gost 102443
Buduća legenda
- Poruka
- 31.178
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Учење Њу ејџа је супротно библијском учењу у многим стварима.
Ево само за почетак 2
Библија учи да је Исус син Божији.
Њу ејџ учи да је Исус један од 9 господара.
Библија учи о васресењу.
Њу ејџ учи о реинкарнацији.

Ево само за почетак 2
Библија учи о васресењу.
Ako ti nije problem, prvo navedi ti nama odakle tebe učenje Novog doba, pa ćemo se lako dogovoriti šta tamo piše.![]()
Па нађох у једној књизи "Истина и наше време" од Валтера Ф.
Баш ми је драго да постоји Њу ејџ, да се пророчанства из Библије испуне. Ето јавно се залажу за јединствену свјетску религију, пророк Данило о томе пише.
Библија учи да је Луцифер сатана.
Њу ејџ учи да је Луцифер истински Божији син. итд.
Ево само за почетак 2
Библија учи о васресењу.
kakvih '9 gospodara'?
a i u Bibliji se spominje reinkarnacija. a u verziji pre kralja Jamesa se verovatno jos i vise spominjala...

Па можеш ти тумачити како хоћеш али није тако.
од религије.

Чуј у Библији пише да има реинкарнација
А јокооноко ријечник ти је "диван".
А тек ово КАРМАПа можеш ти тумачити како хоћеш али није тако.
А изгледа ја боље знам о Њу ејџу него ви.
А тек ово учитељ Маитреја, па учитељ Хиларион итд. Е спрдњеод религије.
Али ово је врх врхова "Исус био у Индији".![]()
Видим и хорокопске знаке спомињете и неке циклусе. А гле хороскоп ба потиче од Вавилона који је симбол зла, паганизма, врачања итд.
Ево ваших списа "...Два стуба Јахина и Воза...настала су отприлике пре 8000 год. Затим је дошао Таурус, бик из кога је дошао Митра као свјетски учитељ..." е не могу више
Самим тим што се залажете за једну свјетску религију све ми је јасно. Мислим на ове ваше шефове. Има о томе у Данилу. Али на вашу жалост на кратко ће се вавилонске религије ујединити.
Па нађох у једној књизи "Истина и наше време" од Валтера Ф.
Баш ми је драго да постоји Њу ејџ, да се пророчанства из Библије испуне. Ето јавно се залажу за јединствену свјетску религију, пророк Данило о томе пише.
Библија учи да је Луцифер сатана.
Њу ејџ учи да је Луцифер истински Божији син. итд.

Секта...
Drago je i meni da postoji, ali i da postoji sloboda da čovek odabere ono što će slediti i da nema obavezne religije. Što se tiče proročanstava, jevrejska elita je veoma davno, verovatno kada su se Jevreji organizovali kao narod, osnovala brojna tajna društva. Jedno od njih, ujedno i najopasnije, bilo je „B'Nai B'Rith”, odnosno „Sinovi zaveta”. Njihov primarni interes i cilj bilo je uspostavljanje što je moguće šire vladavine jevrejske elite; njihov sekundarni cilj bio je da od bistrijih ljudi odaberu „proroke” kojima će naložiti da pišu proročanstva koja će oni ispunjavati. I to se i dogodilo. Imali smo gomilu proroka u Starom zavetu koji su pisali proročanstva, Sinovi zaveta su ih ispunjavali – i slepe narodne mase su verovale da se proročanstva ispunjavaju do detalja. Tako da sve što se radi vezano za sva “proročanstva” ima veze sa njima. Mene zanimaju uzroci, a ne posledice. Pametnom dosta.

Секта...
најобичнија секташка папазјанија
што рече човек- паметном доста!
Секта...
Ok, sekta... Od čega se tačno New Age odvojio, pa ga nazivate sektom?најобичнија секташка папазјанија

Ok, sekta... Od čega se tačno New Age odvojio, pa ga nazivate sektom?![]()

A tako... 'aj onda da o hrišćanstvu sudimo na osnovu knjiga Ričarda Dokinsa, pa da se svi zajedno smejemo hrišćanima kako su glupi.Не знам то мораш њих питати, ја нисам адвент. а књигу сам добио на поклон од друга.
Ви из НД немојте ми шта замјерити. Ви сте веома озбиљна религија, мислим озбиљно дијелујете, иако се ја са вашим ставовима нимало не слажем.

таман да се пророчанство испуни. Ја нисам рекао да је неко глуп.... ali je zato adventistički pamflet merodavan za New Age?Да само његова књига није мјеродавна.
Budi ljubazan, pa navedi neku instancu New Age-a koji se može smatrati reprezentativnom institucijom istog, koja se zalaže za ovo što si napisao.Али НД је озбиљна религија, и у потпуности се уклапа у оно што је пророк Данило написао у Библији. Тачно онако. НД се залаже за једну свјетску религију, матаман да се пророчанство испуни. Ја нисам рекао да је неко глуп.

'al si ti optimista...Kad mi istripovani bude odgovorio na moj post broj 205