Олимпијске игре - Лондон 2012.

Trebalo bi imat veze jer što je veći broj stanovnika puno je veća baza sa stvaranje vrhunskog sportaša. Eto ti primjer Kine koja ima stolnotenisača više nego cijela bivša Jugoslavija stanovnika. I kako da pored njih dođeš do medalje. :lol:

I opet Primorac se dobro nosio sa njima, bio je medju najboljima na svijetu, sta ovo dokazuje? Nista. Ima nesto i u talentu

Kakve nijanse, razlika je u tome sto mi kontinuirano od ukidanja sankcija (skoro dve decenije) osvajamo jedno od prva tri mesta, i to najcesce prvo. Vi jeste sada uzeli zlato na Olimpijadi ali vas na zadnjem EP nije bilo na pobednickom postolju, za razliku od nas koji smo se na njemu odomacili. Na zadnjih 17 takmicenja uzeli smo 16 medalja. Da bi ste mogli da se merite sa nama, trebate jos mnogo da pobedjujete. A realno, to ni jedna druga reprezentacija sem nase nije uradila u zadnjih dvadeset godina.

Istina. Posipam se pepelom. Svejedno zanima me medjusobni skor jer sam vise na to ciljao.

Ne bi rekao da ste bolji u vaterpolu, tu su sve nijanse u pitanju, ponekad mi, ponekad vi i tako stalno, tu smo negdje.
:hahaha::hahaha::hahaha:
Реално, ове сте Олимпијске ви узели.
Али ми вас шибамо у броју медаља и међусобном скору - чак само ако узмемо наше од 2006, а ваше од 92.
или да урачунате и мађарске, ипак је сте имали заједничког угарско-хрватског краља.

nemam šta da zamerim postu, lepo si objasnio, da prokomentarišem ovo za napadače, mi nemamo nešto dobre napadače, al postoji način da se u fudbalu sa tim izboriš, igra s krilima, istureni veznjaci, imamo igrače kao Krasić, Sulejmani, Tošić koji znaju dati gol, dosta reprezentacija kuburi s napadačima pa ga uvaljuju nekako, jedino nas hebe kako ko stigne, da prostiš. Antić je doveo malo reda u sve to, međutim i on je otišo glavom bez obzira kad je video s kim ima posla u savezu. Otad letargija fudbalska u reprezentaciji.

Ok u pravu si, mozda ja nisam pre objektivan ovdje, ponijela me danas malo euforija. No znas sta me zanima, koliki je nas medjusobni skor?

ne znam gde da pronađem tu statistiku :S

:hahaha::hahaha::hahaha:
Реално, ове сте Олимпијске ви узели.
Али ми вас шибамо у броју медаља и међусобном скору - чак само ако узмемо наше од 2006, а ваше од 92.
или да урачунате и мађарске, ипак је сте имали заједничког угарско-хрватског краља.

Vec sam napisao da sam pogrijesio i sta sam tocno mislio. Aj stavi ovdje medjusobni skor ako znas, bas me zanima

nemam šta da zamerim postu, lepo si objasnio, da prokomentarišem ovo za napadače, mi nemamo nešto dobre napadače, al postoji način da se u fudbalu sa tim izboriš, igra s krilima, istureni veznjaci, imamo igrače kao Krasić, Sulejmani, Tošić koji znaju dati gol, dosta reprezentacija kuburi s napadačima pa ga uvaljuju nekako, jedino nas hebe kako ko stigne, da prostiš. Antić je doveo malo reda u sve to, međutim i on je otišo glavom bez obzira kad je video s kim ima posla u savezu. Otad letargija fudbalska u reprezentaciji.

ne znam gde da pronađem tu statistiku :S

Shvacam ja sta ti pricas, ali fali tu jedan dobar Pancev, Mijatovic itd...Ipak mi na Balkanu ne igramo toliko kombinatorno kao recim oSpanjolci pa da bi igrali bez napadaca. Mislim da je to zbog loseg nacina rada u klubovima. Puno tu talenata propada na ovaj ili onaj nacin.

