O KRFU KONKRETNO

Nazalost, cenim da necete videti mnogo od Krfa sa, prakticno, bebom. Ipak je bilo bolje da ste se odlucili za kontinentalni deo. Jednostavno, da bi vam na Krfu bilo extra, ostrvo zahteva od vas da ste u stalnom pokretu. Nema stajanja, nema sedenja u jednom mestu. Ali, neka vam je sa srecom.

Inace, i u Ipsosu je isto za setnju kao i u Dasiji, trotoarce kraj magistrale i to je to. S tim sto u Ipsosu je buka, galama, klinci zagusuju trotoare, pa je tesko i za setnju tuda. Bar je tako bilo kad sam ja bio, pre nekoliko godina. Iskreno, na Krf sam mislio da se vratim, ali ne pre nego sto klinac napuni bar pet.

potpisujem

u marketu vecina prehrambenih proizvoda kosta isto kao kod nas,ima i skupljih kao i duplo jeftinijih,odite do grada u lidl ima i 1 market u gouivi tu je bas bas da se covek prekrsti jeftino,giros 2,2-2,5e,restorani suveniri sisanje ovaca to vam ne treba

i ja sam bio ogranicen autobusom ali sam opet isao u lidl i vece markete ne bi li ustedeo,trebali su malo da dignu dupe 1,5e je karta reci im sta seru,cak i u manjim radnjama sam nalazio proizvode jeftinije nego kod nas ili lidlu,u jednom divlji pirinac 1,9e dok je svuda bio 2,8,pasulj u konzervi 1e,sarmice od vinove loze 1,9,to kod nas nema za te pare,paradajz i krastavac je isto kostao kao i ovde,tzatziki je 5e kg,mislim da je kod nas duplo skuplji,tako da pozdravi te vezane vrece i nek drugi put ponesu vise hrane od kuce

1. avg. krećemo na Krf, nas 6oro, 2oje kola. Idemo na bum, ništa nismo rezervisali. Poenta je da obiđemo većinu toga i malo menjamo smeštaj, pa u vezi s tim imam par pitanja:

- Kakva je situacija sa traženjem smeštaja i kakve su cene ove godine? Išli smo već pre 3 godine u ovoj verziji i pošto se odlično pokazala rešili smo da ponovimo ali mala je razlika što smo tada išli u malo ranijem terminu - krajem jula. Da li da se brinemo oko feragosta i najezde Italijana i dizanja cena zbog njih?
- Karte plinskih pumpi po Grčkoj koje sam uspeo da iskopam su prilično matore. Da li na Krfu ima još neka osim jedne one u Kerkyri?
- Ako neko ima neku info o rasporedu trajekta i cenama (koliko se sećam svaki termin drži druga firma pa je i cena različita), jer informacije na sajtovima su "not available".

Hvala :)

iskreno da ti kazem ako sam platio 83e bus, trajekt i smestaj u vili sa bazenom 10 dana sve preko toga mi je skupo,a posto zilion godina idem tako pa za ostatak trazim smestaj nikad nisam nasao povoljnije od 10e i to ne jul-avgust kad se izbezobraze,i to moram da ih lazem jos da ostajem celu sezonu,ako nadjete za 20e po osobi da pevate ostrva da ne pricam

Kraj jula - početak avgusta 2011te smo našli:
- 3 dana, Barbati - 15€/noć
- 4 dana Paleokastrica (baba i deda što spavaju u kamp prikolici a izdaju mnogo sladak smeštaj) - 12€/noć
- 3-4 dana, 4km u brdu iznad Glyfade - 12-13€/noć
sve dvokrevetni smeštaj.
Ali dobro, sve do 20€ nam je podnošljivo, preko toga mislim da je dranje.

I mene je zatekla prica o cenama ... meso 12 evra , sad gde, kako , koje , zashto stvarno nisam ulazio .
Mala bedna pizza Margarita 5 evra , jednom seli ljudi u pizzeriji i to im je bio prvi i zadnji put za ceo odmor ...
Inace jasno ko dan , u zivotu morash dobro da pazish koga cesh da slushash ...

