Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa, mislim, jasno je da je ovo levo bio jedan (verovatno glavni) od uzora za izradu ove table...

Nego, Lima, šta je bilo sa onim mojim predlogom koji si mi obećao da ćeš bolje uraditi - da na zastavi pod krunom bude štit samo sa krstom i ocilima...?

A obećao si mi i zastavu SPC sa Grujićeivim oblikom krsta i ocila...

Ti si sve to zaboravio...? :)

Realno, bratac, jesam... Sorry... Ovo radim odmah...

Не само да се раде табле са тим грбом, него се ради тај грб да би се лепио преко другог грба испод на тим таблама...

Добро, сад ми је све јасно...

Не мораш ништа више ни да ми кажеш, ни да ми покажеш...

Ако неко у Београду хоће да види како изгледа то "најновије" решење на застави, нека прошета до зграде Скупштине општине Раковица, и погледа. Имаш две такве заставе испред. Имаш једну испред филијале Комерцијалне банке код Бранковог моста. Имаш једну испред зграде "Лукоила"-а на Новом Београду.

Е, важно је да сам ја "добра верзија" Марка Маљковића, и да пишем све најлепше о Грујићевом решењу овде, док "зла верзија" Марка Маљковића пише све најгоре о Грујићевом решењу на другом сајту... И, што је најбоље, важно је да људи стварно то верују, јер "није могуће" да се неко лажно представља на интернету. Ко зна, можда и не постоји Марко Маљковић? Нема ни те комисије коју Марковић води, иако његово министарство каже да је он води. Нема ни овог Васићевог решења које се користи уместо решења из 2010., а и уместо решења из 2004. Нема ни документованих доказа да је решење из 2004. нацртано још 1994. Ништа од тога нема. Све смо ми то сањали.

Зато је важно да неко буде крив за све то. То могу да будем и ја. Што да не?

Ето, ја признајем да сам крив за све што је лоше у овој земљи, од збрке са грбовима, па све до високе стопе незапослености. Да ја не бих наставио да уништавам Србију и миран сан српског народа, ја се лепо повлачим одавде. Сад ће све бити уреду. Не морате ни да пишете мејлове и писма Марковићу. Што бисте? Иначе не постоји та комисија, а не постоји ни Васићево решење, и оно неће постојати, чак ни кад га буду накачили на зграду Владе Србије. За све сам ја лично крив, тако да ће сви проблеми нестати кад се ја будем повукао, а то је сад.

Касно је. Вероватно спавате. Лепо спавајте.

Ma ja znam kako izgleda taj grb na zastavi. To je neka leva stilizacija, nema veze ni sa ovim Vasićevim rešenjem...

Svaki drugi, treći dan prolazim pored Komercijalne kod Brankovog...

I ona dugo stoji - godinama. Ista je godinama i ispred Novog groblja... Nema veze sa ovim previranjima oko grba...

Zato sada imamo izvornik - da ne dolazi više do takvih nekontrolisanih ispada...

evo bratac, nešto na brzaka...

scaled.php

Pa Statler je dokazao da je čovek varalica..Šta sa takvim možete da radite...Mislite da će on, nakon svog onog pisanja na blogu B92 iskreno da podrži Grujićevo rešenje?

Да, заиста је Статлер "доказао" да сам варалица, јер сигурно "није могуће" да се неко лажно представља на интернету. Нико на свету не зна како се ја зовем и да сам историчар, па је немогуће да је неко укуцао моје име и презиме на сајту Б92, где иначе не траже регистрацију за коментаторе, и где никад не проверавају нечији идентитет. Доказао је, нема шта. Чуди ме да није иследник у МУП-у.

Онај "клон" (са целих 5 коментара) који је рекао да моја векторизација грба РС на Википедији "не одговара оригиналу", нека погледа како је изгледао оригинал. Овако је изгледала званична верзија коју је користила Влада Републике Српске :

Premijer-Dodik.jpg

А, овако изгледа моја векторизација:

Former_COA_Republika_Srpska.svg

Ето, и ово је "чист доказ" да сам ја "варалица".

Она "друга верзија" грба РС се само неформално користила на неким местима, а највише на сајту Покрета за слободну Српску (оно што је "клон" приказао је иначе један од сајтова тог покрета). Права и званична верзија је ова коју сам ја накачио, али изгледа да неко хоће да свима нама избрише сећање, као да живимо у оном Орвеловом роману "1984".

Некаква "векторизација" те "друге верзије" грба РС јесте постојала једно кратко време на Википедији пре него што сам накачио векторизацију званичне верзије, само што је била толико лоше и аматерски урађена, да је то било страшно, а и није била верна правој и званичној верзији грба РС (нека је неко скине у SVG формату са Викимедије, отвори у одговарајућем компјутерском програму и погледа, ако ми не верује).

