Za koju krajnju svrhu? Uzmimo ovu vrcku! A bili smo savršeni stranci! Kao da ****š sopstveno *****.
Radila je na njemu kao majmun na žici. Tanja je bila veran čitalac svih mojih dela. Obarala me. To dete znalo je nešto. Osetila je moju teskobu. Mahnito je radila dalje, dirajući klitoris jednim prstom, glave zabačene unazad. Bili smo ulovljeni zajedno u najstarijoj i najuzbudljivijoj od svih igara. Svršili smo istovremeno i to je trajalao sve dok nisam pomislio da će srce da mi stane. Pala je preko mene, sićušna i krhka. Dodirnuo sam njenu kosu. Tanja se znojila. Otisla se s mene i pošla u kupatilo.

Moj omiljeni pisac. :-)

Da probijem led. Evo nekih starih, teshkih, mrachnih, ali meni zaista dragih mojih pesama..

Evo ti pesma...ludice...

Ostala je samo praznina
koja preti da izjede
i poslednje molekule mog bica...
U ocima nemih vidim
tihi plamen koji preti da nestane...
Tisina koja pece...
I par recenica razmenjenih preko zice...
par izgovora koji kovitlaju misli...
Ja sam samo sanjar,
koji je ostao upleten u mrezu
tvojih misli..
Lutka na koncu koja igra
jednu od tvojih predstava...
Spusti zavese...skini maske
zelim ti videti lice...
Ne slusaj sapat
koji ti govori da bezis
od ogrebotina zivota...
Barem ja sam te videla uvek
kao ratnika sa kopljem u ruci...
Lutala sam dugo kao macka,
po kvartovima tudjih zivota,
oprezno..lukavo...divlje...strasno...nezno ...iskreno...
i sve sto sam dobijala
uvek je bila samoca...
I onda sam naisla ne tebe...
Nestasnog decaka
koji sa uzdignutim celom krcio put kroz dzunglu...
Muskarca koji je sa mesecom u ocima
znao plesati po kisi...
Cuvala sam svaki tvoj dodir
u samo meni znanom kofercicu tajni....
Tvoje lice trazila i nalazila medju oblacicima na nebu
na kojima valjda i sama ponekad sedim...
Posle svih bura kroz koje me zivot vodio
svih talasa koji su pretili da me potope
nasla sam obalu i tebe na njoj..
I znam kako bi izgledala svaka tvoja misao ,
kada bi procitao moje reci
i znam da drveni podovi ponekad tako obicno skripe
kada neko odlazi po kisi...
Samo obicnost nije rec koju zelim da osetim...
Realnost nije pisala nasu pricu po sablonu...
Jer proslo je mnogo vremena
a ja se i dalje osecam kao da
Moja bajka i dalje traje...
Iako su senke na zidu nekad toliko visoke
Da prekrivaju cak i nasa srca
Ja stojim...Kao i prvi dan...
Sa svim svojim igrackama...i gledam te...
krupnim radoznalim...pomalo vlaznim ocima
I cekam da se vratis..
onako rascupane kose, u duksu , sa rukama u dzepovima...
Da mi pruzis ruku i povedes me
Korakom od vecnosti...

Snovi napustene princeze

Pada kisa...
Skidam sa sebe svoj ponos
cekam ispred tvojih vrata
slomljena od lazi,
bezim od svog sopstvenog privatnog pakla...
Pusti me unutra,
barem na kratko,
da sakupim delice slomljenih ogledala svoje duse...

Znas...mi beskucnici
Volimo da zatvaramo oci pred realnoscu,
zaboravljamo na proslost,
zaboravljamo na krivicu,
i prepustamo se poznatim strancima,
misleci da time krademo izgubljeni trenutak vremena
koji nam pripada...

Jel sam ti pricala nekad
da volimo da sedimo satima
po napustenim krovovima
i zavijamo na mesec,
kao nekakve divlje zveri...

I te veceri...
Senke su igrale tango na tvom zidu
Nisi primetio ...
Tetovirala sam vatru iz tvojih ociju,
ne bi li je sacuvala netaknutu
u svom sirovom i najboljem obliku...
I nisam ti priznala,
Da mi je koza gorela pod tvojim prstima...

Zaspao si...kao nekad...
Ostavljajuci me u mojoj haljini za princeze,
Sa kofercicem snova...i srcem u ruci...
da se nadam da ces naici jos neki put...
Proci kroz moje snove...snove beskucnika...
Pretvarajuci se da sam i dalje tvoja princeza...