I mene je zatekla prica o cenama ... meso 12 evra , sad gde, kako , koje , zashto stvarno nisam ulazio .
Mala bedna pizza Margarita 5 evra , jednom seli ljudi u pizzeriji i to im je bio prvi i zadnji put za ceo odmor ...

ajde pametnjakoviću gukni koliko je kod nas mala bedna pica margarita?
i potkrepi mi to nekim linkom ili nazivom restorana

Izvini.... KOJE i GDE je to meso od 12E?!
Ja bio tamo, pre dve nedelje i ne videh takvu cenu.... osim za ribe extra klase!

1. avg. krećemo na Krf, nas 6oro, 2oje kola. Idemo na bum, ništa nismo rezervisali. Poenta je da obiđemo većinu toga i malo menjamo smeštaj, pa u vezi s tim imam par pitanja:

- Kakva je situacija sa traženjem smeštaja i kakve su cene ove godine? Išli smo već pre 3 godine u ovoj verziji i pošto se odlično pokazala rešili smo da ponovimo ali mala je razlika što smo tada išli u malo ranijem terminu - krajem jula. Da li da se brinemo oko feragosta i najezde Italijana i dizanja cena zbog njih?
- Karte plinskih pumpi po Grčkoj koje sam uspeo da iskopam su prilično matore. Da li na Krfu ima još neka osim jedne one u Kerkyri?
- Ako neko ima neku info o rasporedu trajekta i cenama (koliko se sećam svaki termin drži druga firma pa je i cena različita), jer informacije na sajtovima su "not available".

Hvala :)

Ove godine su cene (za neke stvari) malkice uvecane, ali nishta znachajno (osim za rent-a-car)! Pre je to, shto je puno radnji neotvoreno.... tj. zatvoreno! Chak i u samoj Kerkyri, starom gradu. Oseca se kriza.... sezona im puca, samo tako!

Jedina novina je.... shto je ove godine, zachudjujuce malo engleza i nemaca.

U Kerkyri NE POSTOJI pumpa sa technim naftnim gasom (LPG).... postoji SAMO u Perami! Shell, sa leve strane pre ulaska u Peramu (iz pravca Kerkyre).
Odguglaj.... ;)
Latitude: 39.585285
Longitude: 19.907787

Trazite popust za trajekt.... dobicete verovatno?! Mada.... poshto je tada puna sezona.... ko ce ga znati?! Mi smo dobili po 50% za oba pravca. Tako da smo platili ukupno 60E (umesto 120E, za oba pravca) za auto i dve osobe..... toiko bi nas koshtalo i da smo ishli preko Lefkimmi-a (oni daju 50%, ali samo na povratnu voznju).
Naime, zvanichna cena Igoumenitsa-Kerkyra je: 40E/auto i 10E/po osobi.... za jedan pravac.
Da li voze razilichite firme ili ne.... pojma nemam?! Samo znam, da su nam prilikom kupovine karata, dali vozni red trajekata (za povratak).... i ima ih dovoljno, tokom celog dana?! Samo morate doci 30-tak minuta ranije.... da biste chekirali karte za povratak!

:think: Hmmm.... niste nishta rezervisali.... menjali bi smeshtaj.... i svaki put se pakovali i raspakivali?!
Zar vam nije lakshe i sigurnije, da uplatite ovde smeshtaj.... preko neke agencije.... i ne smarate se tamo i gubite vreme, na trazenje smeshtaja.... vec da to vreme iskoristite na obilaske i voznju po ostrvu?!!!!

