Њу Ејџ

Ok, sekta... Od čega se tačno New Age odvojio, pa ga nazivate sektom? :think:

Ne ulazeci u to da li je neka zajednica sekta ili nije, sad bas listam 'Klajna i Sipku' da vidim ima li nekih promena u odnosu na ono sto znam o etimologiji reci sekta i zapravo sve je po starom: termin 'sekta' dolazi od latinskog sequi, sto znaci, slediti, pratiti, a ne od, kako ti aludiras, latinskog glagola secare (odvojiti, otcepiti, odseci).

A i engleska Vikipedija, uz odgovarajuce reference, slicno pise:

The word sect comes from the Latin noun secta (a feminine form of a variant past participle of the verb sequi, to follow[2]), meaning "(beaten) path", and figuratively a (prescribed) way, mode, or manner, and hence metonymously, a discipline or school of thought as defined by a set of methods and doctrines. The present gamut of meanings of sect has been influenced by confusion with the homonymous (but etymologically unrelated) Latin word secta (the feminine form of the past participle of the verb secare, to cut), as sects were scissions cut away from the mainstream religion.[3] Note that speakers of some other languages use the same word for both the meaning sect and the meaning cult, for example in Italian: setta.

Poslednja izmena:
Ne ulazeci u to da li je neka zajednica sekta ili nije, sad bas listam 'Klajna i Sipku' da vidim ima li nekih promena u odnosu na ono sto znam o etimologiji reci sekta i zapravo sve je po starom: termin 'sekta' dolazi od latinskog sequi, sto znaci, slediti, pratiti, a ne od, kako ti aludiras, latinskog glagola secare (odvojiti, otcepiti, odseci).

A i engleska Vikipedija, uz odgovarajuce reference, slicno pise:
Pre sam mislio na ovo:
In the church-sect typology they are described as newly formed religious groups that form to protest elements of their parent religion (generally a denomination). Their motivation tends to be situated in accusations of apostasy or heresy in the parent denomination; they are often decrying liberal trends in denominational development and advocating a return to true religion.

The American sociologists Rodney Stark and William Sims Bainbridge assert that "sects claim to be authentic purged, refurbished version of the faith from which they split".
izvor:
Sociološka definicija i opis
:bye:

E stvarno da se čovjek :rotf:

Učitelj Hilarion tvrdi da je bio apostol Pavle u prethodnoj inkarnaciji. :hahaha:

Učitelj Morja je u prethodnoj inkarnaciji zauzimao Akbarovo tijelo. :hahaha:

Učitelj Kut Humi Lai Sing je navodno bio Pitagora. :hahaha:

Venecijanski učitelj tvrdi da je bio reinkarnacija slikara Paula iz Verone. :hahaha:

Iz istog izvora kojeg sam naveo prije stoji.

Učenje Novog doba duboko je ukorijenjeno u istočnjačkom misticizmu i okultizmu. Ona sačinjavaju dio probuđenja drevne vavilonske hijerarhije u kojoj su čarobnjaci, astrolozi i mistici zjedno radili sa haldejskim sveštenicima u vjerskim državnim poslovima. Kada je Novuhodonosr sanjao svoj san konsultovao je ove "mudrace" i od njih tražio tumačenje Danilo 2,2

Preteča pokreta ND je hinduistički pokret reformacije (1830-1870).Centralno učenje oog pokreta je Bahti, učenje da se božanskoj prirodi pristupa uz pomoć usmerene meditacione koncentracije i vizualizacije. Hinduistički gurui su pod kontrolom organizacije koja se naziva Viša Hindu Parišad. Takve grupe uključuju Rama Krišnu, Vedanta pokrete, Hare Krišnu, ISKON, 3HO, Teozofsko društvo i mnoge joga-grupe. Njihov cilj je da ujedine sve religije.

Istoriju religijskog otpada moguće je pratiti unazad sve do Vavilona, jer je održavana tokom vijekova. U Isusovo vrijeme su to bili ESENI. Kasnije SUFI. Sadašnje Veliko belo bratstvo sa sjedištem na Tibetu izvor je od koga je moguće pratiti veliku većinu okultnih organizacija poput OTO, iluminate, Red ružičastog krsta, pa čak i jezuite itd.

