Олимпијске игре - Лондон 2012.

Mađare ne računam, osim kad ih nabušimo u rukometu:mrgreen:...mislio sam ex Yu, jer nama je region i Italija....

Пази, на зимским играма имате само Костелиће, ми ни то ајде ту сте бољи.
1992. у Барси, ви сте узели 1 сребро и две бронзе, а ми исто (под санкцијама без екипних спортова)
1996. у САД смо ми били бољи 1-1-2, наспрам ваше 2(1-1-0)
2000. ми смо опет бољи, имамо од свега по једну, а ви 2.(1-0-1)
и на задње 3 олимпијаде сте бољи.

Јака сила.

Poslednja izmena:
Zlatoooo!!!! :worth: Bravo momci!!!!:klap:
Čistih 8:0, razbili sve, a veličanstveni Rudić napravio podvig: u 5 godina uzeo svjetsko, europsko i olimpijsko zlato!:worth:

Dakle gotova Olimpijada. 6 medalja, 3 zlata, srebro i dvije bronce nikad bolje.:super: Da je Blanka bila tu, pala bi i sedma.
Još 6 rezultata od 4. do 6. mjesta, jako dobro.

Većina sportaša ispunila je očekivanja, a primijetio sam da najviše podbace oni bez šansi za neka finala (atletika, plivanje). Valjda ih boli k... pa se pojačano zayebavaju.:whistling: Yebe se nama dal si 15. ili 55.:mrgreen:

Da ne grešim i ja dušu sad, objektivno gledano, Hrvati jesu bolji, gledano generalno, al to je vrlo tesno. U najbitnijem sportu jesu, mada je pitanje koliko će još dugo biti na ovom nivou, posrećilo im se sa onom jednom generacijom, i posle toga su izbacili nekoliko talenata koji im drže ceo tim (tipa Modrić), al ni mi ni oni nemamo osnovu za kontinuirane rezultate u fudbalu, prvenstva su nam nameštena, škole fudbala jadne, savezi korumpirani, i samo nas bog pogleda kad se pojavi neki igrač ekstra klase i kod nas i kod vas. Hrvati su učestvovali na prethodnim evropskim prvenstvima za razliku od nas, al bez uspeha, dok su obe selekcije bile na SP 2006, a naša i na 2010. a ni jedna ni druga nisu ni grupu prošle. Tako da iako ste u fudbalu uspešniji, niste USPEŠNI. A vi nastavite da se qurčite onom Fifinom listom kolko oćete, ako vam je lakše zbog toga.
Bolji ste u rukometu, tu nemam šta da dodam.
Mi smo bolji u odbojci, vaterpolu, tenisu, košarci.
Ja ne znam koji još sport vredi pominjati.

Bravo PAKLENI, nije bilo lako vratiti se nakon slobodno mogu reci, debakla protiv Francuza. Skupili su glave i omogucili nam najbolje OI po broju medalja.

Sta reci za velicanstvene BARAKUDE, kad smo i gubili 2-0 znao sam da ovo dobijamo, osjetio sam jednostavno. Neki nasi igracki velikani poput Baraca i Hinica se oprastaju i ovo je kruna njihove karijere, zasluzili su ovo. Jos jednom bravo PAKLENI I BARAKUDE.

552014_403868453005751_2142378271_n.jpg

:hahaha::hahaha::hahaha:

Da ne grešim i ja dušu sad, objektivno gledano, Hrvati jesu bolji, gledano generalno, al to je vrlo tesno. U najbitnijem sportu jesu, mada je pitanje koliko će još dugo biti na ovom nivou, posrećilo im se sa onom jednom generacijom, i posle toga su izbacili nekoliko talenata koji im drže ceo tim (tipa Modrić), al ni mi ni oni nemamo osnovu za kontinuirane rezultate u fudbalu, prvenstva su nam nameštena, škole fudbala jadne, savezi korumpirani, i samo nas bog pogleda kad se pojavi neki igrač ekstra klase i kod nas i kod vas. Hrvati su učestvovali na prethodnim evropskim prvenstvima za razliku od nas, al bez uspeha, dok su obe selekcije bile na SP 2006, a naša i na 2010. a ni jedna ni druga nisu ni grupu prošle. Tako da iako ste u fudbalu uspešniji, niste USPEŠNI. A vi nastavite da se qurčite onom Fifinom listom kolko oćete, ako vam je lakše zbog toga.

