O KRFU KONKRETNO

Kako se krecu cene lezaljki? Placaju se zasebno ili platis pice? I da li na organizovanim plazama koje spominjete postoji i deo bez lezaljki.. gledala sam neke slike i vidim da je dobar broj plaza prekriven lezaljkama a imam informacije (koliko su pouzdane, ne znam, zato i pitam) da se cene lezaljki na pojedinim plazama krecu i po 10 evra? Ako moze neko da napise nesto vise o ovome, cisto da znam kako da se organizujem.. ako je istina da su cene lezaljki ovako visoke.. nesto mi se bas i ne trose pare na njih..

ne znam gde ides ja ne vidoh da se igde naplacuje,i oni sto imadu kaze free sunbeds ali normalno uzmes pice,ovakve strahove zaista ne kapiram ,da nema deo bez lezaljki,kako uopste moze neko medj te sardine da se uglavljuje,cim cujem nas jezik na moru presedne mi

pa zavisi ko kako vozi dal divlja,krseve iznajmljuju nego i stranci uzimaju nikad nisu seli na motor,neka baba uzela cetvorotockas sine okrece se iza da bi se ukljucila u saobracaj,krece napred ne gleda ispred,frka joj daje pola sata migavac nigde nikog,i poce kisa ceo dan lila bacene pare:mrgreen:

Bas zato i pitam sto sam vidjala nase ljude koji se uvaljuju kao sardine medju lezaljkama.. a nista ruznije od toga :(
Na Rodosu recimo imas plaze gde ne mozes da spustis svoj peskir vec moras na lezaljku hteo ili ne hteo..
Nisam jos odlucila o mestu, najverovatnije Dasija, a mozda i Guvija..

Bas zato i pitam sto sam vidjala nase ljude koji se uvaljuju kao sardine medju lezaljkama.. a nista ruznije od toga :(
Na Rodosu recimo imas plaze gde ne mozes da spustis svoj peskir vec moras na lezaljku hteo ili ne hteo..

Gouvija, NIKAKO! :worth:
Nema plazu! Ma, nema nishta! :rtfm: Chitaj malo, shta je vec pisano..

nemoj bolje slusati druge, ovde svi nahvalise dasiju meni je ipsos pojam za nju,i to za rodos ne verujem kako je moguce od tolikog mesta da opet odes gde je guzva,prosetajte brate 10 min nadjite plaze gde nema nikog,to se pamti ne price nasih i kukumavkanja o situaciji u drzavi

Zdravo svima! Vidim koliko je ova tema korisna što se tiče prikupljanja informacija o Krfu, ali s'obzirom na to da nemam vremena da čitam svih 89 strana ponaosob (spremaju se ispiti :D ), htela bih da vam postavim par pitanja. Idem sa dečkom na Krf, u Moraitiku, od 16. jula, autobusom. Htedoh da pitam kako funkcioniše ovaj "zeleni" medjugradski prevoz, da li je njime moguće obići nešto, da li se više isplati to ili iznajmiti skuter i da li i za skuter treba ona medjunarodna vozačka dozvola? Najveći problem mi predstavlja prevoz po samom ostrvu, pa bi bilo lepo da neko podeli svoja iskustva samnom što se tiče obilaska Krfa tim busevima :)
Kakvi su vaši utisci što se tiče Moraitike, neki zanimljivi restoran, mestašce, neko posebno za videti? Unapred hvala.

da li je jeftinije ako se iznajmi auto na duze vreme? desetak dana? kolika je cena uopste?
obzirom da decko i ja idemo u kavos, o kojem sam tek posle uplate aranzmana cula sve najgore, imamo nameru da se skoncentrisemo na boravak van ovog mesta sto vise...

predpostavljam da je za tako nesto logicnije, brze i sigurnije uzeti auto, nego li skuter...ipak..cena nam je bitna :(

hvala unapred

Da li u Dasiji postoji neko setaliste ili se sve svodi na onu magistralu?

Malo sam pogleado Google Maps i nisam video nikakvo setaliste. Sta je centar Dasije, gde su desavanja?

druže, sad će čika crni da ti objasni neke stvari, kad te vec mrzi da citas ovu temu
dasija je mesto kroz koje prolazi magistrala (to ti je što ti je) i celo mesto je duž te magistrale, usko a dugačko. nešto slično asprovalti ili našim mrčajevcima:)
za razliku od recimo barbata ima bar trotoar po kome može da se šeta. takođe ima i šetalište uz obalu, posle hotela čandris na kome se nalazi mnoštvo kafića i par hotelčića. nije nešto, ali mesto i nije napravljeno da bude nešto. dasija je privlačna zbog najboljeg položaja na krfu i verovatno najtoplije vode.
ta "dešavanja" koja pominješ se nalaze u obližnjem ipsosu (delimično), malo više u gradu krfu, a apsolutno ludilo je u kavosu koji je i najdalji. tamo je 24h sex, droga i tehno pa ko to voli pravac jug ostrva.
znaci, ako nisi spreman ili ako nisi u dasiji zbog odmora može biti malo dosadno. ali ako si čovek od akcije, dasija je odlično mesto kao baza za dinamičan odmor.
ako nisi namćor, trut i zakeralo ne treba ti ništa, veruj mi. ni skuter, ni auto, ni qrc-palac-kriminalac, treba ti raspoloženje i biće ti fenomenalno. vidjao sam tinajdžere koji po ceo dan čekaju bus za negde, guraju se i znoje u istom a ne skidaju osmeh sa lica. boli ih uvo za skupa pića i ležaljke, oni su po stenama, prave vratolomije skačući u vodu, dele jednu limenku iz lidla, slušaju muziku sa telefona.
prijatelju, ne slušaj nikoga. ideš bre u grčku, ideš na jedno od najlepših ostrva u evropi...idi i uživaj

