Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...a samo grb sa ocilima i krunom, nije problem, evo ti...

grbkoska4ocilaver1.jpg

grbsrbijebykoska.jpg

Al' sam ga upakovao, a a ? :D hehehe

Oво изгледа очајно, што није твоја кривица, јер нисам имао чиме да радиш. Два одлична елемента са Грујићевог грба си покушао некако да накалемип да грб РС, који сам ја векторизовао.

Ја нисам тај грб векторизовао да би га неко користио (осим овако како га ти користиш, Лима, или на неки сличан начин), него да би био сачуван за будућност у свом изворном облику. Да ли је леп или није је неважно. Ја га нисам цртао, него прецртао, и то са јасном намером да остане што вернији оригиналу.

И даље нико не одговара на оно што сам написао...

Исувише си смањио круну. Не би било да испробаш са оцилима из Дечана.

Kako crni bratac smanjio, gledaj kolika šerpa iznad, j-bt... :D :D :D

Šalim se naravno, to je samo pokušaj da vidim kako bi izgledalo... Mada, realno, da se ja pitam, kruna bi letela sa grba odma'... :D a i ovo vizantijsko čudo sa 4B (tj. ocila) takodje... Šta će nam nešto što nije naše... ;)

Ovaj orao je meni npr. jako dobar... dignutih glava, sa raširenim krilima... prosperitet bratac... :D

109859_126662426_grujashin01m.jpg
-- ili ---
scaled.php

Ili još bolja varijanta je grb Raške sa potkovicama... PRELEP je... jedinstven... moćan...

images
---------------
grbraskerasciakoska.jpg

Poslednja izmena:
Чисто да утврдимо градиво. Већ је доказано да си лагао за две ствари:
1.Тврдио си у више наврата да претходно није урађена векторска слика, међутим сад кажеш да векторска слика ипак јесте постојала, након што сам те подсетио.
2. Причао си и да си исцртао грб тако што си се присетио како је изгледао, па се испоставило да си само обрадио цртеж стар преко 10 година.

Идемо даље...
3. Оцила су пробушена на Хајмеровом цртежу и твојој векторској верзији (што је иначе хералдички неправилно), док на верзији за коју сада тврдиш да је оригинална оцила нису бушна. Чак и да је то заиста оригинална верзија, а није, то опет значи да си на Википедији поставио нетачну верзију јер су твоја оцила бушна. Дакле сам си себе демантовао и доказао да си лагао када си рекао да је твоја векторска слика оригинални грб.
РС је користила неколико верзија грба, међутим само једна је била званична и то она која се налазила на сајту владе. Исто важи и за РСК, која је такође користила исти тај грб као званичан. Чак и данас, влада РСК у избеглиштву користи тај грб: http://www.vladarsk.com/ а налази се и у заглављу свих њихових писаних саопштења.

Пре него што одговориш, добро размисли шта ћеш написати јер све више личиш на тешког мазохисту.

1. Векторска слика која је постојала није била векторска слика званичног грба који се користио у Републици Српској, него аматерска векторизација незваничне верзије која се користила на неким сајтовима, као што је сајт Покрета за слободну Српску. Векторизација званичног грба није постојала.

2. Ја сам исцртао грб према сећању, а онда сам нашао више примера званичног грба, па сам свој цртеж још мало дотерао, и ово је сад резултат тог рада.

3. Оцила су бушна на мом цртежу и на Хајмеровом цртежу, јер су таква била и на оригиналу. Да ли је то хералдички исправно или није је небитно, јер сам ја ово нацртао да буде верно оригиналу, а не хералдички исправно (историјски је исправно свакако). Ако добро погледате та оцила (као на следећој слици) видећете да она јесу, на жалост, бушна:

nova_himna_i_grb_republike_srpske_sokirali_bosnjake_tabfull.jpg

Ви кажете да је једина званична верзија она коју је користила Влада Републике Српске? Па, шта пише на оној табли иза Додика, ако не ПРЕС ЦЕНТАР ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ? То је била званична верзија, која се свуда користила, а та незванична верзије се није користила скоро нигде.

Ви сте прво рекли да Влада РС уопште није користила овај грб, да га је само користила Војска РС (и да је био на неким новчаницама), а да сам ја уствари прецртао решење са Хајмеровог сајта. Сад, кад сам поставио фотографију на којој је очигледно да је Влада РС користила овај грб, Ви тврдите да то нема везе!? А, ја сам тај који лаже?!

