Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izbacili ste Novaka - ZGROŽEN SAM

Jedan od najpoznatijih, i vrlo verovatno najplaćenijih američkih TV spotrsih analitičara, Stiven Ej Smit prokomentarisao je odluku US Opena da izbaci Novaka Đokovića sa turnira jer je pogodio linijskog sudiju lopticom u vrat. I to sasvim slučajno. Stivej-Ej je o tome govorio u svom stilu, glasno i iskreno, priznavši da uopšte ne shvata odluku organizatora da pošalju kući najzvučnije tenisko ime koje je pristalo da dođe u Njujork. I ne samo to...

- Zgrožen sam... Hoću da budem veoma fer i pažljiv u ovome što ću reći. Džon Mekinro je izuzetan teniski analitičar, četvorostruki 'Broj 1', osvajač grend slema, znamo svi njegovu biografiju. On je senzacionalan i da on izađe na TV jutros i da priča da je razočaran Đokovićem, da je morao bolje...

- Rekao sam – šta? Da li je to onaj Džon Mekinro koji je znao da žvaće sudije. To što je on govorio arbitrima... Bila su to drugačija vremena i to je onda bio još veći šok nego sada. A on je to radio bez obzira na sve. Pravio je greške.

- Novak je pogodio linijskog sudiju slučajno, nije ni gledao. Imamo globalnu pandemiju trenutno, gde imate ljude koji nisu hteli ni da učestvuju. A imamo jednog od vrhunskih svetskih igrača, koji je došao da učestvuje kada nije morao. I zato što je napravio grešku ga izbacujete i šaljete ga kući u suštini. Mora da se šalite. Mora da se šalite - rekao je on.

- Jasno je da nije namerno. Kaznite ga oduzimanjem poena, seta... Ali da ga pošaljete kući? Mislim da je to bilo neverovatno nesrećno i mislim da je to štetilo ljubiteljima tenisa bilo gde - u čudu je Smit.

- Da li ste gledali tenis? Da li možete da nabrojite tri igrača koja biste hteli da gledate pre nego njega? Posebno u vreme pandemije? Imam problem sa tim!

- Zaustavite meč, posvetite tome pažnju i neka se vrate drugog dana da igraju. Hoću da gledam jednog od najboljih tenisera. Da je on to uradio namerno, dođavola, naravno da bih bio za to da ga izbace. Ali slučajno? Slučajno! - rekao je u dahu Stiven Ej Smit.

SD

Bez obzira ne to, nije malo ni onih koji odmah napali Đokovića optužujući ga da ne može da obuzda agresiju, a sada je u njegovu odbranu stao i Toni Nadal, stric Rafalea Nadala. Toni Nadal je u kolumni za španski ''El Pais'' napisao da bi kazna diskvalifikacije trebalo da važi samo za onog koji je imao lošu nameru ili bio nepromišljen, a ne i za onog koji jednostavno nije imao sreće.

- Pogledao sam snimak više puta i imam utisak, svakog puta, da je to bila loša sreća. Nema nikakve namere u njegovom udarcu, niti je to bilo nešto zastrašujuće - napisao je Toni.

- Poslednjih šest mesecu je za njega bio PR debakl. U ovom periodu karijere, kada svako voli Nadala i Federera jako dug period, Novak je na neki način negativac. Đoković je čovek koji želi da ubije bambija u očima ljubitelja tenisa - naglasio je Rodik.

Osvajač US Opena iz 2003. i nekadašnji prvi igrač sveta dešavanja u Njujorku je opisao kao nesrećan slučaj.

- Bio je jako nesrećan događaj. Doveo je sebe u poziciju da je prizvao nesreću i svršen čin. Deo koji me još više uznemiruje je razgovor od 20 minuta i kao da nije izgledao zabrinuto za damino grlo ili bilo šta drugo. Potom preskakanje konferencije za medije, što je verovatno pogoršalo situaciju - zaključio je.

Novinaru Njujork Tajmsa Đoković nije ni u TOP 10!
Kristofer Kleri, novinar Njujork Tajmsa, napravio je listu do 10 najzanimljivijih igrača na ATP turu.