Жељко Хеимер иначе није хрватски хералдичар, као што рече онај "клон", него хрватски експерт на заставе. Он је на свом сајту поставио цртеж грба РС, који је у потпуности веран оригиналу (као и моја векторизација). Хеимер само прецртава заставе и грбове, он ништа не измишља, нити додаје или одузима.

Википедија иначе уважава Хеимеров сајт као извор за тачне и прецизне информације о историјском изгледу грба или заставе једне државе.

Poslednja izmena:
И, још једна ствар: АКО ИКОГА ЈОШ ЗАНИМА ДА СЕ НЕШТО КОНКРЕТНО УРАДИ ДА ОДБРАНИМО ГРУЈИЋЕВО РЕШЕЊЕ, НЕКА СЕ ПРИДРУЖИ АКЦИЈИ ПИСАЊУ ПИСАМА И МЕЈЛОВА (ПА И ТЕЛЕФОНИРАЊУ) МИНИСТАРСТВУ КУЛТУРЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, СА ЈАСНИМ ЗАХТЕВОМ ДА СЕ ГРУЈИЋЕВО РЕШЕЊЕ ЗАДРЖИ.

Знам ја врло добро и ко сам и шта сам, а знам и шта мислим и шта сам написао, а сви ви "клонови" играјте се, играјте. Блатите недужне људе. Радите шта хоћете, али ће Грујићево решење на крају да опстане.

Није исто као Лимино, али је доста слично, а можеш да кликнеш на слику десним кликом и изабереш "View image" за највећу резолуцију:

grbgj.png

Poslednja izmena:
Да, заиста је Статлер "доказао" да сам варалица, јер сигурно "није могуће" да се неко лажно представља на интернету. Нико на свету не зна како се ја зовем и да сам историчар, па је немогуће да је неко укуцао моје име и презиме на сајту Б92, где иначе не траже регистрацију за коментаторе, и где никад не проверавају нечији идентитет. Доказао је, нема шта. Чуди ме да није иследник у МУП-у.

Онај "клон" (са целих 5 коментара) који је рекао да моја векторизација грба РС на Википедији "не одговара оригиналу", нека погледа како је изгледао оригинал. Овако је изгледала званична верзија коју је користила Влада Републике Српске :

Premijer-Dodik.jpg

Она "друга верзија" грба РС се само неформално користила на неким местима, а највише на сајту Покрета за слободну Српску (оно што је "клон" приказао је иначе један од сајтова тог покрета). Права и званична верзија је ова коју сам ја накачио, али изгледа да неко хоће да свима нама избрише сећање, као да живимо у оном Орвеловом роману "1984".

Некаква "векторизација" те "друге верзије" грба РС јесте постојала једно кратко време на Википедији пре него што сам накачио векторизацију званичне верзије, само што је била толико лоше и аматерски урађена, да је то било страшно, а и није била верна правој и званичној верзији грба РС (нека је неко скине у SVG формату са Викимедије, отвори у одговарајућем компјутерском програму и погледа, ако ми не верује).

Жељко Хеимер иначе није хрватски хералдичар, као што рече онај "клон", него хрватски експерт на заставе. Он је на свом сајту поставио цртеж грба РС, који је у потпуности веран оригиналу (као и моја векторизација). Хеимер само прецртава заставе и грбове, он ништа не измишља, нити додаје или одузима.

Википедија иначе уважава Хеимеров сајт као извор за тачне и прецизне информације о историјском изгледу грба или заставе једне државе.

Да ли они који ме оптужују да сам лажов и преварант имају намеру да одговоре на ово што сам написао?

Premijer-Dodik.jpg

Чисто да утврдимо градиво. Већ је доказано да си лагао за две ствари:
1.Тврдио си у више наврата да претходно није урађена векторска слика, међутим сад кажеш да векторска слика ипак јесте постојала, након што сам те подсетио.
2. Причао си и да си исцртао грб тако што си се присетио како је изгледао, па се испоставило да си само обрадио цртеж стар преко 10 година.

Идемо даље...
3. Оцила су пробушена на Хајмеровом цртежу и твојој векторској верзији (што је иначе хералдички неправилно), док на верзији за коју сада тврдиш да је оригинална оцила нису бушна. Чак и да је то заиста оригинална верзија, а није, то опет значи да си на Википедији поставио нетачну верзију јер су твоја оцила бушна. Дакле сам си себе демантовао и доказао да си лагао када си рекао да је твоја векторска слика оригинални грб.
РС је користила неколико верзија грба, међутим само једна је била званична и то она која се налазила на сајту владе. Исто важи и за РСК, која је такође користила исти тај грб као званичан. Чак и данас, влада РСК у избеглиштву користи тај грб: http://www.vladarsk.com/ а налази се и у заглављу свих њихових писаних саопштења.

Пре него што одговориш, добро размисли шта ћеш написати јер све више личиш на тешког мазохисту.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back