Nostalgija-Postojala je jedna zemlja

Screenshot_20231215-145636-149.png

Mene politika ne zanima.
Govorim o nekim lepim stvarima, kojih se rado sećam.
O sitnicama koje pamtim.
Uvek je bilo , sad je i biće ružnih stvari.Protiv toga se jednostavno ne može.
Ali u ovome -SADA-ja ne mogu da vidim tu boju
Koju sam videla nekada.
Ovo sada je mnogo bolje nego onda. Moje dete nema pojma o politici i niko je ne maltretira u skoli.
Nijedna tuca za 7 godina. Kad sam isao u skolu u titovo vreme, to je bilo tuce svake nedelje
bar jednom. O maltretiranju i sikaniranju da ne govorim.
Procitaj ovu studiju, po njoj je Tito pobio skoro 600000 politikickih protivnika:
https://www.hawaii.edu/powerkills/SOD.CHAP9.HTM
Otimalo se pocetkom 50ih seljacima krave, konji kola, i nameti ogromni kao u tursko vreme.
Bila je seljacka buna 1953. zbog toga. U SFRJ je bilo bolje tek kad je Tito umro.
https://www.hawaii.edu/powerkills/SOD.CHAP9.HTM

Maxo druže posle njega bilo je krvi do kolena
Bilo je divnih godina od 1983. pa sve do rata i sankcija. Tu su penzosi nabili prosek, jer se do Vucica za penziju racunalo
10 najboljih godina, a to su bile te.
Krvi do kolena je bilo zbog pripreme raspada Jugoslavije, sa ustavom iz 1974. gde su republicke granice
postale drzavne granice, i to su te danasnje granice bivsih republika.
Republike su takodje dobile pravo na otcepljenje, i zato su ptari 1980. skandirali na demonstracijama
"Kosovo, republjik", kako bi mogli da se otcepe. Nije se Tito ohladio, a vec Slovenija nije primala
u srednju skolu i akademmiju vojnu van teritorije Slovenije.
Dakle za krvoprolice, direktno je odgovoran Tito i Kardelj.

Bilo je divnih godina od 1983. pa sve do rata i sankcija. Tu su penzosi nabili prosek, jer se do Vucica za penziju racunalo
10 najboljih godina, a to su bile te.
Krvi do kolena je bilo zbog pripreme raspada Jugoslavije, sa ustavom iz 1974. gde su republicke granice
postale drzavne granice, i to su te danasnje granice bivsih republika.
Republike su takodje dobile pravo na otcepljenje, i zato su ptari 1980. skandirali na demonstracijama
"Kosovo, republjik", kako bi mogli da se otcepe. Nije se Tito ohladio, a vec Slovenija nije primala
u srednju skolu i akademmiju vojnu van teritorije Slovenije.
Dakle za krvoprolice, direktno je odgovoran Tito i Kardelj.
divne godine su bile od 1965 do 1995 , a i tada u toj ex yu državi uzimao se prosek za penziju najbolje godine nebitno po redosledu
promena ustava je bila 1973 i nazvan je kao Kardeljev ustav, i da tačno bio je to početak raspada
u krajnjoj liniji moglo se itekako i bez Slovenaca kada su napustili 13 plenum SKJ, druge republike su bile voljne ostati u formi kao što je sada eu
Kardelj da Tito ne , ore bi rekao da je narod san kriv za sve ono što se desilo

Back