Poznati teniski novinar, koji ovaj posao radi od 1990. godine, nije stavio najboljeg tenisera Novaka Đokovića ni u Top 10.

Naglasio je da je Đoković možda u Top 20, zbog "elastičnosti". Po njemu je najzanimljiviji teniser za gledanje Rodžer Federer.

Zatim sledi Denis Šapovalov na drugom mestu, Rafael Nadal na trećem, Nik Kirjos, Stefanos Cicipas, Dominik Tim, Korentan Mute, Gael Monfis, Danil Medvedev i Fabio Fonjini.

Kao bonus, na 11. mestu stavio je Stena Vavrinku.

SD

Bez obzira ne to, nije malo ni onih koji odmah napali Đokovića optužujući ga da ne može da obuzda agresiju, a sada je u njegovu odbranu stao i Toni Nadal, stric Rafalea Nadala. Toni Nadal je u kolumni za španski ''El Pais'' napisao da bi kazna diskvalifikacije trebalo da važi samo za onog koji je imao lošu nameru ili bio nepromišljen, a ne i za onog koji jednostavno nije imao sreće.

- Pogledao sam snimak više puta i imam utisak, svakog puta, da je to bila loša sreća. Nema nikakve namere u njegovom udarcu, niti je to bilo nešto zastrašujuće - napisao je Toni.

- Poslednjih šest mesecu je za njega bio PR debakl. U ovom periodu karijere, kada svako voli Nadala i Federera jako dug period, Novak je na neki način negativac. Đoković je čovek koji želi da ubije bambija u očima ljubitelja tenisa - naglasio je Rodik.

Osvajač US Opena iz 2003. i nekadašnji prvi igrač sveta dešavanja u Njujorku je opisao kao nesrećan slučaj.

- Bio je jako nesrećan događaj. Doveo je sebe u poziciju da je prizvao nesreću i svršen čin. Deo koji me još više uznemiruje je razgovor od 20 minuta i kao da nije izgledao zabrinuto za damino grlo ili bilo šta drugo. Potom preskakanje konferencije za medije, što je verovatno pogoršalo situaciju - zaključio je.

Novinaru Njujork Tajmsa Đoković nije ni u TOP 10!
Kristofer Kleri, novinar Njujork Tajmsa, napravio je listu do 10 najzanimljivijih igrača na ATP turu.

Poznati teniski novinar, koji ovaj posao radi od 1990. godine, nije stavio najboljeg tenisera Novaka Đokovića ni u Top 10.

Naglasio je da je Đoković možda u Top 20, zbog "elastičnosti". Po njemu je najzanimljiviji teniser za gledanje Rodžer Federer.

Zatim sledi Denis Šapovalov na drugom mestu, Rafael Nadal na trećem, Nik Kirjos, Stefanos Cicipas, Dominik Tim, Korentan Mute, Gael Monfis, Danil Medvedev i Fabio Fonjini.

Kao bonus, na 11. mestu stavio je Stena Vavrinku.

SD
Кога занимају његове листе? Нека их саставља и качи код себе у собу. И)мам и ја листу новинарских гована. Кристо Кер је на високом Првом месту.

1600067100955.png

Novak je i dalje suvereno na prvom mestu sa istim brojem bodova kao i pre dve sedmice, kada je objavljena prethodna ATP lista. Između Đokovića i Nadala je identična razlika – 1.010. bodova (10.860 – 9.850). Međutim, srpski as je diskvalifikacijom na US openu onemogućen da značajno uveća bodovnu prednost u odnosu na Španca, kojem zbog pandemije korona virusa nisu obrisani bodovi (2.000) koje je osvojio prošle godine na US openu.

Đoković je započeo 285. nedelju na čelu ATP karavana i za 14 dana će dostići Pita Samprasa na drugom mestu večne liste (286 nedelja). Prvi je i dalje Rodžer Federer (310).

Novak: Bio je šok, nastavljam dalje ali ne zaboravljam

Prvi put nakon diskvalifikacije na US Openu, Novak Đoković govorio je o dešavanjima u Njujorku.