Ha vidi ovako, nije bas da nam se posrecilo, najveci broj igraca je bio onaj iz Cilea prije rata, i vama isto, no eto mi smo tada jednostavno bili bolji, moras shvatiti jednu stvar, nas je dugo vukao taj nacionalni ponos i naboj, to su godine neposredno nakon rata i igraci su doslovno ginuli za Hrvatski dres, danas to vec nije u tolikoj mjeri kao nekad, no zelim reci da nije to samo plod srece, nije se nama posrecilo, mi smo to zasluzili, a da nas suci nisu pokrali protiv Njemaca 2 godine ranije na EP, tko zna dokle bi dogurali.

Od tada, crpimo dosta igraca iz dijaspore (Kovaci, Rakitic itd itd ima ih) sto mislim da kod vas nije slucaj, jednostavno imamo bolji kolektiv od Srbije u nogometu.

E da, ono EP 2008, je bio uspjeh jer smo nakon 3 mislim natjecanja, prosli grupu, priznat ces da cetvrinale EP ne zvuci lose, nije bas da nije uspjeh, pogotovo za jednu malu zemlju poput nase.

Fifina ljestvica ipak pokazuje neke stvari, nije ona tu bezveze, sve je to na temelju rezultata, mada priznajem da mi se ta ljestvica bas i ne svidja.

Ne bi rekao da ste bolji u vaterpolu, tu su sve nijanse u pitanju, ponekad mi, ponekad vi i tako stalno, tu smo negdje.

U odbojci, kosarci i tenisu ste bolji i tu nema spora, no vaterpolo..to su nijasne u pitanju. Tu smo negdje.

Zlatoooo!!!! :worth: Bravo momci!!!!:klap:
Čistih 8:0, razbili sve, a veličanstveni Rudić napravio podvig: u 5 godina uzeo svjetsko, europsko i olimpijsko zlato!:worth:

Dakle gotova Olimpijada. 6 medalja, 3 zlata, srebro i dvije bronce nikad bolje.:super: Da je Blanka bila tu, pala bi i sedma.
Još 6 rezultata od 4. do 6. mjesta, jako dobro.

Većina sportaša ispunila je očekivanja, a primijetio sam da najviše podbace oni bez šansi za neka finala (atletika, plivanje). Valjda ih boli k... pa se pojačano zayebavaju.:whistling: Yebe se nama dal si 15. ili 55.:mrgreen:

Da, 6 medalja. Uz hrpu finala, četvrtih mjesta itd. Nikad više, nikad bolje. Sveukupno na 26. mjestu po uspješnosti na OI. Iza nas Rumunjska, Danska, Poljska (38 miliona stanovnika), Danska, Turska ( 74 mil. st), Švicarska Norveška, Švedska, Kanada, Argentina itd. :lol:

Jedino mjerilo koliko je neka nacija sportska je broj osvojenih medalja na OI, a tu smo ispred Srba na svim OI a jedini konkurenti u Ex-Yu su nam Slovenci.

Ne budi smiješan. Oduvijek imamo više medalja od Vas na Olimpijadi. Sa zimskom Olimpijadom duplo više....čak mi se čini da su nam Slovenci žešći protivnik....

Izvini frajeru koji je tvoj problem ? Jedan tip iz Hrvatske je ovde pre neki dan rekao da niti Srbija niti Hrvatska nisu uopšte sportske velesile. Ne znam zaista šta tebi treba da dolaziš na forume gde su uglavnom teme vezane za Srbiju, pa da provociraš i ložiš ovde neke osobe. Ukoliko već želiš da ispadneš pametan ili objektivan, napiši već nešto pametno a ne tu mi imamo više medalja, mi ovo, mi ono... Daj čoveče pogledaj samo Olimpijske timove do Sidneja 2000 - manje ili više sve stara jugoslovenska škola.

Ha vidi ovako, nije bas da nam se posrecilo, najveci broj igraca je bio onaj iz Cilea prije rata, i vama isto, no eto mi smo tada jednostavno bili bolji, moras shvatiti jednu stvar, nas je dugo vukao taj nacionalni ponos i naboj, to su godine neposredno nakon rata i igraci su doslovno ginuli za Hrvatski dres, danas to vec nije u tolikoj mjeri kao nekad, no zelim reci da nije to samo plod srece, nije se nama posrecilo, mi smo to zasluzili, a da nas suci nisu pokrali protiv Njemaca 2 godine ranije na EP, tko zna dokle bi dogurali.

Mogu definitivno da se složim da se kod hrvatskih fudbalera vidi mnogo veći naboj uslovljen nacionalnim dresom nego kod Srba, ja ne znam stvarno zašto je to tako. Čini se da po imenima imamo mnogo bolju ekipu nego što se to vidi u praksi, iznova i iznova. Da li je to zbog FSSa, zbog loših trenera, zbog njihove kurcobolje kad se igra u reprezentaciji ne umem da kažem, al nešto ne štima kod nas, dok je kod vas stanje skroz kontra.
Od tada, crpimo dosta igraca iz dijaspore (Kovaci, Rakitic itd itd ima ih) sto mislim da kod vas nije slucaj, jednostavno imamo bolji kolektiv od Srbije u nogometu.

