OD DROGE DO BOGA

Znas kako mislim da je odlicno sto si uspeo da pronadjes neko svoje licno objasnjenje za celu tu tragicnu pricu,i jednim delom motiv da se izvuces iz toga.Naravno,Bog nema veze sa tim sto si ti poceo da uzimas drogu i sto si prestao sa istom.To je sve bila tvoja licna odluka,rezultat tvoje snage i slabosti.Ja verujem u Boga,i u nekim situacijama koje su po tezini mozda i bile slicnoe tvojoj(nema veze sa drogom i bilo kojoj zavisnoscu da napomenem)u kojima sam se nasla ta neka razmisljanja o Bogu i o toj bibliskoj prici su mi pomogla da na sve to malo gledam drugacije.
mislim da niko ne moze da skapira sve ovo ko se nije nasao u situaciji da samo Bog moze da mu pomogne da ostane normalan recimo.........onda znas shvati covek malo da ipak postoji nesto,nesto u sta treba da verujes,nesto sto te drzi i kad nema nikog pored tebe...........

Emily_Bg:
Znas kako mislim da je odlicno sto si uspeo da pronadjes neko svoje licno objasnjenje za celu tu tragicnu pricu,i jednim delom motiv da se izvuces iz toga.Naravno,Bog nema veze sa tim sto si ti poceo da uzimas drogu i sto si prestao sa istom.To je sve bila tvoja licna odluka,rezultat tvoje snage i slabosti.Ja verujem u Boga,i u nekim situacijama koje su po tezini mozda i bile slicnoe tvojoj(nema veze sa drogom i bilo kojoj zavisnoscu da napomenem)u kojima sam se nasla ta neka razmisljanja o Bogu i o toj bibliskoj prici su mi pomogla da na sve to malo gledam drugacije.
mislim da niko ne moze da skapira sve ovo ko se nije nasao u situaciji da samo Bog moze da mu pomogne da ostane normalan recimo.........onda znas shvati covek malo da ipak postoji nesto,nesto u sta treba da verujes,nesto sto te drzi i kad nema nikog pored tebe...........

Slažem se sa tobom da je sve bila moja lična odluka. Da nemamo slobodnu volju ne bismo ni bili ljudska bića nego roboti. Hoću da kažem da, kad sam doneo odluku da prestanem, Bog mi je puno pomogao. Samo saznanje da se Car svemira zanima za mene, da mu je stalo, da ja zainteresovan za mene, da me voli i da pati kad i ja patim - iz korena me je promenilo.
Sad, naravno, neko će reći da sam to umuslio, a neko da je to stvarno bio On. Ja na to ne mogu da utičem. Ko je doživeo nešto slično onome što sam ja doživeo znaće o čemu pričam. Naravno, poštujem i drugačija mišljenja.

Ivan Bevc:
Divno je kako skloni ovisnosti uvek nadju alternativu, doduse, daleko je bolje da idu u crkvu i (nadam se iskreno) veruju nego da se drogiraju. Komunisticka partija, organizovane religije, potrosacka manija...sve su to nacini da se necim nadomesti odsustvo stvarnog sadrzaja u zivotu. Nemam nista protiv ljudi koji veruju, u najgorem slucaju mogu da ih posmatram kao nezrela bica koja su olako prihvatila "konacnu nepobitnu istinu" umesto da se protiv nametnitog praznoverja bore znanjem, ali imam ozbiljne zamerke na racun svestenstva i crkava koje u 90% slucajeva nemaju veze sa onim sto propovedaju vec rade isto sto i politicari.

Citajte malo ovog coveka, God delusion uskoro izlazi i na srpskom, ocekujem burnu reakciju SPC-a.
http://richarddawkins.net/

www.ivanbevc.blogspot.com

*******************************************************************************************************
Nezrela bića? Ne bih rekao. Pre bih rekao da će onaj ko zrelo razmisli shvatiti da ima Boga. Kao što je Paskal rekao: ''Proučavajući prirodu poverovao sam u Boga kao bretonski seljak (oblast u Francuskoj gde su ljudi jako religiozni), a da sam još više proučavao poverovao bih u Boga kao bretonska seljanka (pretpostavlja se da su žene tamo još religioznije od muškaraca).
A, što se crkava i sveštenstva tiče, slažem se da su to dobrim delom obična bagra i licemeri.