Prokletstvo jednog sna

Drhtim…
Pred naletom vetra
Koji mi nemilosrdno lepi na lice
Kristalne kapi leda…
Dok me koza pece od bola,
Poznati vir me vuce opet
U centar…
gusti …mracni…duboki…beskrajni…bezdan…
Hodam ulicama tvoje proslosti…
Pojavljujes se cist i nevin…
Gledam te…I smejem se…
Dok mi se srce cepa na hiljade komadica…
Tvoje staklene reci,
Prolaze kroz moj mozaik vecnosti..
I znam taj jezik…razumem ga…
Dok u tisini stojimo, gledajuci se,
Razumem te…volim te…i mrzim te…
I ne znam koliko snage imam u sebi
Da ti nemustim jezikom objasnim
Prokletstvo svog sna…
Jer me u njemu ti ne poznajes…
Ja sam samo stranac, koji je dosao niotkuda…
Zbunio te…I otisao….
Stranac koji te poznaje,
iako te dusom dodiruje
samo u dubinama…tvoje I svoje podsvesti…
I u sobama, gde zidovi straha
Pisu sudbinu nemocnih,
Kradem trenutak tvog vremena,
Da ti kazem da te volim…
I pustam te, da slobodan I sretan odes…
Daleko…daleko od mene…

Sokolice it's your turn ;)

Evo izneću neke delove iz knjiga Meše Selimovića (neke od njih znam napamet 8-), za neke ću morati da zavirim u svesku)...
Neki od njih nisu u tom smislu ljubavni, mogu da se odnose i na neke druge relacije... Neki nisu ni poetični, ali stoje mi izdvojeni (opet na pluti :) ) i takvi, uvek kad ih pročitam, pogode me...

''Ne znam zašto mi je potreban, ne znam šta bih mu rekao, a žao mi je što ga nema.''

''... drago mi je što ga vidim, drag mi je njegov lak prozračni smešak što se rascvetava sam od sebe, drago mi je njegovo vetrovima opaljeno lice na kome blistaju modre oči, prijatna mi vedrina što ga okružuje kao svetlost...''

''... htio sam da zavapim: nasmej se, potrči za leptirom, govori o golubu što leprša nad tvojim snom...''

''Hiljadu nečijih srećnih časaka biće kao ovaj, ali ovaj nikada više. Hiljadu tuđih ljubavi biće kao ova, ali ova nikada više. Nikada: jedina konačnost.''

'' - Ne daš mi da spavam. - rekao sam tobože prijekorno, a ništa drugo nisam želio, ni ljepše, ni draže, nikad, u životu.''

''Ničeg više nije bilo kad sam se probudio, osim sećanja u meni.''

''Prijateljstvo se ne bira, ono biva, ko zna zbog čega, kao ljubav, a ja tebi ništa nisam poklonio, već sebi.''

''Kad sam bio ugrožen, mislio sam samo na nju, hrabreći se njenim prisustvom. Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeći olakšanje. Kad osetim radost, trčim da je podijelim s njom, zahvaan joj, kao da mi je ona daruje.''

''Zbog nje, isključive, i ljudi su mi postali bliski.''

''- Hoću da te mirišem, kao cvijet. Hoću da napunim oči tvojom slikom, da ništa više u njih ne stane. -''

''... boli me daljina između nas, boli me prazno vrijeme bez nje...''

Zamisli da zaredom odgledaš najupečtljivije scene iz dvadesetak filmova...
Ili, još ilustrativnije, zamisli da odjednom doživiš najstrasnije trenutke koje si imala sa svim partnerima...

Nemere, B&H :P :mrgreen:

''Te noći smo malo spavali. Budili smo se i voleli se i opet spavali, pripijeni jedno uz drugo i budili se i razgovarali i opet se voleli ili osećali samo toplinu i tajnu puti koja sjedinjuje, pa ipak zauvek razdvaja.''

Nešto malo, od jednog drugog čoveka... pisca koga neobično volim... u mom svetu, Selimović i on idu ''rame uz rame''... Remark, ''Senke u raju''...

U ponoć, mnogi će misliti na tebe... Mnogi će se utrkivati da ti prvi požele nešto lepo, nešto mnogo lepo... Ali ja, ja neću biti među njima... Jer ja na tebe mislim mnogo više od mnogih, ja na tebe mislim mnogo sati u jednom danu, mnogo minuta u jednom satu...

... Volela bih, i kad Nas ne bude bilo, da Tebe bude, da znam da si uvek tu negde...

