veliki krang
Legenda
- Poruka
- 71.060
Ovo mi nije primarno što radim
Samo što si na forumu bez prekida danas proveo cirka deset sati. Ako ti to nije primarno, onda ti primarni posao dođe da udišeš vazduh.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo mi nije primarno što radim
Aha,znači Hrvati za kratko vreme ispucali ceo arsenali ovi kad su videli sav taj vatromet usrali se i stali u međuvremenu ovi više nisu imali ništa jer su sve ispucali za kratak period a ovi u tenkovima zbog produženog straha i fascinacije silom različitih boja vatrometa okrenuše se u miru i tišini pa put pod noge ne shvatajući od silnog straha i podrhtavanja gusenica da više niko ne puca na njih, i tako se genijalnom dosetkom zadarskih bojovnika "ispucaj sve što imaš na lageru u najkraćem periodu " sačuvao Zadar od neminovnog pada.Da, kad su tenkovi bilo na ulazu u grad i položaju se nisu mogli držati, ispaljeno je sve po oružje na tenkove u kratkim vremenu jer se nije moglo ponijeti.
To je prestravilo tenkiste koji su se počeli povlačiti jer su mislili da Hrvati imaju PO oružja bacanje kad toliko pucaju iako nisu ništa pogodili. To je bio kraj daljnjih napada, od tada se sami povlače poraženi.
Podsjeća na legendu o picoku sa Turcima.
Cele 91. godine pa do povlačenja JNA 92. U zoni odgovornosti kninskog korpusa u Hrvatskoj izgubljeno je u borbama:
M-84=1 komad
T-55=1 komad
T-34=2 komada
OT M-60=3 komada
BVP M-80= 1 komad
Dakle 4 tenka i 4 transportera za celo vreme sukoba 1991./92. su gubici kninskog korpusa JNA u oklopu.
Suze protivnika raspekmezile Srbe da su odustali od Velike Srbije. Logično, sami uskoro se događaju se Škabrnja, Lovas, Ovčara.....tako da je to malo vjerojatno .Aha,znači Hrvati za kratko vreme ispucali ceo arsenali ovi kad su videli sav taj vatromet usrali se i stali u međuvremenu ovi više nisu imali ništa jer su sve ispucali za kratak period a ovi u tenkovima zbog produženog straha i fascinacije silom različitih boja vatrometa okrenuše se u miru i tišini pa put pod noge ne shvatajući od silnog straha i podrhtavanja gusenica da više niko ne puca na njih, i tako se genijalnom dosetkom zadarskih bojovnika "ispucaj sve što imaš na lageru u najkraćem periodu " sačuvao Zadar od neminovnog pada.
A ja čuo da je tadašnji gradonačelnik Zadra stupio u vezu s oficirima JNA dogovorio nalaženje i izašao iz grada,došao pred njih i plačući obećao da će izvršiti sve što traže od njega samo da više ne pucaju.
Suze protivnika raspekmezile Srbe da su odustali od Velike Srbije. Logično, sami uskoro se događaju se Škabrnja, Lovas, Ovčara.....tako da je to malo vjerojatno .
Priča kako su zaustavljeni tenkovi na ulazu u Zadar je priča sudionika obje strane.
Raspekmezio se samo tadašnji gradonačelnik Zadra,koji je sa suzama na obrazima obećao u ime svh ljutih ustaša ,da će prestati s blokadom i napadima na sve vojne objekte po Zadru i da će pustiti vojsku i civile da bezbedno napuste grad što se i dogodilo.Suze protivnika raspekmezile Srbe da su odustali od Velike Srbije. Logično, sami uskoro se događaju se Škabrnja, Lovas, Ovčara.....tako da je to malo vjerojatno .
Priča kako su zaustavljeni tenkovi na ulazu u Zadar je priča sudionika obje strane.