Vec sam napisao da sam pogrijesio i sta sam tocno mislio. Aj stavi ovdje medjusobni skor ako znas, bas me zanima

Ево погледаћу на Вики, и то од 2006. да буде поштено(значи: олимпијске игре, светска и европска првенства, светска лига и светски куп)

evropska prvenstva:
EP Zagreb, 9 September 2010, 17:45 10-9 za Hrvate.
EP Ajndhoven 19 January 2012, 17:30 15-12 za Srbe
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
svetska prvenstva
SP Melburn, 30 March 2007 polufinale, 10-7 za Hrvate
SP Rim, July 30, 2009 - 16:50 polufinale 12-11 za Srbe
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
olimpijske igre
OI Peking 12 August 2008 15:20 meč u grupi, 11-8 za Hrvate
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
svetska liga
2009 Podgorica, 20 jun 7-5 za Hrvate
2010 Niš, 14 jul 9-8 za Srbe, grupna faza
2010 Niš, 17 jul 14-11 za Srbe, polufinale
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
svetski kup
2010 Oradea, Rumunija 27 July 2010 18:30 10-8 za Hrvate grupa
-II- 1 avgust, finale 13-7 sa Srbe:per:
mediteranske igre(a nemamo izlaz na more)
2009 Peskara, 4 jul. polufinale 14-8 za Srbe

Head to head
6:5

Izvini frajeru koji je tvoj problem ? Jedan tip iz Hrvatske je ovde pre neki dan rekao da niti Srbija niti Hrvatska nisu uopšte sportske velesile. Ne znam zaista šta tebi treba da dolaziš na forume gde su uglavnom teme vezane za Srbiju, pa da provociraš i ložiš ovde neke osobe. Ukoliko već želiš da ispadneš pametan ili objektivan, napiši već nešto pametno a ne tu mi imamo više medalja, mi ovo, mi ono... Daj čoveče pogledaj samo Olimpijske timove do Sidneja 2000 - manje ili više sve stara jugoslovenska škola.

Pretjeruješ. Niti ložim niti sam ikada ložio. Ova tema je vezana za Olimpijadu a ne za Srbiju i samo sam odgovorio na konstataciju da je Hrvatska ovom Olimpijadom preuzela lidersku poziciju u regionu. Ja smatram da je ima otprije što se Olimpijada tiče i to je sve. Ja ne smatram da je Hrvatska sportska velesila jer je primjerice jedan Bjorn Daehlie osvojio više medalja nego mi svi skupa.

Nemoj vadit rečenice iz konteksta.

evropska prvenstva:
svetska prvenstva
olimpijske igre
svetska liga
svetski kup

Head to head

E pa eto na to sam mislio, tu smo negdje po medjusobnim tekmama, no vi ste puno ali zbilja puno bolji na velikim natjecanjima i imate vise medalja. Da ne duljim, bolji ste i tu nema sta da se vise napise. Jer ne gledaju se medjusobni susreti vec sve, trofeji i psihicka sprema pogotovo i tu ste bolji. Ende

Pretjeruješ. Niti ložim niti sam ikada ložio. Ova tema je vezana za Olimpijadu a ne za Srbiju i samo sam odgovorio na konstataciju da je Hrvatska ovom Olimpijadom preuzela lidersku poziciju u regionu. Ja smatram da je ima otprije što se Olimpijada tiče i to je sve. Ja ne smatram da je Hrvatska sportska velesila jer je primjerice jedan Bjorn Daehlie osvojio više medalja nego mi svi skupa.

Nemoj vadit rečenice iz konteksta.

Slazem se sa tobom, trenutno jesmo lider u regionu sto se tice OI, no neki su pisali da je to jedino mjerilo sa cime se nikako ne slazem

Ја би се окренуо базичним спортовима на томе морамо итекако да порадимо пливање је кренуло добро неколико година сад опет ништа.Атлетика имамо младе сад талентоване спортисте и морамо да им проужимо услове да се развијају. Гимнастика незм ни да ли имамо који клуб. Морају се и "мали спортови" развијати јер се ту могу добити прегршт медаља

izuzev naših, kad se budem sećao OI u londonu setiću se prvo njih...