То што Влада РСК у избеглиштву користи је не битно, јер то није историјски грб РСК који је коришћен до "Олује". Ево једне слике из периода рата у Крајини са тим правим историјским грбом:

244232655aofppqphgd2.jpg

Ви сте само у праву да сам помало мазохиста, јер Ви нисте изнели ниједан једини доказ да сте у праву, нити намеравате да изнесете доказ, а ја сам показао са фотографским доказима да нисте у праву, али ће вероватно на крају испасти да сте Ви у праву, јер овде само лаж и превара могу да царују. Али, Ви то добро знате, па зато и не покушавате да покажете да сте у праву са неким конкретним доказима.

Poslednja izmena:
Kako crni bratac smanjio, gledaj kolika šerpa iznad, j-bt... :D :D :D

Šalim se naravno, to je samo pokušaj da vidim kako bi izgledalo... Mada, realno, da se ja pitam, kruna bi letela sa grba odma'... :D a i ovo vizantijsko čudo sa 4B (tj. ocila) takodje... Šta će nam nešto što nije naše... ;)

Ovaj orao je meni npr. jako dobar... dignutih glava, sa raširenim krilima... prosperitet bratac... :D

Ili još bolja varijanta je grb Raške sa potkovicama... PRELEP je... jedinstven... moćan...

И тако се заврши акција спасавања Грујићевог решења... Али, ето, ја сам крив за све, ваљда.

Poslednja izmena:
1.Тврдио си у више наврата да претходно није урађена векторска слика, међутим сад кажеш да векторска слика ипак јесте постојала, након што сам те подсетио.
2. Причао си и да си исцртао грб тако што си се присетио како је изгледао, па се испоставило да си само обрадио цртеж стар преко 10 година.

Идемо даље...
3. Оцила су пробушена на Хајмеровом цртежу и твојој векторској верзији (што је иначе хералдички неправилно), док на верзији за коју сада тврдиш да је оригинална оцила нису бушна. Чак и да је то заиста оригинална верзија, а није, то опет значи да си на Википедији поставио нетачну верзију јер су твоја оцила бушна. Дакле сам си себе демантовао и доказао да си лагао када си рекао да је твоја векторска слика оригинални грб.
РС је користила неколико верзија грба, међутим само једна је била званична и то она која се налазила на сајту владе. Исто важи и за РСК, која је такође користила исти тај грб као званичан. Чак и данас, влада РСК у избеглиштву користи тај грб: http://www.vladarsk.com/ а налази се и у заглављу свих њихових писаних саопштења.

Пре него што одговориш, добро размисли шта ћеш написати јер све више личиш на тешког мазохисту.

САМО ЈОШ ЈЕДНУ СТВАР ДА ДОДАМО: ВИ КАЖЕТЕ ДА ВЕРЗИЈА ГРБА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КОЈУ САМ ЈА ВЕКТОРИЗОВАО НИЈЕ БИЛА ЗВАНИЧНА?

Е, ПА ЕВО ВАМ ЛИНК КОЈИ ЋЕ ВАС ОДВЕСТИ ДО СЛУЖБЕНОГ ГЛАСНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, БР. 78/2002, КОЈИ СЕ НАЛАЗИ НА ВЕБСАЈТУ ВЛАДЕ РС: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MZSZ/PAO/Documents/broj78.pdf

КАО ШТО ВИДИТЕ, ГРБ КОЈИ СЕ НАЛАЗИ НА ОВОМ СЛУЖБЕНОМ ГЛАСНИКУ ЈЕ ГРБ КОЈИ САМ ЈА ВЕКТОРИЗОВАО, А НЕ ОНА "ДРУГА ВЕРЗИЈА" КОЈУ ВИ ПРОПАГИРАТЕ.

А, ЕВО И ЈОШ ЈЕДАН СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, БР. 34/2002, А ОВАЈ СЕ НАЛАЗИ НА САЈТУ САВЕЗА ГРАДОВА И ОПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: http://www.alvrs.com/pdf/Izborni_zakon_Republike_Srpske_3402%5B1%5D.pdf

ЈА МОЖДА ЈЕСАМ МАЗОХИСТА, АЛИ САМ МАЗОХИСТА КОЈИ ЈЕ У ПРАВУ, А ВИ СТЕ ОСОБА КОЈА НИЈЕ У ПРАВУ, ПА БИЛИ ВИ МАЗОХИСТА ИЛИ НЕ.

