"njanjave zene"

Za ovo poslednje si u pravu-izgleda da one svojom njanjavoscu crpe energiju i korist od bliznjih ljudi i tako lakse zive.
A sto se tice roditelja,ih sta im je sve radila,to je godinama trajalo.Pa i kad je muz''posrnuo''mislim na kes,ona je na sve nacine pokusala da se izvuce,jaukala,zalila se svima redom,roditelji su oboleli u medjuvremenu,starost,nije imala gde da se vrati,pa je morala ostati uz njega.A kad se setim,prvo dete je rodila uz anesteziju,apartman,babica bila uz nju,i opet je kukala jadnica na sav glas kao da je jedina koja je rodila.A kad se poradjala sa drugim,par meseci pred porodjaj preselili se u selendru,pa se poradjala bez anestezije,sama podizala dete,sve sama morala da radi- i gle cuda,brzo se transformisala u jaku zenu koja sve moze.
Njena majka presretna zena sto je ona takva sada,svima se hvali:)
Ma za njanjave je samo motika,nista drugo.Ovo se odnosi na prave njanjakuse,koje glume,stvaraju o sebi predstavu jadnice i zrtve i tako izvlace korist i lagodniji zivot.Njih je stvarno puno.

Evo jedne karakteristike koju ima zena a to je "njanjavost" nisam je ja nazvala tako vec ovde jedna forumasica...interesantno...Kakve su to zene? Pretpostavljam nezne blage uzdrzane...mozda folirantkinje ko zna?..Ili vise cenite neke "nenjanjavije" za prijateljstvo druzenje...
Kmezave, žene koje svoju nežnost smatraju vrlinom kao žene, razmažene i njanjave. Ne verujem baš da je neki veliki rebus, što jednostavno nisi pitala mene, rekla bih ti :manikir:

E postala sam malo njanjava u poslednje vreme, to je zato što me je neko razmazio, ali nije baš da to smatram vrlinom niti sam veća žena, odnosno ženstvenija zbog toga.
I jako loše reagujem kad se neko dere na mene... njanjava sam..xD
E pa sad ako kreneš da ga nabodeš to je jedno, ali ako se rasplačeš onda si njanjava :mrgreen:

nisam njanjava
i ne trpim manipulatore u bilo kom smislu
za mene je ta njanjavost svesna ili nesvesna manipulacija i skretanje paznje
mnoge zene koje poznajem imaju tu osobinu da njanjace i glume neznu mucenicu, prepodobnu sveticu i sl. a u stvari su najgore manipulatorke i vrlo ogranicene

zenstvenost i njanjavost nikako nisu i ne mogu biti isto
zenstvena zena je pre svega svesna sebe i drugih i ne mora da nalazi potvrdu svojih kvaliteta u upravljanju drugima

nisam njanjava
i ne trpim manipulatore u bilo kom smislu
za mene je ta njanjavost svesna ili nesvesna manipulacija i skretanje paznje
mnoge zene koje poznajem imaju tu osobinu da njanjace i glume neznu mucenicu, prepodobnu sveticu i sl. a u stvari su najgore manipulatorke i vrlo ogranicene

zenstvenost i njanjavost nikako nisu i ne mogu biti isto
zenstvena zena je pre svega svesna sebe i drugih i ne mora da nalazi potvrdu svojih kvaliteta u upravljanju drugima

Bravo, bravo! To je to. Ali objasni to glupacama, koje svoju njanjavost pravdaju bas tim argumentom da ih to cini zenstvenijim itd. z;)

ne bi postojale njanjavice da ne postoje oni koji se primaju na njanjavice. dakle, sve je uzrocno-posledicno i krivica nije iskljucivo na njanjavicama. mozda bi trebalo tuci i one koji se primaju na njanjavost?z:hm:

Pa znas kako,ima jako puno muskaraca koji da kazem vole te njanjave zenice.Vole ih u vezama,kad izlaze,zabavljaju se i sl.On se tada oseca kao zastitnik.kao jaci.dominantniji,misli da je od velike koristi jer joj uvek pomaze,olaksava i sl.E za brak bas nisam sigurna,ili im dosadi pa se razvedu,ili se ta njanjavica promeni i ''ojaca jer je morala''.Brak je teza i ozbiljnija stvar,moras biti jaka,koristna,pa kako ces podizati decu ako ni svoj teret ne mozes poneti?
Ima i njanjavih muskaraca da se razumemo,,najcesce su to mamini sinovi,slicna prica sa njima-dobri za zezanje i izlaske ali za brak....daleko im lepa kuca.