Lulu-Zhou.jpg

Carmelita Jeter.jpg

anna chicherova.jpg

God save the Queen!
Ovde ocigledno svadjalacke energije ne ponestaje. Bitno je da je Srbija okoncala svoje najbolje Letnje Igre jos od raspada SFRJ i da su, Milicinim zlatom, istupile generacije devedesetih, koje idu ka tome da drzavi donesu sportski preporod.
Hrvatska je imala skoro savrsene Igre, a jedino im blagosiljam Perkovickin disk, ostali mi nisu nesto simpaticni. Nadju nacina da iskazu svoj vecni kompleks ka nasoj naciji. To je ono sto mi nemamo.
Medjutim, dodje li vremenom do Rija 2016. godine, videcete sta cini Srbija za samo jedan dan ako treba. Upamtite to.

evropska prvenstva:
svetska prvenstva
olimpijske igre
svetska liga
svetski kup

Head to head

Sve vam je to dzabe kada Hrvatska ima titulu Olimpijskog pobjednika u vaterpolu, a Srbija nema.

Sto se vaterpola tice, svako moze da istice svoju argumentaciju i svako je sa svoje strane gledista u pravu (Hrvati sad mogu da se hvale da su uzeli OI, a mi da smo non stop na pobednickom postolju). Tu smo negde i jedni i drugi.

Elem, iako su ova dva dana ipak malo popravila raspolozenje, generalno opet smo podbacili.

Teniseri definitivno najvece razocarenje. Djokovicu se nije dalo u zavrsnim borbama, mada na celom turniru nije bio u pravoj formi i igrao je toplo-hladno. Dubl Zimonjic-Tipsarevic je ispao i pre borbi za medalju, a mislim da su i oni mogli u polufinale. Tipsarevic je mogao dalje da Iznera nije isao servis ko nikad u zivotu. Ostali su bili tu negde u granicama svojih mogucnosti. Ne znam ko ce od ovih biti na narednoj olimpijadi, ali mislim da bi trebalo racionalnije podetliti takmicare, pa da pojedinac igra ili samo singli ili samo dubl.

Ekipni sportovi sem vaterpola su nas bas iznevirali. Meni je neshvatljivo kako je moguce da smo od ta tri sporta u dva evropski prvaci i u jednom srebrni, a da onda od ukupno 15 meceva u grupi dobijemo dva a ne mozemo da pobedimo nijednu evropsku ekipu? I sad samo mozemo da zalimo sto su npr za bronzu u zenskoj odbojci igrale Japan i Koreja koje su nase tukle u kvalifikacijama pre dva meseca, sto su u muskoj odbojsci Rusi uzeli zlato, a dobili smo ih ove godine dva tri puta u svetskoj ligi, sto su u rukometu Svedjani igrali finale, a tukli smo ih zimus lagano u areni u grupnoj fazi.

Streljastvo je zahvaljujuci dvema medaljama i sa jos dva 4. mesta opravdalo ocekivanja, ali oni od kojih se najvise ocekivalo (Mikec i Mirosavljev) nisu uspeli ni u finale da udju, tako da je i ovde mogla da padne jos koja medalja.

U plivanju Cavic opet nije imao srece, ali moram i da primetim detalj - da je samo isplivao vreme iz polufinala imao bi sigurnu bronzu. Stjepanovic je takodje sporije plivao u finalu nego u kvalifikacijama, mada mu svaka cast, samo da nastavi da dobro radi.

U atletici nisam ni ocekivao medalju. Kolasinac, Dudas i Bekric su bili na nivou, Spanovicka se na volseban nacin domogla finala.

Ostali su u London manje vise putovali turisticki.

I onda ako se pogleda sta nam je sreca na drugoj strani vratila za sve ove baksuzluke i nesrece, videcemo da Milicina medalja (naravno svaka joj cast) i bronza vaterpolista (a i oni su ruku na srce bolje igrali zimus na EP nego sad) bas i nisu sasvim u srazmeri sa zacrtanim.

Da je moglo bolje-moglo je, ali kako je na kraju ispalo jos je i dobro proslo.

Tridesete Olimpiske Igre u Londonu su zatvorene .
Tridesetprve se sele u Brazil ,zemlju dobrocudnih veselih ljudi ,zemlju kafe i karnevala...
Temu ostavljamo .
Zelja mi je da vas sve, za cetiri godine opet sretnem na ovoj temi i vi mene .
Dotle budite mi toplo pozdravljeni .
Veceras idem na trg u Podgorici da pratim docek nasih SREBRNIH rukometasica lavica.
:heart:

Back