O KRFU KONKRETNO

Neznam odakle kreces ali samo nociti u Ohridu je steta . Ostati bar par dana je vec duga prica .
Ako zelis da preseces put , Solun je ipak bolja varijanta a za nocenje mozes naci ( unapred rezervisati ) smestaj za 30 do 40 e komplet sobu ako ne zelis neki preterani luksuz

Uz dodatne informacije i savete prijatelja odlucili smo se da do Krfa putujemo sa pauzom za nocenje (verovatno dva) na Ohridu.
Izabrali smo sledecu rutu: Beograd - Skoplje - pa desno ka Tetovu, kasnije Kicevo - pa Ohrid - dalje preko Bitola - na granicni prelaz Niki (kazu prazan) - pa ka Kozaniju gde se ukljucuje na novi autoput za Igomenicu.
Dobro dosla je svaka korisna informacija?
Javljam utiske sa puta.

Uz dodatne informacije i savete prijatelja odlucili smo se da do Krfa putujemo sa pauzom za nocenje (verovatno dva) na Ohridu.
Izabrali smo sledecu rutu: Beograd - Skoplje - pa desno ka Tetovu, kasnije Kicevo - pa Ohrid - dalje preko Bitola - na granicni prelaz Niki (kazu prazan) - pa ka Kozaniju gde se ukljucuje na novi autoput za Igomenicu.
Javljam utiske sa puta.

Raspitaj se kakav je put od Bitolja do Kozanija. Navigacije tu rutu preporučuju kao najkraću u kilometrima ali to ne mora da bude i u vremenu. Nisam siguran da je to najbolji izbor.

Ja sam išao preko Djevdjelije, Evzoni, Solun, Igumenica i to bez pauze za spavanje. Put je odličan i brzo sam stigao.

Javljam utiske sa puta.

Prosle godine smo isli tom dionicom. Na prelazu Niki smo se zadrzali maksimalno dva minuta. Prvi dvadesetak kilometara puta vise lice na lokalni put, sa malo putokaza. Secam se da sam konstatovao da nismo sreli ni jedno auto. Zatim se izlazi na dobar magistralni put koji pred kraj deonice prelazi u auto-put.

ko ide na krf preporucujem agios stefanos, malo mesto sa severoistocne strane, gde se moze pojesti nabolja i najsvezija riba na ovom predivnom ostrvu

DSCN4621.jpg

U Egiptu se to ne plaća. Vas grci deru xxxxxxxxxxxxxxxx

Ne naplaćuje se u okviru hotelskog kompleksa i plaže, inače se plaća svugde. U Grčkoj ide i gratis, ali uz obavezu kupovanja pića. U Leptokariji su, čak, tražili da se uzme piće na svaka dva sata, ali bio je avgust i kolektivni odmor Grka.
Nemam neku želju da idem u Egipat: vrućina, ajkule (Crveno more 3. stanište ajkula po brojnosti), politička situacija. Ne volim ni da sam zatvorena u nekom rizortu. Onda je mnogo bolja opcija Turska.

Poslednja izmena od moderatora:
Ti Nikolice nikako da shvatis da je Grcka finansijski a i onim sto nudi mnogo pristupacnija .
A pritom ima dosta i Hrvata koji idu tamo . I prosle a pogotovo ove godine Jadran je jako hladan i nije vas bas posluzilo vreme . Imam poznanike koji zive bas u obalskom delu i do sada su se mozda dva puta okupali u moru uz ono brrrrrrr....
I Egej i Jonsko more su topliji a vreme je takvo da se od polovine petog meseca moglo i kupati i suncati .

Hvala na pozivu za Australiju ;)
ja ne ronim tako duboko , imam promene na Eustahijevoj tubi i 15 m je moj maximum ... ali zatoooooo imas forumasicu koja se upravo vratila iz Hrvatske i ronjenja na 72 metra dubine
http://forum.krstarica.com/showthre...im-danas-3?p=25731063&viewfull=1#post25731063

Setaj malo po forumu :p

Ti Nikolice nikako da shvatis da je Grcka finansijski a i onim sto nudi mnogo pristupacnija .
A pritom ima dosta i Hrvata koji idu tamo . I prosle a pogotovo ove godine Jadran je jako hladan i nije vas bas posluzilo vreme . Imam poznanike koji zive bas u obalskom delu i do sada su se mozda dva puta okupali u moru uz ono brrrrrrr....
I Egej i Jonsko more su topliji a vreme je takvo da se od polovine petog meseca moglo i kupati i suncati .