Evo tipičnog dokaza da sam njanjava :lol:
Dok neki oštro, samosvesno i sa punim moralnim pravom karakterišu njanjave žene kao "glumice koje se prepodobe kad im odgovara, a zapravo su najgore gadure, manipulatorke i ljudski ograničeni šljam" (ne prozivam onog ko je to napisao, zato ne citirem, boli me uvo)
ja ne znam šta bih rekla :lol:

Mislim, njanjava sam jer sam osetljiva na grubost, osetljiva na nervozne, nadrndane ljude, osetljiva na sve što nije tako kako treba. Osetljiva na tuđa mišljenja, stavove, postupke. Na svoje greške i neuspehe....i td
Niko mi ne vuče kese, prilično sam jaka da povučem fizički teret, i nisam njanjava po tom pitanju
niko mi ne rešava probleme, većinom niko i ne zna za njih,
ne njanjavim se pred drugim ljudima, povučem se i plačem kad dođem kući.:rotf:
I nije me sramota jer nemam ništa od toga što ću pljunuti ili nadgovoriti ili ocrniti drugog čoveka.

U neku ruku oštar pristup je za njanjavice vrlo koristan, s obzirom da im borbenost nije jača strana.....

....
Ti vaši primeri njanjavica koje ste naveli me podsećaju na situaciju od nedavno gde sam se ja naljutila na jednu koja je njanjala da nešto ne može jer joj je hladno :eek:
Osula sam drvlje i kamenje na nju, kako je razmažena pa i bezobrazna,
a ona se prehladi :rotf:
Mislim, devojka stvarno ima slabu cirkulaciju, i lako se razboli.
Izgrizla sam se posel.

Šta vama smeta što neko leži kada je boli stomak, poznajem žene koje svaki put padaju u nesvest od bolova i to se ne može isfejkovati.
Ili što neko ne radi ništa kod mame.
Znam više žena koje su držane kao malo vode na dlanu, pa se pokazalo koliko su jake kada su se osamostalile...

Poštujem ako neko ne želi da toleriše sebičnost i egocentričnost koja prelazi meru
ali nije realno po defoltu smatrati da se neko folira zato što mu je problem nešto što vama nije problem...

Pa svakako...ali to smo vec razjasnili, ja mislim.

jesmo, ali nije lose ponoviti to.

malenaaaa:
Pa znas kako,ima jako puno muskaraca koji da kazem vole te njanjave zenice.Vole ih u vezama,kad izlaze,zabavljaju se i sl.On se tada oseca kao zastitnik.kao jaci.dominantniji,misli da je od velike koristi jer joj uvek pomaze,olaksava i sl.E za brak bas nisam sigurna,ili im dosadi pa se razvedu,ili se ta njanjavica promeni i ''ojaca jer je morala''.Brak je teza i ozbiljnija stvar,moras biti jaka,koristna,pa kako ces podizati decu ako ni svoj teret ne mozes poneti?
Ima i njanjavih muskaraca da se razumemo,,najcesce su to mamini sinovi,slicna prica sa njima-dobri za zezanje i izlaske ali za brak....daleko im lepa kuca.

gore od njanjave zene su njanjavi muskarci......za bilo sta, ne samo za brak.

maji Mrav:
ne njanjavim se pred drugim ljudima, povučem se i plačem kad dođem kući.

onda ti nisi njanjavica iz price. te njanjavice njanjaju pred drugima. cilj je da privuku paznju, izvuku korist, manipulisu, lazu i mazu.

maji Mrav:
ali nije realno po defoltu smatrati da se neko folira zato što mu je problem nešto što vama nije problem...

problem je sto najcesce mogu, a nece. a onaj ko stvarno ne moze, ne mora da cvili, neka se barem potrudi, pa ako bas ne ide, ne ide. ne znam....ja cesto i kada ne mogu i kada se plasim, kazem da mogu.

Poslednja izmena:
Pa da Zlozi, postoje one koji manipulišu,foliraju se, i one koje jesu osetljive.
Mislim da je bitno napraviti tu razliku.