Mi smo iz vile Artemis, hteli da predjemo u vilu Lola.... i ostanemo josh par dana (jer je Artemis rasprodat do kraja leta, pa nismo mogli tu da ostanemo). Presudilo je pakovanje i raspakivanje, pa nismo preshli u Lolu.... na stranu to, shto smo 'preko veze' dobili cenu od 30E/dvokrevetni studio dnevno
Da napomenem.... vile su u istoj klasi (sa bazenima).... Artemis smo preko nashe agencije platili 160E/ za deset noci.... i to za dvokrevetni apartman (nije studio, za razliku od Lole), znachi 16E dnevno!!!!

Ovo je bilo u drugoj polovini juna, na pochetku sezone. Koliko ce to biti skuplje avgusta, valja razmisliti.... i koliko je pametno ici 'naslepo'?! Pogotovu shto su izostali, njihovi glavni gosti iz EU.... pa im je ostalo samo nas, rumune, neshto rusa i poljaka.... da deru!

Daklem, shta je onda jeftinije?! Lakshe i da ne pominjemo. Posle toliko sati voznje.... da li je lakshe odmah uci u sobu ili tek tada, onako umoran, traziti smeshtaj.... izaberite sami?! :think:
Da ne pominjem, shto vas kod 'privatnog smeshtaja' vlasnici nece ni prijaviti, da nebi platili boravishnu taksu i porez.... pa ako vam prilikom povratka, na granici traze dokaze o placenoj taksi, neka vas ne iznenadi neka kazna?!

Srecno! :bye:

Poslednja izmena:
eno na sajtu Lidla - trenutno na akciji svinjski file 1. kg - 7.49 e :)

meso je oduvek bilo skuplje u Grckoj.. ali ko jos przi snicle na letovanju pored girosa :mrgreen:

ja sam spojila dve smene i kad odbijem prevoz, nocenje izadje 13.4 eura.. mislim da je ovo bas povoljno ispalo.. da sam trazila smestaj na licu mesta, tesko da bih prosla jeftinije.. a i ovako vise volim.. lepo uplatim u agenciji i ne razmisljam.. da sam isla van sezone, bilo bi jos jeftinije..

99,9 % agencija je spustilo cene za sve destinacije, iskoristite to, plus ako krecete svojim kolima dobijate i dodatni popust :super:

OK, hvala puno na informacijama YU-Pilot. Značiće nam.

Za trajekt smo pomenute 2011. platili dosta manje - 38€ u odasku i 20€ u povratku (neki popust) za 4oro, a trajekt je onaj što kreće u 20h, ali naravno raspitaćemo se sve kad stignemo, to je najmanji problem.

Što se smeštaja tiše, obzirom na količinu stvari mislim da pakovanje nije neki poseban problem. Cimanje donekle jeste ali ipak imam vrlo pozitivna iskustva, samo je pitanje gužve, ali ako već kažeš da nije gužva, staro dobro cenjkanje po principu - "hoćeš 15€ x 6nas x 4dana = 360€ ili da ti ostane prazno", bi trebalo da radi posao. U prilog tome je i to da ostajemo koji dan duže od standardnih 10 dana plus doza avanturizma, kao i to da na licu mesta biramo da li nam odgovara smeštaj (iako uopšte nismo zahtevni), a preko agencije postoji šansa da zabodemo neko dupe, ali ozbiljno ću razmotriti i predloge i ideje koje si mi dao :)

Poslednja izmena:
OK, hvala puno na informacijama YU-Pilot. Značiće nam.

Za trajekt smo pomenute 2011. platili dosta manje - 38€ u odasku i 20€ u povratku (neki popust), a trajekt je onaj što kreće u 20h, ali naravno raspitaćemo se sve kad stignemo, to je najmanji problem.