Simboli koje koristi ND u suštini su isti simoli koje koriste jezuiti i masoni, čije porijeklo može da se prati sve do Vavilona i Egipta. Hramska terminologija, mitraizam, istočnjačke religije i savremeno hrišćanstvo jednaki su u Novom dobu i stavljeni su u kontekst vavilonskih misterija.

Učitelj Hilarion tvrdi da je bio apostol Pavle u prethodnoj inkarnaciji. :hahaha:

Venecijanski učitelj tvrdi da je bio reinkarnacija slikara Paula iz Verone. :hahaha:

E, 'aj se svi smejemo ovome:
christianity-atheism.jpg

:hahaha: :rotf::rotf:

Učenje Novog doba duboko je ukorijenjeno u istočnjačkom misticizmu i okultizmu. Ona sačinjavaju dio probuđenja drevne vavilonske hijerarhije u kojoj su čarobnjaci, astrolozi i mistici zjedno radili sa haldejskim sveštenicima u vjerskim državnim poslovima. Kada je Novuhodonosr sanjao svoj san konsultovao je ove "mudrace" i od njih tražio tumačenje Danilo 2,2
Kakve veze ima ovo sa New Age? :dontunderstand:

Preteča pokreta ND je hinduistički pokret reformacije (1830-1870).Centralno učenje oog pokreta je Bahti, učenje da se božanskoj prirodi pristupa uz pomoć usmerene meditacione koncentracije i vizualizacije. Hinduistički gurui su pod kontrolom organizacije koja se naziva Viša Hindu Parišad. Takve grupe uključuju Rama Krišnu, Vedanta pokrete, Hare Krišnu, ISKON, 3HO, Teozofsko društvo i mnoge joga-grupe. Njihov cilj je da ujedine sve religije. [/QUOTE]
Kakve veze imaju sa New Age? :dontunderstand:

Istoriju religijskog otpada moguće je pratiti unazad sve do Vavilona, jer je održavana tokom vijekova. U Isusovo vrijeme su to bili ESENI. Kasnije SUFI. Sadašnje Veliko belo bratstvo sa sjedištem na Tibetu izvor je od koga je moguće pratiti veliku većinu okultnih organizacija poput OTO, iluminate, Red ružičastog krsta, pa čak i jezuite itd.
Sufiji, jezuiti, rozenkrojceri, itd., kakve veze imaju sa New Age? :dontunderstand:

Simboli koje koristi ND u suštini su isti simoli koje koriste jezuiti i masoni, čije porijeklo može da se prati sve do Vavilona i Egipta. Hramska terminologija, mitraizam, istočnjačke religije i savremeno hrišćanstvo jednaki su u Novom dobu i stavljeni su u kontekst vavilonskih misterija.
I ovo se razlikuje od hrišćanstva tačno na koji način? :dontunderstand:

E, ajde da se smejemo ovome:

Brojevi 22:21-35

22:21 Ustane Bileam ujutro, osamari svoju magaricu i ode s
moapskim knezovima.
22:22 No Božja srdžba usplamtje što je on pošao. Zato anđeo Jahvin
stade na put da ga spriječi. On je jahao na svojoj magarici, a pratila ga
njegova dva momka.
22:23 Kad magarica opazi anđela Jahvina kako stoji na putu s
isukanim mačem u ruci, skrene sa staze i pođe preko polja. Bileam
poče tući magaricu da je vrati na put.
22:24 Anđeo Jahvin tada stade na uskom prolazu, među
vinogradima, a bijaše ograda i s ove i s one strane.
22:25 Magarica, spazivši Jahvina anđela, stisne se uza zid i o zid
pritisne Bileamovu nogu. On je opet poče tući.
22:26 Anđeo Jahvin pođe naprijed te stade na usko mjesto gdje nije
bilo prostora da se provuče ni desno ni lijevo.
22:27 Kad je magarica ugledala Jahvina anđela, legne pod
Bileamom. Bileam pobjesni i poče tući magaricu štapom.
22:28 Tada Jahve otvori usta magarici te ona progovori Bileamu:
Što sam ti učinila da si me tukao tri puta?
22:29 Bileam odgovori magarici: Što sa mnom zbijaš šalu! Da mi je
mač u ruci, sad bih te ubio!
22:30 A magarica uzvrati Bileamu: Zar ja nisam tvoja magarica na
kojoj si jahao svega svoga vijeka do danas? Jesam li ti običavala ovako?
- Nisi! - odgovori on.
22:31 Tada Jahve otvori oči Bileamu i on opazi anđela Jahvina kako
stoji na putu s golim mačem u ruci. Pognu on glavu i pade ničice.
22:32 Onda će mu anđeo Jahvin: Zašto si tukao svoju magaricu
već tri puta? Ta ja sam istupio da te spriječim, jer te put meni naočigled
vodi u propast.
22:33 Magarica me opazila i preda mnom se uklonila sva tri puta.
Da mi se nije uklanjala, već bih te ubio, a nju ostavio na životu.
22:34 Onda će Bileam anđelu Jahvinu: Sagriješio sam! Nisam znao
da ti preda mnom stojiš na putu. Ali sad, ako je zlo u tvojim očima, ja ću
se vratiti.
22:35 Ali anđeo Jahvin odvrati Bileamu: Idi s tim ljudima, ali samo
ono govori što ti ja kažem. Tako Bileam ode s Balakovim knezovima.

