Nostalgija-Postojala je jedna zemlja

Upravo tako. Najtmer mi je bilo legati u 19:30 i buditi se sa prvim petlovima...
Potom teranje recitovanja politicke propagande i divljenja diktatoru
te strah od podjebavanja diktatora, kod drugih. buling
u skoli, ako drugacije mislis.
Tačno sam osetio prazninu u mom postu (ne prazninu u bukvalnom smislu) kad sam napisao ono prvo sa haha. Napisao sam mahinalno.
Kao da to nema uporište, pa me mučilo, kao da nema veze....pa sam ispravio post po osećaju.

Postojala je jedna zemlja koja se zvala Yugoslavia,u toj zemlji je sve bilo lažno što se i pokazalo 90-ih
Nije sve bilo lazno.Mnogi ljudi su iskreno vjerovali u sve.Posteni i obicni ljudi koji su vherovali u dobro.
Zivjelo se opustenije.Nije bilo toliko socijalnih razlika.Svi tj.vecina su imali slicno...slicnu odjecu,obucu,frizure,auta.
Ljudi su se daleko vise druzili,sto je osnovna razlika od ovog sadasnjeg vremena.
Djeca su bila djeca,slusala djecije pjesme,gledala programe za djecu,a ne za odrasle,oblacila se kao djeca.
Lijekovi i ljekari nisu kostali bogatstvo.
Mozda se materijalno nije imalo kao sad,ali duhovno su ljudi bili zadovoljniji i srecniji.
Vjerovali su bar u ljepsu buducnost.
A u sta sad da vjeruju?
Inace,nisam jugonostalgicar,smatram da ipak nije sve bilo savrseno jer taj "raj"smo platili skupo godinama kasnije.

Nije sve bilo lazno.Mnogi ljudi su iskreno vjerovali u sve.Posteni i obicni ljudi koji su vherovali u dobro.
Zivjelo se opustenije.Nije bilo toliko socijalnih razlika.Svi tj.vecina su imali slicno...slicnu odjecu,obucu,frizure,auta.
Ljudi su se daleko vise druzili,sto je osnovna razlika od ovog sadasnjeg vremena.
Djeca su bila djeca,slusala djecije pjesme,gledala programe za djecu,a ne za odrasle,oblacila se kao djeca.
Mozda se materijalno nije imalo kao sad,ali duhovno su ljudi bili zadovoljniji i srecniji.
A u sta sad da vjeruju?
Inace,nisam jugonostalgicar,smatram da ipak nije sve bilo savrseno jer taj "raj"smo platili skupo godinama kasnije.
Bilo je lažno,zemlja je bila u ekonomskoj stagnaciji godinama,ljudi su bili srećniji jer je uvjek moglo gore

Кад све ово читам, а то је и изван форума и ове теме доминантно,све ам више убеђен да нам ни Турско рпство као народу није донело толико штете као титоизам:sad2:
Eeee, kakvi mozgovi, a ostalo bilo 600 000 Srba pod turcima, da nije bilo bolesti , drugi narodi bi osvojili Srbiju...

A u sta sad da vjeruju?
Ja sam najmanje jugonostalgicar, jer mi nije pristup muzike bez para, bogatstva bez rada...
Ali ostala je neka steta od tog silnog prelaska iz sela u grad i partijskog poltronskog uvlacenja , jer seljace kad dobije priliku za obrazovanje ne shvata da je to prilika a ne da je zasluzeno...

I tako smo dobili nakaradnu narodnu narav....
siromasne i bogate snobove...

Bilo je lažno,zemlja je bila u ekonomskoj stagnaciji godinama,ljudi su bili srećniji jer je uvjek moglo gore
Bio je mnogo veci standard, jer su ljudi shvatali sta je kvalitet a sta nije....danas pojma nemaju ni sta je kvalitetan paradajz a sta nije, sta je kvalitetna tkanina obuca, a sta nije....
Ej danas pojma nemaju , a tada su znali , pa ti vidi..
Znali su kako se pravi kuca, danas ne znaju...

A u sta sad da vjeruju?
Što se poklaše tako srećni i opušteni?

Drekavac?

lepo ste usralli temu politikom

svaka cast ... a obecavala je tema da malo podseti da samo bili normalan deca "pioniri maleni"

..."I BITI DOBAR DRUG" ...

sami sebi smo najveci dusmani

Potpuno sam saglasna.
Ne radi se ovde o politici,već o lepom vremenu kad smo ulicom pozdravljali starije
sa "ljubim ruke",kad nismo sedeli pred televizorima i gledali nasilje i golotinju..
već se igrali žmurke i između dve vatre.Nismo jeli svaki dan meso,ali je bilo slatko
izjuriti napolje sa kriškom leba sa marmeladom..dajući "jedan griz" drugaru.
I onda smo se obreli u ovom danas i juče..krađa dece,kriminal,oružje...i beskrajne
laži svuda oko nas.

Potpuno sam saglasna.
Ne radi se ovde o politici,već o lepom vremenu kad smo ulicom pozdravljali starije
sa "ljubim ruke",kad nismo sedeli pred televizorima i gledali nasilje i golotinju..
već se igrali žmurke i između dve vatre.Nismo jeli svaki dan meso,ali je bilo slatko
izjuriti napolje sa kriškom leba sa marmeladom..dajući "jedan griz" drugaru.
I onda smo se obreli u ovom danas i juče..krađa dece,kriminal,oružje...i beskrajne
laži svuda oko nas.
Onda se tako postavi tema.
Nema mesta čuđenju.

Šta drugo očekivati posle pola veka banditizma na čelu države?
Tri četvrtine, zapravo.

Onda se tako postavi tema.
Nema mesta čuđenju.

Šta drugo očekivati posle pola veka banditizma na čelu države?
Tri četvrtine, zapravo.
Tema je tako postavljena.

Postojala je jedna zemlja.Zvala se Jugoslavija.
U toj zemlji svi su bili braća.I sestre.
Nije bilo mobilnih telefona, pisala su se pisma,
a razglednice sa nestrpljenjem očekivale.
Pogotovu one božićne , romantično lepe.

Što se poklaše tako srećni i opušteni?

Drekavac?
A ti mislis da to nije moguce bilo gdje sada na planeti?
Mrznju i rat je najlakse izazvati,narocito ako se neko treci umijesa kome je to cilj.
Geopolitika je jedno,a obican narod drugo.
Zivjela sam u multinacionalnoj sredini.
Nije niko nikom smetao,nije niko nikog mrzio.Govorim o obicnim ljudima.Njima nikad ne odgovara rat.

Back