To isto jeste, naš savez vrlo slabo radi u dijaspori.
E da, ono EP 2008, je bio uspjeh jer smo nakon 3 mislim natjecanja, prosli grupu, priznat ces da cetvrinale EP ne zvuci lose, nije bas da nije uspjeh, pogotovo za jednu malu zemlju poput nase.

Pa pazi, to jeste, prošli ste grupu. U konkurenciji sa Poljskom i Austrijom ste sigurno bili jača ekipa tada, tako da to nije bilo iznenađenje. Četvrtfinale ste igrali sa najslabijom ekipom od onih koje su prošle i ispali, mada jeste bilo povuci-potegni i mogli ste lako i proći. Tako je kako je. Opet, tad vam je šansa bila najveća da uradite nešto, a nije bilo ništa.
Ne bi rekao da ste bolji u vaterpolu, tu su sve nijanse u pitanju, ponekad mi, ponekad vi i tako stalno, tu smo negdje.

poslednje 4 olimpijske igre mi imamo 4 medalje, 3 bronze, jedno srebro, vi imate ovo zlato i pre toga ništa. poslednjih 5 svetskih prvenstava mi imamo 2 zlata, 2 srebra, 1 bronzu, vi imate 1 zlato i 2 bronze, na poslednjih 6 evropskih mi imamo 4 zlata, srebro i bronzu, vi imate 1 zlato i 2 srebra. U Svetskoj ligi imamo 6 zlata, srebro i bronzu, vi imate zlato, srebro i 2 bronze. Na poslednja 3 svetska kupa imamo 2 zlata i bronzu, vi imate jedno srebro.
Tako da nismo baš tu negde.

Da, 6 medalja. Uz hrpu finala, četvrtih mjesta itd. Nikad više, nikad bolje. Sveukupno na 26. mjestu po uspješnosti na OI. Iza nas Rumunjska, Danska, Poljska (38 miliona stanovnika), Danska, Turska ( 74 mil. st), Švicarska Norveška, Švedska, Kanada, Argentina itd. :lol:

A iza nas Indija - preko 1 milijarde stanovnika :per:
To sa brojem stanovnika nema nikakve veze.

Trebalo bi imat veze jer što je veći broj stanovnika puno je veća baza sa stvaranje vrhunskog sportaša. Eto ti primjer Kine koja ima stolnotenisača više nego cijela bivša Jugoslavija stanovnika. I kako da pored njih dođeš do medalje. :lol:

Ne mora da znaci. Gleda se koliko se ulaze u sport u zemlji i koliko se ljudi bave sportom a moze da ih ima milijardu kao Indijaca, dzabe kada ih boli ***** da treniraju bilo sta.

U odbojci, kosarci i tenisu ste bolji i tu nema spora, no vaterpolo..to su nijasne u pitanju. Tu smo negdje.

Kakve nijanse, razlika je u tome sto mi kontinuirano od ukidanja sankcija (skoro dve decenije) osvajamo jedno od prva tri mesta, i to najcesce prvo. Vi jeste sada uzeli zlato na Olimpijadi ali vas na zadnjem EP nije bilo na pobednickom postolju, za razliku od nas koji smo se na njemu odomacili. Na zadnjih 17 takmicenja uzeli smo 16 medalja. Da bi ste mogli da se merite sa nama, trebate jos mnogo da pobedjujete. A realno, to ni jedna druga reprezentacija sem nase nije uradila u zadnjih dvadeset godina.

Jedino mjerilo koliko je neka nacija sportska je broj osvojenih medalja na OI, a tu smo ispred Srba na svim OI a jedini konkurenti u Ex-Yu su nam Slovenci.

Ne lupaj gluposti, do jucer recimo nisi znao ni tko je Černogorac ili Perkovicka a sad svi svrsavamo na njihova zlata. No ipak koliko je neka nacija sportska nema veze sa Olimpijskim igrama kao ni sam brojem stanovnistva.

Mogu definitivno da se složim da se kod hrvatskih fudbalera vidi mnogo veći naboj uslovljen nacionalnim dresom nego kod Srba, ja ne znam stvarno zašto je to tako. Čini se da po imenima imamo mnogo bolju ekipu nego što se to vidi u praksi, iznova i iznova. Da li je to zbog FSSa, zbog loših trenera, zbog njihove kurcobolje kad se igra u reprezentaciji ne umem da kažem, al nešto ne štima kod nas, dok je kod vas stanje skroz kontra.