Hvala na pozivu za Australiju ;)
ja ne ronim tako duboko , imam promene na Eustahijevoj tubi i 15 m je moj maximum ... ali zatoooooo imas forumasicu koja se upravo vratila iz Hrvatske i ronjenja na 72 metra dubine
http://forum.krstarica.com/showthre...im-danas-3?p=25731063&viewfull=1#post25731063

Setaj malo po forumu :p
Ovisi na kojem si dijelu jadrana. Ja živimk i radim u Stonu na Pelješcu. To ti je 50 km od Dubrovnika. Kod nas su vrućine.
Bila u Hrvatskoj i ostala živa?? :eek: Nismo je pojeli?? :eek: :eek:
:lol: Ovaj komentar se tiče forumskih patriota koji svake godine lamentiraju o nesigurnosti hrvatske obale za srpske turiste. :lol:
Sramota. Nisam bio na Visu :( Moram otići na Vis i na Mljet. Ne mogu sve stići obići :)
BTW Po svjetskoj ronilačkoj organizaciji PADI granica ronjenja je na 40 m. Sve ostalo je na vlastitu odgovornost. Pogotovo ako su ronili sa zrakom. Najbolji je nitrox(mješavina dušika i kisika).

Poslednja izmena:
Bilo je slika i previse ... ali su morale biti skinute jer su ih neki prenosili na razne druge i hr forume predstavljajuci ih kao svoje .
Povreda autorskih prava i zato zastiti svoje .

Tema je Krf i red je da ga obidjes :p

Bilo je slika i previse ... ali su morale biti skinute jer su ih neki prenosili na razne druge i hr forume predstavljajuci ih kao svoje .
Povreda autorskih prava i zato zastiti svoje .

Tema je Krf i red je da ga obidjes :p

Bio sam na Rodosu i na Santoriniju. Ja ti ne volim gužve. Na Santoriniju sam se razočarao. Ogromne gužve.Nemaš gdje ni ručnik da staviš. Ja ti ne volim masovni turizam. Zato biram udaljenije lokacije. Naučio sam roniti na Sejšelima. Tamo je raj. Netaknute pješčane plaže,bistro plavo more. Obilje svakojakih riba. Prekrasno. Nije ni čudo da na Sejšele odlaze svjetske poznate ličnosti. :)

Na Krfu smo bili pre 6-7 godina, smesteni u Kasiopiju, rentirali smo kola, tako da i nismo nesto puno vremena provodili u mestu. Po meni dve jako lepe plaze su u okolini Kasiopija (zaboravila sam imena), ali najjaci utisak na mene je ostavilo ledeno more. Bili smo u u drugoj polovini avgusta, spoljasnje temperatute su bile 40+, a voda na tom potezu oko Kasiopija, ledena!
Na Glifadi, u Rodi i Sidariju vec druga prica, toplo more, ali ta severno-istocna strana uzas.
Krf je lep ali ipak volim toplo more.

Na Krfu smo bili pre 6-7 godina, smesteni u Kasiopiju, rentirali smo kola, tako da i nismo nesto puno vremena provodili u mestu. Po meni dve jako lepe plaze su u okolini Kasiopija (zaboravila sam imena), ali najjaci utisak na mene je ostavilo ledeno more. Bili smo u u drugoj polovini avgusta, spoljasnje temperatute su bile 40+, a voda na tom potezu oko Kasiopija, ledena!
Na Glifadi, u Rodi i Sidariju vec druga prica, toplo more, ali ta severno-istocna strana uzas.
Krf je lep ali ipak volim toplo more.
to sto si dozivela je cista slucajnost. bas naprotiv, na istocnoj strani je toplo more a na zapadnoj je hladnije. i bas oko kasiopija postoje 4 plaze sa toplijom vodom.
zapadna strana gleda ka otvorenom moru i logicno je da je hladnija ali jedini put kada sam bio na glifadi bas tada je bila topla. od mnogo faktora zavisi.
generalno jonsko more je hladnije od egejskog, ali je toliko lepo da meni ne smeta.

Back