Ti i dalje pojma nemas o cemu pises. Milosevica niko nije primoravao na Dejton ,jer on zeli i prihvata kraj rata ,jer je smatrao da je 51 49 odlicna podela za srbe i da vise od toga ne mogu da dobiju,a primoravali su se bosanski srbi od strane cele medjunarodne zajednice bukvalno svih.Ti si jedan klinjo trenutno okupiran ratnim pricama.Sainovic je rekao opste poznatu stvar ,a ja celo vreme ovde i pisem da je podela 51 49 dogovorena jos davno pre dejtona ,odnosno planom kontakt grupe iz 94 ,a koji su bosanski Srbi ignorisali bez potrebe i dokle god su bili jaki i sposobni oni su to odbijali ,onog trenutka kada to vise nisu mogli usled muslimansko hrvatske ofanzive koja je bila stvarna ,a ne lazna kako ti hoces da zakljucis, popustili su.Никола Шаиновић,види се веома образован и елоквентан човек, али види се и члан кукавичке и издајничке Милошевићеве администрације.
Волим да слушам овакве разговоре где је тема једно а онда се кроз то провуку неке чињенице везано за нешто друго,јер се види да су нехотичне
и искрене речи у питању.
33 минут и 00 секунди![]()
Мислим, све је мени ово јасно и без признања једног од главних сарадника Слободана Милошевића али има оних заглупљених неверних Тома,па због њих...
Дакле ово само потврђује све оно што смо постављали овде, али сад имамо и ту нову информацију да је "пројекат Дејтон" трајао од јануара 1995. а наслањао се на план Контакт групе годину раније.
Све фантазије дебилних љубитеља штрумфовских бригада Анте Готовине који само што нису ушли у Бањалуку, који су гасили струју Бањалуци на Хе Бочац, како би Милошевића приморали на Дејтон и овим признањем падају у воду. Мсм није да нисмо знали.
И тако ти замишљаш како једини преговарач и једини амерички адут који испред најјаче стране у рату води " пројекат Дејтон"годину дана пре официјелног завршетка рата нема никакве везе нити утицаја на дешавања на простору који је предмет преговора и договора.Његова улога је само да сачека новембар месец и дође да ижврља потпис на споразум.Ti i dalje pojma nemas o cemu pises. Milosevica niko nije primoravao na Dejton ,jer on zeli i prihvata kraj rata ,jer je smatrao da je 51 49 odlicna podela za srbe i da vise od toga ne mogu da dobiju,a primoravali su se bosanski srbi od strane cele medjunarodne zajednice bukvalno svih.Ti si jedan klinjo trenutno okupiran ratnim pricama.Sainovic je rekao opste poznatu stvar ,a ja celo vreme ovde i pisem da je podela 51 49 dogovorena jos davno pre dejtona ,odnosno planom kontakt grupe iz 94 ,a koji su bosanski Srbi ignorisali bez potrebe i dokle god su bili jaki i sposobni oni su to odbijali ,onog trenutka kada to vise nisu mogli usled muslimansko hrvatske ofanzive koja je bila stvarna ,a ne lazna kako ti hoces da zakljucis, popustili su.
И тако ти замишљаш како једини преговарач и једини амерички адут који испред најјаче стране у рату води " пројекат Дејтон"годину дана пре официјелног завршетка рата нема никакве везе нити утицаја на дешавања на простору који је предмет преговора и договора.Његова улога је само да сачека новембар месец и дође да ижврља потпис на споразум.
Не, он није ударио ембарго на Дрини августа 94.Не он није претио Миловановићу да празна пушка не пуца. Не његови људи из Војске Југославије нису спречики Миловановића да уђе у Бихаћ новембеа 94.Не његови људи Легија,Рајо Божовић,Јовица и Френки нису водили бесконачну операцију "Паук" којом су везивали десетине хиљада српских војника за подручје које су претворили у шверц-комерц зону скретајући пажњу с дешавања око купрешког и ливањског поља. Не он није постављао команданте СВК који су саботирали одбрану исте.Не његови људи нису извлачили ракетне системе и тенкове 84-ворке из Крајине пре њеног пада.Не његови људи се нису повукли из Крајине без испаљеног метка.Не против Караџића и Младића пре свега горе наведеног није подигнута оптужница за ратне злочине како би се они као некооперативни и тврди преговарачи избацили из преговора и званично се отворио пут да их представља кооперативни Милошевић.
