Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legendarni Dzon Mekinro je rekao da je serija Novaka Djokovica od 37 pobjeda na startu ove sezone mnogo vece dostignuce od njegovog niza od 42 trijumfa na pocetku 1984. godine!

143282_djokson_f.jpg

"Sve ovo me vraca u 1984. godinu.
Rekordi su tu da se ruse, sada je konkurencija mnogo jaca, fizicki je sve zahtevnije, nas sport sada ima mnogo vecu dubinu, tako da je njegov niz vec impresivniji od mog.
Osim toga, Australijan open je igran krajem godine, tako da ja u seriji nisam imao osvojen grend slem, a bas u Parizu je niz prekinut.
Zato sam odusevljen i zbog tajminga cele stvari, jer bi Novak bas ulaskom u finale Rolan Garosa mogao da obori moj rekord", rekao je Mekinro.
On je dodao da je pomalo neverovatno sa kojom lakocom Novak Djoković dobija najvece rivale Rafaela Nadala i Rodzera Federera.

"Impresivno je to sto je on usao u godinu kao broj tri, a onda poceo da dominira na ovakav nacin i protiv Federera i protiv Nadala.
Pratio sam Novakov razvoj i, blago receno, neverovatno je sa kolikim samopouzdanjem on igra", rekao je Meknro.

Legenda bijelog sporta je upozorila Novaka na to da bi Nadal u Parizu mogao da trazi spas u duzim mecevima.

"Rafu je mnogo teze pobijediti u mecevima koji se igraju na tri dobijena seta. Novak tu mora da bude posebno obazriv", rekao je Mekinro....

Nego da pitam jel se bris bodovi igracu od prosle godine ako ponovi isti uspeh? mislim ako na primer je neko osvojio neki turnir prosle godine i ove godine ga OPET osvoji da li ce ostati na istom broju poena ili ce mu se ovogodisnji dodati bez skidanja proslogodisnjih??? isto i za slucaj na primer ispadanja u 1/8 finala dve godine uzastopno?

NE...ako osvoji isti turnir koji je osvojio i prosle godine...BODOVI OSTAJU...NE MRDA NI GORE NI DOLE...

Završni Masters bez poraza = 1500
4 GS = 8000
8 ATP1000 = 8000
4 ATP500 = 2500 (Monte Karlo se računa kao ATP500 iako nosi 1000 poena, a i Davis Cup isto može da nosi više od 500 poena, a računa se kao ATP500 al njega nisam uzeo u obzir)
2 ATP250 = 500

Što će reći da je neki teoretski maksimum 20500 ukoliko bi igrač osvojio baš svaki turnir :)

Povod za ovako maštanje ima osnova u realnosti. Istina, davnašnjoj. Drejper je je 2006. pokušavao da Đokovića privoli da nastupa za Veliku Britaniju, ali je naš najbolji teniser ostao dosledan svojoj želji da nastupa isključivo za Srbiju. Britancima to i danas teško pada.

Povod za ovako maštanje ima osnova u realnosti. Istina, davnašnjoj. Drejper je je 2006. pokušavao da Đokovića privoli da nastupa za Veliku Britaniju, ali je naš najbolji teniser ostao dosledan svojoj želji da nastupa isključivo za Srbiju. Britancima to i danas teško pada.

Pa to Novakovo odbijanje ne mogu da zaborave zasigurno.
To je bio samar za njih, jer smatraju da su nesto posebno i da bi svakom bila cast da igra za Britaniju.
Da je Novak i pristao (kao sto hvala njemu i Bogu nije), ne verujem da bi njegova karijera bila ovakva kakva je danas.
Nikada ga ne bi voleli kao rodjenog Engleza, uvek bi bio drugi, treci... igrac Velike Kraljevine. To je tako uvek bilo i bice.
Pa eto primera nase Male Mo. Postala je Amerikanka i sta se desilo... iako je dobro unovcila to sto je postala Amerikanka nikad je nisu gledali kao njihovu.
Posle se udala za nekog bogatasa i to je bilo to.
Dobro, ona je imala onaj napad od strane onog ludog Nemca i posle toga vise nista nije bilo isto u njenom zivotu...

Eto i Andreja Petkovic, Bosanka, ili odakle je vec, nebitno, postala je Nemica, ali iako je Nemci vole, ona nikad nece biti voljenija od Julije Gergez, prave Nemice. To je tako u zivotu i to se ne moze promeniti.
Zasto da uzima drzavljanstvo druge zemlje kad je rodjen gde je rodjen i kad voli svoj narod i nasledje. Niko ga nikada nece tako voleti kao mi, njegovi sunarodnici, sto ga volimo.

Gde nalazite bas se pitam ove smesne klipove???
I gde nam je Duskica??? Fali mi! Duskiceeeeee, srce, gde si?
34f1oh4.gif

arvena Srce si ti ...
Tu sam ja uvijek sa Vama uz Noleta :heart::heart::heart:
Tu sam ja bila,kad smo bili pod paljbom svakakvih komentara napada na Noleta ...
Pisala pjesme parole borila se,dobijala razne prigovore prijatne i one druge ...
Zazivjela su moja tri srca ,vidim i drugi ih postavljaju ...
Nole je pred BROJEM JEDAN ...
Tu sam ja i uzivam...:manikir:
connie15.gif
:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back