onisifor
Ističe se
- Poruka
- 2.275
hello_world:a
kao dva klana i prepucavate se
Slažem se. Zašto ne možemo kao civilizovani ljudi, da diskutujemo i dođemo (ili ne dođemo) do nekog zaključka?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hello_world:a
kao dva klana i prepucavate se
onisifor:Čemu vređanje? Uostalom, ako misliš da te ova rasprava intelektualno ne zadovoljava, zašto ovde gubiš vreme?
ne moze da se dodje do zakljuchkaonisifor:Slažem se. Zašto ne možemo kao civilizovani ljudi, da diskutujemo i dođemo (ili ne dođemo) do nekog zaključka?
Obersturmfuehrer:zar si postao imun na uticaj boga, ali ne i na lose stvari?
Obersturmfuehrer:naravno da nisam, ali si rekao da si bio na nekakvom predavanju.
da li bi veru prihvatio i u nekom drugom obliku a ne samo u obliku hriscanstva?
crow:ne moze da se dodje do zakljuchka
ako neko ima veru
da bi neshto zakljuchio, treba mu kritichko mishljenje
i nije tema o tome
tema je propoved riste, novopechenog gurua
po ko zna koji put
i po ko zna koji put, ima ljudi koji ga zezaju.
shto se tiche da li je jednom narkoman - uvek narkoman, kao shto, chini mi se, shakal reche, ja mislim da jeste. s tim shto vrsta narkotika moze da se promeni
kao u ovom sluchaju![]()
Indigo71:Vera nema definiciju. Vera je osećaj, dubok i intiman koji izmiče svakom pokušaju opisa. O preciznim definicijama da i ne govorimo. Bitna manifestacija duhovnosti je duhovitost a ono što se od vernika očekuje je iskrenost, ljudskost i poštovanje a ne strahopoštovanje, jer najbanalnije rečeno, to što ti nazivaš Bog, traži prijatelje a ne podanike i drvene advokate. To nije ni "On" ni "Ona" već je u isto vreme i On i Ona i Ono i zato je to u stvari To, stvaralačka sila sa svim svojim pozitivnim i negativnim aspektima. Danas stvara, sutra uništava ne hajući mnogo za naše subjektivne osećaje i projekcije dobra i zla. Danas ga voliš, sutra mrziš i proklinješ ali to nije greh, to su jednostavno emocije. Obe krajnosti moraju biti prisutne, da bi se eventualno jednog dana rodilo ono što je u sredini a to je istinsko razumevanje koje će dati odgovore na sva pitanja koje čovek može da postavi a koja su vezana za svrhu egzistencije.
Indigo71:Zato što ti ne treba neka kreativnost da nekog oteraš u ...... a i malo je arogantno ... a i ukazuje na to da imaš neki problem sa tom osobom .... itd :-)
Indigo71:Zato što je to utopija. Uvek bila i uvek biće ...
Indigo71:Kad već pominjemo đavola, samo da znaš da si ti jedan od najvećih koje sam sreo na forumu i to ne običan, nego tasmanijski. Mislim naravno na temperament.![]()
Indigo71:A samosvest je kada si sam, a još uz to si i svestan.
Šakal:Hm, grešiš, ne pljujem po slabima već po dogmatski zatucanim osobama...
recimo kvazihriscanski fundamentalizamlove4ever:Jao, sad je covek postao ostrasceni fundamentalista, zato sto se skinuo sa droge i posvetio religiji. Sad ce on da krene u krscanske pohode protiv islamskih balija, pa ce novi rat da napravi zato sto se skinuo sa droge. Vera nije konacno stanje, vera je dokazivanje sebi i preispitivanje, iznova i vracanje posle razocarenja. Mozda ce neko od nas koji nismo imali pakao sa drogom, gubiti veru u sta god da veruje, ali onisifor je covek, koji je stigao do kraja svih svojih vrednosti, principa i fizickog i mentalnog zdravlja...On svoju veru nece napustiti, on u nju nece posumnjati, jer je u iskusenjima narkomana, isao do kraja. Sem, ako ne nadje neko novo dublje dno.
divlja:E sad zamisli takav temperament, bez ljubavi prema Hristosu i sve ce ti biti jasno, gde sam bila i gde ne zelim da se vracam.
divlja:Ne interesuje mene tvoja prosla aktivnost, ja te lepo pitam da mi objasnis hriscansku ljubav, ovde i sad. Ako ne znas, ne umes, neces, onda ne mozes meni da se obracas i pozivas na istu. Kapiras?Interesantno, kako izbegavate odgovore na najobicnija pitanja.
divlja:...I zatucanost je slabost.![]()
onisifor:To što nisi mene pitao ne znači da ne smem da dam odgovor. Ovo je forum.
love4ever:Jao, sad je covek postao ostrasceni fundamentalista, zato sto se skinuo sa droge i posvetio religiji. Sad ce on da krene u krscanske pohode protiv islamskih balija, pa ce novi rat da napravi zato sto se skinuo sa droge. Vera nije konacno stanje, vera je dokazivanje sebi i preispitivanje, iznova i vracanje posle razocarenja. Mozda ce neko od nas koji nismo imali pakao sa drogom, gubiti veru u sta god da veruje, ali onisifor je covek, koji je stigao do kraja svih svojih vrednosti, principa i fizickog i mentalnog zdravlja...On svoju veru nece napustiti, on u nju nece posumnjati, jer je u iskusenjima narkomana, isao do kraja. Sem, ako ne nadje neko novo dublje dno.
crow:recimo kvazihriscanski fundamentalizam![]()
onisifor:Pa, i ti si dogmatik. Tvoja dogma je da Boga nema.
Ali mnogo važnije je pitanje: Zašto imaš potrebu da uopšte pljuješ po nekome. Ok., bio si vernik, sada više nisi. Zašto želiš da poniziš i uvrediš one koji veruju? Otkud tolika gorčina u tebi?
Šakal:Hm, pa eto, kad si već navalio...cccccc... Odgovori na već postavljeno pitanje...posle toga ti pitaj mene...zapravo, već jesi a to znači da posle odgovora ja opet pitam...![]()
onisifor:Ti meni nisi odgovorio na pitanje: ''Zašto si toliko ogorčen''? Iz iskustva znam da su bivši vernici obično najveći protivnici vere. Ti si jedan od primera.