Poslednja izmena:
...a samo grb sa ocilima i krunom, nije problem, evo ti...

Лима, ти си написао 22. марта ове године, овде на Крстарици, да ти се допада грб Републике Српске, тј. бивши грб Републике Српске, а приказао си и фотографију заставе са тим грбом. То је ова фотографија:

srbija-zastava-tri-prsta-rakija.jpg

Једини је проблем у томе што ово није грб Републике Српске, него Васићева верзија грба Србије, и то управо она која се данас користи за израду оних табли на државним зградама, о чему си овде писао јуче.

А, ово је линк за оно што си рекао у марту: http://forum.krstarica.com/showthread.php/438298-Novi-grb-Srbije?p=17213310&viewfull=1#post17213310

Poslednja izmena:

Идемо даље...

Ви кажете да Влада РСК у избеглиштву само користи ону "другу верзију" грба (ону коју Ви пропагирате), а не ону историјску верзију коју сам векторизовао и поставио на сајт Википедије?

Е, па ово је слика насловне стране књиге "Државна документа - Република Српска Крајина", коју је издала Влада РСК у избеглиштву:
Republika-Srpska-Krajina_gif_180_260.png

Иако је ову књига издала Влада о којо сте Ви говорили, на насловној страни се налази грб који сам ја векторизовао, а не онај који Ви овде пропагирате. Овде је линк за ту слику, а види се по линку да се слика налази на сајту Владе РСК у избеглиштву:
http://www.vladarsk.com/user/gimage/Republika-Srpska-Krajina_gif_180_260.png

Дакле, још један од милион доказа да сам у праву.

Poslednja izmena:

Идемо даље...

Ја сам раније рекао да је неважно који грб користи Влада РСК у изгнанству, мада она користи и ту "другу верзију" коју Ви пропагирате, а и ону праву, историјску верзију коју сам ја векторизовао, што сам и показао овде горе на примеру једне књиге која је објављена од стране Владе РСК у изгнанству, и на којој се налази права, историјска верзија грба, коју сам ја векторизовао.

МЕЂУТИМ, ВИ ТВРДИТЕ ДА ВЛАДА РСК У ИЗГНАНСТВУ КОРИСТИ САМО ВЕРЗИЈУ ГРБА КОЈУ ВИ ПРОПАГИРАТЕ. ЗАТО ВАС МОЛИМ ДА ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА СЛЕДЕЋИ ЛИНК: http://www.krajinaforce.com/dokumenti/doc_1990_do_sada.html

НА ТОМ ЛИНКУ СЕ НАЛАЗИ ДОКУМЕНТ КОЈИ СЕ ЗОВЕ "РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА - ДОКУМЕНТИ ВЛАДЕ И СКУПШТИНЕ У ПРОГОНСТВУ" ("RSK - Drzavna Dokumenta", kompletna knjiga Vlade RSK). ИЗДАВАЧ ТОГ ДОКУМЕНТА ЈЕ ВЛАДА РСК У ПРОГОНСТВУ. НА НАСЛОВНОЈ СТРАНИ ТОГ ДОКУМЕНТА СТОЈИ ЈЕДНА СЛИКА И РЕЧИ: "ГРБ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ". ОВО ЈЕ ТА СЛИКА:

new1dh.png

ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА ЈЕ У ПИТАЊУ МАЛО ПРЕПРАВЉЕНА ВЕРЗИЈА ГРБА СРБИЈЕ ИЗ 2004. ГОДИНЕ, А КОРИСТИ ГА ВЛАДА РСК У ИЗГНАНСТВУ ДАНАС, И ТО ГА ОЗНАЧАВА КАО ГРБ РСК, ШТО ЗНАЧИ ДА ЈЕ АПСОЛУТНО НЕТАЧНА ВАША ТВРДЊА ДА ТА ВЛАДА САМО КОРИСТИ ГРБ КОЈИ ВИ ПРОПАГИРАТЕ У СВОЈИМ ЗВАНИЧНИМ ДОКУМЕНТИМА. ТАЈ ГРБ КОЈИ ВИ ПРОПАГИРАТЕ ИЗГЛЕДА ОВАКО:

