Grof Vronski
Legenda
- Poruka
- 60.495
Da li je to Berlin,Frankfurt,Minhen ili Hamburg ?
Ne mogu prepoznati.
Snimak je mračan - načinjen noću i po turobnom vremenu.
Stvarno ovi Rusi ne znaju da se igraju k'o ostala deca.
Sirovine - sve pretumbaju....!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovu veliku mačku zanima psihološko ponašanje pojedinih balerina u slušaju nestanka pomada, krema, parfema i naravno sapuna.
Samoubistva ne bi bila isključena, iz mog dosadašnjeg iskustva interakcije sa njima. Nasuprot, nekog odavde to ni najmanje ne bi pogodilo, vidim da pojedini čak priželjkuju totalno razaranje sveta.
Nije moguće da velika mačka očekuje da će neka od pojedinih balerina biti u stanju da takvo jedno stanje sebi predstavi, potom prizna javno sebe kao takvu, tj balerinu i položi oružje pred kratkim uhom kleknuvši i priznajući definitvnu i neuporedivu nadmoć istoga, ispriča kako bi se ponela u slučaju da se obistini jedna tako bezizlazna situacija.
Saznao sam dovoljno. Neki su me iznenadili.
No, ova tema nije samo o tome. Ova tema je prvenstveno edukativnog karaktera, praktične primene sporednih i bitnih stvari nakon apokalipse koja se toliko zagovara. Naravno, tema je i dokaz da se na ovaj pdf konačno vratila normalnost, da se može slobodno dislutovati bez da pobesneli Čauševski ne banuju po ličnim afinitetima.
Moje molitve na olimp su urodile plodom.

pazi ima i opasnih zmija...pogotovo zlatnihA ne, nemam afiniteta ka tome, ne sekiraj se. Video sam koliko moderatori, kada se iživljavaju, mogu biti omraženi i šta se sve o njima pisalo (umirao sam od smeha)
Šta će mi to? Da gubim vreme, uzalud, na uređivanje foruma od kojeg nemam ništa i da se zameram ljudima?
A ne. Ja sam učesnik bez obaveze, omiljen član ljudi a omraženi član konja, kobila i ostale stoke, mezimac članica i njihova inspiracija.
Dođem kad mi se ćefne, odem kad mi se prohte, pišem šta mi datom trenu na umu, bez restrikcija.
Ja sam tigar koji stazama hodi, među nekoliko matorih vatrogasnih raga, zmija i pacova.
Sreća, ima nas mačaka dovoljno za normalnu komunikaciju.
Mjau-frrr.

Прва опција отпада. Јер где наћи натријум... који не постоји као такав у чистом стању у природи.
Опција два такође. Где наћи Калцијум као и Натријум карбонат ?
Значи. остаје трећа опција. Међутим ..тешко да ће бити струје.
Дакле..ништа од сапуна.
Калцијум-карбонат је хемијско једињење које спада у класу неорганских соли. Молекуларна формула калцијум-карбоната је CaCO[SUB]3[/SUB]. Најчешћи облици калцијум карбоната су кречњак, креда и мермер.http://sr.wikipedia.org/sr/Калцијум_карбонат#note-Housecroft3rd-2
U reakciji masnoće sa NaOH nastaje sapun. Ulja i/ili masti se pomešaju, doda se odgovarajuća količina NaOH rastvorena u odgovarajućoj količini vode. Količinu NaOH i vode možete izračunati na mnogo sajtova na internetu – ubacite u Google “soap calculator” i dobićete mnogo stranica na kojima možete izračunati koliko vam baze i vode treba u zavisnosti od vrste ulja.
Ovde imate jedan odličan kalkulator http://www.soapcalc.net .
Međutim, nije loše da se podsetite šta je saponifikacioni broj i kako da ovo izračunate u slučaju da vam internet ne radi (što uvek može da se desi). Dakle, neki udžbenik hemije za srednju školu daće vam potreban odgovor na ovo pitanje.
Reakcija saponifikacije se može ubrzati izlaganjem smeše ulja i NaOH toploti i tada govorimo o vrućem procesu. Ako umućenu smešu samo izlijemo u kalupe onda je to – hladni proces.
Gresis.Evo malko dodatnog znanja ako je neko promasio cas iz hemije za 7.razred osnovne skole:
a ima ga u obliku bezvodnog natrijum karbonata - minerala i u obliku pentahidrata, takodje minerala...samo je fora znati prepoznati...
evo i konkretnih uputstava:
E, a moja baba, pokoj joj dusi, pravila je sapun od svinjske masti i "cedji". Cedj je voda u kojoj je opran pepeo od drva.
Znaci, uzmete pepeo, i pomesate ga sa vodom. Tu smesu procedite kroz pamucnu ili lanenu krpu i stavite na vatru i kuvajte, dok visak vode ne ispari.To vam je koncentrisana luzina ili kalijum hidroksid. E, nasi stari su imali najcesce svinjsku mast mast , ali moze i ulje od neke biljke..nebitno...., pa se to pomesa jedno sa drugim i mesa dok ne postane kremasto.
Izlijete u neki prigodan kalup i - voila: sapun!!!
Zar to sve za tebe nije neki materijalni svet koji postoji samo u tintatama?Dobro to...mozemo se prati ili ne, ali sta cemo sa tariguzom? WC papir ce biti jaaako deficitaran...cime cemo brisati dupeta?
Nije teško, ako ima vode i ječma. Priroda uglavnom još sve zna sama.Aloo, o cemu vi razmisljate.Ma pustite vi higijenu, 'cemo se snadjemo.
Gde i kako da se snadjem za PIVOOO ??????????????????????????
Dobro to...mozemo se prati ili ne, ali sta cemo sa tariguzom? WC papir ce biti jaaako deficitaran...cime cemo brisati dupeta?

Dobro to...mozemo se prati ili ne, ali sta cemo sa tariguzom? WC papir ce biti jaaako deficitaran...cime cemo brisati dupeta?

1. Pokupiti priručna sredstva (noževe iz kuhinje, sekire iz šupe, štangle, frnacuske ključeve etc) i probiti se do policijske stanice u svom kraju. Ako je dostupan automobil, odvesti se automobilom, ako nije, snaći se za automobil.
2. U istoj se opskrbiti oružjem i municijom, potrpati to u gepek automobila i odvesti se do Ušća, Delta sitija ili Merkatora ili sličnog tržnog centra i tamo se opskrbiti sredstvima za higijenu i ićem i pićem. Dodatna varijanta, obućom i odećom po želji opskrbiti se u Army shopu, survivor mora da izgleda cool.*
3. Unići u WIG Plaza zgradu na Novom Beogradu, koja ima svoj geotermalni izvor koji je opskrbljuje toplom i hladnom vodom i strujom. Tu, uz povremene izlete u cilju nabavke ića i pića, sačekati da zombiji pocrkaju od gladi.
*U policijskoj stanici poželjno nabaviti snajpersku pušku i opremu za noćno osmatranje, u cilju penjanja na krov WIG Plaze i ubijanja dosade snajperisanjem zombija.
Gornje stavke prilagodoti uslovima, koji će se veoma razlikovati u zavisnosti da li će zombi apokalipsa biti u varijanti Romero: zombi spori i glupi, ili L4D varijanti: zombi brzi i glupi.