I da, svakog čoveka je lako razmaziti. Ne postoji jaka žena koju je nemoguće razmaziti.
Ne postoji čovek koji odbija da ga razmaze :D

Evo tipičnog dokaza da sam njanjava :lol:
Dok neki oštro, samosvesno i sa punim moralnim pravom karakterišu njanjave žene kao "glumice koje se prepodobe kad im odgovara, a zapravo su najgore gadure, manipulatorke i ljudski ograničeni šljam" (ne prozivam onog ko je to napisao, zato ne citirem, boli me uvo)
ja ne znam šta bih rekla :lol:

Mislim, njanjava sam jer sam osetljiva na grubost, osetljiva na nervozne, nadrndane ljude, osetljiva na sve što nije tako kako treba. Osetljiva na tuđa mišljenja, stavove, postupke. Na svoje greške i neuspehe....i td
Niko mi ne vuče kese, prilično sam jaka da povučem fizički teret, i nisam njanjava po tom pitanju
niko mi ne rešava probleme, većinom niko i ne zna za njih,
ne njanjavim se pred drugim ljudima, povučem se i plačem kad dođem kući.:rotf:
I nije me sramota jer nemam ništa od toga što ću pljunuti ili nadgovoriti ili ocrniti drugog čoveka.

U neku ruku oštar pristup je za njanjavice vrlo koristan, s obzirom da im borbenost nije jača strana.....

....
Ti vaši primeri njanjavica koje ste naveli me podsećaju na situaciju od nedavno gde sam se ja naljutila na jednu koja je njanjala da nešto ne može jer joj je hladno :eek:
Osula sam drvlje i kamenje na nju, kako je razmažena pa i bezobrazna,
a ona se prehladi :rotf:
Mislim, devojka stvarno ima slabu cirkulaciju, i lako se razboli.
Izgrizla sam se posel.

Šta vama smeta što neko leži kada je boli stomak, poznajem žene koje svaki put padaju u nesvest od bolova i to se ne može isfejkovati.
Ili što neko ne radi ništa kod mame.
Znam više žena koje su držane kao malo vode na dlanu, pa se pokazalo koliko su jake kada su se osamostalile...

Poštujem ako neko ne želi da toleriše sebičnost i egocentričnost koja prelazi meru
aj psihicka njanjavost, to se pretpostavljam gradi tokom zivota vaspitanjem,u porodici ili se mozda i rodis sa tim nemam pojma
ali meni je fizicka njanjavost kod zena nelogicna, jer su zene napravljene da mogu da podnesu velike bolove zbog radjanja dece....tako da plakanje zbog slomljenog nokta, ili modrice, i ostalo je meni malo preterano...aj od muskaraca i da ocekujes,oni uvek dignu mnogo vecu dramu kad imaju neke glupe bolesti tipa grip,virusnu upalu,ili sta god tog tipa i svaki put umiru i kukaju i mora cela porodica da ih opsluzuje ko da su kakvi ratni heroji :neutral: al za zene stvarno mislim,da uprkos tome sto imamo razlicit prag bola,jednostavno mogu da podnesu mnogo vece bolove nego muskarci. sad se setih imala sam u bolnici drugaricu kojoj je naprso kuk kad je pala igrajuci kosarku i onda je narednih nekoliko dana tako hodala dok je konacno nisu hospitalizovali kad je isla kod doktora jer bol nije prestajao :eek: a veruj mi da povrede kuka il daleko bilo operacije bole do ludila.

Verovatnije će biti da su to trep trep koji traže pažnju i govore "moraš me voleti"
a to znači da je-ili narcis
ili dopinguje samopouzdanje
ili joj je bitna baš tvoja pažnja.

Osoba, koju sam ovde spomenuo (komsinica), se tako njanjavo ponasa bez obzira sa kim prica. Da li sa nekom komsinicom, da li sa majstorom koji dodje da popravi ves masinu, da li sa svojim muzem...nebitno.

Narcis? Mozda.
Dopingovanje samopouzdanja? Ne vidim kako njanjavim ponasanjem neko moze da dopinguje svoje samopouzdanje. Ne shvatam bas.

Ovo trece verovatno, plus sto se ne radi samo o privlacenju paznje, nego i o iskoriscavanju naivnih koji na to padaju.

aj psihicka njanjavost, to se pretpostavljam gradi tokom zivota vaspitanjem,u porodici ili se mozda i rodis sa tim nemam pojma
ali meni je fizicka njanjavost kod zena nelogicna, jer su zene napravljene da mogu da podnesu velike bolove zbog radjanja dece....tako da plakanje zbog slomljenog nokta, ili modrice, i ostalo je meni malo preterano...aj od muskaraca i da ocekujes,oni uvek dignu mnogo vecu dramu kad imaju neke glupe bolesti tipa grip,virusnu upalu,ili sta god tog tipa i svaki put umiru i kukaju i mora cela porodica da ih opsluzuje ko da su kakvi ratni heroji :neutral: al za zene stvarno mislim,da uprkos tome sto imamo razlicit prag bola,jednostavno mogu da podnesu mnogo vece bolove nego muskarci. sad se setih imala sam u bolnici drugaricu kojoj je naprso kuk kad je pala igrajuci kosarku i onda je narednih nekoliko dana tako hodala dok je konacno nisu hospitalizovali kad je isla kod doktora jer bol nije prestajao :eek: a veruj mi da povrede kuka il daleko bilo operacije bole do ludila.