Не ништа се од наведеног није догодило,већ су једног дана здружени штрунфови и сноркијевци преко ноћи постали војна велесила која у парцијалним операцијама у трајању од 2 до 4 дана натера непослушне Караџића и Младића да пристану на " дај шта даш ,спашавај се од најезде штрумфова и сноркијеваца док није пала и Бањалука..."
И тако Слоба оде у Дејтон све надајући се Нобеловој награди за мир.
Holbruk je morao da zove Milosevica u septembru 1995 da povuce SDG kod Kljuca da mus;imani ne bi doziveli veliki poraz jer su poceli povlacenje i pretilo je pucanje 5 i 7 muslimanskog korpusaTi i dalje pojma nemas o cemu pises. Milosevica niko nije primoravao na Dejton ,jer on zeli i prihvata kraj rata ,jer je smatrao da je 51 49 odlicna podela za srbe i da vise od toga ne mogu da dobiju,a primoravali su se bosanski srbi od strane cele medjunarodne zajednice bukvalno svih.Ti si jedan klinjo trenutno okupiran ratnim pricama.Sainovic je rekao opste poznatu stvar ,a ja celo vreme ovde i pisem da je podela 51 49 dogovorena jos davno pre dejtona ,odnosno planom kontakt grupe iz 94 ,a koji su bosanski Srbi ignorisali bez potrebe i dokle god su bili jaki i sposobni oni su to odbijali ,onog trenutka kada to vise nisu mogli usled muslimansko hrvatske ofanzive koja je bila stvarna ,a ne lazna kako ti hoces da zakljucis, popustili su.
ako sam dobro skontao ti tvrdis da je oluja poraz usled panike ,a sokrates da je sloba navodno povukao vojsku , jako je cudno kako u tom vasem pleklapanju niste nasli za shodno da se medjusobno dogovorite.Po tvom scenariju iako je u oluji bilo panike u padu dvanaest opstina u bosni najednom nema panike.Kazes Sloba je preko arkana oslabio vrs kao da je taj arkan bio neka vojna sila sa svojih par desetina ljudi.Jeste doticni samarao vojsku rs,ali zato sto je bezala ,cak je jedno takvo postrojavanje zabelezio kamerom.Njega nije proterao Sloba vec zbog samaranja Ratko Mladic koji ga je isutirao iz Bosne.Sto se Arkana tice ovde jos samo fali onaj indijanac forumas dundrije da objasni kako je arkan samarao ljude da se ne uzme kljuc.Vec sam odgovarao na to oko Kljuca nema smisla da se ponavljam ,samo kratko sedmi korpus nije slomljen oni su dosli ovima u ispomoc par hiljada ljudi i tako se preokrenula prica u njihovu korist ,a onda potom krece nova hrvatska ofanziva ,spasavanja muslimana koja rusi sve pred sobom sve do hidroelektrane kod Banjaluke.Nikakva hrvatska vojska nije bila slomljena jesu pukli kod une ,ali za njih to nije bio nikakav problem,a vrs je bila u cistom rasulu odbrana Banjaluke nije ni postojala par dana tek posle je pristigla vojska.E sad imas na raznim forumima neka svedocenja vojnika vrs koji su u to vreme boravili bas tu u kljucu ,njihova prica je ova sto sam i rekao da je sesnaesta krajiska povucena u rejon doboja u ispomoc, jer su tamo bile probijene linije ,to je bio razlog zasto je otupela ostrica kod Kljuca. ,a ne Arkan.A to govore i inostrane ratne knjige.A u sustini ne morate ni ti ni ovaj sokrates da izmisljate stvari ,a pogotovo meni da kacis bilo koga jer se dobro secam tih dogadjaja i inferiornig polozaja vrs ,znalo se i da ce pasti krajina i ovi u bosni ,jednistavno to je svako mogao da zna jer smo bili inferiorni u odnisu na njih.To vi internet tablet you tube ratnici ne mozete da znate ,kad ste se juce ispiljili a sad meni pokusavas nesto da objasnisNjofra, avarsko kopile, Holbruk je morao da zove Milosevica u septembru 1995 da povuce SDG kod Kljuca da mus;imani ne bi doziveli veliki poraz jer su poceli povlacenje i pretilo je pucanje 5 i 7 muslimanskog korpusa
Ovo je direktno iz Holbrukove knjige i njegovo svedocenje:
![]()
Toliko o velikoj muslimanskoj ofanzivi.
