Kosily
Obećava
- Poruka
- 80
Hvala vam svima puno na recima podrske!!! Posebno se zahvaljujem DR na opsirnom textu i detaljnom objasnjenju.Pre skoro dve godine operisana sam zbogCa PVU IIa (UICC IIIb) Nakon operacije nisam bila zracena. Po savetu samih lekara,koji su me ubedili kako je zracenje katastrofalno stetno,razarajuce...nabavili mi silnu literaturu iz koje sam i sama mogla to sve da zakljucim...odbila sam zracenje i iskreno receno NAPRAVILA VELIKU GRESKU. Ustvari sa zahvacenim limfnim zlezdama ja i nisam trebala da budem operisana vec prvo zracena da se to ne bi raznelo po organizmu. Ali nekome su tada trebale pare i sve je odradjeno tako kako jeste,bez konzilijuma,na brzinu...Ok necu se sada vracati na staro,svega toga sam svesna tek sada kada sam se malo uputila u sve to. Tada nisam znala ni da procitam svoj histopatoloski nalaz,vec su mi samo rekli da je sve super!!! Osam meseci nakon operacije,dobijam bolove u predelu (gde bi bio) levog jajnika. Otisla sam na konzilijum,odradila nekoliko UZ,nekoliko CT,i sve je bilo OK.Ja sam trpela bolove,oni su govorili da sam dobro i tako sve do juna ove godine,dok samoinicijativno nisam uradila NMR. Tu se jasno prikazao novi tumor,tj uvecane zlezde oko uretera i duz arterije ilijake komunis.O tome kako mi je zbog istog otkazao bubreg,bolje i da ne pisem. Tada je konzilijum odredio zracenje 24+4 unutrasnja i odmah po zavrsetku radio prelazak na hemo terapiju. Kada sam uradila kontrolni NMR,pokazalo se da se tumor potpuno povukao pa su lekari odustali od hemoterapije.
Vec u to vreme sam pocela ovde da vam kukam kako imam bolove u krstima koji se spustaju niz levu nogu. Obisla sam silne lekare,snimanja,preglede i opet je sve bilo ok. Ovog puta bolovi su izuzetno jaki.Pijem po 25-30 analgetika dnevno,smrsala sam 10 kg....Dosla sam zaista do stadijuma da zamolim supruga da sa decom ode negde na vikend i dozvoli mi "dostojanstven kraj".Nema potrebe da vam opisujem njegovu reakciju na moj predlog. Otisla sam kod cenjenog privatnog onkologa i ona je vec na snimcima od pre mesec dana (koji su kao bili ok) rekla da misli da se karcinom vratio 95%.Na njenim pregledima nasla je i uvecane zlezde,sve na istom mestu koje je zraceno.Ovih dana ce mi uraditi novu NMR,koju zeli da ocita neki odredjeni dr.Dala mi je neke flastere za ublazavanje bolova,od kojih jesam grogi ali...Kao i neke supozitorije u slucaju jaceg bola.Eto to bi "ukratko" bilo to. Naravno napisacu vam nalaze NMR i sve ostalo.Ako nista drugo,konacno imam lekara kome verujem i kome je stalo do mene,zove svaki dan da vidi kako sam provela noc itd.Jos jenom se PUNO zahvaljujem svima na podrsci i saosecanju.
Vasa tuzna Kosily.
P.S. Upravo sam u svoj profil dodala jednu svoju svezu sliku.Zanemarite to sto sam iscrpljena i ko podgrejan les,obratite paznju na kosu. Joj kako su podneti to da ostanem bez nje
Vec u to vreme sam pocela ovde da vam kukam kako imam bolove u krstima koji se spustaju niz levu nogu. Obisla sam silne lekare,snimanja,preglede i opet je sve bilo ok. Ovog puta bolovi su izuzetno jaki.Pijem po 25-30 analgetika dnevno,smrsala sam 10 kg....Dosla sam zaista do stadijuma da zamolim supruga da sa decom ode negde na vikend i dozvoli mi "dostojanstven kraj".Nema potrebe da vam opisujem njegovu reakciju na moj predlog. Otisla sam kod cenjenog privatnog onkologa i ona je vec na snimcima od pre mesec dana (koji su kao bili ok) rekla da misli da se karcinom vratio 95%.Na njenim pregledima nasla je i uvecane zlezde,sve na istom mestu koje je zraceno.Ovih dana ce mi uraditi novu NMR,koju zeli da ocita neki odredjeni dr.Dala mi je neke flastere za ublazavanje bolova,od kojih jesam grogi ali...Kao i neke supozitorije u slucaju jaceg bola.Eto to bi "ukratko" bilo to. Naravno napisacu vam nalaze NMR i sve ostalo.Ako nista drugo,konacno imam lekara kome verujem i kome je stalo do mene,zove svaki dan da vidi kako sam provela noc itd.Jos jenom se PUNO zahvaljujem svima na podrsci i saosecanju.
Vasa tuzna Kosily.
P.S. Upravo sam u svoj profil dodala jednu svoju svezu sliku.Zanemarite to sto sam iscrpljena i ko podgrejan les,obratite paznju na kosu. Joj kako su podneti to da ostanem bez nje