OD DROGE DO BOGA

hello_world:
a kako si ti izlecio svoj problem...ili ga ni nemash...

ne, kao i mnogi ovde i ja sam imao 15 godina kada sam video drogu, mogao da probam, probao tralala, pa nisam narkoman.
a ateista sam....

hello_world:
a obertu ili da nekazem drugi naziv tebe kako ti dajesh sebi za pravo da je to sra.nje ... zasto mislis da znas vise od njih? zasto nipodastavas neciji nacin zivota? mislis da svi treba da rade kao ti? zasto si samo ti u pravu?

vidis, potpuno pogresno me shvatas....
dok na ovoj raspravi ateisti tvrde da je ok vaditi se iz droge na bilo koji nacin, vernici tvrde da je jedini pravi nacin vaditi se uz boga...

Znam ja da tebi stvari nisu jasne, ocigledno je po pitanjima koje postavljas.
Da bi sebi razjasnio hriscansku koncepciju ili bilo sta drugo, najbolje je da sam odgovaras na pitanja.
Evo ti sledece- da li iskusenja dolaze od Boga?

hello_world:
a obertu ili da nekazem drugi naziv tebe kako ti dajesh sebi za pravo da je to sra.nje ... zasto mislis da znas vise od njih? zasto nipodastavas neciji nacin zivota? mislis da svi treba da rade kao ti? zasto si samo ti u pravu?

a zashto to pitanje postavljash samo njemu?
postoji bar 5 osoba na kultnim, a iz "drugog tabora", kojima bi pre trebala.

hello_world:
mene bash bune ta duho.vna sra.nja...da li mi je bilo lakse kad nisam znala za crkvu...ali crkva mi daje novu dimenziju bila bih ravnodusna da mi je potpuno nepotrebna? ...zasto se onda nisam vise primila u to...da je religija jedno veliko nishta manastiri bi bili mesta kao i sva druga a to nisu nije ista atmosfera..ali sta je

kako to da jedan bogougodni srpski manastir ima istu atmosferu,
shta vishe daleko manji mir, spokoj il shta vec
od ateistichkog budistichkog hrama?

Obersturmfuehrer:
jedna stvar mi se mota po glavi vec danima....
ovaj lik je poceo da cita bibliju, i da se bavi hriscanstvom, pa je tek nakon toga poceo da se drogira.
dakle, sjeb'o je sebe i celu porodicu da bi shvatio da to nije u redu, ili da bi mu stigla poruka od boga....na kraju se izlecio istim onim od cega je i poceo - bogom....kako to?

To što sm sa 14 godina počeo da čitam Bibliju ne znači da sam postao imun na sve spoljne uticaje. Bog nikom neće zabraniti da se drogira, ali će rado prihvatiti svakog ko Mu se vraća.

Šakal:
Hm, sin umesto oca...al' ajde... Baš me zanima kad će već jednom da se pojavi vernik na ovom forumu koji uprkos tome što veruje ima i malo mozga pa da umesto što citira sveto im pisanije pokuša da mi odgovori na pitanje koristeći samo svoj mozak...

Evo, pitaj me šta te zanima, odgovoriću ti koristeći samo svoj mozak.

Obersturmfuehrer:
vec sam rekao - ne znam...taj termin uvek vezujem za iskusenje od boga i ne trudim se nesto da ga tumacim...
sem toga, bez boga mi se vide svidja rec izazov

Sad si sam sebi odgovorio na pitanje cemu Hristos i hriscanstvo, prakticno izveo razliku izmedju vernika i ateiste. Samo jos malo da se upregnes. :)

Šakal:
Hm, grešiš, ne pljujem po slabima već po dogmatski zatucanim osobama...

Pa, i ti si dogmatik. Tvoja dogma je da Boga nema.
Ali mnogo važnije je pitanje: Zašto imaš potrebu da uopšte pljuješ po nekome. Ok., bio si vernik, sada više nisi. Zašto želiš da poniziš i uvrediš one koji veruju? Otkud tolika gorčina u tebi?

Back