"Citajte malo ovog coveka, God delusion uskoro izlazi i na srpskom, ocekujem burnu reakciju SPC-a.
http://richarddawkins.net/ "

Ja procitah prvo poglavlje. Nista narocito u prvom poglavlju, pitko je, mogu i deca da citaju. Objasnjava u sta je verovao Ajnstajn, ko da obrazovan covek to ne zna, pisma koja su mu upucena ( od dogmasa) kao apel na neke njegove izjave. Znaci fokusira na dogmase, a onda spekulise sa definicijom panteizma: "Pantheism is sexed-up atheism". Pazi izraz "sexed-up". :lol: Sto je naravno autorova licna sugestija.

"One of Einstein's most eagerly quoted remarks is 'Science without religion is lame, religion without science is blind.' But Einstein also said,

It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it. "

Ne deluje mi kao nesto sto ce da digne frku uopste. :razz:

Šakal:
Elem, imao sam 15 god. kada sam probao travu...sa 16 sam već probao i kokain i heroin...
Hm, sigurno nebih jer sam imao šta da vidim oko sebe... Malo je onih koji istinski veruju a ti i ristob ste daleko od njih... Ne mrzim nikoga pa ni tog vašeg Božidara... Kažeš da religija nije destruktivna!? Ybt. koika zatucanost...od 'verskog' tj. 'religijskog' mača je stradalo mnogo više ljudi...hoćeš malo da pomenemo Krstaške ratove, Inkviziciju...pogledaj šta se radi na Bliskom Istoku...Al Kaida...mislim, ajd' malo uključi mozak ako ga imaš...
Btw. napravi razliku između VERE i RELIGIJE... Ja ne kenyam po 'veri' već po religiji a veru sad prvi put pominjem...
Zbog čega reče da si napustio teologiju?
Šta ti znaš o istinskim vernicima? Za tebe su istinski vernici samo oni koji veruju da Bog postoji samo u njihovim glavama tj. da ga oni umišljaju (izmišljaju, fantaziraju... ) Ti si stvarno smešan. Da istinski vernici ne znaju da Bog postoji kao najrealina stvarnost, oni uopšte ne bi mogli ni postati vernici.
Ti ne znaš ni šta je vera ni šta je religija.

ristob:
Da istinski vernici ne znaju da Bog postoji kao najrealina stvarnost, oni uopšte ne bi mogli ni postati vernici.

u tome i jeste problem.
samo vernici znaju da bog postoji kao najrealnija licnost.
ovi verovatno ne veruju u tog realnog boga

rat i sestra iz sela Vukanja, u opštini Aleksinac, poginuli su od udara groma na mestu zvanom Srednji Rit, u ataru sela, saopštila je juče niška policija. Dvoje maloletnika M. N i J. N, sklonili su se s roditeljima od kiše u subotu po podne ispod drveta. Do nesreće je došlo kada je grom udario u drvo.

8 i 10 godina.

ristob:
Šta ti znaš o istinskim vernicima? Za tebe su istinski vernici samo oni koji veruju da Bog postoji samo u njihovim glavama tj. da ga oni umišljaju (izmišljaju, fantaziraju... ) Ti si stvarno smešan. Da istinski vernici ne znaju da Bog postoji kao najrealina stvarnost, oni uopšte ne bi mogli ni postati vernici.

da znaju, ne bi verovali
znali bi

ma kome ja objashnjavam logiku... :roll:

ristob:

Hm...:lol:
Vidiš, bolje od tebe poznajem religiju i to ne samo Hrišćansku...to smo u dosadašnjim duelima nebrojeno puta dokazali a što se vere tiče sigurno imam ispravniju pretpostavku iste... Hm, ako neko veruje u drvo ili svetu kravu on je takođe vernik...nigde nije napisano niti znači da samo onaj koji veruje u Đizaza je vernik... Dakle, ja takođe verujem u nešto a to nisu ni Božidar ni Đizaz ni Buda ni drvo ni sveta krava...a vera je vera samo je ono u šta se veruje različito...
Btw. već sam ti jednom napisao zašto sam napustio teologiju...

Hm, sin umesto oca...al' ajde... Baš me zanima kad će već jednom da se pojavi vernik na ovom forumu koji uprkos tome što veruje ima i malo mozga pa da umesto što citira sveto im pisanije pokuša da mi odgovori na pitanje koristeći samo svoj mozak...

Šakal:
Hm, sin umesto oca...al' ajde... Baš me zanima kad će već jednom da se pojavi vernik na ovom forumu koji uprkos tome što veruje ima i malo mozga pa da umesto što citira sveto im pisanije pokuša da mi odgovori na pitanje koristeći samo svoj mozak...
nemoj tako shakale
evo rista fura svoju sektu

divlja i onaj uterivach duhovni joj vec najavljuju epohalnog pisca ;)

a mi smo blesavi shto se bakcemo sa nizim oblicima postojanja 8)

Back