Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eqb14SuXEAc9vfe

Novak stigao u Adelajd i već je u karantinu

RTX8AZGV-750x500.jpg

Novak Đoković je stigao u Australiju gde će biti narednih dana kako bi učestvovao na ATP Kupu i Australijen Openu.

Da je Đoković u karantinu uverili su se australijski paparaci koji su imali sreće da se Novak pojavio na prozoru hotela u kom boravi tokom karantina.

Đoković inače nije jedini tenisert koji je u ovom hotelu u severnom delu Adelajda, a tu su još Rafael Nadal, Serena i Venus Vilijams kao i Dominik Tim. Oni bi trebalo da učestvuju na egzibiciji 29. januara.

Kada se karantin za Novaka završi on će od 1. do 5. februara igrati na ATP Kupu u Melburnu, dok 8. februara počinje Australijen Open.

Sport Klub

Sada i teoretski: Đoković obara Federerov rekord

Rodzer-Federer-Novak-DJokovic-750x500.jpg

Novak Đoković sigurno će oboriti rekord Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

Zbog modifikovanog kalendara za 2021. godinu, nekoliko izvora navodi da su iz ATP odlučili da trenutni sistem (po kojem važi bolji od dva rezultata na istom turniru u prethodne dve godine) važi do 15. marta kako bi se računali i bodovi iz Indijan Velsa 2019. godine (to je bio prvi turnir koji je otkazan zbog pandemije).

Novak je prošle godine osvojio ATP kup sa maksimalnih, 750 bodova jer je dobio sve svoje mečeve za Srbiju, a potom je osvojio i Australijan open vredan 2.000 bodova.

Šta god da uradi ove godine u Australiji, Đokoviću će ti bodovi ostati, a sada je i teoretski osigurao istorijski broj jedan, nešto što je uz Gren slem titule navodio kao glavni cilj u karijeri. Trenutno je u svojoj 303. nedelji kao najbolji teniser sveta.

Australijan open, na kojem je Novak dosad osam puta slavio, počinje 8. februara, a od 1. do 5. na programu je ATP kup.

Đoković ima 17 Gren slem titula, po tri manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Sport Klub

Novak od Melburna do Madrida

GettyImages-1203542955-750x500.jpg

Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, objavio je raspored turnira na kojima će igrati tokom 2021. godine.

Kao što je poznato sezonu otvara ATP kupom (1. – 5. februar), a onda sledi učešće na Australijan openu (8-21 februar). Oba takmičenja se održavaju u Melburnu. Prvi deo sezone na betone završiće učešćem u Dubaiju (15. mart) i Majamiju (22. mart).

U Monte Karlu (12. aprila) počeće Đoković seriju takmičenja na šljaci. U planu su turniru u Madridu (3. maj), Rimu (10.maj) i na Rolan Garosu (24. maj). Posle godine pauze, u kalendar se vraća i Vimbldon. Novak će do šeste titule na najprestžnijem turniru na svetu pokušati da dođe od 28. juna.

Kada se okonča takmičenje u Londonu, 33- godišnji Beograđanin bi fokus trebalo da stavi na Olimpijske igre u Tokiju Teniski turnir startuje 26. jula. Iz Japana ide na američku turneju gde će igrati u Sinsinatiju i na US openu u Njujojorku.

Tokom jeseni u planu su turniri u Šangaju (11. oktobar), Beč (25. oktobar) i završni Masters, koji se od ove godine igra u Torinu (15. novembar). Naravno ako se za njega kvalifikuje.

Tačku na godinu, Đoković će staviti na Dejvis kupu u Madridu (22. novembar). To znači da je prvi reket sveta odlučio već sada odlučio da bude na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom u pokušaju da Srbija osvoji drugu Salataru.

Sport Klub

Egzibicija u Adelejdu: Siner prvi Đokovićev rival u 2021.

novak-dokovic-skrusen-201423-750x499.jpg

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi meč u 2021. godini odigraće protiv mlade nade Janika Sinera u okviru revijalnog turnira u Adelejdu.