Što se smeštaja tiše, obzirom na količinu stvari mislim da pakovanje nije neki poseban problem. Cimanje donekle jeste ali ipak imam vrlo pozitivna iskustva, samo je pitanje gužve, ali ako već kažeš da nije gužva, staro dobro cenjkanje po principu - "hoćeš 15€ x 6nas x 4dana = 360€ ili da ti ostane prazno", bi trebalo da radi posao. U prilog tome je i to da ostajemo koji dan duže od standardnih 10 dana plus doza avanturizma, kao i to da na licu mesta biramo da li nam odgovara smeštaj (iako uopšte nismo zahtevni), a preko agencije postoji šansa da zabodemo neko dupe, ali ozbiljno ću razmotriti i predloge i ideje koje si mi dao :)

Cena trajekta NE ZAVISI od vremena polaska! Cena je ista, za sve polaske.
2012. sam lichno ja fotografisao cenovnik i red voznje u Igoumenitsi. Isto to sam i ove godine. Ako zelite, mogu vam poslati na mail?!

Igoumenitsa - Kerkyra
2012. godine, cene su bile: 20E/auto i 5E/po osobi
ove, 2014. cene su: 40E/auto i 10E/po osobi (15E/motocikl.... ako nekom zatreba), Daju 50% na obe voznje!

Igoumenitsa - Lefkimmi
za 2012. godinu, nemam cene. Imam samo red voznje.
ove, 2014. cene su: 26,40E/auto i 6,50E/po osobi, Daju 50% na povratnu voznju!

"Staro dobro cenjkanje" poslednjih godina, nije bash omiljeno u Grchkoj. Ja sam se lichno vishe puta (neprijatno) iznenadio! Chak puno puta, nece ni da razgovaraju o smanjenju cene.... kamoli da je spuste. Ovo su iskustva poslednjih tri godine iz Parge, Krfa, Zakynthosa.... Vrhunac je bio u Zakynthosu. Lik danima nije izdao (rentirao) nijedan chamac, ali nije bilo shanse ni za cent, a spusti cenu!
Jednostavno, vecina ide na sve ili nishta! Pukli su debelo, pa se vade na cene.... shto je apsolutna glupost, jer su vece shanse da na tu foru dobiju 'nishta'.... ali izgleda da Grci su josh tvrdoglaviji od nas?! :dash:

Ne kazem da necete naci.... nacicete SIGURNO i po povoljnijim cenema... ali po cenu da gubite previshe vremena i energije na to, a da cete naci jeftinije nego da uplatite preko agencije NEMA SHANSE! Bilo nekad. :nono3:
Agencije zakupe za celu sezonu, pa same odredjuju cene, a Grk u tom sluchaju ima sigurnu zaradu. Ovako, svak drpa shto moze vishe, jer nije siguran da li ce imati josh gostiju i koliko?!
Osim toga.... ja nisam chuo da je bilo koja (od nashih) agencija, zakupila neku loshu vilu u Dassiji na primer?! Sve su Ok! Koju god da izaberete. Pomenuo sam Dassiju, jer ima odlichnu poziciju za sve. Tj. jer su odatle sve destinacije na Krfu, manje-vishe blizu.... tj. lako i brzo dostupne.

Ja bih vam preporuchio, da 10 dana uplatite ovde preko agencije, a da tamo na licu mesta ako zelite, doplatite josh koji dan.
Videcete?! :rida: Tamo cete 5 dana platiti isto, ako ne i vishe, nego ovde za 10?!
Ja vam to govorim iz 'prve ruke'.... jer sam neki dan doshao otuda.... a vi ako ne verujete, idite kako ste zamislili.... uvericete se vec?!
Uostalom, vash odmor.... vashe pare.... vash trip.... :aaa:
Kako kaze poslovica: "Svak ima svoje zadovoljstvo, reche djavo i sede u koprive"! :balavi:

Jedno je (skoro) sigurno.... lepo cete se provesti.... al' za koje pare....?! :bum: :per:

eno na sajtu Lidla - trenutno na akciji svinjski file 1. kg - 7.49 e :)

meso je oduvek bilo skuplje u Grckoj.. ali ko jos przi snicle na letovanju pored girosa :mrgreen:

ja sam spojila dve smene i kad odbijem prevoz, nocenje izadje 13.4 eura.. mislim da je ovo bas povoljno ispalo.. da sam trazila smestaj na licu mesta, tesko da bih prosla jeftinije.. a i ovako vise volim.. lepo uplatim u agenciji i ne razmisljam.. da sam isla van sezone, bilo bi jos jeftinije..