Sve je jos puklo kada su hrvati pukli na Uni jer nakon toga nisu hteli da imaju velike zrtve zbog muslimana a znali su da ne mogu uzeti Banja Luku vec im je govoreno da uzmu Novi Grad, Prijedor i Sanski Most. Posto hrvati nisu hteli da puno ginu za muslimane ostase muslimani spustenih gaca protiv velike srpske kontraofanzive koja je svesno oslabljena da bi se desio Dejton, kada je pusteno muslimanim i hrvatima da uzmu Sanski Most i tu se rat zavrsava. Do Prijedora nisu stigli.
Inace je Tudjman u jesen 1995 vriskao na Aliju da su muslimani pot[uno nesposobni da izvedu bilo kakvu akciju. Ima isto svedocenje kod Holbruka. Iako su hrvati ti koji su napravili problem za americke planove tj. muslimansko-hrvatski savez 1995 gubitkom na Uni i Savi, gde je trebao da se napravi veliki prelaz tih reka i onda velika vojska da udari na Prijedor, koji nije mali grad, sa severa i zapada
Сад ће да ти каже хајде докажи да је Холбрук написао ту књигу ?.Holbruk je morao da zove Milosevica u septembru 1995 da povuce SDG kod Kljuca da mus;imani ne bi doziveli veliki poraz jer su poceli povlacenje i pretilo je pucanje 5 i 7 muslimanskog korpusa
Ovo je direktno iz Holbrukove knjige i njegovo svedocenje:
![]()
Toliko o velikoj muslimanskoj ofanzivi.
Sve je jos puklo kada su hrvati pukli na Uni jer nakon toga nisu hteli da imaju velike zrtve zbog muslimana a znali su da ne mogu uzeti Banja Luku vec im je govoreno da uzmu Novi Grad, Prijedor i Sanski Most. Posto hrvati nisu hteli da puno ginu za muslimane ostase muslimani spustenih gaca protiv velike srpske kontraofanzive koja je svesno oslabljena da bi se desio Dejton, kada je pusteno muslimanim i hrvatima da uzmu Sanski Most i tu se rat zavrsava. Do Prijedora nisu stigli.
Inace je Tudjman u jesen 1995 vriskao na Aliju da su muslimani pot[uno nesposobni da izvedu bilo kakvu akciju. Ima isto svedocenje kod Holbruka. Iako su hrvati ti koji su napravili problem za americke planove tj. muslimansko-hrvatski savez 1995 gubitkom na Uni i Savi, gde je trebao da se napravi veliki prelaz tih reka i onda velika vojska da udari na Prijedor, koji nije mali grad, sa severa i zapada
Ja tebi kazem da se tih dana i dogadjaja secam i te 95 i 94 kroz tv i ljude koji su mi obitavali u kuci kao izbeglice,a ja tebi poturam knjigu Milisava Sekulica da bi razumeo u kakvoj buli su bili isto tako jednog pametnjakovica koji se nasao pametovati ,stavivsi na korice bombastican naslov da se pecate i sta ces ti sad da demantujes njega i samog Martica da je Martic povukao vojsku.Gde si ti mene nesretnice uhvatio u bilo kojoj gresci ja sam tebe i takve ko ti uhvatio u milion stvari da lupate pocevsi od pada Kupresa gde si tvrdio da je to rezirano pa do svega drugog...niko nije pobrkao nigde datume ,a ti si promasio sportСад ће да ти каже хајде докажи да је Холбрук написао ту књигу ?.
