OD DROGE DO BOGA

Šakal:
Hm, opet greška... Bivši vernik može biti ogorčen ali ne na 'veru' već na religiju...a to nije isto...al' brkate to dvoje...ccccc...alo bre, vera i religija nije isto i ukapirajte to najzad!!! :lol:

Potpuno se slažem sa tobom. Vera predstavlja moj lični odnos sa Bogom, dok pod religijom podrazumevamo skup određenih verovanja, obreda, praznika i sl. i obično je institucionalizovana. Vernik je čovek koji je doživeo Boga, dok kod religioznog čoveka to može, ali i ne mora da važi.

A, isto tako treba paviti razliku između vere u Boga i crkve. Mnoge ljude od hrišćanstva odbija sramna istorija institucijalizovane crkve i sadašnja politika iste. To ljude ne treba da odvlači od istinskog Čovekoljupca, koji je umro da bismo mi mogli da primimo večno nasledstvo koje je obećano još Avraamu i njegovom semenu.

onisifor:
Ti meni nisi odgovorio na pitanje: ''Zašto si toliko ogorčen''? Iz iskustva znam da su bivši vernici obično najveći protivnici vere. Ti si jedan od primera.
:D
a najsimpatichnije kod riste je
da izigrava psihijatra
pa onda propoveda i kao tim treba da da utehu, il shta vec

a kroz 3 posta ispizdi pa krene da radi sve ono shto je drugima prebacivo 8)

onisifor:
A, isto tako treba paviti razliku između vere u Boga i crkve. Mnoge ljude od hrišćanstva odbija sramna istorija institucijalizovane crkve i sadašnja politika iste. To ljude ne treba da odvlači od istinskog Čovekoljupca, koji je umro da bismo mi mogli da primimo večno nasledstvo koje je obećano još Avraamu i njegovom semenu.
kako biti u hriscanskom tripu
a izbeci njegovog tvorca (tvorca tripa o isusu)???

a kako da verujem u trip o jeshi karpenteru
ako kazesh da oni koji su ga izmislili

"Mnoge ljude od hrišćanstva odbija sramna istorija institucijalizovane crkve i sadašnja politika iste."

crow:
a kako da verujem u trip o jeshi karpenteru
ako kazesh da oni koji su ga izmislili

"Mnoge ljude od hrišćanstva odbija sramna istorija institucijalizovane crkve i sadašnja politika iste."

Ja i ne verujem da su Hrista izmislili ljudi. Postoji obilje dokaza i za Njegovo postojanje i delovanje i za Njegovo vaskrsenje

Back