99,9 % agencija je spustilo cene za sve destinacije, iskoristite to, plus ako krecete svojim kolima dobijate i dodatni popust :super:

Upravo tako.... (skoro) sve agencije su spustile cene! :super:
Kod nekih poznatih agencija, cena prevoza je u sastavu paket aranzmana.... i veoma mali iznos obijaju za sopstveni prevoz!!!! Dok je kod drugih, svaka stavka zasebno. Tako da umanjenje za sopstveni prevoz ide od.... smeshnih 20E (kod jedne nashe poznate agencije), pa do 80E.... Tako da bez obzira shto je 'prva' agencija poznata kao najjeftinija, kod nje prodjete skuplje za 9 nocenja, nego kod drugih agencija za 10 nocenja!
OBRATITE PAZNJU prilikom googlanja.... kod nekih agencija su cene date po osobi.... dok su kod drugih, po studiu/apartmanu!!!! Pa vam se moze desiti, da je.... ono shto u prvom momentu izgleda jeftinije, ustvari skuplje.... i obratno.

Ne znam za svinjski file, ali znam da su npr. krmenadle bile oko 4E, kao i mleveno meso. Kad se vec pominje Lidl.... 'pomeren' je. Sada je par kilimetra blize Kerkyri.... a tu blizu je i AB Market.

Prelomio sam i rezervisali smo Ag. Ioanis. Jedino što je bilo u Dassiji nam je bilo skupo a Moraitika užasno sumorno izgleda, pa je ovo, iako samo 3-4-5 km. bliže Kerkyri, po meni ipak bolje rešenje. Nije idealno ali bolje da ipak odemo i na 10 dana nego na 6 uz cene koje pominjete.

Hvala još jednom na informacijama YU-Pilot :)

Prelomio sam i rezervisali smo Ag. Ioanis. Jedino što je bilo u Dassiji nam je bilo skupo a Moraitika užasno sumorno izgleda, pa je ovo, iako samo 3-4-5 km. bliže Kerkyri, po meni ipak bolje rešenje. Nije idealno ali bolje da ipak odemo i na 10 dana nego na 6 uz cene koje pominjete.

Molim lepo! Inache, na ovom forumu je obichaj, kada se nekom zahvaljujesh.... kliknesh dole levo, na dnu posta.... na ZVEZDICU (dodaj reputaciju), pa tu napishesh svoje impresije o postu/informacijama koje si dobio od dotichne osobe?!
Ako mogu (tj.ako znam) josh nekom informacijom da pomognem.... izvoli, pitaj?!

Upravu si.... bolje je otici na 10, nego na 5-6 dana, za iste pare. Bitno je samo da je smeshtaj pristojan.... chist... Inache, ma koliko dobar bio smeshtaj.... i ma koliko (puno) ga platili, on ce ostati tamo! Ponecete samo impresije!!!!
:nono3: Nema svrhe bacati pare na to! Ima mnogo pametnijih razloga, za 'bacanje' para! :aha2:

Mislish, rezervisao si smeshtaj u Ag.Ioannis Peristeron?! :think:
Shto se pozicije tiche, odlichna je.... :super: ali shto se plaze tiche, pojma nemam?! :ceka: Proshao sam tu vishe puta, ali nisam proveravao.... jer generalno nisam odushevljen istochnom obalom, kada su plaze u pitanju.
Jedino sam primetio da Benitses ima pristojnu plazu i to u centru mesta (tu je odmah preko ulice "Muzej Shkoljki").