Прелистао јуче књигу Милисава Секулића па мисли да све зна а све живо побркао и времена и догађаје.Иначе до сада ухваћен да пола од онога што је тврдио нема везе са истином па се коригује у наставку расправе.Мени сад при одговору наводи неколико кардиналних грешака с којима ми се не да нити да се бавим,а и кад бих га исправио он би неколико страница касније тврдио како је он то знао и мени заправо објаснио..
Натуца такође нешто што је прочитао на другим форумима и третира то као факте оно као да је лично био тамо. Мора му се једино признати да и даље истрајава у тврдњи да су његови штрумфови преокренули ток рата,нису ј.бали живу силу скоро ушли у Бањалуку само да су хтели,а то што су на.ебали на Уни...тја, могло им се.
Koja dvojica ? Ovaj sokrates hoce da kaze da su sve bitke te 95 namestene hoce da kaze da udruzeni hrvati i muslimani nisu bili nikakva pretnja vrs te da su Karadzic i Mladic eto vise onako psihicki popustili pa pristali na dejton ,a ne usled ofanzive ,a slicno misli i ovaj drugi ortar da je sve namesteno i rezirano ,a ja se nasao blesav da ih demantujem.Zasto pade krajina i dvanaest opstina u bosni? Evo mozes da formulises Sloba je izdajnik, jer nije poslao vojsku u krajinu i bosnu,mozes da smatras da je to bilo izvodljivo i da ne bi bilo posledica,dakle mozes reci okolnosti su to omogucave i to bi bilo tvoje misljenje i to je ok ,ali reci da je Sloba rezirao bitke i ishod istih da je on recimo povukao vojsku kod kupresa kod krajine da je pad dvanaest opstina u bosni reziran od strane njega ,ja kazem da je to gnusna laz.Dakle sta ti mislis?Око чега се вас двојица уствари расправљате?
meni nije tesko da te naucima ono sto vam je zabranjeno da znate u vasoj avarko-ugarskoj zemlji.Sto se tice Holbruka ajde prelistaj knjigu i videces na drugim stranicama ko je zaustavljao te Hrvate
Koji je ovo nivo mozga i ovaj sad postavlja ovde ono sto sam ja vec sto puta ponovio i jedno hiljadu puta napisao ovde da su Hrvati i Muslimani imali zeleno svetlo da osvoje Prijedor i Bosanski Novi ,cak sam i napisao takodje da je Holbruk demantovao muslimane da ih je zaustavio u napadu na Prijedor ,jer nije,ali isto tako taj holbruk je jedno sto puta ponovio ali i cela tadasnja administracija da su na nagovor Milosevica zaustavili Hrvate u napadu na Banjaluku samo naravno to nece ovde da napise, dal zato sto je manipulator ,da li zato sto mu to ne odgovara,da li zato sto je glup nije ni bitno.Uglavnom on iz ovoga projektuje superiornost vrs ,a ne vidi da je posle toga pao i mrkonjic i sanski most i ozren i da su se hrvati dovukli do bonjaluke.Njofra, meni nije tesko da te naucima ono sto vam je zabranjeno da znate u vasoj avarko-ugarskoj zemlji.
Holbruk o tome ko zaustavlja hrvate,
![]()
O ratnim ciljevima koje su Amerikanci zadali muslimansko-hrvatskom savezu
![]()
Od toga su jedva uzeli Sanski Most, dobrim delom jer su im nasi dali da bi se rat zavrsio.