Tačnije 97-99%.
Živković 3. maja 2010. u emisiji Ćirilica na TV Košava kaže:
Seobe Slověna - početak VII věka, 615./620, u vrěme Iraklija (početak velike vladavine). Naseljavaju se duž rimskih komunikacija koje su tad još uvěk dobro održavane i postoje, zauzimaju najbolje komade zemlje, uvěk koriste manja naselja koja su zatekli i koja nisu srušena - recimo napuštena, koriste ih kao svoja upravna srědišta - župe (to su obično 0,2 do 0,4 Ha po pravilu). Sva velika města izběgavaju - tipa Duklje, koja je veliki grad ili recimo Narone ili Salone ili Epidaura. To njihovoj ekonomiji i njihovom broju ne odgovara. Šta nam to kazuje? Od svih tih silnih vizantijskih i poznorimskih utvrđenja koja su Slověni koristili, možda je 1% korišćeno. Ne zato što oni to nisu želěli, nego zato što ih nije bilo dovoljno da bi sve to popunili. Tako da nam je sastav stanovništva otprilike 99% starosedělaca i 1-2-3% Slověna uvr' glave. E, ali su oni nosioci političke vlasti. Oni su směnili jednu vlast koja je postojala, došla je nova elita, da kažem, ratnička, koja je formirala svoje prvobitne države. I nije tu samo srpska i hrvatska država, tu su bile i kneževine i bilo ih je mnogo - čak mnogo više nego što Konstantin navodi (možemo da ih izvučemo ... iz drugih podataka) - Zahumlje - Travunija, Paganija, Duklja, věrovatno Moravia u dolini Morave (današnja Šumadija, da kažem), jedna konavoska država...
Iako je Slavan 777 objasnio , da i ja ponovim , Sloveni u 7 vijeku opsjedaju CARIGARD , SOLUN drže u opsadi dva vijeka , Solunjani kažu da su vojnički prevazišli Romeje u svakom pogledu , tu su razvijene sprave za opsade itd itd . odlična organizacija , spoljna politika imamo opsadu carigrada sa Arapskom mornaricom .
U približno istom periodu Karlo Veliki uspostavlja odbrrambenu liniju u Germaniji LIMES SERBICUS . Peleponez ,pomenut . POmenimo i MAlu Aziju GradSRBA i tomu slovena iz toga grada koji opsjeda carigrad i proglašava se za cara .
Uostalom imamo pisane dokaze da se radi o velikoj broju Slovena i to ne jedan izvor , govori se o mnoštvu Slovena ( Srba ) , pošto su povratili teritoriju imamo podatke o masovnom preseljavanj ustanovnika , pa imamo podatak kod Ćirila i Metodija ,da su Srpski ( ili opet slovenski ) jezik zbnali svi u okolini Soluuna , pa to su dokaz na dokaz , neko bi na osnovu jednog podatka izvlačio zaključke ,a mi ignorišemo mnoštvo činjenica ,da bi se bavili propagandom ,ali na svoju štetu .

Druga stvar Sloveni , pa zašto ne govorimo o Srbima ,ako ih izvori makar periodično spominju , da ih ne spominju mi bi trebali govoriti o Srbima . Svaki tekst koji makar periodično ne spomene Srbe ,makar kao dominatni elemenat ,je zlonamjeran . JA mislim da jedini sloveniski narod koji se pominje na BAlkanu su Srbi ( ako je malo dalmacije zanemarljivo ) , pored kojih imamo više plemena ( Srpskih ) , ovo sve naravno zaključujem na osnovu ,mišljenja ljudi koji su živjeli u tom periodu .
I treća stvar :
I nije tu samo srpska i hrvatska država, tu su bile i kneževine i bilo ih je mnogo - čak mnogo više nego što Konstantin navodi (možemo da ih izvučemo ... iz drugih podataka) - Zahumlje - Travunija, Paganija, Duklja, věrovatno Moravia u dolini Morave (današnja Šumadija, da kažem), jedna konavoska država...
Dobro ,mislim da bi red bio da se prestane sa KOmunističkim zbunjivanjem ( neupućen čovjek bi mogao pomisliti da se radi o Srpsko-hrvatskim kneževinama ili posebnim slovenskim plemenima , nekoj nedefinisanom masom ) , Ako ćemo tumačiti porfirogenita ,onda je ovo jedini mogući način : Pored Hrvatske države , tu je Bilo više
SRPSKIH Kenževina Zahumlje - Travunija, Paganija, Duklja, věrovatno Moravia u dolini Morave (današnja Šumadija, da kažem), jedna konavoska država ( koja je bila u sastavu Trebinja ) , koje su imale jedan SRPSKI savez ili uniju sa centralnom srpskom državaom ,za koju nismo sigurni da li se dijelila na više kneževina , ove Srpske kneževeine su povremeno vodile samostalnu politiku .
Dodajmo da Porfirogenit za ZAHUMLJE kaže da vode porijeklo iz LIZNICE ( ili tako nekako ,mislim da se to može dovesti u vezu sa LUŽICOM ,a ako se sjecam nekih lužičkih pjesama ,meni to liči na PRAIKAVICU ILI PRAJEKAVICU , koja se opet pruža po peleponezu , pa čak i po makedoniji ) . BEla Srbija je istorijska činjenica i ona se mora uzimati u Obzir ,vjerovatno je na prostoru Rumunije : Potom imamo panaonska Srpska država Drvana , sve su ovo istorijske činjenice , koje nebi smjele biti zanemarivane .
Kod metodologije se mora poći od maksimalističkih mogućnost , ovdje imamo minimalističku teoriju koju može da pobije svaki student istorije ,ako ne i srednjoškoljac .
Dakle jedini mogući zaključaka je da su Srbi bili mnogobrojni narod , dobro organizovan , samo takav narod je mogao ratovati u isto vrijeme sa Francima , Vizanticima i možemo reći pobijediti u tom ratu , tek sa dolaskom Bugara i Ugara dolazi do poraza Srba ,ali poraz nije potpun , Srbi su podijeljeni , potisnuti ,ali održavaju se kao organizovana skupina , posebnu Južni Srbi koji ne dozvoljavaju Madjarima prodor na balkana , rimu političku i vojnu dominaciju ( čak u periodu maksimalne moći Rima tokom Krstaškog rata 1204-1260 ) , Bugari su zaustavlajeni , a potom i vojsnički poraženi i poslavljeni ( da ne kažem posrbljeni ) , vizantija u obnovljenoj moći ne uspijeva da trajno potčini Srpki narod , već praktično biva uništena od Strane Srba ( Turci su zadali posljednji udarac ) .
Malo mi izgleda neobično ,kada imamo antisrpsku propagandu i maksimalističku istoriju ( hrvati kažu da je Marko Kraljević Hrvat ) svih u okruženjau ,a normalno je da i svi u svijetu makar navode kao mogućnost ,maksimalističku teoriju , mi u to vrijeme vršimo negativnu samopropagadu sa minimalističkom teorijom ,a to čak sa ovakvim tvrdnjama prelazi mjeru zdrave logike .