grb_rs.gif

РАЗЛИКА ЈЕ ПРИЛИЧНО ОЧИГЛЕДНА.
ДАКЛЕ, ОПЕТ ЈЕДАН ДОКАЗ ДА САМ ЈА У ПРАВУ, А ДА ВИ НИСТЕ. ВИ УСТВАРИ НИСТЕ ИЗНЕЛИ НИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ ДОКАЗ ДА СТЕ У ПРАВУ. САМО СТЕ РЕКЛИ ДА СТЕ У ПРАВУ, А НА ОСНОВУ НИЧЕГА.

Poslednja izmena:
Ја сам раније рекао да је неважно који грб користи Влада РСК у изгнанству, мада она користи и ту "другу верзију" коју Ви пропагирате, а и ону праву, историјску верзију коју сам ја векторизовао, што сам и показао овде горе на примеру једне књиге која је објављена од стране Владе РСК у изгнанству, и на којој се налази права, историјска верзија грба, коју сам ја векторизовао.

МЕЂУТИМ, ВИ ТВРДИТЕ ДА ВЛАДА РСК У ИЗГНАНСТВУ КОРИСТИ САМО ВЕРЗИЈУ ГРБА КОЈУ ВИ ПРОПАГИРАТЕ. ЗАТО ВАС МОЛИМ ДА ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА СЛЕДЕЋИ ЛИНК: http://www.krajinaforce.com/dokumenti/doc_1990_do_sada.html

НА ТОМ ЛИНКУ СЕ НАЛАЗИ ДОКУМЕНТ КОЈИ СЕ ЗОВЕ "РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА - ДОКУМЕНТИ ВЛАДЕ И СКУПШТИНЕ У ПРОГОНСТВУ" ("RSK - Drzavna Dokumenta", kompletna knjiga Vlade RSK). ИЗДАВАЧ ТОГ ДОКУМЕНТА ЈЕ ВЛАДА РСК У ПРОГОНСТВУ. НА НАСЛОВНОЈ СТРАНИ ТОГ ДОКУМЕНТА СТОЈИ ЈЕДНА СЛИКА И РЕЧИ: "ГРБ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ". ОВО ЈЕ ТА СЛИКА:

new1dh.png

ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА ЈЕ У ПИТАЊУ МАЛО ПРЕПРАВЉЕНА ВЕРЗИЈА ГРБА СРБИЈЕ ИЗ 2004. ГОДИНЕ, А КОРИСТИ ГА ВЛАДА РСК У ИЗГНАНСТВУ ДАНАС, И ТО ГА ОЗНАЧАВА КАО ГРБ РСК, ШТО ЗНАЧИ ДА ЈЕ АПСОЛУТНО НЕТАЧНА ВАША ТВРДЊА ДА ТА ВЛАДА САМО КОРИСТИ ГРБ КОЈИ ВИ ПРОПАГИРАТЕ У СВОЈИМ ЗВАНИЧНИМ ДОКУМЕНТИМА. ТАЈ ГРБ КОЈИ ВИ ПРОПАГИРАТЕ ИЗГЛЕДА ОВАКО:

grb_rs.gif

РАЗЛИКА ЈЕ ПРИЛИЧНО ОЧИГЛЕДНА.
ДАКЛЕ, ОПЕТ ЈЕДАН ДОКАЗ ДА САМ ЈА У ПРАВУ, А ДА ВИ НИСТЕ. ВИ УСТВАРИ НИСТЕ ИЗНЕЛИ НИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ ДОКАЗ ДА СТЕ У ПРАВУ. САМО СТЕ РЕКЛИ ДА СТЕ У ПРАВУ, А НА ОСНОВУ НИЧЕГА.

Ви кажете да оцила на верзији грба РС коју Ви пропагирате НИСУ БУШНА. Слика те "Ваше" верзије се налази овде горе. Очигледно је да су оцила на тој верзији бушна. Она би била бушна на свакој верзији, јер су тако изгледала оцила на грбу РС, само је интересантно што мене осуђујете што сам нацртао бушна оцила на верзији коју сам ја векторизовао, а морао сам их тако нацртати да би одговарала оригиналу, а и на верзији коју Ви пропагирате су такође бушна, с' тиме што је то уреду, само ако Ви кажете да јесте, па били Ви у стању да то нешто докажете или не.