Teniski savez Australije organizovaće 29. januara egzibiciju pod nazivom „A Day at the Drive“, na kojoj će učestvovati najbolji teniseri i teniserke sveta.

Program će početi u 13 časova po lokalnom vremenu, odnosno 3.30 po srednjoevropskom. Otvoriće ga Novak Đoković i Janik Siner.

Posle njih na teren će Serena Vilijams i Naomi Osaka. Bonus meč odigraće Venus Vilijams i Irina Begu.

Noćna sesija počeće u 19 časova po lokalnom vremenu, odnosno 9.30 po srednjoevropskom. Tada će prvi meč u 2021. odigrati Rafael Nadal i Dominik Tim.

Program će zatvoriti Ešli Barti i Simona Halep.

Zvanični turniri u Australiji u ženskoj konkurenciji počeće 31. januara, a u muškoj 1. februara. Svi će se igrati u Melburnu.

Sport Klub

Problem sa zglobom: Novak odigrao samo set egzibicije

GettyImages-1299221330-750x527.jpg

Srpski teniser Novak Đoković odigrao je samo jedan set egzibicionog meča u Adelajdu protiv Italijana Janika Sinera zbog problema sa desnim zglobom.

Najbolji igrač sveta se za prvi set zamenio sa Filipom Krajinovićem i tek je u drugom izašao na teren protiv 36. reketa planete. Oba seta rešena su rezultatom 6:3 u korist srpskih tenisera.

U ovom momentu nema detaljnijih informacija o stepenu Novakove povrede, mada se očekuje da bude spreman za start ATP kupa drugog februara.

Inače, za Đokovića i Krajinovića je to bio premijerni meč u 2021. godini, kao i prvi posle dvonedeljnog karantina u Adelajdu.

Sport Klub

Nadal doneo krupnu odluku, Novak Đoković NAJBOLJI SVIH VREMENA!

Drugi teniser sveta Rafael Nadal neće igrati u polufinalu ATP kupa u duelu Španije i Italije. Ova vest ne bi sama po sebi bila toliko bitna da Nadal posle odustajanja od polufinalnog duela ni teoretski više ne može da stigne Novaka Đoikovića na prvom mestu ATP liste do 8. marta. Tada će srpski as definitivno oboriti rekord Rodžera Federera po broju sedmica na čelu ATP liste.

Ako ne dođe do promena u poslednjem trenutku, što nije nemoguće, jer Nadal nema težu povredu leđa, Đoković će 8. marta početi 311. nedelju kao najbolji teniser sveta, dok je Federer davno “zakucan” na 310. sedmica.

novak_vs_nadal_foto_sd_ilustracija-_profimedia.jpg

Kako stoje stvari, u polufinalu ATP kupa u subotu posle pomoći snage će odmeriti Karenjo Busta – Fonjini i Bautusta Agut – Beretini.

Dakle, biće ovo, kako stoje stvari, istorijsko otkazivanje Nadala, sve u korist Novaka Đokovića. Pa, neka je sa srećom novom rekorderu svetskog tenisa.

SD

Novaku sledi zasluženi odmor.

nole.jpg

Najbolji teniser sveta i trostruki uzastopni osvajač Australijan opena Novak Đoković saznao je jutros, nakon pregleda magnetnom rezonancom, da mu se napuknuće trbušnog mišića povećalo sa početnih sa 1,7 na 25 milimetara.

Đoković je u nedelju osvojio deveti trofej u Melburnu, ukupno 18. Grend slem titulu u karijeri pobedom protiv Danila Medvedeva iz Rusije sa 7:5, 6:2, 6:2.

Bilo je neizvesno da li će zbog zdravstvenog problema stići do samog kraja pošto je već u meču trećeg kola protiv Tejlora Frica iz SAD pokidao mišić.