Novak-Djokovic.jpg

"Bio je to šok za mene. Prvi put u karijeri mi se dogodilo nešto takvo. Možda je moglo da se desi i ranije, kao što može da se dogodi i velikom broju igrača, da loptica pogodi linijskog sudiju. Bilo je mnogo spekulacija o tome da li sam zaslužio ili ne da budem diskvalifikovan, ali ja sam to prihvatio i nastavio dalje. Proverio sam kako je Lora nakon meča, rekla je da je dobro da nema veću povredu. Veoma mi je žao što sam joj prouzrokovao šok i dramu jer ona to ničim nije zaslužila. Ona volontira i radi svoj posao, voli tenis i tu je nekoliko godina. Nesrećna je okolnost za oboje što smo morali da iskusimo nešto takvo. Ali, verovatno je tako moralo da bude, život određuje kako će se stvari dešavati", rekao je Đoković.

"Bilo je čudno za mene da na taj način završim učešće na US Openu jer sam se osećao dobro, igrao sam dobro. Osvojio sam Sinsinati koji se igrao na istom terenu, bio sam u četvrtom kolu i imao sam dosta samopouzdanja. Bilo je neočekivano i potpuno bez ikakve namere da je udarim. Ali, kao što sam rekao, kada tako udarite loptu kao što sam ja uradio postoji šansa da nekoga pogodite. Pravila su jasna, prihvatam to i moram da nastavim dalje i to sam uradio. Naravno da nisam zaboravio i mislim da nikada neću jer je to nešto što ostaje u pamćenju za ceo život. Ali, mislim da neću imati nikakav problem da se vratim na teren, da igram dobro i da udaram loptu. Prva prilika je u Rimu i dobro je da imam turnir brzo nakon toga. Mislim da je odlično da se što pre vratim ne taren i da prevaziđem sve što se dogodilo. Imao sam vremena i da budem sa porodicom, da oporavim rame koje me je bolelo nakon pada u onom poslednjem gemu protiv Karenja-Buste, sve je u redu i spreman sam", dodao je srpski teniser.

Novak turnir u Rimu počinje od drugog kola, a prenose možete pratiti samo na našim kanalima.

http://sportklub.rs/Tenis/Masters-1...-sok-nastavljam-dalje-ali-ne-zaboravljam.html

Pobedom u Rimu, Đoković je ISPISAO novi REKORD!
Pobedom nad Dijegom Švarcmanom iz Argentine u finalu Rima, Novak Đoković postao je aspolutni vladar i kada se radi o broju osvojenih mastersa!
Naime, najbolji svetski teniser stigao je do brojke 36, po čemu je osvojio jedan masters više od velikog rivala Rafaela Nadala koji je ostao na 35 pehara na mastersima.
2020-09-21t172618z_1591856485_up1eg9l1cfur2_rtrmadp_3_tennis-rome.jpg

Podsetimo, Španac je eliminisan u četvrtfinalu upravo od Švarcmana, koji je posle "kralja šljake" izbacio i Denisa Šapovalova iz Kanade.
Priliku da uveća kolekciju mastersa, Novak Đoković će imati na predstojećem Rolan Garosu.

Novak našao idealno rešenje za problem sa linijskim sudijama!

Odavno je poznato da se Novak Đoković ne bavi samo svojim ličnim inrteresima u b orbi da postane najtrofejniji teniser svih vremena na Gren Slem turnirima, već razmišlja i o unapređenju same igre.

S tim u vezi, Novak je predložio da se razmisli i o - ukidanju linijskih sudija.

U Sinsinatiju je već obavljena ''pokazna vežba'', postavljen je sistem koji bez traženja čelendža reaguje i signalizira da li je aut ili ne.

Toga na Rolan Garosu i na turnirima na šljaci nema, i ne samo toga, nego ni klasičnih čelendža na koje smo već odavno navikli na najvećim turnirima.

"Uz dužno poštovanje za tradiciju, što se tiče ljudi prisutnih na meču, uključujući i linijske sudije, ne vidim razlog zbog kojeg svaki turnir na svetu ne bi imao ono što smo imali i u Sinsinatiju. Tehnologija je toliko napredovala da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi linijske sudije i dalje trebalo da budu na terenu", smatra Đoković.

Naravno, nije moglo i bez pominjanja situacije sa US opena, kada je Novak diskvalifikovan jer je pogodio lopticom linijskog sudiju. Sada na to gleda sa vedrije strane.