30. 9. 2005. Sad ću da izađem na kišu, da vidim kome ona sme da kuca na prozor, zna li ona da se ja dopisujem sa Bogom, tužiću je njemu, a usput ću da vičem da me čuje i vasiona da mi XY nedostaje kao letnji dani....
Odlazi septembar ’05 iz naših malih života...

Krasiš moje nebo...

Za mene, ti si i galaksija...

Izatkao si u meni svetove topline i blagosti. Preplavila me nekakva iskonska nežnost, trajna i ćutljiva... Darujem ti je, tiho i lako, čuvaj je, čuvaće te...

Da ih ja ispunjavam, sve tvoje želje bile bi bivše..

Ako ljubav znači ćutanje, i ja, evo, ćutim...

''Učini mi tu uslugu... Budi srećna...''

''Samo sam želeo da znaš da sam tu i da si ovde.''

''Kad bi mi te doveli, to bi bilo kao da mi je stotinu zora sletelo na dlan...''

Ovo su neke stare SMS poruke koje sam slala, jednoj je čak upamćen i datum (2005. godina :shock:), ali napisane su pre godinu ili dve...
Imam ih stotinak otkucanih i sačuvanih u specijalnom folderu... nije sačuvano zbog narcisoidnosti, mnoge od njih možda nisu ni lepe, već više kao čuvari nekog vremena, kome se retko vraćam... ali ova zlobna Butterflies & Hurricane me je naterala da posle dužeg vremena preturim po nekim vremenima i rečima...
Neke su mnogo bolje (ili ja to mislim), ali lakše bi mi bilo da se skinem pred 10000 forumaša :) nego da to iznesem...
I eto, možda sam oplemenila temu bar 1% svojim rečima... Može neko da ovo iskoristi... ali pri tom molim da moje reči stavi pod navodnike, a u zagradi (Sokolica_M) :D
Valjda svi mi ovde imamo neka autorska prava... ;)
Ovo što sam ja napisala među navodnicima, to je meni jedan momak napisao...

Romanticari se razmahali, odlepio forum skroz.
girl_haha.gif

Eh, divlja, draga moja, nije što je Forum odlepio, nego što smo predvodnice Butterflies & Hurricane i ja... :) I sada odlazim u krevet, sa osećanjem kao da sam se upravo vratila iz Trojanskog rata... :)

e.e. kummings

i carry your heart with me(i carry it in
i carry your heart with me(i carry it in
my heart)i am never without it(anywhere
i go you go,my dear;and whatever is done
by only me is your doing,my darling)
i fear
no fate(for you are my fate,my sweet)i want
no world(for beautiful you are my world,my true)
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

"Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je, da ne boli. Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se mjerio onim što više ne postoji. Ovako se miješaju utvare i život, pa nema ni čistog sjećanja ni čistog života. Dave se i osporavaju, neprestano."

Ljubav mora ostaviti trag. Znas, razmisljala sam kako ti to ne znas, kako za sobom zelis da ostavljas samo sebe. Nista od sebe. U raznim oblicima da darujes ...... .To je tvoja ljubav: deliti se kao autogram, ali nikad, nikad ne predati original duse. A, zbilja gde li je ona?

Svoje najlepse trenutke covek zaboravlja najbrze. Posle magnovenja vrhunske ostvarenosti, orgazma ili opcinjujuceg sna, dolazi zaborav, amnezija, brisanje secanja. Jer u casu najlepsih snova, u casu vrhunskog stvaralackog cina- zaceca deteta, ljudsko bice se na lestvici zivota penje za tren na nekoliko stepena iznad sebe, ali tu ne moze dugo da opstane i pri padu u javu mora brzo da zaboravi te casove prosvetljenosti. Tokom zivota cesto smo u raju, ali od toga pamtimo samo izgon...

CA blues - Milan Oklopdzic

“Znam da Kolumbo nije otkrio Ameriku
Mladici treba da budu istrazivaci
Umoran jos od materice, sad se odmaram.
A video sam dosta....
Dantona kako place na ulazu u metro,
Nasmejanu zenu u luna parku, koja se
Izvan kuce smeha, uprkos nepogodi , i dalje smeje...
Djubretare kako marsiraju na paradi
Povodom kolumbovog dana
Pogledao sam dom svoj i nisam ga video
Andjela...
Koliko taksija koliko kafana koliko lepih zena
Sa slepim prsima i udovima izgubljenim medju oblakoderima
Slushao sam Debsija napeto intoniranog
Oblacio sive flanelske pantalone
I koracao obalom pakla
Spavao na stotinu ostrva gde knjige
Behu drvece
Slusao ptice sa zvonima u glasu