Poslednja izmena:

Идемо даље...

Ви кажете да оцила на верзији коју сам ја векторизовао нису бушна, па чак кажете да лажем кад кажем да сам правилно векторизовао ту верзију, јер (по Вама) та верзија није имала бушна оцила, док моја векторизација их има.

Та верзија је иначе била једина права и историјска верзија грба РС, која је била у званичној употреби, па се као таква користила и у заглављу Службеног гласника РС (где се увек само користи званична верзија грба једне државе).

Ја сам већ показао два броја Службеног гласника РС (са сајта Владе РС и са сајта Савеза општина и градова РС), која се могу видети горе, АЛИ САМ САДА И УВЕЋАО ЗАГЛАВЉЕ ЈЕДНОГ ОД ТИХ СЛУЖБЕНИХ ГЛАСНИКА, ДА СЕ ТАЧНО И ЈАСНО ВИДИ КАКО СУ ИЗГЛЕДАЛА ОЦИЛА НА ТОЈ ИСТОРИЈСКОЈ ВЕРЗИЈИ ГРБА РС, КОЈУ САМ ЈА ВЕКТОРИЗОВАО ЗА ВИКИПЕДИЈУ. ЕВО И СЛИКЕ ДА СВИ ВИДЕ:

new2b.png

ВИ КАЖЕТЕ ДА ЈА ЛАЖЕМ ДА СУ ОЦИЛА БУШНА, А ЕВО ЈАСНОГ ДОКАЗА ДА ЈЕСУ БУШНА (НА ОРИГИНАЛНОЈ ВЕРЗИЈИ КОЈОЈ САМ ЈА ДОСЛЕДАН БИО У ПРЕЦРТАВАЊУ И ВЕКТОРИЗАЦИЈИ).

Poslednja izmena:

Идемо даље...

Ви кажете да је верзија грба РС коју Ви пропагирате "једина права", док верзија коју сам ја векторизовао и ставио на Википедију "није аутентична". Ја сам показао на разним примерима да Влада и Скупштина РС су једино користили верзију коју сам ја векторизовао у званичној употреби (УКЉУЧУЈУЋИ У ЗАГЛАВЉУ СЛУЖБЕНОГ ГЛАСНИКА РС, ГДЕ СЕ САМО И МОЖЕ КОРИСТИТИ ЗВАНИЧНА ВЕРЗИЈА).

Међутим, кад сте већ поменули да је верзија коју Ви пропагирате већ била векторизована на Википедији, ја ћу Вас подсетити шта је писало у коментару аутора те векторизације: ({{Information |Description=Coat of arms of Republika Srpska. From [http://www.freesrpska.org/en/rs/obiljezja/grb.html freesrpska.org], with permission. originally uploaded to [[:en:Image:Republika Srpska coat larg)

Дакле, аутор те векторизације је навео да је ту верзију грба скинуо са сајта Покрета за слободну Српску.

Та верзија коју Ви пропагирате јесте постојала, она се јесте повремено користила, али она није била ЗВАНИЧНА ВЕРЗИЈА, а најбољи могући доказ за ту могу тврдњу је заправо ЗАГЛАВЉЕ СЛУЖБЕНОГ ГЛАСНИКА РС, где се једино смела користити званична верзија.

Нисте били у праву, и нисте требали користити тако јаке речи против мене, али хајде да заборавимо на ово (АКО ЈА МОГУ, КОЈИ САМ ТРПЕО УВРЕДЕ БЕЗ ОСНОВЕ, МОЖЕТЕ СИГУРНО И ВИ), и да пустимо да остали форумаши наставе са расправом о грбу Србије.

Извините, али само сам морао да додам још једну ствар. Грб Републике Српске се увек стављао на табле испред државних зграда, као што су полицијске станице, и увек се користила званична верзија тог грба (тако је, или би барем требало да буде, и код нас у Србији). Овде доле је слика једне такве табле испред полицијске станице у Прњавору. Као што видите, у питању је верзија грба коју сам ја касније векторизовао. Ја нисам имао, нити ћу икада имати, корист од тога што сам векторизовао тај грб, јер је то била званична верзија грба те државе, те нисам хтео да буде заборављена (као што и други народи нису заборавили или одбацили званичне верзије својих грбова из ратног и послератног периода). Мислим да је ово сад заиста довољно доказа.
policijaprnjavor.jpg

Poslednja izmena:
Ви кажете да оцила на верзији коју сам ја векторизовао нису бушна, па чак кажете да лажем кад кажем да сам правилно векторизовао ту верзију, јер (по Вама) та верзија није имала бушна оцила, док моја векторизација их има.