"Tehnologija je skupa, to razumem, ali mislim da idemo ka tome da nema razloga da linijske sudije budu na terenu. Da, skupljači loptica bi trebalo da ostanu, ali ne vidim nijedan razlog zbog kojeg bi linijske sudije ostale na terenu, sem tradicije. Samim tim bi i manje bilo šansi da mi se desi ono što se desilo u Njujorku", nasmejao se Nole.

B92. net

Ko bi rekao da će Roger znati tačan datum kada prestaje da bude najbolji teniser u istoriji?
To je 11.10.2020.
Sutra Nadal ako pobedi, 20. titula, ima više mastersa i bolji međusobni skor, prestiže Rođu...
Novak ako uzme biće jedini sa po 2 titule na svih 14 najvećih turnira, preći će sigurno i matematički rekord po broju nedelja na prvom mestu, bolji međusobni skor i od Rogera i od Rafe.
Bogami, od sutra Roger više nije GOAT!
Jedva čekam 15h sutra!
(Majčin sin, 10. oktobar 2020 20:02)
# Link komentara

Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, otkrio je zbog čega ne putuje na sve turnire sa najboljim svetskim teniserom

Nekadašnji hrvatski as je objasnio da je u pitanju dogovor sa Marjanom Vajdom.

- To je bilo po programu da se Marjan Vajda i ja delimo po pola turnira. U prvobitnom rasporedu trebalo je da ja radim Vimbldon i US Open, a on Australiju i Rolan Garos. Bilo je šteta što se neslavno i glupo završilo na US Openu, ali važno je da ga to nije koštalo i da je u Rimu pokazao da je spreman i da ga to ne može poljuljati i da je ipak najbolji igrač na svetu - rekao je Ivanišević.

Novak Đoković danas startuje na turniru u Beču, a prvi rival mu je Filip Krajinović.

SD

Đoković: Raduje me da vidim srpske zastave i navijače

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je posle pobede nad Bornom Ćorićem i plasmana u četvrtfinale turnira u Beču da uživa u tom gradu i podršci koju sa tribina dobija.

Novak-Djokovic.jpg

Novak je prvi set dobio posle borbe u taj-brejku 7:6 (13:11), dok je u drugom slavio rezultatom 6:3.

Što više taj-brejkova dobijete, to ste bolji i imate više samopouzdanja kada ulazite u taj-brejk. Optimistični pristup taj-brejku i saznanje da imate odlične rezultate u tom segmentu pomažu. Borna je imao četiri ili pet set poena i definitivo bi zasluženo dobio taj-brejk. Imao je dobar forhend i volej, bio je vrlo blizu dobijanja prvog seta. Servirao je odlično i veoma precizno, ubacio je visok procenat prvog servisa. Bilo je teško čitati njegov servis. Ja sam igrao pomalo pasivno u prvom setu. On je diktirao igru. Bio je odličan. U formi je došao na ovaj turnir, posle finala u Rusiji. Borna je veliki borac. Znao sam da mi neće ustupiti pobedu, već da ću morati da je zaradim“, istakao je Đoković i dodao:

Zadovoljan sam svojim servisom u oba seta, posebno u drugom, kada sam se poboljšao. Imao sam dobre poene. Bio sam prisutan i borio sam se. Iskoristio sam prilike koje su se ukazale. Mislim da sam u pravom trenutku pronašao pravi servis i prave udarce“.

Upitan šta smatra da je najvažnija stvar za mlade igrače, koji žele da osvoje Gren slemove i da budu broj jedan, Srbin je rekao:

Nije lako dati jednostavan odgovor na to, ali naravno da postoje različiti faktori i elementi koji moraju da budu uzeti u obzir i koji moraju da se poklope, kako bi igrač osvojio Slem ili bio jedan od najboljih na svetu. Osvajanje Gren slema jedan je od najvećih uspeha koji možete da ostvarite u našem sportu. Svako može da ima neverovatnih nekoliko nedelja, ali da li to možete da činite godinu za godinom, da budete prvi i da godinu završite kao prvi? To je ultimativni cilj – da pronađete balans u privatnom i profesionalnom životu, kako biste cele godine bili jedan od pretendenata za najboljeg na svetu“, konstatovao je Novak i dodao:

