Та је страна, него се тај текст /фусноте гледај/ односи на акузатив Босон+а и предлог еис, што је такођебило нејасно саговорницима на оној теми. Нисам Коматину тада линковала због "хорион"-а, одн. села, него због падежа, али у истом је посту.
Aha.
Što se tiče onog što si citirala tog nekog Aleksandra J. Vukosavljevića, kao što si videla na temi i potkrepljeno direktno citatom iz
DAI, nije u pravu. Potpuno identični termin koji koristi za Bosnu,
chōríon, u upotrebi je osim u slučaju Bosne i za Travuniju i Konavle, kao i za Zahumljane.
Inače, da te podsetim šta si napisala:
радове савремених историографа (ја сама сам ти их поставила више пута, посебно на мојој теми о Порфирогенитовој крштеној Србији и Босни) у којима су одустали од тога да "хорион" преводе као земљица.
Ti si koliko vidim spomenula samo jednog jedinog, tzv. Aleksandra J. Vukosavljevića. I kažem tzv. zato što taj čovek po svemu sudeći nije nikakav istoričar, ako je uopšte ikada i postojao.
1) Ne postoje nikakvi podaci o istoričaru sa tim imenom, a čovek se predstavljao čak i kao doktor nauka
2) Reč je o forumašu sa glavnog hrvatskog foruma
vukosavljevicaj, koji je, zamisli samo, koristio forum hr za predstavljanje svojih teza. Piše o tome da je vršio višegodišnja istraživanja važna za istoriju Srba, i prezentuje ih kao anonimac na hrvatskom forumu, gde kažu svoje nacrte koji su tobože, pred objavu
3) Objavio je kao forumaš tekst monumentalnog rada u pripremi za izdavanje zbornika koji ne postoji
4) Prva napomena članka na koji si se ti i pozvala, glasi:
Ovaj tekst predstavlja rad dostavljen Zborniku rаdovа iz nаuke, kulture i
umjetnosti „Bokа” zа godinu 2006
Obrati pažnju na izbor reči. Slično kao što je i drugo njegovo delo sadržaj u pripremi za izdavanje zbornika, članak je
dostavljen. Ne objavljen u tom zborniku, već dostavljen. Evo ovde zbornika Boka za 2006. godinu:
http://www.bibliotekahercegnovi.co.me/bibliotekaold/b26.html
Dakle, rad nije prošao za zbornik i nije bio objavljen, ako je uopšte i bio poslan. Ako me ne bude mrzelo, probaću da istražim, sigurno još uvek postoje podaci, da li je iko taj rad uopšte i poslao tj. da se ne radi možda o izmišljenoj tvrdnji
5) I kao šlag na tortu, čovek piše iz udaljene Južnoafričke republike
Kad se sve ovo doda, sasvim legitimno se otvara pitanje da li je uopšte postojao ikakav istoričar doktor nauka pod nazivom Aleksandar J. Vukosavljević iz Južne Afrike. Javlja se sa drugog kraja sveta, nacrt je manje poznatom zborniku navodno predat,...sve to deluje kao da je specifično i ne baš najsrećnije odabrano da bi se povećala autentičnost tvrdnji, a sa namerom da se pred hrvatskim forumašima iznesu neke teze i sa njima diskutuje tj. njihova reakcija ispita. Ako i jeste
Boki poslao svoj rad tj. ukoliko nije i to izmišljeno, onda je moguće da su ga možda zato odbili, jer nisu uspeli da potvrde postojanje ličnosti autora. I koliko vidim, uspeo je mnoge i da nasamari, mada su svejedno razni i pošteno brisali njime pod po pitanju upućenosti u istoriju.
Sve u svemu, ako bih se kladio, tipovao bih da je reč o nekakvom pseudonimu slično kao npr. dr Korađo Merlokampi ili Kordelio Merlokampini. A to je, pretpostavljam da bi se složila sa mnom, dosta daleko od reprezentativnog primera
savremenih istoriografa.
I ne verujem da si ti meni ovo pokazivala već više puta, zato što bih zasigurno odmah primetio o čemu se tu radi (taj je tekst prepun raznih manjkavosti, a čini mi se da već i jeste bilo diskusije o tom tzv. AJV).
Nešto si mi sama nedavno napisala:
Пронађи у себи неку клицу научног духа, време је.
Ovo je podosta ironično, jer bi verovatno ti trebalo da konačni savladaš osnovnim veštinama valorizacije podataka koje nabadaš na internetu.