Та верзија је иначе била једина права и историјска верзија грба РС, која је била у званичној употреби, па се као таква користила и у заглављу Службеног гласника РС (где се увек само користи званична верзија грба једне државе).

Ја сам већ показао два броја Службеног гласника РС (са сајта Владе РС и са сајта Савеза општина и градова РС), која се могу видети горе, АЛИ САМ САДА И УВЕЋАО ЗАГЛАВЉЕ ЈЕДНОГ ОД ТИХ СЛУЖБЕНИХ ГЛАСНИКА, ДА СЕ ТАЧНО И ЈАСНО ВИДИ КАКО СУ ИЗГЛЕДАЛА ОЦИЛА НА ТОЈ ИСТОРИЈСКОЈ ВЕРЗИЈИ ГРБА РС, КОЈУ САМ ЈА ВЕКТОРИЗОВАО ЗА ВИКИПЕДИЈУ. ЕВО И СЛИКЕ ДА СВИ ВИДЕ:

new2b.png

ВИ КАЖЕТЕ ДА ЈА ЛАЖЕМ ДА СУ ОЦИЛА БУШНА, А ЕВО ЈАСНОГ ДОКАЗА ДА ЈЕСУ БУШНА (НА ОРИГИНАЛНОЈ ВЕРЗИЈИ КОЈОЈ САМ ЈА ДОСЛЕДАН БИО У ПРЕЦРТАВАЊУ И ВЕКТОРИЗАЦИЈИ).

O, Marko, čoveče, treba da shvatiš jednu najjednostavniju stvar!

Izvornik državnih znamenja R.Srpske i RSK nije postojao. A čim nemaš izvornik nemaš ni jedinstven dizajn. Zato nije neobično da državne institucije koriste različite verzije grba.

Dakle, ne postoji "istorijski grb" R.Srpske...

Da nisam uskočio na ovu stranu, ti bi je celu ispunio svojim postovima... Haha! :-P

Poslednja izmena:
O, Marko, čoveče, treba da shvatiš jednu najjednostavniju stvar!

Izvornik državnih znamenja R.Srpske i RSK nije postojao. A čim nemaš izvornik nemaš ni jedinstven dizajn. Zato nije neobično da državne institucije koriste različite verzije grba.

Dakle, ne postoji "istorijski grb" R.Srpske...

Da nisam uskočio na ovu stranu, ti bi je celu ispunio svojim postovima... Haha! :-P

Вероватно си у праву да није постојао изворник грба РС, али то не значи да се није знало како тај грб треба да званично изгледа. У званичној употреби, барем после рата, само је постојала ова верзија коју сам ја векторизовао, и понекад (у можда 10% случајева, ако и толико) она "друга верзија" коју помиње члан."Tresnjevo".

Као што сам показао са овим силним примерима, ПОСТОЈАО ЈЕ ЈЕДИНСТВЕН ДИЗАЈН, јер је свуда грб исти по изгледу. Уопште нема "шарања". Чак има много, много, много мање "шарања" не код нас у Србији, иако они у РС нису имали изворник, а ми га имамо.

Ова верзија коју сам ја векторизовао јесте историјска, јер је коришћена још од рата, па све до укидања грба РС. Ја сам историчар, и не користим израз "историјски грб" олако. Ово је био историјски грб, а ја сам накачио све ове постове као доказ својих тврдњи. Кад "Tresnjevo" каже да ја ЛАЖЕМ, и да је она друга верзија коју он пропагира била ЈЕДИНА ОРИГИНАЛНА, нико жив се не буни. А, кад ја накачим постове да докажем да то није тачно, одмах се нађе неко да се буни.

Дакле, кад неко кажем да сам ја ЛАЖОВ, то је уреду. Кад ја докажем да НИСАМ, онда то није уреду!?

