Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cestitke nasem Noletu i svima vama koji ga podrzavate:D:zag::super:

novak_djokovic2_afp_davis_cup_srbija.jpg

Žreb za Masters turnir u Majamiju
Nema predaha za Noleta...

Nakon osvojene titule u Indijen Velsu, dve egzibicije, u Bogoti i Majamiju, sledi drugi Masters turnir u 2011. godini, koji će se odigrati u Majamiju (23. mart - 3. april).

Žreb za „Sony Ericsson Open“ obuhvata 96 tenisera, među kojima su 32 nosioca i oni će biti slobodni u prvom kolu.

Nole je postavljen za drugog nosioca, s obzirom da je na najnovijoj rang listi „preoteo“ poziciju broj dva Švajcarcu Rodžeru Federeru.

Šampion Australijen Opena, Dubaija i Indijen Velsa u drugom kolu čeka pobednika susreta između Uzbekistanca Denisa Istomina i kvalifikanta.

Projektovani žreb u nastavku takmičenja u Majamiju je sledeći:

3. kolo: Tomas Beluči (Brazil, 27), Džejms Blejk (SAD, WC)
4. kolo: Viktor Troicki (Srbija, 16), Sem Kveri (SAD, 19)
Četvrtfinale: Endi Mari (Velika Britanija, 5), Fernando Verdasko (Španija, 9), Giljermo Garsija-Lopez (Španija, 24), Džon Izner (SAD, 30)
Polufinale: Robin Soderling (Švedska, 4), David Ferer (Španija, 6), Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 12), Mardi Fiš (SAD, 14)...

Na Noletovom putu pre finala nisu ni Rafael Nadal ni Rodžer Federer.

Prošle godine Novak je u Ki Biskejnu poražen na samom startu, u drugom kolu, od Belgijanca Olivijea Rohusa (2:6 7:6 4:6), tako da brani svega 10 poena!

Srpski teniser je bio šampion Majamija 2007. godine kada je na putu do titule savladao Nadala, Marija i Kanjasa u poslednja tri meča.

Šampionu ovogodišnjeg „petog Grend Slema“ pripašće 1000 ATP poena.

Zanimljivo je da se posle mnogo vremena Đoković na nekom od jačih turnira nalazi na suprotnoj žreba i od Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Zato bi projektovanim žrebom najbolji srpski teniser mogao da se sastane sa nekim od njih dvojice tek u finalu. Na Đokovićevoj polovini žreba se, između ostalih, nalaze Huan Martin del Porto iz Argentine, Španci Fernando Verdasko i David Ferer, Endi Mari iz Velike Britanije i Šveđanin Robin Soderling. Sa suprotne su, uz Nadala i Federera, Čeh Tomaš Berdih, Endi Rodik iz Sjedinjenih Država i Austrijanac Jirgen Melcer.
Matejana, evo zhreba,da se ne patite kako si onomad napisala:lol::cao:
4354779294d86a22684c23707825719_extreme.jpg

Francuski sportski dnevnik *L Ekip* ocijenio je da ce najbolji srpski teniser Novak Djoković, NOLE po svemu sudeci, uskoro postati novi gazda *svetskog tenisa*.

2816696614d8755e6ec490377492717_extreme.JPG

"Teško je u ovom trenutku reći da li je 'Džoker' već preuzeo potpunu kontrolu u svetskom tenisu, s obzirom da se sezona tek zahuktava, ali je činjenica da je srpski teniser nepobodjen u 18 mečeva, koliko je odigrao ove sezone", kaze se u komentaru francuskog sportskog lista.

"L'Ekip" dalje navodi da Djoković nikada do sada nije plenio takvim samopouzdanjem, kojim je protutnjao kroz ATP turnir na Indijan Velsu, na kojem je u polufinalu prvo porazio Rodžera Federera, da bi u finalu na sličan način savladao Rafaela Nadala.
Francuski list podseća da je Djoković, računajući uspeh u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u decembru, do sada zabeležio 20 uzastopnih pobeda, odnosno osvojio tri titule - u Melburnu, Dubaiju i Indijan Velsu.

"L'Ekip" podseća da je Djoković za samo tri meseca "vezao" tri pobede nad Rodžerom Federerom, a da je na svetskoj ATP listi danas preuzeo njegovo drugo mesto, iza vodećeg Nadala. "Nadal pred sobom ima seriju turnira na kojima će braniti veliki broj bodova Monte Karlo, Rim, Madrid, Rolan Garos i Vimbldon. S druge strane, Djoković ni na jednom od pomenutih turnira nije igrao u finalu", podseća "L'Ekip".