Ja ti mogu napisati pogled iz Hrvatske, i moje misljenje o Srbiji. Pa stvar je jednostavna barem kod nas, mlada smo drzava, napokon predstavljaju Hrvatsku i igraju pod njenom zastavom, sjeti se raznih dogadjanja 90tih na sportskim terenima, mnogi su htjeli van iz te Jugoslavije i sada igraju srcem za svoju Domovinu a tu su i definitivno fanaticni navijaci. E sad nemoj me krivo shvatiti, ne zelim ici sad ovdje u politiku previse iako malo moram, pisem ti samo pogled iz Hrvatske bez ikakvih primisli o ratnim zbivanjima. Jednostavno radi se i o promoviranju svoje zemlje, u vrijeme poslije rata mnogo se na to gledalo, na tome smo i izgradili kult reprezentacije.

Kod vas je stanje malo drugacije, ipak ste promijenili u kratkom periodu vise reprezentacija. Prvo smo svi bili u Jugi, pa ste onda igrali pod imenom Jugoslavija, pa Srbija i Crna Gora i onda Srbija. Nema tu tog naboja kao kod nas sto je i razumljivo. Imali ste i velike podjele medju navijacima ako se ne varam, nisu li Delije bas djelovale pod parolom, Zvezda Srbija nikad Jugoslavija? Jednostavno tesko je u takvim uvjetima stvoriti neki kult reprezentacije, a definitivno imate i problema sa trenerima, plus sto mi se cini da stvarate jako malo napadaca. Obrana vam je vrhunska po imenima, no steka napad sto se vidi i trenutno po klubovima u Srbiji. To je neko moje misljenje. Ti bolje znas kako je kod vas.

To isto jeste, naš savez vrlo slabo radi u dijaspori.

Mi smo tu iskopali dosta igraca, Braca Kovac, Rakitic, Simunic itd itd, nije mi jasno zasto i vi ne pokusate nesto slicno jer u dijaspori se stvarno moze pronaci dosta talenata.

Pa pazi, to jeste, prošli ste grupu. U konkurenciji sa Poljskom i Austrijom ste sigurno bili jača ekipa tada, tako da to nije bilo iznenađenje. Četvrtfinale ste igrali sa najslabijom ekipom od onih koje su prošle i ispali, mada jeste bilo povuci-potegni i mogli ste lako i proći. Tako je kako je. Opet, tad vam je šansa bila najveća da uradite nešto, a nije bilo ništa.

Da..slazem se...moram se malo izjadati sada. Te godine stvarno je bila velika, ogromna euforija, ja nikada tako nesto nisam osjetio ni vidio. Prodjes Osijekom ono svaki drugi auto obojen u kockasto, svi pricaju o nogometu, a i bili smo zbilja jaki, pa cak i kad nam se Eduardo ozlijedio..(da je on igrao, dosli bi do finala, siguran sam, ali eto sudbina je htjela drugacije) optimizam je bio ogroman, ma to bi trebao dozivjeti da shvatis o cemu pricam, sve je mirisalo na veliki uspjeh. Prva tekma lose, ali smo pobijedili Austriju, domacina. Druga fantasticna protiv Njemaca, treca pobjeda sa rezervama protiv Poljske. Bila je ludnica. Ja sam umjeren covjek, vjeruj mi da sam plakao kao dijete, ja danima nisam mogao da dodjem sebi, tako je bilo vecini, suze i ocaj. Ma strasno nesto covjece, kolektivna depresija. Tada smo mogli do kraja, da smo barem imali Eduarda. E vidis o tome naboju ti ja pricam, to je nesto sto valjda imas u sebi, tesko je to umjetno stvoriti.

poslednje 4 olimpijske igre mi imamo 4 medalje, 3 bronze, jedno srebro, vi imate ovo zlato i pre toga ništa. poslednjih 5 svetskih prvenstava mi imamo 2 zlata, 2 srebra, 1 bronzu, vi imate 1 zlato i 2 bronze, na poslednjih 6 evropskih mi imamo 4 zlata, srebro i bronzu, vi imate 1 zlato i 2 srebra. U Svetskoj ligi imamo 6 zlata, srebro i bronzu, vi imate zlato, srebro i 2 bronze. Na poslednja 3 svetska kupa imamo 2 zlata i bronzu, vi imate jedno srebro.
Tako da nismo baš tu negde.

Ok u pravu si, mozda ja nisam pre objektivan ovdje, ponijela me danas malo euforija. No znas sta me zanima, koliki je nas medjusobni skor?

Poslednja izmena:

Back