Vidim mnogo kvaliteta u mlađim igračima. Siner je neko na koga treba obratiti pažnju. On ima moćnu igru i potencijal da bude jedan od najboljih na svetu. Zverev, Cicipas, Rubljov su igrači naredne generacije. Iako su i dalje veoma mladi, osvojili su brojne titule. Ti momci su ustanovljeni kao vrhunski igrači i već su dosegli visine u tenisu. Ali, Siner je definitivno lider mlađih igrača, koji će, po mišljenju mnogih stručnjaka, tek biti vrhunski igrač. Ali, kao što sam rekao, mnogo stvari mora da se složi u karijeri i životu jednog tenisera kako bi on mogao maksimalno da iskoristi svoj potencijal i da istraje iz godine u godinu. Svi imaju priliku da odlično odigraju Gren slem ili jednu sezonu, ali da li možete da istrajete 3, 4, 5, 10 ili 15 godina? To je vrhunski izazov. Tenis je mnogo profesionalniji danas nego kada sam ja počinjao da se bavim njime – posvećenost igrača, broj članova tima koji putuje… Morate da vodite računa o tome kako trenirate, jedete i sve ostalo… Važno je razumeti značaj svih tih aspekata jer se bavite pojedinačnim sportom i niko ne može da vas zameni na terenu kada stvari ne idu kako treba. Preuzimanje odgovornosti za sebe i za svoj život je veoma bitno, koliko god da ste mladi“.

On je potom konstatovao da svi igrači izlazeći na teren teže jednoj stvari – da kontrolišu igru i nametnu sopstvena pravila.

Na teren izlazite imajući jasan plan i taktiku koja treba da bude sprovedena u delo. Nekada postanete nervozni jer udarci ne funkcionišu kako treba. Možda su funkcionisali na zagrevanju, ali kada izađete na teren odjednom bude drugačije. Znam iz sopstvenih primera i pored sveg iskustva koje imam iz mečeva sa najvećih teniskih pozornica – i dalje sam nervozan i imam brige koje imaju svi ostali. Ponekada je intenzitet tih osećaja veći, ponekad slabiji, ali sam ja godinama naučio kako da se nosim sa time, kako da utišam svoj um i da pažnju i energiju usmerim na pravi način. Mislim da sam na poslednja dva meča previše dugo čekao i dopustio protivnicima da diktiraju igru. Naravno da oni imaju bolje šanse ako ja nemam kontrolu nad igrom. Mnogo sam se branio, trčao i trošio energiju. Ali, ponekad je potrebno pronaći put do pobede i ja sam u tome uspeo. Svaki meč je mentalni i emocionalni izazov; ne želim da upotrebim izraz borba, već izazov. Susrećete se sa sopstvenim usponima i padovima i trudite se da pronađete balans, koji treba da vam omogući da odigrate udarce koje želite“.

Đoković u Beču i Austriji uopšte ima brojne navijače, što ga čini veoma srećnim.

Vrlo prijatno se ovde osećam, uživam. Znam da nisam jedini i da mnogi igrači vole ovaj turnir. Osetio sam to tokom poslednja dva meča koja sam odigrao, ali i pre 13-14 godina kada sam bio ovde primetio sam da je tenis veoma popularan. Mnogo ljudi dođe i puno je cele nedelje. Uspeh Dominika Tima još više je doprineo popularnosti tenisa u ovoj zemlji. Ljudi se razumeju u tenis. Znaju kako da navijaju i kako da budu uključeni u teniski meč. Razumeju pravila, kada treba, a kada ne treba da tapšu… Publika je veoma edukovana. Osećam se prijatno na terenu. Naravno, bilo je lepo videti mnogo srpskih zastava i navijača. Znam da u Beču postoji velika srpska zajednica. Broj karata koji ljudi mogu da kupe je ograničen, ali kapacitet je popunjen od prvog dana. Na skoro svakom meču se pojavi 1000 navijača. To je veoma lepo i zahvalan sam na tome što imam priliku da igram pred publikom“.

Sport Klub

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back