Poslednja izmena od moderatora:
da li je jeftinije ako se iznajmi auto na duze vreme? desetak dana? kolika je cena uopste?
obzirom da decko i ja idemo u kavos, o kojem sam tek posle uplate aranzmana cula sve najgore, imamo nameru da se skoncentrisemo na boravak van ovog mesta sto vise...

predpostavljam da je za tako nesto logicnije, brze i sigurnije uzeti auto, nego li skuter...ipak..cena nam je bitna :(

hvala unapred

O Kavosu i ja ne mislim nishta dobro, ali je ove godine u velikoj meri izostala klijentela iz Engleshke i Nemachke.... pa mozda i nece biti tako loshe, tamo?!

Rent-a-car je u Ipssosu, pre 10-tak dana bio 100E za 3 dana!
Do dushe, pitao sam u samo jednoj agenciji, ali je pre dve godine u tom istom Ipssosu auto mogao da se iznajmi za 55E/3dana. Pukla im je sezona, bash zbog izostanka, gore navedene klijentele.... pa sad deru, one koji su ipak doshli.... tj. nas!

Englezi i Nemci 'slushaju' preporuke svojih drzava, pa kada im drzava preporuchi da izbegnu neku destinaciju, oni to i uchine (u velikom broju).

Kavos jeste 'odvratan', ali zato u neposrednoj blizini imate divne plaze poput: Maratias, Issos, one pored jezera Korission.... :ok:

druže, sad će čika crni da ti objasni neke stvari, kad te vec mrzi da citas ovu temu
dasija je mesto kroz koje prolazi magistrala (to ti je što ti je) i celo mesto je duž te magistrale, usko a dugačko. nešto slično asprovalti ili našim mrčajevcima:)
za razliku od recimo barbata ima bar trotoar po kome može da se šeta. takođe ima i šetalište uz obalu, posle hotela čandris na kome se nalazi mnoštvo kafića i par hotelčića. nije nešto, ali mesto i nije napravljeno da bude nešto. dasija je privlačna zbog najboljeg položaja na krfu i verovatno najtoplije vode.
ta "dešavanja" koja pominješ se nalaze u obližnjem ipsosu (delimično), malo više u gradu krfu, a apsolutno ludilo je u kavosu koji je i najdalji. tamo je 24h sex, droga i tehno pa ko to voli pravac jug ostrva.
znaci, ako nisi spreman ili ako nisi u dasiji zbog odmora može biti malo dosadno. ali ako si čovek od akcije, dasija je odlično mesto kao baza za dinamičan odmor.
ako nisi namćor, trut i zakeralo ne treba ti ništa, veruj mi. ni skuter, ni auto, ni qrc-palac-kriminalac, treba ti raspoloženje i biće ti fenomenalno. vidjao sam tinajdžere koji po ceo dan čekaju bus za negde, guraju se i znoje u istom a ne skidaju osmeh sa lica. boli ih uvo za skupa pića i ležaljke, oni su po stenama, prave vratolomije skačući u vodu, dele jednu limenku iz lidla, slušaju muziku sa telefona.
prijatelju, ne slušaj nikoga. ideš bre u grčku, ideš na jedno od najlepših ostrva u evropi...idi i uživaj

Hvala cika crni.
Ne interesiju me taj vid provoda sto nudi Kavos, jer idem sa zenom i detetom og godinu dana.
Ne treba meni provod, vec sam mislio na to da uvece imam gde da prosetam dete.

uh, malo ti je dete bre. ne znam baš da li si morao na toliki put i baš na krf...ne znam, neka ti je sa srećom

Bili smo pre nekoliko dana u Ostrog, putovali danju u odlasku i povratku i bio je super.
Na Krf cemo putovati nocu, tako da ce veci deo puta da prespava, na zadnjem sedistu napravicemo mu krevet i spavanjac.
Hteli smo blize, gledali Halkidiki, Stavros i na kraju ipak odlucili za Krf.

Hvala cika crni.
Ne interesiju me taj vid provoda sto nudi Kavos, jer idem sa zenom i detetom og godinu dana.
Ne treba meni provod, vec sam mislio na to da uvece imam gde da prosetam dete.

Nazalost, cenim da necete videti mnogo od Krfa sa, prakticno, bebom. Ipak je bilo bolje da ste se odlucili za kontinentalni deo. Jednostavno, da bi vam na Krfu bilo extra, ostrvo zahteva od vas da ste u stalnom pokretu. Nema stajanja, nema sedenja u jednom mestu. Ali, neka vam je sa srecom.

Inace, i u Ipsosu je isto za setnju kao i u Dasiji, trotoarce kraj magistrale i to je to. S tim sto u Ipsosu je buka, galama, klinci zagusuju trotoare, pa je tesko i za setnju tuda. Bar je tako bilo kad sam ja bio, pre nekoliko godina. Iskreno, na Krf sam mislio da se vratim, ali ne pre nego sto klinac napuni bar pet.

Back