Boki
Buduća legenda
- Poruka
- 25.947
Nadal moze da i uzme titulu na RG-u...ali ako NOLE bude igrao polufinale...ide na mjesto br. 1 (: ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nadal se nakupio tacni, moze samo goste na veceru da pozove.
Snaga volje, snaga volje... pored sjajne igre, mentalno je jak i puca od samopouzdanja.
Nema sumnje da je jedan od najboljih sportista danas, na celoj Planeti!
7 trofeja, 1GS, 4Mastersa, a ni pet meseci godine nije prošlo!
Sve, ali pobediti RAFU ČETRI PUTA ZAREDOM U FINALU, do pre par meseci, rekao bi da je to nemoguće.
Nole![]()
Znači sada je osvojio 1.500 poena?
Ljudi,ko ima snimak od sinoć ? Treba mi takođe snimak finala iz Majamija sa ATP turnira !Help!
Prevascu ako nekog bude interesovalo a ne razume.Djokovič je favoritem Paříže, za krále antuky ale považuje Nadala
![]()
Vítězná jízda Novaka Djokoviče letošní sezonou zdá se nemá konce. Srbský tenista vyhrál sedm turnajů za sebou a po nedělním triumfu v Římě nad Rafaelem Nadalem je favoritem nadcházejícího Roland Garros.
16. 5. 2011 14:52 PAŘÍŽ
"Já si myslím, že Rafa (Nadal) je pořád na antuce nad námi. On je králem antuky, nejlepším na tomto povrchu v celé historii," řekl Djokovič o Nadalovi, kterého ale na antuce porazil v Římě i o týden dříve v Madridu. "Tyhle výhry mi před cestou do Francie dodávají sebevědomí, ale on v Paříži prohrál jen jednou v životě," řekl Srb.
Oba hráči si komplimenty navzájem vracejí. A tak není divu, že Nadal pasoval třiadvacetiletého Djokoviče do role favorita Roland Garros, které začne v neděli. Není divu, vždyť Srb letos vyhrál všech 37 zápasů, ke kterým nastoupil.
Vítěz turnaje v Madrid Novak Djokovič (vleov) a poražený finalista Rafael Nadal.Novak Djokovič (vlevo) porazil Rafaela Nadala i v Madridu.foto: Reuters/Juan Medina
"Novak hraje nejlépe ze všech. Uplynulých několik měsíců se pohybuje na jiné úrovni než ostatní," řekl Nadal. "Věří si a já jsem až na druhém místě, ale budu připraven na další turnaj a Djokovičova vítězná série nemůže trvat věčně. Šampiony nejsou ti, kteří vyhrávají týden po týdnu, ale ti, kteří vyhrají v pravý čas," prohlásil Španěl.
Djokovič nechce dopadnout jako McEnroe
Možná Djokovič dopadne stejně jako John McEnroe. Americký bouřlivák od začátku sezóny roku 1984 vyhrál 42 zápasů za sebou a sérii mu uťal až ve finále Roland Garros Ivan Lendl. McEnroe přitom tenkrát už vedl 2:0 na sety, ale nakonec padl.
Třiadvacetiletý bělehradský rodák Djokovič doufal, že jeho forma bude na pařížské antuce ještě gradovat. Pohár mušketýrů by nesmírně rád získal. "Je to můj cíl antukové sezóny a všechno dosud byla příprava na Roland Garros," vyhlásil Djokovič, jehož nedělní výkon proti Nadalovi byl skoro ideální. "Perfektní," přisvědčil tenista.
Na grandslamovém French Open půjde nejenom o titul, ale také o pozici světové jedničky. Tu hájí Nadal, ale Djokovič už ztrácí pouhých 405 bodů. Srb Nadala bez ohledu na jeho výsledek sesadí z trůnu, pokud postoupí do finále. Nadal si naopak pozici uhájí, dokáže-li obhájit titul a Djokovič vypadne nejpozději v semifinále.
Djokovič navíc může v případě triumfu na French Open vyrovnat rekordní vítěznou sérii Argentince Guillerma Vilase, který v roce 1977 vyhrál 46 utkání v řadě. Včetně dvou prosincových zápasů ve finále Davis Cupu má srbský tenista na kontě už 39 výher za sebou.
.................Djokovič znovu zdolal Nadala a má už sedmý letošní titul
![]()
Srbský tenista Novak Djokovič během jednoho týdne dvakrát porazil ve finále turnaje světovou jedničku Rafaela Nadala. Po triumfu v Madridu dnes v Římě zvítězil nad Španělem dvakrát 6:4 a udržel tak svou letošní neporazitelnost. Celkem si připsal již 39 vítězství v řadě, čtyři z nich byly právě nad Nadalem.
15. 5. 2011 19:08 - 15. 5. 2011 21:50 Aktualizováno ŘÍM
Podobně jako v Madridu i v Římě sváděli dva nejlepší tenisté současnosti vyrovnanou bitvu, ovšem v koncovkách setů byl lepší Djokovič. V prvním setu vzal Nadalovi podání hned dvakrát a brejkem začal i druhý set.
Pak se sice Nadal vzpamatoval a hru znovu srovnal, ovšem za stavu 4:5 daroval Djokovičovi tři mečboly. Srb jimi sice pohrdl, ale hned vzápětí dostal čtvrtý a ten už využil. A to i přesto, že Nadalovi dvakrát pomohla při obraně páska.
Djokovič si tak připsal již sedmý letošní titul a chybí mu už jen sedm vyhraných zápasů, aby vyrovnal rekord Guillerma Vilase z roku 1977 v počtu výher v řadě. Zároveň výrazně snížil ztrátu na Nadala v žebříčku ATP a na French Open se může pokusit zaútočit na první místo.
Ruská tenistka Maria Šarapovová se po roce dočkala titulu na okruhu WTA. Ve finále v Římě porazila Australanku Samanthu Stosurovou 6:2 a 6:4. Na třiadvacátou trofej v kariéře čekala od loňského května, kdy vyhrála ve Štrasburku. Od té doby čtyři finále prohrála.
Turnajová sedmička v Římě ztratila jediný set ve čtvrtfinále s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, která později zápas vzdala. Následně Šarapovová vyřadila světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska a svou dominanci potvrdila i ve finále.
Nerozhodilo ji ani to, že kvůli dešti muselo být finále o tři hodiny odloženo, a vyhrála čtrnáct z prvních patnácti míčků. Stosurovou, která je v žebříčku hned před ní, nakonec přehrála za hodinu a 23 minut a vyhrála i osmý vzájemný souboj.
"Jsem hrozně nadšená, že jsem vyhrála zrovna tento turnaj. Snila jsem o tom," řekla Šarapovová. "Už je to docela doba, co jsem vyhrála nějaký turnaj. Navíc jsem nebyla favoritkou. O to více si cením, že jsem tady porazila tak skvělé hráčky. Navíc na antuce. Věřím, že to je jen začátek a že v blízké době ukážu další velké věci," dodala.
Finále mužské čtyřhry se nehrálo kvůli zranění Andyho Roddicka. Ten se vzdal šance na trofej se spoluhráčem Mardym Fishem kvůli problémům s pravým ramenem, bez boje tak vyhrála další americká dvojice Isner, Querrey.