Sve počinje “božjom srdžbom”. I bog progovara iz magarice. Strašno. Eto dokaza da su i onda radile halucinogene droge baš kao i danas. I nije problem što su ti ljudi tada bili na drogama, već što im današnji ljudi koji nisu na drogama neizmerno veruju. Dno dna.

Kakav je to bog koji se spušta tako nisko da govori kroz magarce? Možda i danas neko kad se naduva i isprebija psa doživi to da mu se obrati pas i da taj neko umisli da mu se kroz psa obraća bog. Znam jednog tipa koji razgovara sa životinjama; znam i da nije baš normalan. Od čega se pravi religija. Dno dna.

11. Ako je među tvojima neko postao nečist zbog noćnog izljeva,
neka iziđe iz tabora i neka se ne vraća u njega.
12. A predveče neka se u vodi opere te u smiraje može opet u
tabor.
13. Imaj izvan tabora mjesto gdje ćeš ići napolje.
14. Sa svojom opremom nosi i lopaticu: njome ćeš, kad ideš
napolje iskopati rupu i poslije zatrpati svoju nečist.

Deuteronom 23:11-23:14

Ako je od Jevreja i hrišćana, bez obzira i pardona, premnogo je. Ili se radi o još jednoj illuminatsko-masonskoj (vavilonskoj) podvali “vernicima”.

11. Ako je među tvojima neko postao nečist zbog noćnog izljeva,
neka iziđe iz tabora i neka se ne vraća u njega.
12. A predveče neka se u vodi opere te u smiraje može opet u
tabor.
13. Imaj izvan tabora mjesto gdje ćeš ići napolje.
14. Sa svojom opremom nosi i lopaticu: njome ćeš, kad ideš
napolje iskopati rupu i poslije zatrpati svoju nečist.

Deuteronom 23:11-23:14

Ako je od Jevreja i hrišćana, bez obzira i pardona, premnogo je. Ili se radi o još jednoj illuminatsko-masonskoj (vavilonskoj) podvali “vernicima”.
Ja zaista ne nalazim ništa smešno u savetima koji poboljšavaju higijenu i sprečavaju širenje dizenterije, koja je u regionu o kome je reč izuzetno česta pojava.
Zbog čega je to tebi smešno? :dontunderstand:

Ja zaista ne nalazim ništa smešno u savetima koji poboljšavaju higijenu i sprečavaju širenje dizenterije, koja je u regionu o kome je reč izuzetno česta pojava.
Zbog čega je to tebi smešno? :dontunderstand:

Jako je smešno da to govori bog. :thumbdown: I žalosno. :thumbdown: Nema nikakve logike.

Savetujem čitanje tuđih svetih spisa: da vidiš kakve stvari se pišu u Vedama, recimo, gde se bogovi bave velikim duhovnim stvarima, a ne kao kod Mojsija, baleganjem... :thumbdown:

Preteča pokreta ND je hinduistički pokret reformacije (1830-1870).Centralno učenje oog pokreta je Bahti, učenje da se božanskoj prirodi pristupa uz pomoć usmerene meditacione koncentracije i vizualizacije. Hinduistički gurui su pod kontrolom organizacije koja se naziva Viša Hindu Parišad. Takve grupe uključuju Rama Krišnu, Vedanta pokrete, Hare Krišnu, ISKON, 3HO, Teozofsko društvo i mnoge joga-grupe. Njihov cilj je da ujedine sve religije.