Treba ici trajektom na Lefkimmi i obavezno 'isposlovati' popust(e) za oba pravca (ko ide svojim kolima). Jer ako se za Kerkyru moze dobiti popust od 50% (za oba pravca).... verujem da se moze dobiti i za Lefkimmi?! Ma, slobodno se POGADJAJTE sa likom na biletarnici! :tajna:

Shto se Ag.Ioannis Peristerona tiche, kakva god bila plaza.... nemojte se lishiti obilaska ostva, jer necete steci ni pribliznu sliku o njemu, budete li sve vreme ostali u jednom mestu! :nono3:
Najbolje je tamo otici svojim kolima, ali u nedostatku (nemogucnosti) istog, treba obavezno iznajmiti rent-a-car.... jer su tu blizu: lepa i divlja plaza, pored jezera Korision.... zatim Issos.... pa Ag.Georgios.... Marathias (nisam siguran da li se i plaza tako zove, ali se iz tog sela skrece ka plazi, sa 'glavnog' puta)....
O svemu tome je vec pisano ovde, na predhodnih nekoliko stranica! :rtfm:

:bye:

Poslednja izmena:

Molim lepo! Inache, na ovom forumu je obichaj, kada se nekom zahvaljujesh.... kliknesh dole levo, na dnu posta.... na ZVEZDICU (dodaj reputaciju), pa tu napishesh svoje impresije o postu/informacijama koje si dobio od dotichne osobe?!
Ako mogu (tj.ako znam) josh nekom informacijom da pomognem.... izvoli, pitaj?!

Upravu si.... bolje je otici na 10, nego na 5-6 dana, za iste pare. Bitno je samo da je smeshtaj pristojan.... chist... Inache, ma koliko dobar bio smeshtaj.... i ma koliko (puno) ga platili, on ce ostati tamo! Ponecete samo impresije!!!!
:nono3: Nema svrhe bacati pare na to! Ima mnogo pametnijih razloga, za 'bacanje' para! :aha2:

Mislish, rezervisao si smeshtaj u Ag.Ioannis Peristeron?! :think:
Shto se pozicije tiche, odlichna je.... :super: ali shto se plaze tiche, pojma nemam?! :ceka: Proshao sam tu vishe puta, ali nisam proveravao.... jer generalno nisam odushevljen istochnom obalom, kada su plaze u pitanju.
Jedino sam primetio da Benitses ima pristojnu plazu i to u centru mesta (tu je odmah preko ulice "Muzej Shkoljki").

Treba ici trajektom na Lefkimmi i obavezno 'isposlovati' popust(e) za oba pravca (ko ide svojim kolima). Jer ako se za Kerkyru moze dobiti popust od 50% (za oba pravca).... verujem da se moze dobiti i za Lefkimmi?! Ma, slobodno se POGADJAJTE sa likom na biletarnici! :tajna:

Shto se Ag.Ioannis Peristerona tiche, kakva god bila plaza.... nemojte se lishiti obilaska ostva, jer necete steci ni pribliznu sliku o njemu, budete li sve vreme ostali u jednom mestu! :nono3:
Najbolje je tamo otici svojim kolima, ali u nedostatku (nemogucnosti) istog, treba obavezno iznajmiti rent-a-car.... jer su tu blizu: lepa i divlja plaza, pored jezera Korision.... zatim Issos.... pa Ag.Georgios.... Marathias (nisam siguran da li se i plaza tako zove, ali se iz tog sela skrece ka plazi, sa 'glavnog' puta)....
O svemu tome je vec pisano ovde, na predhodnih nekoliko stranica! :rtfm:

:bye:

Ja sam pre par godina preko booking.com rezervisala smestaj u vili koja se zove Oniro,a nalazi se u Ag.ioannis Peristeron
Vila pored samog puta,samo predjes na drugu stranu i spustis se sa plazu koja nije nista posebno,ali moze da posluzi kad te mrzi da ides negde dalje.
Mesto nije nista posebno,mirno i tiho,ali pogled iz apartmana je bio velicanstven...:)

Back