Na isti način se tokom života gradi i fizička kondicija.
Devojka koju sam spomenula je bila mirno dete, prava girli devojčica koja je volela lutkice i salivete, i nikada nije bila fizički aktivna.
Ali je za razliku od mene psihički jaka.

Mada ja ne znam baš zbog čega je trpljenje genetski usađeno ženama. Ne mogu da razumem da neko dva dana ide sa slomljenim kukom i misli-proći će.
To je osobina inače karakteristična za mnoge žene koje poznajem, posebno starije generacije.
Da mogu da tegle, da trpe i da vuku. Jer u suprotnom nisu dobre žene.
Nije to samo genetska predodređenost već i zaostavština proteklih vekova, mentaliteta i vaspitanja.
Osoba, koju sam ovde spomenuo (komsinica), se tako njanjavo ponasa bez obzira sa kim prica. Da li sa nekom komsinicom, da li sa majstorom koji dodje da popravi ves masinu, da li sa svojim muzem...nebitno.

Narcis? Mozda.
Dopingovanje samopouzdanja? Ne vidim kako njanjavim ponasanjem neko moze da dopinguje svoje samopouzdanje. Ne shvatam bas.

Ovo trece verovatno, plus sto se ne radi samo o privlacenju paznje, nego i o iskoriscavanju naivnih koji na to padaju.
Ima jedna žena koju poznajem koja ima ujednačeni, ženstveni glas, uvek govori tiho i nežno. I kada viče isto.
Ne znam za tvoju komšinicu. :lol:

...moj primer...puno puta sam pricala da sam bila ozbiljan sportista, sada sam aktivan rekreativac...nikada nisam postala profesionalan jer imam bolne cikluse, jako bolne i taj bol traje po par dana a nesnosan jedan dan...
U gimnaziji sam dobila napad za vreme pismenog iz analize, kazala sam da moram kuci, nisu me pustili i ja sam na kraju pala u nesvest, onda su mi pozvali taxi da dodjem kuci i digla se frka, od tada pa do kraja skolovanja sam imala dan slobodno jednom mesecno, svi su znali ali je meni uvek bilo grtko zar je moralo dotle doci da zna i poslednja susa u skoli da ja moram da lezim i pijem baralgine, uvijam se od bolova itd itd...zasto mi lepo nisu verovali kada sam kazala da mi je lose...drugi put, dobila sam herpes zoster po celoj simetriji kicme i stomaka, nisam isla u skolu mesec dana kada sam dosla jedna profesorica mi je kazala kako sam folirala da bih izbegla vazne ispite i kako ona sa simplexom uvek dolazi na nastavu...ja nisam ni rec rekla a ali iz odeljenja su joj kazali kako imam sveze oziljke po stomaku i ledjima...eto, tako se tretiraju ljudi koji zbilja ne mogu...prvo im se nalepi etiketa a onda se saslusaju ako ima volje da se uopste saslusaju...mislite da ne bi svi voleli da imaju imunitet za gorstaka, jos kako bih volela ali ga jednostavno nemam i sa tim nema sale pa makar mi se svi smejali sto ne mogu neke stvari koje su drugima normalne...

Samo da te glava...Zaboli...
istockphoto_166009_headache.jpg
:mrgreen:

Pa da Zlozi, postoje one koji manipulišu,foliraju se, i one koje jesu osetljive.
Mislim da je bitno napraviti tu razliku.

I da, svakog čoveka je lako razmaziti. Ne postoji jaka žena koju je nemoguće razmaziti.
Ne postoji čovek koji odbija da ga razmaze :D

to je najbitnije. i ja sam osetljiva i ranjiva, ali sto je vece povreda vise se povlacim u sebe ili postanem ratnicki raspolozena i na taj nacin lecim bol. hocu da kazem da ne njanjam pred drugima, nego svoje povlacim u sebe.

eriu je u pravu, zene imaju visi prag tolerancije na bol u odnosu na muskarce, nas u sustini manje boli, jer je tako priroda odredila, bas zbog porodjajnih bolova. dakle, zene mogu da istrpe veci bol u odnosu na muskarce....mislimo o tome. z:lol:

Back