Sinko, nemoj toliko da čitaš kojekakve gluposti. Vidiš da ti se sve pomešalo.

Jako je smešno da to govori bog. :thumbdown: I žalosno. :thumbdown: Nema nikakve logike.

Savetujem čitanje tuđih svetih spisa: da vidiš kakve stvari se pišu u Vedama, recimo, gde se bogovi bave velikim duhovnim stvarima, a ne kao kod Mojsija, baleganjem... :thumbdown:
Slobodan si da navedeš zbog čega citirani deo Starog zaveta nema logike.
Uzgred, zbog čega je smešno (i žalosno) da se božanstvo brine da narod ne oboli od dizenterije? :dontunderstand:

Slobodan si da navedeš zbog čega citirani deo Starog zaveta nema logike.
Uzgred, zbog čega je smešno (i žalosno) da se božanstvo brine da narod ne oboli od dizenterije? :dontunderstand:

Nema nikakve logike da se bog bavi nečijim baleganjem i to samo u jednom trenutku i nikada više u istoriji. Zapitaj se ko od nas dvojice ponižava boga - ti ili ja? :thumbdown:

Uzgred, da nije smešno bilo bi žalosno to da se božanstvo bavi bilo čijim baleganjem samo u jednom momentu i nikada više u istoriji. :thumbdown: Pametnom dosta.

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam ti odmah odgovorio, jer sam, da prostiš, zbog ovakvog tvog pitanja morao da odem na zahod. I to momentalno. Nema nikakve logike da se bog bavi nečijim baleganjem i to samo u jednom trenutku i nikada više u istoriji. Zapitaj se ko od nas dvojice ponižava boga - ti ili ja? :thumbdown:

Uzgred, da nije smešno bilo bi žalosno to da se božanstvo bavi bilo čijim baleganjem samo u jednom momentu i nikada više u istoriji. :thumbdown: Pametnom dosta.
Dizenterija je mnogo gadna stvar, koja je pobila više ljudi nego mnogi ratovi.
Još uvek nisi objasnio na koji se to način ponižava božanstvo koje se bavi nečim sasvim prirodnim i pri tome da je dobar savet, vodeći o zdravlju ljudi?

Dizenterija je mnogo gadna stvar, koja je pobila više ljudi nego mnogi ratovi.
Još uvek nisi objasnio na koji se to način ponižava božanstvo koje se bavi nečim sasvim prirodnim i pri tome da je dobar savet, vodeći o zdravlju ljudi?

Dizenterija je gadna stvar, ali je tema za medicinu a ne za religiju.

Nemam šta da ti objašnjavam. Ovo je ključna rečenica u bilo kakvom “objašnjavanju”. Nema nikakve logike da se bog bavi nečijim baleganjem i to samo u jednom trenutku i nikada više u istoriji. Pih, poniženje mi je da se bavim ovim glupostima. Jako je iritantno od vas animalnih ljudi da se toliko rugate bogu sa insistiranjem da je taj vaš bog balegar. Ali šta ćeš – vaš bog vaša stvar. Dno dna. :thumbdown:

Dizenterija je gadna stvar, ali je tema za medicinu a ne za religiju.

Nemam šta da ti objašnjavam. Ovo je ključna rečenica u bilo kakvom “objašnjavanju”. Nema nikakve logike da se bog bavi nečijim baleganjem i to samo u jednom trenutku i nikada više u istoriji. Pih, poniženje mi je da se bavim ovim glupostima. Jako je iritantno od vas animalnih ljudi da se toliko rugate bogu sa insistiranjem da je taj vaš bog balegar. Ali šta ćeš – vaš bog vaša stvar. Dno dna. :thumbdown:
Zbog čega nema logike da se božanstvo bavi zdravljem? :dontunderstand:
Koji naš bog? :dontunderstand:
Biće da si me pborkao sa nekim... :think:

Zato što bi se bavilo na svim mestima i u svim vremenima, a ne samo na jednom mestu i u jednom vremenu. :thumbdown:

Pa taj što govori kroz magarce i uči ljude na jednom mestu u jednom vremenu gde da vrše nuždu.