Đoković pomogao manastir Gračanicu sa 100.000 dolara...

Gracanica.jpg
images

Ova novčana pomoć manastiru Gračanici i Eparhiji Raško-prizrenskoj namenjena je otkupu zemljišne parcele
Padalište u neposrednoj blizini manastirskog imanja.
Manastir je bio prinuđen da otkupi pomenutu parcelu po veoma visokoj ceni jer bi u protivnom imovina bila zauvek otuđena od manastira i Crkve, što bi dugoročno gledano imalo veoma štetne posledice za celu srpsku zajednicu u Gračanici.

Novčana donacija za manastir Gračanicu uplaćena je preko Humanitarnog fonda "Novak" koji radi uz svesrdnu podršku Genadija Timčenka, uglednog biznismena i dobrotvora iz Rusije.

"Pored svojih dostignuća na polju sporta, Nole se istakao i svojom dobrotvornom delatnošću, svesrdnim i iskrenim pomaganjem stradalnom narodu sa Kosova i Metohije.

Pored njegove redovne pomoći manastirima Hilandaru i Sv. Arhangelima kod Prizrena, takođe treba pomenuti pomoć i stipendiranje dece, posebno sa Kosova i Metohije, preko fondacije “Naša Srbija”, donaciju ambulantnog vozila bolnici u Kosovskoj Mitrovici, pomoć deci ometenoj u razvoju u Banjoj Luci, kao i pomoć nedavno postrdalim u zemljotresu u Kraljevu i poplavama u Loznici", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom internet sajtu našeg najboljeg tenisera.

Uspešan humanitarni fudbalski meč koji je inicirao naš najbolji teniser.
Iako su poraženi od ekipe pravih fudbalera, teniseri, uz zavidne fudbalske sposobnosti, sjajno zabavili publiku.

nole.jpg

Novak Đoković je kao kapiten predvodio fudbalsku selekciju najboljih tenisera sveta koji su poraženi od Fort Loderdejl Strajkersa sa 4:2 u humanitarnom meču sa kog je sav prihod bio namenjen oporavku Japana od katastrofalnog zemljotresa i cunamija koji je usledio.

Naravno, rezultat i postave su bile u drugom planu tokom ovog gesta ljudskosti na koji su se odlučili najbolji igrači "belog sporta", a za one koji golove vole da broje, američki drugoligaš je do pobede došao iako su se za tenisere u strelce upisali Britanac Endi Marej i Kipranin Markos Bagdatis.

"Želeli smo da pokažemo naše saosećanje za taj narod koji je propatio u Japanu. Užasne slike su obišle svet i mi smo rešili da šta god možemo uradimo, a da je u pitanju pomoć - uradimo to na najbolji mogući način. Iskreno, meni je srce puno zbog ovoga", rekao je Đoković.

djokovic-1.jpg

Poslije ubjedljive pobjede nad Uzbekistancem Denisom Istominom Novak izjavio je da je odigrao odlican mec...

127241_610x9_f.jpg

Nole je sa 6...0, 6...1, dosao do 19 uzastopnog trijumfa ove godine, a u narednom kolu ga očekuje duel sa Amerikancem Dzejmsom Blejkom.

*Sve je bilo savrseno. Većina poena koje sam imao su bili vineri i nisam pravio mnogo gresaka*, rekao je Novak, koji je protiv Istomina imao pet brejkova.

*Radujem se predstojećim izazovima.*
* Znam da je proslo tek nekoliko meseci, ali sam igrao odlicno i zelim da nastavim tako*, naglasio je Nole.
Naredni mec u singlu ocekuje u nedelju, dok ce u subotu igrati u dublu sa Endijem Marijem, protiv Stahovskog i Juznog.

Stvarno mi taj Marej postaje sve drazi...mora da je covjek...cim ga NOLE prihvata...
Ono sto ne mogu zaboraviti je njegova cestitka SRBIJI na osvojenom Davis Cup-u...

Arvena...zasto sa Soderlongom???

Federer priznao: Djokovic je najbolji...

Nekada najbolji teniser sveta Rodžer Federer je konačno priznao da je Novak Djoković bolji od njega, bar u ovom trenutku...

fed-v.jpg

Osecam da igram zaista dobar tenis.
Imao sam odličnih šest meseci.
Jednostavno u ovom trenutku je Djoković bolji od svih ostalih i to je ok.
Prolazio sam kroz te faze i sa Nadalom i Marijem, pa i Hjuitom.
To je deo igre.
Nisam ni ocekivao da cu da dominiram 15 godina rekao je Federer...

Nole vodi u drugom setu 3...0...Dzems Blejk ne igra prelose,i opet nema sansi.
Prvi je dobio 6...2.
To MAJSTORE ...
Ne stizem da napisem Nole me prestize novim osvijenim gemom...
Vec je 4...0. Pa 5...0...
Da ostanem jos malo i sacekam ovu pobjedu...
P O B J E D A ...:heart::heart::heart:
Nole je sad TRECI igrac svijeta koji je na pocetku sezone postigao dvadeset uzastopnih pobjeda...

Stvarno mi taj Marej postaje sve drazi...mora da je covjek...cim ga NOLE prihvata...
Ono sto ne mogu zaboraviti je njegova cestitka SRBIJI na osvojenom Davis Cup-u...

Arvena...zasto sa Soderlongom???

Pa ne znam Borise kako to da objasnim. Soderling ima za mene neku harizmu.
Nekako kad ga vidim na terenu, ne bojim se za njega. Na stranu sto mi je simpa, ali nekako volim kako igra. To je sve.
Eto, izgubio je sinoc od Del Potra, ali je Argentinac bio mnooogo bolji.

N O V A K ... Ovo je moja trka iz snova

140206_novak1_iff.jpg

Novak je izjavio posle pobjede nad Amerikancem Džejmsom Blejkom u trećem kolu Masters turnira u Majamiju da oseća da je u najboljoj formi od početka karijere.

Novak je treći teniser u istoriji ATP po broju vezanih pobeda, iza Amerikanca Dzona Mekinroa i Ceha Ivana Lendla, koji su pocetkom osamdesetih godina oborili rekord sa 39, odnosno 25 trijumfa.

"Da budem iskren, uvek mi je najvažnije da se usredsredim na trenutnog protivnika i da odigram što je moguće bolje u datom trenutku. Iz toga onda proizilaze rezultati", rekao je Nole...

"Poslednjih deset meseci dosta sam radio na poboljšanju tog elementa igre.
Moja igra se u principu oslanja na osnovnu liniju, ali mi je odličan servis neophodan kako bih još vise izvršio pritisak na protivnika", ocijenio je Novak...

Novak nastavlja da nize pobjede, a sada je bio bolji od Viktora Troickog sa 6:3, 6:2 u cetvrtom kolu turnira u Majamiju.

4914700964d7e9f5dc75de647986298_246x179.jpg

Novaka, nije poceo mec bas najbolje, grijesio, pa je prvi do sanse za brejk dosao Viktor u trecem gemu.
Ipak, Novak je pojacao i poslije igre u trecem gemu dosao do vodjstva od 2:1. Potom je Novak napravio brejk i stvari okrenuo u svoju korist.
Viktor je novu sansu da ucini set neizvjesnijim imao u sedmom gemu, ali je ponovo propustio brejk sansu i Novak je poveo sa 5:2.
Novak je u sledecem gemu imao prvu set loptu, Viktor je nekako osvojio gem, ali je Novak ipak bez vecih problema poveo sa 1...0 u setovima.
U samom kraju seta igralo se nesto zustrije nego na pocetku, ali generalno nije vidjen visok nivo tenisa.
U prvom setu Viktor je pruzio solidan otpor, ali u drugom je njegov nivo igre naglo pao, dok se Novakov podigao.
Zato je Novak vrlo lako stigao do vodjstva od 4...0 i rijesio pitanje pobjednika.
Do kraja je Novak lagano priveo mec kraju i plasirao se medju osam najboljih .
21. pobjedom od pocetka sezone.

Steta sto je kisa sve pokvarila.
Nismo gledali ni Anu, a o Novaku i Viktoru da i ne govorim.
Da li je neko mozda gledao oba meca, da li ce davati reprizu Noletovog i Viktorovog meca, posto kamera na Aninom terenu nije bilo?

Hvala Duskice na komentaru Noletovog i Viktorovog meca <3 <3 <3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back