- Poruka
- 11.573
Srebrena
Свака част!!!!
Свака част!!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači Gadafi je njihov rođak!
Ima li neko da mi kazhe , u vezi sa ovin Topicom ,,
Ne mislite da mi je cilj neshto o Albancima (nije) , niti da ''Grci '' nisu tamo nego samo Abanci , i to nije mi cilj , nego jednostavno kao clan foruma :
1.Ako nisu ovih Grci nikakvih Grci , gde su oni stariji , dali su postojali i ako jesu gde su onda zivjeli ?
2.U vreme Vizantije nisu nigde spomenuti (nisam siguran ) , zashto onda cesto vidzamo po Istorijskim knjigama ''GRCI'' , opet mene je sumnjivo da nisu postojali .
3.Koji stariji onda Pellazgi ili stari Grci po mitologiji?
Hvala.unapred.
Ima li neko da mi kazhe , u vezi sa ovin Topicom ,,
Ne mislite da mi je cilj neshto o Albancima (nije) , niti da ''Grci '' nisu tamo nego samo Abanci , i to nije mi cilj , nego jednostavno kao clan foruma :
1.Ako nisu ovih Grci nikakvih Grci , gde su oni stariji , dali su postojali i ako jesu gde su onda zivjeli ?
2.U vreme Vizantije nisu nigde spomenuti (nisam siguran ) , zashto onda cesto vidzamo po Istorijskim knjigama ''GRCI'' , opet mene je sumnjivo da nisu postojali .
3.Koji stariji onda Pellazgi ili stari Grci po mitologiji?
Hvala.unapred.
Anticki Grci su nestali..
Posle pobede Aleksandra Makedonskog 80% Grka je preseljeno sa Balkana.
U 4 Veku je postojao na Balkanu samo Ilirikum i Tracani..
Vizantija je od 8 Veka naselila na Balkan Grke iz Italije -Arbereshe iz Italije-Arnaute i Grke iz Male Azije..
Od Arberesha iz Juga Italije i Arnauta iz Severne Sirije i Male Azije je formirana albanska nacija na Balkanu-dok je od preseljenih Grka iz Male Azije i Italije-pogrcenih Cincara-Ilira-Arberesha -antickih Makedonaca formirana grcka nacija.
Ovo je interesantno ali opet Ptolomey bio '' Grk'' on je negde I i II vek bio aktivan , znaci to da su postojali , ili ..??Posle pobede Aleksandra Makedonskog 80% Grka je preseljeno sa Balkana.
U 4 Veku je postojao na Balkanu samo Ilirikum i Tracani..
Od Arberesha iz Juga Italije i Arnauta iz Severne Sirije i Male Azije je formirana albanska nacija na Balkanu-dok je od preseljenih Grka iz Male Azije i Italije-pogrcenih Cincara-Ilira-Arberesha -antickih Makedonaca formirana grcka nacija.
1. Anticki Grci su maltene nestali,ali isto ne mogu reci za Makedonce.
2. Razmisli sam..
3. Pelazgi su zasigurno stariji.Ali Pelazgi nemaju veze sa vama Albancima (izuzev manjeg dela sa severa Albanije),ali postoji slicnost i ocuvanost u jeziku.
To je moj stav i mislim da je objektivan,ti daj svoj sud.
Ovo je interesantno ali opet Ptolomey bio '' Grk'' on je negde I i II vek bio aktivan , znaci to da su postojali , ili ..??
Istocni ovo me zaista ne interesuje , a i nije thema sada .
Hvala za odgovor .
Opet , mozhete mo verovati da pitam samo kao nautralac sta mi nije jasno , sta mi nikada nije bilo jasno .
Jer ima razlicitih mishljenja , ako nisu postojali koi su ''Grci'' po starim knjigama svuda , nemozhe sve da se potope ?
Postojali su Grci -ali u Maloj Aziji i na Jugu Italije..
Sa Balkana su preseljeni..
Kada je Car Konstantin osnovao Konstantinopolj preselio je Grke sa Balkana-posle je najveci broj preseljenih Grka umro od Justinijanove kuge..
Od dakle onda ovaj danashnji jezik kod danashjnih Grka ?
Neko u predhodnim stranicama je spomenuo Egipat ili Lebanon itd.. Ovaj jezik jer ima veze snjima , ili jezikom Male Azije ?
Ako nema onda ta teza mora da padne ?
od svih tih supstrata a najvise od pelazga stvorena je danasnja grcka nacija!
Данашња Грчка нација је стоврена на основу Албанаца из 18 века.
Сви национални херои су бил иАлбанци из Грчке.
A ko su vasi heroji?
Samo ti provociraj Grke i Bugare i nista ne brini.![]()
Možda su i bili crnci ali ih niko nije vidio da su crni.