Ова верзија коју сам ја векторизовао се налазила на свим личним картама и другим званичним документима, на свим таблама испред државних зграда, у заглављу Службеног гласника РС и других званичних докумената. Просто речено, та верзија је била званична, јер се једино она користила за оне стварно битне државне сврхе.

Успут, ево оно што си тражио:

zastava2.png

Poslednja izmena:
Ја сам од првог дана на овом форуму (од својих првих коментара) указивао на опасност од укидања тренутног изворника и враћања верзије из 2004., односно прављења неке "најновије" верзије. Ја сам више пута нападнут због тога што сам тврдио да постоји државна комисија која има задатак да направи ту "најновију" верзију, а на крају се испоставило да сам у праву по питању постојања такве комисије.

Такође сам се од првог дана залагао за опстанак Грујићевог решења, указивао сам на све предности тог решења, итд. И, никад нисам крио ништа о себи. Веома сам слободно писао о томе да сам завршио историју у Америци, да сам одрастао у Канади, да сам радио у медијском сектору Србије, да сам двојни држављанин, да ми је супруга филолог, па сам чак писао и о свом пореклу и пореклу своје породице, из ког сам дела Београд. Ма, све живо сам написао.

Ја стварно не знам ко је још толико слободно и отворено говорио све о себи на овом форуму, а да није у питању јавна личност чији је идентитет већ познат осталим члановима форума.

Само што нисам поменуо своје пуно име и презиме, али се види по мом "нику" да се зовем Марко и да је слово М прво слово мог презимена, као и да сам рођен 1976. Дакле, врло лако је било свакоме да дозна скоро све о мени. Е, онда сам рекао и да се презивам Маљковић.

Одједном се ту појавио Статлер да укаже како се неко ко се потписивао као "Марко Маљковић" и који је рекао да је историчар писао све и свашта против Грујићевог решења на сајту Б92, где се иначе свако може потписати како хоће, и где нико не тражи регистрацију за коментаторе, нити на било који начин проверава њихове податке.

Одједном се ово узело као "кључни доказ" да сам ја лажов, преварант, итд. Ја сам рекао да то нисам уопште написао, да је то могао написати свако, али не вреди.

Poslednja izmena:
Да, заиста је Статлер "доказао" да сам варалица, јер сигурно "није могуће" да се неко лажно представља на интернету. Нико на свету не зна како се ја зовем и да сам историчар, па је немогуће да је неко укуцао моје име и презиме на сајту Б92, где иначе не траже регистрацију за коментаторе, и где никад не проверавају нечији идентитет. Доказао је, нема шта. Чуди ме да није иследник у МУП-у.

Онај "клон" (са целих 5 коментара) који је рекао да моја векторизација грба РС на Википедији "не одговара оригиналу", нека погледа како је изгледао оригинал. Овако је изгледала званична верзија коју је користила Влада Републике Српске :

Premijer-Dodik.jpg

А, овако изгледа моја векторизација:

Former_COA_Republika_Srpska.svg

Ето, и ово је "чист доказ" да сам ја "варалица".

Она "друга верзија" грба РС се само неформално користила на неким местима, а највише на сајту Покрета за слободну Српску (оно што је "клон" приказао је иначе један од сајтова тог покрета). Права и званична верзија је ова коју сам ја накачио, али изгледа да неко хоће да свима нама избрише сећање, као да живимо у оном Орвеловом роману "1984".

Некаква "векторизација" те "друге верзије" грба РС јесте постојала једно кратко време на Википедији пре него што сам накачио векторизацију званичне верзије, само што је била толико лоше и аматерски урађена, да је то било страшно, а и није била верна правој и званичној верзији грба РС (нека је неко скине у SVG формату са Викимедије, отвори у одговарајућем компјутерском програму и погледа, ако ми не верује).

Жељко Хеимер иначе није хрватски хералдичар, као што рече онај "клон", него хрватски експерт на заставе. Он је на свом сајту поставио цртеж грба РС, који је у потпуности веран оригиналу (као и моја векторизација). Хеимер само прецртава заставе и грбове, он ништа не измишља, нити додаје или одузима.

Википедија иначе уважава Хеимеров сајт као извор за тачне и прецизне информације о историјском изгледу грба или заставе једне државе.

Ово уопште није лоше уз мале дораде!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back