Nisam sigurno, nisi moj istomišljenik ako podržavaš ovakve stvari.

Univerzum je toliko haotičan da mi kao njegovi najsitniji delovi ne možemo ništa uraditi... Ne možemo prestati da postojimo, jer materija je vid energije u čvrstom, odnosno zgusnutom stanju, a energija ne može da se uništi ili da nestane - može samo promeniti oblik postojanja. Mnogi se baš toga boje... kako će im biti kada budu bez ovog fizičkog tela. Da vas obradujem i saopštim da vi niste to fizičko telo, nego energija (napon) koja ga pokreće...

Ima li razlike?

Hrišćanstvo.......................................................New age

Dolazi mesija....................................................Dolazi talas

Idemo u raj........................................................Idemo u 4-ti denzitet

Ko ne veruje ide u pakao..................................Ko ne veruje ostaje u 3 D ili ga gušteri pojedu

Čitaj Bibliju (Kuran) i veruj bez dokaza...........Čitaj Kasiopejce i Ickea i takođe veruj

Zar nije došlo vreme da veru zamenimo znanjem?

Za početak:

- znanje - svet (univerzum) je jako star, a ne 6000 i 7000 godina, kako govori većina hrišćana, jer bi to značilo da dve najudaljenije tačke u svemiru ne smeju biti dalje jedna od druge 6000 ili 7000 svetlosnih godina, a svi znamo da nije tako;

- neznanje - svet (univerzum) je star između 6000 i 7000 godina, jer tako kaže Biblija, i baš nas briga što su dve najudaljenije tačke u svemiru daleko više desetina milijardi svetlosnih godina.

Za početak:

- znanje - svet (univerzum) je jako star, a ne 6000 i 7000 godina, kako govori većina hrišćana, jer bi to značilo da dve najudaljenije tačke u svemiru ne smeju biti dalje jedna od druge 6000 ili 7000 svetlosnih godina, a svi znamo da nije tako;

- neznanje - svet (univerzum) je star između 6000 i 7000 godina, jer tako kaže Biblija, i baš nas briga što su dve najudaljenije tačke u svemiru daleko više desetina milijardi svetlosnih godina.

Јеси ти мериЈо метЕром ил цениш одока?

Јеси ти мериЈо метЕром ил цениш одока?

JeLse ti sprdaš sa samim sobom (misliš da živiš u srednjem veku) ili stvarno misliš da su dve najdalje tačke u univerzumu daleko jedna od druge 6000 svetlosnih godina? :cepanje:

Fizika je egzaktna nauka. Krajem XVI veka je jedan italijanski fizičar izmerio brzinu svetlosti uz pomoć 9 sveća i 9 ogledala. Kome ne odgovara - bonvoyage u srednji vek. :thumbdown:

JeLse ti sprdaš sa samim sobom (misliš da živiš u srednjem veku) ili stvarno misliš da su dve najdalje tačke u univerzumu daleko jedna od druge 6000 svetlosnih godina? :cepanje:

Fizika je egzaktna nauka. Krajem XVI veka je jedan italijanski fizičar izmerio brzinu svetlosti uz pomoć 9 sveća i 9 ogledala. Kome ne odgovara - bonvoyage u srednji vek. :thumbdown:

А да теби чика нинџа објасни нешто. Скоро сам био са једним од најјачих физичара данашљице, човек је један од 60 у свету најпознатијих физичара, предаје у Аустралији и није могао да ми објасни једну просту ствар.
Прича како је нека маглина далеко 2 милијарде светлосних година, ја га питам као и тебе, СА ЧИМ СИ МЕРИО, он објасни да су пустили ласерски сноп који ради исто као и радар кад те полицајац лови по путу због брзе вожње. Ја питам кад је испалио сноп, он каже пре 2 године, ја му кажем да ће у том случају резултате имати тек за 2+2 милијарде година јер 2 до тамо и 2 док се врати, можда не знам физику, ал сабирање знам. Остао је матиран, пружио ми руку и рекао да бих ја прво морао да завршим физику код њега на факултету да би могао да ми објасни. Тако исто и теолози причају, мораш завршити теологију да бих имао 4 године времена да те слудим. ИСТА СУ ТО ЛАЖЉИВА ГОввНА.

Back