Наизглед мала али ВЕОМА битна ствар за разумевање корена данашњег грчког језика, који и поред толиких интервенција до 1976. године и даље нема 50% индоевропске етимологије:
![]()
6. ИКС (кс) се изговара као Ч на атичком дијалекту.
cek,ja opet da pitam onako narodski
jel to opet grupa naucnika sa nekog univerziteta smislila nesto novo??
ako sam dobro shvatio,opet ponavljam,pitam narodnim jezikom,ovog puta,kao potpitanje na ono sto napisah
na stranu mitovi,da je jedan tip dovesla do grcke,i tako dalje,zanima me,kako to,da nekoliko arapa(danasnji naziv za stanovnike sev.afrike) doplovi do teritorije,nastanjene sa desetinama hiljada ljudi,i totalno im preokrenu jezik,kulturu,nacin razmisljanja,ime itd itd
mislim,malo zvuci nemoguce,cak i ako to pkusava da dokaze grupa naucnika
u vreme antike SVI narodi su imali robove...ponavljam SVI znaci i rimljani i persijanci i egipcani i svi ostali
prema tome,cudi me vasa usicenost crncima u grckoj.....to sto su danas grci crnpurastu je uticaj arapa i visevekovnog turskog upravljanja istom
sem toga,gravure,statue i mnogo drugih stvari i jesu produkt trgovine sa Egiptom,Libijom,Tunisom,Fenikojom
tom logikom,ako prosecan srbin,na sebi sada nosi 90% kineske garderobe,gleda kineski TV...tj,pravljeno u Kini...znaci,srbin je kinez
salu na stranu,ima li neko ozbiljniji dokaz od statua crnaca i prica o dolasku momaka u jednom camcu
jer,to se zove,danas,bespravna migracija ili kako vec,to i danas rade ljudi iz afrike u spaniju i italiju,pa im nisu nametnuli nista od kulture,a poznato je da bi bilo koja migracija od nekih par desetaka hiljada ljudi,bila primecena u istoriji,poput one pod mojsijem npr
sto se tice grckih istoricara,njihova relevantnost ide dotle da su im bogovi ziveli u opstini Solun,na periferiji,a zemlja nastala tako sto je bik spolno opstio sa zenom,te postojala grad drzava gde su leteli avioni maltene u to doba te nestala bestragom da se niko ne seca gde je,te covek sa glavom bika koji koka junake, te aregonauti te odisej...mislim,sve se to danas uzima kao istorijska cinjenica i homer i herodot.....mislim stvarno
pelazgi......jesu li pelazgi albanci??
pelazgi,tj danasnji albanci,govore da su,od grka morali da se kriju,jer su ih ovi ubijali,te su se zato albanci i naselili u one gudure i planine,da se sklone od grka,a potom i slovena
jel ima tu istine???
cek,Lesandre,hoces da kazes sledece
koliko ja to razumem
hiljada....grcki....1000
srpski....hiljada....1000
eto dokaza da su grci govorili srpski
cek jos
ap-grcki-tableta,lek
apoteka-srpski-prodavnica apova,tj lekova
eto jos jednog dokaza za grupu naucnika sa belosvetskih univerziteta da su stari grci bili srbi
mislim,daj ljudi manite se tih teorija
u jezicima ima toliko slicnih reci,da je to cudo,upravo zato sto su reci pozajmljivane iz jednog u drugio
p[ogotovo sto su grci....bili dugo godina i fizicki prisutni u egiptu i libiji,a u vreme makedonskog cak i bili vladari iste,logicno da ce se njihove reci pojavljivati svuda
pa grci su vladali i irakom i indijom cak
koliko je u nasem jeziku turcizama,pa jel nas jezik poreklom tatarsko-turski??
mislim,da je danas,u 21. veku,totalno nemoguce odrediti porerklo jezaika
narocito koristeci lokalizme i ajd da kazem sleng,tipa bljuvati,sa grckim bluo,jer je mislim,rec o samoj slucajnosti
ono,sto jedan jezik cini istim,je ogromna kolicina istih reci
poput recimo naseg i ruskog
gde ti rusa razumes sta govori a i intonacija je slicna,prezentovanje je isto a i gramatika u nekih 90%
isto se moze lako postici da se dva istovetna jezika,takodje uz pomoc grupe naucnika sa nekog univerziteta proglase razlicitim ko dupe i oko,poput recimo hrvatskog i srpskog,gde se vise nezna sta je starije,kokoska ili jaja,domacica u kuci ili kucanica u domu
mislim,licno,da se sa poznavanjem istorije,doslo do neke gornje granice,pa se sad preslo na izmisljanje
ovako pisuci,pocinjem da razumem deretica,koji je zapravo to prozreo,i poceo da pravi jedan mnogo dobar humor na taj racun
i zaboravljenu istoriju![]()
Не, пријатељу, ниси разумео, читај пажљивије, ово су речи које су користили Хомер и компанија, а Грци их више не користе, зато што не могу да их изговоре, све црно на бело. Као што више не користе глас Ч, а имаш доказ да је постојао у атичком језику, не могу да га изговоре.
Цео твој проблем се састоји у томе што причу о доласку Словена прихваташ здраво за готово. Чак и да су дошли, језик је морао постојати у Европи пре доласка Грка. Зато што су Словени европски а Грци нису европски народ. Јел сад јасно?