....a teritorijalna podela na kojoj je medjunarodna zajednica insistirala je bila 51 49 ,a koju su bosanski srbi tvrdoglavo odbijali i tako pravili problem i Srbiji i medjunarodnoj zajednici ,a najvise krajisnicima jer je jasno svakoj budali da oni sami tamo ne mogu da ratuju protiv hrvata......
Прво нису босански Срби, јер тако нешто не постоји.
Лидери Српске тај план нису могли прихватити јер је био неповољан по Српску, и због чињенице што Српска није имала тим планом територијални континуитет и због недефинисаног статуса Српске, и водио је у нестајање и Српске и српског народа са ову страну Дрине.
Кривицу је увијек најбоље свалити на Србе у Српској, многи у Србији су се и тада понашали а и данас се понашају по матрици "50 батина по туђим леђима уопште није тешко", но Срби у Српској су се борили за голи опстанак.
...Dakle ugrozavanje srba sa svih strana je stiglo odbijanjem plana kontakt grupe iz 94. To ti je i stvarni razlog pada Krajine.Bespotrebno inacenje tvrdog rukovodstva politike bosanskih srba,koji u svojim nacionalistickim zanosima nisu shvatali realnost....
Одбијање плана нема везе са угрожавањем Срба, то је једна подваљена мантра да се кривица увијек свали на Србе, прије свих одабране "злоће" ове моје из Српске.
Уосталом, ако неки план није добар, ајмо тражити бољи који ће бити прихватљив за све.
Иста прича се подваљује за фамозни план З-4, који узгред Хрвати нису никад прихватили. Никад. Као да су Срби у Републици Српској Крајини могли избјећи погром да су потписали З-4. Па парафирали су план З-4 (М.Бабић), па је ли то спријечило неоусташку жгадију да изврши погром? Није. Или зашто тај план (З-4) није у источној Славонији имплементиран? Обично бацање прашине у очи, прича за мамоумне коју данас они који правдају злочиначку акцију "Олују" и српски аутошовинисти промовишу.
Што се тиче наших Срба у Републици Српској Крајини, уз неоусташку жгадију је стао силник, прејак играч, који зна ту игру играти, 4 године је вођен специјални рат, на жалост ту су допринос дали неки у Србији.
Итекако су српски лидери у Српској разумјели реалност, али они који су у тим ратним годинама уводили санкције Српској, па и на јавном сервису напрасно почели да клевећу и сатанизују Србе у Српској (сјећам се једног телефонског разговора са секом у Београду, кад је скрвила на мене "па шта ви тамо радите, хоћете ли престати да мучите јадне муслимане", јао кукала ми мајка шта ме снађе, вадим се, убјеђујем, џаба, сека се наоружала вијестима са јавног сервиса и ударила по мени без милости) нису разумјели реалност.
Било, прошло, ми не знамо какве су се све игре играле, у коначници не знамо каквих је све било пријетњи, ултиматума, зато је пожељан опрез прије доношења суда. У Српској јесмо награисали, прије ме знала разљуитити оваква инфантилна мантра, данас јок, знам да је прејака пропаганда, превише опако се удара и ту је увијек најбоље оплести по тим проказаним и тврдоглавим "злоћама" у Српској.
Моје је да напишем како је заиста било, хоће ли то неко разумјети, није до мене.