cek,hoces da kazes da su ti ljudi u to vreme bili slovenskog porekla,te zato izgovarali ch??
da nekazem direktnije...bili srbi???
mada opet,kako onda,ako bi neko,uzeo neki spis na srpskom,pa ajd da kazemo iz 18 ili cak 19 veka,da ne idemo m,nogo u daljinu
kako bi ikako povezao danasnje srbe sa tim nacinom pisanja,jer stil pisanja i jezik koji se pisao i jezik koji se govorio,nisuimali ama nikakve veze
mislim,ajd realno,dal su srbi ikad izgovarali u obicnom razgovoru Az ili Buki??
pa onda,citajuci te spise,kakvci su to onda srbi bili,a kakvi danas?
mozda bre to ni nisu bili pravi srbi,mozda je neko zamenio teorije,srbi su grci a grci su srbi
salim se ja malo,nemoj zameriti
ali mi se cini,da istorija iz godine u godinu pocinje da zastranjuje a da istoricari iz godine u godinu siju sve interesantnije i interesantnije teorije,poput onih holivudskih blokbastera
te famozne sakrivene istorije i nova saznanja ce toj nauci i doci glave kao kredibilitetnoj
gledam ove kablovske istorijske kanale,ameri nema sta neznaju,pre 5000 god,kao da su bili tu sa njima
nazalost,sve sto mi danas radimo su puka nagadjanja i predpostavke a svu gradju vucemo iz stiva pojedinaca poput herodota ili homera
Tacno je da ne samo danas, nego i juce, a i pre toga ishlo se je na puka nagadjanja i predpostavke ali ne zato shto nema dovoljno informnacija, vec iz prostog razloga shto je to nekome ? (politici imperialistickih sila) tako odgovaralo da bude "tumacena" gragja koju posedujemo ne samo od Herodota i Homera, vec i od mnogih drugih brojnih antickih pisaca koja je verodostojna. Na zalost savremeni lingvisti i istoricari (cast izuzetnom malom broju) su obicni plagiatori vec fabrikovanih lazhi koje se plasiraju preko obrazovnog sistema.
Ako se ne citaju, i ne poshtuju stari zapisi, izvorno onako kako su zapisani, vec se ide na shirenje fabrikovanih prevoda i tumacenja kojim se bukvalno truju gjaci i studenti, .... cemu sve to rezultira. Rezultira jednoj iskrivljenoj slici istorije u kojoj ima mnogo "farbe" koja je za one koji se iskreno posvecuju proucavanju te problemtike "motiv" za negiranje "ustaljenih" fabrikata.
U vezi ove temetike nije loshe da pogledate:
http://www.scd-lunjina.org/drugi_o_nama/dabija/index.html
a i ono shta je izneseno na temi: "ima li cincara na internetu" u zadnjih 8 meseci.
Poslednja izmena: