adelaidea
Poznat
- Poruka
- 9.249
Važi, samo da proverim, imam sutra neki poziv pa ću pitatiPM mi je otvoren, javi se molim te!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Važi, samo da proverim, imam sutra neki poziv pa ću pitatiPM mi je otvoren, javi se molim te!!!
Proveriće te za jezik, moraš bar B1PM mi je otvoren, javi se molim te!!!
https://voca.ro/1mSiSXs9raNTProveriće te za jezik, moraš bar B1
Da , postoje , ali postoji i teći tip - ovi kojima je dobro i koji su se snašli i pronašliZaboravljas da od nasih ljudi preko uglavnom imas dva tipa, one koji kukaju ( da ti slucajno ne padne na pamet da ih pitas ima li da se radi nesto tamo) i one koji ne priznaju da nije sve tako bajno. Drug je u Nemackoj vec pet godina i prvih 2-3 godine je pricao da je sve najnaj, dok na kraju nije priznao da bi poludeo da se blizu njega nije doselio neko iz Srbije, jer sa Nemcima nije uspevao da ostvari nista vise od povrsnih odnosa.
Težak je. Ali opet lakši od norveškog ili ne daj bože finskog ili mađarskog.inače , ne dopada mi se nemački i neću da učim da ga govorim
Ako sam dobra neka uče moj jezik. Xexe ...Težak je. Ali opet lakši od norveškog ili ne daj bože finskog ili mađarskog.
Meni je najlepše iskustvo, iskustvo učenja novog jezika i čitanja o istorijski značajnim stvarima jednog društva. Za Nemačku je to oslobođenje od Napoleona.
Upoznam pre neki dan neku mladu Grkinju, studira u Americi i sad je tu na nekoj naučnoj zajebanciji u Bg. Blatantno komšijski me sve ispitala, zanima je šta znači Kalemegdan, ja se setim pijanog Dačića i kažem - nemam pojma, neka turska riječ - a ona, najprirodnije na svetu " a koliko ste dugo vi bili pod Turcima"Ako sam dobra neka uče moj jezik. Xexe ...
Neću da idem nikud. Možda Grčka.
Ti se tu pronalaziš. Ja se vidim na Kubi , plivam sve vreme , a zovu me samo kad ne mogu da reše slučaj.Najviše ikada sa pročitala o Beču, zato kažem da je grad Beč moja omiljena država. Neverovatno koliko čovek sebe može da obogati prostom radnjom kao što je čitanje.
Ono što bih volela, čemu ću stremiti, je da razumem nemačku pravnu teoriju na nemačkom - jer svaki prevod čini joj strašnu nepravdu.
Die Gedanken sind freiTi se tu pronalaziš. Ja se vidim na Kubi , plivam sve vreme , a zovu me samo kad ne mogu da reše slučaj.
Da, maštam .![]()
Išla sam na gugl translate. Bravo, to !Die Gedanken sind frei![]()
Tu pesmu mi je otkrio moj divni sagovornik ovde, koji mi pomaže da vežbam nemački te ga ovom prilikom pozdravljam.Išla sam na gugl translate. Bravo, to !
Dosao si da zaradis novac i gost si u tudjoj drzavi ,kad si se svadjao jer zelis da se ponasaju kako ti hoces mislili su sa koje je ovaj planete majmuna dosao samo ti to nece otvoreno reci.Ne, dosao sam im kao visokoobrazovana, kvalitetna radna snaga za kojom su vapili, da im pomognem da naprave softver za banku.
Težak je. Ali opet lakši od norveškog ili ne daj bože finskog ili mađarskog.
Meni je najlepše iskustvo, iskustvo učenja novog jezika i čitanja o istorijski značajnim stvarima jednog društva. Za Nemačku je to oslobođenje od Napoleona.

Ti si stvarno biser, idu ciljano tamo gde su kirije jeftinije.
Gdje si ti godinu dana? Svako malo te se sjetim. Raduje me da te vidimNikad nisam vidjela više ljudi iz raznih država svijeta nego u kompaniji u kojoj trenutno radim. Mladi ljudi stvarno tako žive.
Upoznala sam djevojku iz Mađarske, roditelji ili jedno od njih su joj porijeklom iz Srbije, ali ima ih i Srba, Hrvata, Mađara. Ona je rođena i odrasla u Mađarskoj, studirala u Beču, ovdje radi sa njemačkim, naravno mora da zna i engleski, zna srpski. Kaže da je došla 6 mjeseci da malo vidi kako je ovdje, a prošle sedmice mi je rekla da je upisala masters u Holandiji, tako da odlazi tamo.
Djevojka, mlada žena, iz Španije, otišla na razmjenu studenata u Japan, tamo živjela 7 godina, dio mastersa odradila u Milanu, sad došla ovdje, pa ko zna gdje će je život odvesti.
Mladi Italijan, živio godinu dana u Singapuru, pa godinu dana u Australiji, došao prije koji mjesec u Irsku, pa isto tako ko zna gdje će dalje.
Mladi Brazilac, živio par godina u Kini, priča kineski, živio isto tako u nekoliko država, sad je u Irskoj.
Mene, iskreno, impresioniraju ti mladi ljudi. Žive kompletno drugačije živote nego što smo mi živjeli. Svi govore nekoliko jezika, stiču znanje, iskustvo, prijatelje, poznanike po raznim zemljama.
Što se diskriminacije tiče, ja je nisam osjetila, što ne znači da je nema, ali i po iskustvima drugih s kojima pričam i po pričama koje čitam, mnogo je manja nego, recimo, u Njemačkoj.
Pravi majstori se ne vracaju do penzije a ovi nazovi it i polupismeni moleri svakako.Враћају се мајстори, а враћају се и ИТ стручњаци.
Биће све лошије.
Или идеш за САД или за Кину. Ако се не враћаш.
Da nece mozda kod princa?Ona i njen momak razmišljaju o Engleskoj.
To im je nobles.![]()
Otkud ti znas sta su mislili i kakva je situacija bila? Sta nagadjas u prazno ..Ti znas sta je bilo, sta si ti prorok neki? Jel ako dodje neki stranac u Beograd jel to znaci da mogu da se izivljavam nad njim jer je gost koji je dosao. Prestani da pricas o stvarima koje ne znas....Dosao si da zaradis novac i gost si u tudjoj drzavi ,kad si se svadjao jer zelis da se ponasaju kako ti hoces mislili su sa koje je ovaj planete majmuna dosao samo ti to nece otvoreno reci.
Ima svega.Pravi majstori se ne vracaju do penzije a ovi nazovi it i polupismeni moleri svakako.
Pa ne, dominiraju dobre stvari, zato ljudi nastavljaju da idu i ostaju. Neki doduše previše upadnu u zamku samoviktimizacije.E sad, naravno da bi bilo besmisleno negirati da postoje i svetli primeri.
Nisam se odselila ali deo moje porodice živi u inostranstvu tako da često putujem i znam dobro razliku.Pitanje za sve, žene i muškarce, koji su se odselili u inostranstvo.
Koliko se osećate kao "svoj na svome" (Nemci kažu Zuhause, kotkuće) u toj novoj zemlji?
Puca li nostalgija za zavičajem?
Osećate li diskriminaciju jer ste stranci?
Ja sam imala strašan šok kad sam iz velikog, šarolikog i haotičnog Beograda otišla u selo od 20hiljada ljudi. Moje naselje Bg je 5 puta veće a nije ni gradska opštinaNisam se odselila ali deo moje porodice živi u inostranstvu tako da često putujem i znam dobor razliku.
Mene je teško bilo pomeriti iz provanse u Bgd svojevremeno.
Veoma sam teška na prilagođavanje mada ne sporim da je život u evropskim zemljama ili u SAD na daleko višem nivou od života u Srbiji