U međuvremenu mu se, tokom četiri meča koje je odigrao nakon kidanja mišića, napuknuće drastično uvećalo.

"Došao sam ovde pravo sa snimanja magnetnom rezonancom, koje je pokazalo da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 1,7 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi lekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zalečim mišić", rekao je Đoković.

Uprkos tome što je stisnuo zube, mnogi su prošle nedelje bili skeptični po pitanju verodostojnosti Novakove povrede.

"Ima ljudi koji će uvek sumnjati u ono što govorim ili radim i to je u redu. Pomirio sam se s tim da ne mogu baš svakom učinim zadovoljnim. Da li me to frustrira? Naravno, imam i ja emocije kao svi drugi i ne uživam u tome kada me kritikuju i kada me osuđuju. Ali u isto vreme prihvatam realnost da svako ima pravo na mišljenje", rekao je Đoković.

Sada, nakon što se okitio devetim trofejem u Melburnu, Đokoviću sledi zasluženi odmor, a povratak na teren mogao bi da usledi tek krajem marta na mastersu u Majamiju.

Do tad bi se i oštećenje trbušnog zida saniralo.

Sporrtske ne
Trebali bi prikazati taj snimak m.rezonance, možda se oni koji su bili "skeptični" i mislili da Novak folira, barem javno izvine ako ih nije sramota.. ali, priznati grešku i izviniti se, mogu samo veliki ljudi koji nisu zlonamjerni. Postavlja se opravdano pitanje a i sumnja, a zašto ste uopšte mislili da Novak foliram, tj laže?

Novaku sledi zasluženi odmor.

Pogledajte prilog 866982

Najbolji teniser sveta i trostruki uzastopni osvajač Australijan opena Novak Đoković saznao je jutros, nakon pregleda magnetnom rezonancom, da mu se napuknuće trbušnog mišića povećalo sa početnih sa 1,7 na 25 milimetara.

Đoković je u nedelju osvojio deveti trofej u Melburnu, ukupno 18. Grend slem titulu u karijeri pobedom protiv Danila Medvedeva iz Rusije sa 7:5, 6:2, 6:2.

Bilo je neizvesno da li će zbog zdravstvenog problema stići do samog kraja pošto je već u meču trećeg kola protiv Tejlora Frica iz SAD pokidao mišić.

U međuvremenu mu se, tokom četiri meča koje je odigrao nakon kidanja mišića, napuknuće drastično uvećalo.

"Došao sam ovde pravo sa snimanja magnetnom rezonancom, koje je pokazalo da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 1,7 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi lekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zalečim mišić", rekao je Đoković.

Uprkos tome što je stisnuo zube, mnogi su prošle nedelje bili skeptični po pitanju verodostojnosti Novakove povrede.

"Ima ljudi koji će uvek sumnjati u ono što govorim ili radim i to je u redu. Pomirio sam se s tim da ne mogu baš svakom učinim zadovoljnim. Da li me to frustrira? Naravno, imam i ja emocije kao svi drugi i ne uživam u tome kada me kritikuju i kada me osuđuju. Ali u isto vreme prihvatam realnost da svako ima pravo na mišljenje", rekao je Đoković.

Sada, nakon što se okitio devetim trofejem u Melburnu, Đokoviću sledi zasluženi odmor, a povratak na teren mogao bi da usledi tek krajem marta na mastersu u Majamiju.

Do tad bi se i oštećenje trbušnog zida saniralo.

Sporrtske ne
Trebali bi prikazati taj snimak m.rezonance, možda se oni koji su bili "skeptični" i mislili da Novak folira, barem javno izvine ako ih nije sramota.. ali, priznati grešku i izviniti se, mogu samo veliki ljudi koji nisu zlonamjerni. Postavlja se opravdano pitanje a i sumnja, a zašto ste uopšte mislili da Novak foliram, tj laže?
Xaxa ma on je lud sto odgovara na te nebuloze,nikom nista ne duguje,ja bi im reko jeste to je bila moja taktika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back