Uros985
Primećen član
- Poruka
- 973
Вероватно си у праву да није постојао изворник грба РС, али то не значи да се није знало како тај грб треба да званично изгледа. У званичној употреби, барем после рата, само је постојала ова верзија коју сам ја векторизовао, и понекад (у можда 10% случајева, ако и толико) она "друга верзија" коју помиње члан."Tresnjevo"). Ова верзија коју сам ја векторизовао се налазила на свим личним картама и другим званичним документима, на свим таблама испред државних зграда, у заглављу Службеног гласника РС и других званичних докумената. Просто речено, та верзија је била званична, јер се једино она користила за оне стварно битне државне сврхе.
Samo si delimično u pravu.
Pazi - i kad imaš izvornik dolazi do ispada i provuče se neko nestandardizovano rešenje. A kamoli kad nemaš izvornik...
Najčešće postoji rešenje koje se u najvećoj meri koristi, ali pitanje je koja je zaista ta mera...
U svakom slučaju ne postoji jedan grb R.Srpske jer nema izvornika...
Samo sam to hteo da kažem i moraš da se složiš sa mnom (kao što si već i uradio...)
Možemo mi onako da uzmemo da je jedan grb preovlađivao i da je bio na najvažnijim mestima, ali i dalje stoji ovo - nema izvornika, nema jedninstvenog grba.
Poslednja izmena: